ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Angelly
    31. Kolovoz 2021. 21:13

A to 22 na 2 tete je ono jedna ujutro jedna popodne a preklapaju se kod rucka?  U nasoj grupi ih je 15, a ovih prvih par dana ce ih bit sam 4 jer drugi se izjasnili tek da krecu od iduceg tjedna il cak i kasnije. 
    I kod nas je fora 15 bez potvrde 30min sa...al ajd napravila sam test al onaj brzi antigen jer se i on pika za glupu covid potvrdu... al i dalje dost skupih 15min 😅😂

DeeDee
    31. Kolovoz 2021. 21:32

Sretno svima sutra, vjerujem da će mamama bit teže nego klincima 😃💪💪💪

[/url

mrgud_zg
    31. Kolovoz 2021. 21:41

Zarice pa vrijedi brzi antigenski test za potvrdu. Ja išla napravit danas u Croatia osiguranje, 200 laganih kunica pljuc. Gotov za 15 min. I oni su mi odmah potvrdu isprintati. Čini mi se da je opet poskupilo kak se brojke dižu. 
    Kod nas je samo 15 min prvi dan s djetetom i jedino s potvrdom, bez potvrde ne može uopće. 
    A mi uopće nismo dobili info o ničemu, nemam pojma kakve su grupe, ni kolko se ostaje drugi dan kolko treći... Mog malog su ova 2 dana čuvali baka i deda pa je bilo suza kad sam išla na posao. Tako da sam sigurna da će bit i u vrtiću. Ali uglavnom se smiri doslovno za 2 min. Ja sam na poslu dobila 2 dana za privikavanje tako da još uvijek nemam pojma kaj ćemo s petkom 🙈 s obzirom da se niš ni ne zna...
    U svakom slučaju sretno nam svima sutra 🤞😉

MaRe
    31. Kolovoz 2021. 23:11

Sretno svima sutra..i klincima i mamama 🥰😘😘
    .
    Losa super za pregled:) Da, nedavno je bila u vijestima il negdje ona poznata glumica,voditeljica,sto vec jer joj mali ne priča...da se skoro godinu il koliko ceka za logopeda.
    .
    Ja dezuram...mali je prvi put prehlađen/bolestan...sav je dns nikakav bio...miran ko bubica i plačljiv...odmah sam znala da nesto ne stima..jos ni jesti nije htio. Sad popodne mjerim 38,2 i curi mu nos...probala mu prije spavanja dati lupocet....pa tog je svuda bilo xD Al nekako je gutnuo malo 🙈 Kako vi svojima dajete? Moj sve pljuje...bome ak mu se ne spusti dobit ce cepic.
    I kupila sam i sljezov korjen al nema neke vrle upute...kako ga vi koristite?

MaRe
    01. Rujan 2021. 10:25

Tnx :) 
    Ma dala sam mu ipak cepic tokom noci jer mu naravno nije spalo nista kad je skoro sve pljunuo. Al kad sam mu stavila cepic vrlo brzo se umirio i mirno zaspao do jutra. Mislim da ni ja neću se borit s sirupom nego  ubuduce ce cepic dobijati.
    Kaze mi mama da su joj na poslu rekle zene da je neka viroza kod nas,da su pune ambulante. 
    .
    Dns je normalno jeo al je na promatranju 😁
    .
    Ne znam jeste vidjele iduci tjedan u lidlu ce bit robe.. 3 bodija 44kn, 3 majice 44kn, jednodjelne pidzame 30kn,jaknice i prsluci 55kn...7 pari carapa 30kn.
    Morati cu rani ujutro otici vidjeti kakvo je...treba mu jos carapa i majica dugih rukava. 

Lorena94
    01. Rujan 2021. 10:41

Hej žene...
    Mrgud, T je krenuo 16.8. na prilagodbu (jer sam ja bila na go pa ravnateljica rekla neka tada krene), ja sam normalno bila s njim prva 3 dana, nikakav test, covid putovnica mi nisu trebali. Mi smo mogli ostati ta 3 dana koliko želimo da se on privikne, onda 4 dan je išao sam na sat vremena, a prošli tjedan pon sat i pol, ostale dane po 2 h. Od 30.8. ostaje na spavanju, jučer su rekle tete da nije baš htio jest, samo kruh da je pojeo. Kod nas do 9 h bude jedna teta sama, onda se preklapaju do poslije ručka, odnosno spavanja. Kod nas nisu klasične jaslice, već su svi od 1 - 4,5 god zajedno. Prošli četvrtak smo imali sastanak, zarotirali su tete, tako da ga sad čuva moja sestrična i veli da je ok, danas ga je dočekala ova druga teta pa je bilo malo suza, no poslala je poruku da je nakon par min prestao plakati. 
    mikio baš mi je žao što N neće u vrtić, ja vidim da mom T teško pada kad smo razdvojeni, ali kako kažu tete i mi moramo raditi, te da su one tu da ih animiraju, zabave, čuvaju, maze. On se sad baš dobro socijalizirao, topim se kad vidim kako grli drugu djecu, pogotovo djevojčice, jednu malenu stalno grli i ljubi pa jadna bježi kad ga vidi :) LoSa  evo i T se noćas probudio zbog začepljenog nosića, našpricali, usisali, temp nema, inhalirala ga. To je sve normalno za jasličare, iako kod nas ne daju da idu ako baš curi nos. MaRe da maleni brzo ozdravi! Čuli i mi na poslu da na području Osječko-baranjske vlada neka viroza. Uff sirup, moj lupocet hoće popiti ali kad smo imali panadol nema šanse :) valjda mu nije pasao okus. 

• Zarica
    01. Rujan 2021. 11:57

Angelly, dobro si me sjetila, zaboravila sam na smjene Pitat cu kak su organizirane, nadam se da su tamo obje stalno. Kod nas je ta kovid restrikcija vazila samo za danas, sutra svi ostajemo jednako vremena. Mada su tete zmirile na to... ugl nadam se da bude ok, moj mali ne voli velike guzve i ne znam na kaj bu to licilo kad mu se nitko nece moc posvetit, a mozda ga ni primjetit. Mislim da se tete bore da im osnovno potrebe zadovolje i ne ide dalje od togam

• Zarica
    01. Rujan 2021. 11:59

Joj vec sam zaboravila na zastopane nosice i prehlade. Odkad smo ga ispisali sredinom sedmog nije dana bio prehladjen niti nista... nevjerojatno kak ih taj vrtic skrsi

Angelly
    01. Rujan 2021. 13:25

Zarica

Angelly, dobro si me sjetila, zaboravila sam na smjenePitat cu kak su organizirane, nadam se da su tamo obje stalno. Kod nas je ta kovid restrikcija vazila samo za danas, sutra svi ostajemo jednako vremena. Mada su tete zmirile na to… ugl nadam se da bude ok, moj mali ne voli velike guzve i ne znam na kaj bu to licilo kad mu se nitko nece moc posvetit, a mozda ga ni primjetit. Mislim da se tete bore da im osnovno potrebe zadovolje i ne ide dalje od togam

Ak je gradski vrtic mislim da je onda isto tak po smjenama jer one nemaju radno vrijeme 8h, al javi nam 🙃
    Nama je dns bilo ok, pol h s njim s tim da me nije previse dozivljavao osim sto mi je 2x kamione donosio pokazivat 😂 bio on i jos jedan mali, sutra je 10min samnom 20min sam. 

Grizli
    01. Rujan 2021. 13:53

Nama je prvi dan super prosao, jako se veselila, uletila unutra, prepala se samo sestre na ulazu koja nam je mjerila temp i pozdravila nas. Bila je ko doktor obucena pa valjda zato. Imali smo kao 30 min, al se ona nije dala van pa ostali 1h. Zadnje ostale nas dvije i doslovno nas zamolili da odemo više. M se odmah skompala sa tetama. Nadam se da ce biti i dalje tako. Dosla doma i pocela plakat jer se htjela vratiti. A najponosnija sam bila kad je pocistila stol za sobom jer su dobili keksice i vratila igracke na mjesto. 🥰
    Mare brz oporavak. 
    Losa super za pregled sto je dobro prosao.
    Ja se recimo iznenadila danas da u vrticu su 2 curice od 2.5+ godine i ne pricaju nis osim mama i tata. Meni je to bas neobicno bilo za vidit jer ova moja ga vergla. 
    Tajice online h&m multipakovi imaju te gumbice. 
    Mikio a tako nekako cu i napraviti joj. Samo moram nac vremena. 
    Kod nas grupe od 9 i 10 djece. Ovo od 22-25 na 2 tete 😭😭😭. 2 tete su i to jedna od 6.30 do 12 a druga od 11.30 do 16.30. Jadne ove sa toliko djece. 
    Sutra je plan da je sama do 12,pa cemo cidit kako ce taj dio funcionirati. A vrtic je vrhunski, svasta imaju, predivno stvarno i ja bi se u vrtic vratila kako im je lijepo. A meni kad sam vidila mljac. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.