ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    26. Kolovoz 2021. 19:03

Bas nije lijepo da te tako odbrusila. A ovo da se ne druze s drugom djecom ne znam sto bi uopce komentirala. Na jedno uho unutra na drugo van. Stalno se forsira neko nabijanje krivnje. Gadi mi se vise sve to skupa. 

Grizli
    26. Kolovoz 2021. 21:08

Hvala cure, ne mislim ju nikako ogranicavati u igri i prijateljstvima. Super mi je da ce upoznat i novu djecu i biti u doticaju direktnom sa djecom s poteskocama, mislim zao mi je te djece, al nemam nista protiv da su skupa u skupini jer je i tako jako senzibilna posebno prema mlađima i kad vidi recimo da neko place ili je tuzan ili sam ona odmah ode k toj osobi. I vjerujem da ce joj biti lijepo, a ta ravnateljica nek se nosi. Ne bi volila samo u slucaju da stvarno se nesto dogodi i moraju u izolaciju da se okrivljuje moje djete za nesto. A tete su napravile vec grupu kao roditelja i vec vidim da ima nekih sacuvaj boze. Od drama da sta nece njeno djete nanasat (klinac od 2.5 godine) do onih koje su mislile da tetama trebaju objasniti kako se radi njihov posao do nekih kojima smetaju i ovi s poteskocama i maleni od 1 god i curica koja nema oca. Svaki put se iznenadim kakvih ljudi ima i tko sve ima djecu jer ste mi vi ovdje digle ljestvicu jako visoko pa valjda očekujem da su svi tako normalni. 

• Zarica
    26. Kolovoz 2021. 22:40

Ma bas to, ne moras ni znat ko s njim ide u grupu, a kamoli pratit hoces li ih srest vani.
    mrgud, napokon sam se potrudila pogeldat dokumentaciju za vrtic. Iznos prihoda se umanjuje za porez i prirez i najam stana/ratu kredita za nekretninu

beba2025❤
    26. Kolovoz 2021. 23:32

Grizli, ja nemam iskustva sa vrtićem, ali stvarno prestrasno zvuči., pa ne moze ravnateljica odlucivati kako i s kime cete provoditi svoje privatno vrijeme 😄😄
    Nemoj se uopće brinuti, a mozda je i bolje da nije sa svojim društvom u vrtiću.. Nece joj dosaditi isti klinci i upoznat ce nove frendiće🥰🥰

Grizli
    27. Kolovoz 2021. 09:04

Losa nisu tete rekle nista od podataka o djeci nego roditelji sami kad smo bili na sastanku. Kod nas jedna skupina ima 9 djece druga 10 djece. Kako je to mjesto od 1000 ljudi naravno da poznam i djecu i roditelje od ovih iz druge grupe. Tete su grupu napravile kao zbog dogovora oko nekih "izleta", u slucaju izolacije i sl. Meni recimo je to ok, to nije grupa u kojoj ja moram javljat da nece doci ili bilo kakvu drugu info za to sve imamo privatno grupu svaki od nas sa obje tete. Sigurna sam da ce u nekom momentu djeca se druziti i trebat cu kontakte svih tih roditelja za nesto pa mi je to ok. Al neki roditelji ocito ne shvacaju smisao grupe. 🤷‍♀️ 
    Doduse ja vec imam osjecaj, mozda krivi, al da ona ima prijatelje tj prijateljstva. Jer recimo sad vec neke u parku vise preferira, i zove ih da dodju, daje im igracke svoje, dok s drugima je onako drukcija. Iako se poigra i s njima kad vidi da dolazi neko "njen" trci odmah kod tog. Mi si to protumacili kao prijateljstvo. 
    Beba 🥰 definitivno je super stvar da upoznaje nove prijatelje. 

Valkris
    27. Kolovoz 2021. 10:42

Mikio, davno si pitala, ali Luku vozim u kosari, a Leu nosim u nosiljci. Ili Luka trci kraj nas dok je ona u kosari. Nismo kupovali nova kolica.
    Robot cistac najbolja investicija ikad.
    Ima li koja neki kuhinjski robot?
    Grizli.. Nemam rijeci. Eto. Najbolje da smo svi zatvoreni u sobi. 

• Zarica
    27. Kolovoz 2021. 11:05

Valkris, kuhinjski robot mislis na npr. kitchen aid? Ja imam to i ne preporucam. Masivno,veliko,skupo a nadmašuje potrebe prosječnog kućanstva. Multipraktik mi je recimo top investicija.
    I meni u parku jedna mama rekla da joj je drago da nije uspjela upast u vrtic jer tamo djeca budu agresivna, grizu i ne znam sto, a ovako ga ona formira kako zeli pa je to i bolje. Ostale stvari koje je pricala su bile zanimljive tako da sam samo oglusila na ovaj dio  
    A mislim da se valjda roditelji skompaju pa odu skupa s klincima na igranje/kavu, ne da ih nadgledaju. Tako sam bar dobila dojam iz svoje okoline, al vjerujem da ima svaceg :P 
    Ja sam u osnovnoj skoli znala sve zive iz kvarta i bilo mi je super, al zato sam srednju s gustom odabrala najdalju mogucu gdje nisam znala ni jednu osobu i jedva sam to docekala  

Valkris
    27. Kolovoz 2021. 11:33

Zarica

Valkris, kuhinjski robot mislis na npr. kitchen aid? Ja imam to i ne preporucam. Masivno,veliko,skupo a nadmašuje potrebe prosječnog kućanstva. Multipraktik mi je recimo top investicija.
    I meni u parku jedna mama rekla da joj je drago da nije uspjela upast u vrtic jer tamo djeca budu agresivna, grizu i ne znam sto, a ovako ga ona formira kako zeli pa je to i bolje. Ostale stvari koje je pricala su bile zanimljive tako da sam samo oglusila na ovaj dio
    A mislim da se valjda roditelji skompaju pa odu skupa s klincima na igranje/kavu, ne da ih nadgledaju. Tako sam bar dobila dojam iz svoje okoline, al vjerujem da ima svaceg :P
    Ja sam u osnovnoj skoli znala sve zive iz kvarta i bilo mi je super, al zato sam srednju s gustom odabrala najdalju mogucu gdje nisam znala ni jednu osobu i jedva sam to docekala

Pa da, tako nesto sam mislila, multipraktik koji je i sjeckalica i mikser itdd.
    A koji multipraktik ti imas? 
    Gledala sam ovaj sad : https://www.delimano.hr/multipraktik-i-stapni-mikser-deluxe-noir
    A pocetno sam mislila na https://bazzar.hr/p/QVEV2DZ-bosch-kuhinjski-robot-mum-serie-2-mums2ew40
    Pa ne znam ni sama sto uzeti a da maksimalno olaksa život 😊
    Meni je u srednjoj uzasno falila ekipa iz osnovne jer sam u srednju putovala 50km i znala sam da sam u razredu s ljudima s kojima necu bas ostati u kontaktu jer smo predaleko. I dan danas se druzim s ekipom iz osnovne. 

• Zarica
    27. Kolovoz 2021. 15:54

Imam ovaj BRAUNov. 

Ne znam vise koji je model, al kada smo ga kupili bio je best buy omjer cijene i kvalitete. Mm istrazivao danima :) Koristim ga za mljevenje oraha, kad radim sirove torte i sl. Prezadovoljna sam. U sekundi usitni. Ima nastavke za tuc jaja, napravit cips od krumpira i takve stvari. Al malo je veci spremnik pa ne moze male kolicine odradit, no ja uvijek sve na veliko radim i ovo mi je super. Robota smo dobili na poklon. On je vise za te stvari poput mljevenja mesa, brasna, za domace rezance... mi ga koristimo samo za miksanje a zbog toga se zbilja ne isplati.

Grizli
    27. Kolovoz 2021. 17:17

Kuhinjski aparati imam ili sam imala valjda sve moguce, pol toga dala ca. Ovaj mikser samostojeci koji miksa sam je ok, ali mene zivcira jer predugo traje sama izmiksam za 2 sekunde. Drugo zauzima mjesto.
    Kao neki sokovnih, za miksanje smoothie, sjeckalica i sl imam od delimano multipraktik 7 u 1, i nadokupili jos neki kao sokovnik. Ok je al meni se ne sviđa to sto noz je nize od poklopca pa recimo kad se riba kupus ostane uvijek jedan komad koji se ne moze naribati. Al ok je za te novce i ne zauzima brdo mjesta. U tome sam i M miksala/usitnjavala kasice. 

Neznam vise dal Mare ili Zarica koja je rekla za pjesmu Bartolito... Hvala! Malo smo promjenili repertoar napokon 👍👍😁😁 

Kako sam se nasmijala na ovo neodgojena djeca u vrticu i kod zaposlenih mama, da grizu 🙈🙈🙈 Boze dragi svakakvih komentara stvarno. 

Mi danas prvi dan obukli nadobudno tajice 86. I dalje siroke, al kratke ko da ima 3/4 hlace. Tako da sad expresno sam stavila na pranje 92 velicinu. Isla probat joj i majice dugih 86. Ispalo je ko da ima one maje di se vidi pupak. Tako da sad imam za prat iduca 2 dana hrpe robe. A prije samo 20 dana joj bila ta roba ok. Ne kuzim kad se toliko izduzila. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.