Ifkaminja, sretan rođendanko princezici 🥳🥳💜💜🎂🎂
Simbalija, brzo ozdravite i sretno sa pripremama 💜💜
Mi smo ukrasili cijelu kuću, a bor cemo na Badnjak, ne lupa nista, malo pomazi, poigra se i ode svojim putem 🥰igra se s bebama, to joj je najzanimljivije 😊
Sretwn rodjendan djevojčicama mikiO i Simbalija.🎉🎉🎉
Ja nenam apsolutno nikakav plan za slavlje s obzirom na situaciju s kucom jer tu nikakvog rjesenja nema na vidiku. Ne pomaze ni cinjenica sto M zaspi oko 1, 2 ujutro nakon sto satima luduje u sobi a po danu isto ili zaspi na 10 min ili spava samo dok sam ja kraj njega- cim se pomaknem gotovo.
[iimg]
Evo mog malog opet sinoc uhvatio laringits. Na srecu ovaj put smo prepoznali sto se sprema vec naprijed pa smo izbjegli hitnu. S obzirom na te bronhitise i sto vec treci put koristimo Pulmicort, razmisljam da odemo pulmologu da ga malo pregleda i poslusa. Ne razumijem od kuda sada ovo, vec 2 tjedna ne ide u vrtic i cijeli je prosli tjedan bio ok.
Morali smo u 2 ujutro izaci na 15 minuta na balkon da prodise. A on onak lose volje, napola uplakan, nece...ak nam niko jucer nije zvao sluzbe, nikad nece. Stvarno nikad ne znas kaj se dogadja u obitelji s malom djecom.
.
Meni su ta bolovanja stvarno uzas jer isto radim nešto specifično i moram odraditi pošto poto. Jednom sam sluzbeno uzela bolovanje na malog i tad sam skužila da nemaju onu naknadu od firme za malu djecu tako da nisam nikad više. Sto se tog djela tice imam stvarno srece da bolovanje ne moram otvarati na papiru. Prije porodiljnog sam razmatrala promjenu firme, a sad kad vidim kolko su susretljivi i kolko izadju ususret di god mogu, uopce se ne mogu zamisliti da razmisljam o promjeni. S djetetom, puno mi više znace te neke privilegije... al posao me ubije dok hendlam i njega bolesnog i pokusavam prezivit kroz dan da svi pojedemo itd. tak da isto znam biti uzasno iscrpljena tjednima, kao i u ovom periodu. Al kaj se tice njegovog izrastanja, nekak mi svaki period ima nesto svoje. Svaki mi je je lijep na svoj nacin, pa nit ne stignem žalit za onim prije :D Kad izrastu i postanemo im dosadni, onda cemo valjda zalit.
.
Nama je rodjendan nakon Bozica pa ce bit hrpa bozicnih keksa (ako ih ikad krenem pec :D). Za tortu jos moram smislit sto cu. Kaj se tice tog 'mama idemo mi kupiti nesto', vec mi je malo previse kolko mali spominje kupit cemo i ovo i ono, al opet si mislim sve kaj udje u kucu je kupljeno, valjda ni nemre drugacije.
Ja prvi put cujem za cake pops. Sad sam guglala i bas mi se svidja ideja tak da i ja glasam za recept
Mi smo isto sinoć bili budni do pola 2,mislim da je isto laringitis u pitanju, nije mogao disati.. pa cu danas pulmicort inhalirati 😪 dosta mi je vrtickih bolestinaaaaa 🙈🙈
Ja narucujem kolace i torte. Ogroman gust mj je oduvijek bio pec kolace i torte, ali trenutno mi je to gubitak vremena 🤭
Posao radim noću, ona spava od 20, 20:30 do jutra pa je to ok. Jedino kad je bolesna (što je učestalo 😐) se češće budi i kenjka. Ali ne ustane skroz samo se mora maziti puno.
--
Ovako recept kojeg ću raditi (ovo je neka moja verzija) : vrećica mljevenih orea od 300g (možete i kupiti obične pa ih izmljeti), 100g abc ili philadelphija sira, 3-4 žlice nutele ili lino lade i ja stavim žlicu arome od vanilije. Smjesu ohladiti u hladnjaku. Napraviti kuglice.
Otopim posebno bijelu čokoladu,posebno mliječnu čokoladu na pari za umakanje. Onda ubodem štapić u čokoladu pa stavim u kuglicu (negdje do pola kuglice inače krenu klizati). Onda opet sve u hladnjak da se štapić stopi sa popsom.
Čokoladu stavite u šalicu (lakše je nego u posudicu) i umočite pops i stavite da se višak čokolade ocijedi. I onda stavite šljokice ili čoko mrvice ili što god(imate super izbor u kauflandu). Uglavnom izgledaju fantastično i svi ih jako vole. Možete umakati samo u bijelu ili mliječnu(crnu) čokoladu, ja ću u dvije da budu šarene.
Inače zovu se cake popsi jer se rade od biskvita, ja radim kad mi ne uspije biskvit za tortu ili se napuše ili eto nisam zadovoljna, smrvim ga i dodam nutele i malo arome vanilije, ruma ili nečeg i dalje ide isto kao sa keksima.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Budi se oko 8 ujutro. Njemu se spava i probala sam ga stavljati i u 20, 21, ma sve zivo. Zaspi i i za 15-ak min se probudi i onda krene ludovanje
Goste ćemo pozvati odvojeno, kroz nekih tjedan dana cemo ih rasporediti sve. Jednu tortu ce mu napraviti teta za sam Božić kad će oni doći, ja sam mislila sad za vikend jednu voćnu i čokoladnu. Naručila sam mu jestivu pokrivku pocoyo kojeg zna pogledati
[iimg]
Thanks Simbalija. Gdje uzmes stapice?
.
Annika, jel moguce da je to povezano nekako sa sporom probavom ili jednostavno nema objasnjenja?
Sortiraj odgovore
Najstariji