ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    24. Kolovoz 2021. 12:42

Mikio jesi ju probala u tim trenucima, najzescim, odvesti pred ogledalo? Ja s Jurajem to napravim kad je hc bijes, plac, vriska... To ga malo scima, kao da se iznenadi kako izgleda. Inace, to je savjet jedne odgajateljice iz vrtica. U trenucima kada se dijete ne moze smiriti (jer vjeruj mi nakon dva sata ona ni sama ne zna zasto je pocelo, jednostavno je usla u "zacarani krug" i mi im moramo pomoci izaci iz toga...nekim klincima pomaze da samo stojis kraj njih pa oni po potrebi dolaze k nama, nekima je potreban zagrljaj (J je sada u toj fazi), nekima treba da budu sami) mozete probati sa suocavanjem sa njima samima (ogledalo) i umivanje hladnom vodom... Znaci ne mislim ovdje na nista grubo, nikakva dreka, ne to prikazati kao kaznom ni nista slocno... Doslovce ju samo uzeti u ruke odnijeti u kupaonu (znam da je tesko, nekad je to izgledalo kao pravo mucenje s J al jbg upalilo bi i nije to dozivio kao neku traumu), stati pred ogledalo i mirnim glasom samo najaviti da ces ju umiti. J je prvo bio zbunjen kad bi se ugledao u ogledalo a onda bi se poceo sam sebi smijati kad bi ga umila. Tada bi mu rekla nesto tipa ajme, vidi kako se lijepo smijes (nikada ne reci ruzan/na si kad places, ljepsa si kad se smijes) i tu bi cesto bio kraj kaosa. Probaj jer vjerujem da i ti s njom udjes u njen zacaran krug pa vam je jos teze. Zao mi je da prolazis takve tantrume s njom. Morat ces imati puno zivaca. I onaj savjet koji ti je Lavica jednom dala se i meni cini kao jako dobra opcija za N, nekakva igraonica ili slicno na par sati. Mislim da je problem sto je ona sama a jako je cvrstog karaktera. Treba za takvu djecu imati celicne zivce, J je takav, samo sto on nije jedinac pa je tu koliko i lakse toliko i teze. Suosjecam svakako draga 🤗

url=https://lilypie.com][/url

mrgud_zg
    24. Kolovoz 2021. 12:47

Meni je ovo mazenje nekaj najslađe na svijetu. On fakat meni dođe u krilo i mazi me po licu pa da pusu. Meni je to za rastopiti se. A drugu djecu baš ne mazi 😁
    Ja se te prilagodbe za vrtić baš nekaj grozim. Danas sam uspjela dobit info da samo 1.dan ulazimo s djecom i to na 15 min. I onda dalje uopće nema pravila. Kaže mi žena osigurajte na poslu dana kolko možete. Malo retardirano. Kao ostajati će postepeno duze ali nema pravila. Ja mislim da će i po njega na kraju ic baka a ja ću ga voditi ujutro jer bome nemam još 2 tjedna godišnjeg 🙄. Vidjet ćemo. Fakat se nadam da će bit ok, ovo ljeto je u raznim intervalima bio po tjedan dana s mojom jednom sestričnom, pa drugom (koje u principu ne pozna), al ih je baš brzo prihvatio i vrlo brzo se presaltao 😁 u stilu ide njoj dat ruku i vodi ju u šetnju il' u igru umjesto mene 🙈

beba2025❤
    24. Kolovoz 2021. 12:47

DeeDee

Mikio bome velika beba 😃
    Beba ma kužimo se, da. Kupa, kupa, sad je mm na godišnjem tako da zujimo po otocima i uživa na najjače. Jedino više ne želi baš u kolut nego se drži plićaka i igra cijelo vrijeme, svako toliko je umočim i to je to.
    Zapravo sam samo došla napisat vezano uz maženje, cijelo jutro danas hoda po plaži i svako dijete koje je manje od nje pomazi po glavi i sva se rastapa i govori "beeebi" 😍😍
    Sinoć je našla neke Poljakinjice na igralištu, jedna od 4, druga od 6 godina, svaku za jednu ruku i ode s njima na tobogan 🤣 još ću je tražit do kraja godišnjeg 🤭
    Danas je nekog malog Njemca utlačila maženjem, teško plakanje kad je otišao s plaže ali je došla zamjenska beba Talijan od 11 mjeseci pa je opet imala koga dragat po glavi pa sve ok 😂
    Divna opuštajuća faza nakon one kad sam ko kobac stajala nad njom da nekog ne udari.

Ahahaaa😂, da nekog ne udari🤭, moja je isto zavrsila sa ljutnjom i da nekog lupi iz fore, sva sreća, te faze kratko traju, a ova da mazi druge traje duugoo🥰med medeni su,, samo se opustiti i uživati gledajući te bebe slatke❤️💙
    Kako si Vita brzo nadje zamjenu 🥰😂
    Znam, znam Mikio, nisam te ja ni shvatila nista loše.. Ja se zapravo uvijek bojim svega, ali ne dozvolim svom strahu da prevlada i sputava njih u nečem.. Npr. U prvom razredu osnovne su svi znali napraviti zvijezdu, moja ne, jer me uvijek bilo strah poticati ju, zato zadnjih 5 godina drukčije funkcioniramo.. Strah je uvijek prisutan i biti će, ali nisu te nezgode baš toliko česte koliko se nama čini.. Meni je super da su klinci  vani i igraju se cijeli dan🥰

• Zarica
    24. Kolovoz 2021. 14:56

Grizli, kod nas su bili svi ovi simptomi koje si nabrojala, i trajalo je prilicno dugo, mjesec i po cca.  A onda se prilagodio i mahao mi sa smijeskom kao i Losin mali. I super mu je bilo u vrticu i bio bi dobre volje doma...al trajalo je dok mu se nisu promjenile tete. Nakon tog se nije više nikad tako lijepo prilagodio.
    Vidjet cemo sto ce biti ovaj put, imao je dugu pauzu. A kod nas se isto postepeno ostavlja sve duze u vrticu. Na uputama je pisalo da prilagodba traje otprilike 2 tjedna, al da moze varirati od dijeteta do dijeteta. Mi sad idemo u gradski.
    Moj je isto maza. Nekada moze i po pol sata, 45 min samo sjedit nam u krilu i mazit se. I veli da je nasa maza  
    Mikio, nije i N imala fazu kad je bila maza? A bas je nekak sva svoja :) Moj malac isto sve cesce ne zeli stat  u parkicu vec oce dalje. A meni bas u parkicu super pa pregovaramo:P
    Mrgud, slatkis mali 

Lavica27
    24. Kolovoz 2021. 16:02

Zarice to ti je do karaktera djeteta. Moja kćer je na mene i ne voli se maziti, a mali je takva maza da to nisu istine. Kad se probudi prvo se popne na mene na kauču, zagrli me oko vrata, noge oko trbuha nasloni glavu na prsa i zna po 20 min tako mirovati ( a to dijete NEMA mira).
    Prilagodba za vrtić, i dalje se držim ako roditelj ima pozitivan stav da će ga i dijete pokupiti, sem izuzetaka. Po meni ga pretjeruju s tih 2 tjedna privikavanja striktno i to bi komotno stalo u tjedan dana,mislim da se dijete više muči ovako.
    Mikio pa baš to zvuči intenzivno Ali mislim da je između ostalog višak energije..
    Ostalo sam zaboravila, isparilo..

Damnarexx 🌺
    24. Kolovoz 2021. 21:41

Hvala svima na cestitkama! Evo doma smo od nedjelje...jos se upoznajemo, navikavamo da imamo dvoje djecice.
    Al bome je tesko...bas je tesko, jos mene i hirmoni soraju. Place mi se radi svega, sto dobroga sto "losega" ..puno se stvari desava od jednom.
    Kuhinja je montirana za vikend al cekamo da nam prispoje aparate, tako da jos uvjek nije gotovo. Tu smo vec 23 dana, ne mogu vjerovati kako je brzo proslo...
    .
    Elin isto ne zna skakati, a na trampolinu je bila jednom i to na koljenima samo😅 al bas su scary,da..
    Takodjer, i mi krecemo u srijedu u vrtic. Sve me strah kako ce to biti, srecom ja ju necu voditi ujutro nego vjv samo ici po nju. Barem u pocetku.
    Beba je dobra, samo papa i spava🙃 ponadala  sam se da ce on cicati ( E nije, pa sam se izdajala) ali mislim da nista od toga. Muci nas hvat i namjestanje..prva tri dana je ok pohvatao i od jucer nema sanse se namjestiti pa sam se izdojila k na bocicu. Sise su buknule..zaboravih kako je ovaj pocetak tezak i zahtjevan. 🙁

Grizli
    25. Kolovoz 2021. 15:20

Damnarexx a joj vjerujem da je tesko sa dvoje malaca. Hoce ti netko pomoc oko E za privikavanje na jaslice? Nadam se da ce proc dobro. Za dojenje meni su isto sesirici full pomogli da se nauci hvat lijepo i da nam krene.
    Bas me zanimalo uvijek jer drugo dojenje lakse ili jednako tesko na pocetku kao prvi put.
    .
    M se jako voli maziti. Ujutro se mazimo po pola sata svi skupa, tako da ce sad se morat dizat 1h ranije da stignemo i to 🙈😁

Grizli
    26. Kolovoz 2021. 09:10

Moram se negdje pojadat 😏😕... Mozda me koja shvati da jw bila u slicnoj situaciji pa da neki savjet, ili samo da se ispusem... Uglavnom bila na sastanku za jaslice. Tete su super, na prvu jako simpa, prilicno komunikativne, otvorene za razne ideje isl. Bas su mi sjele sta bi rekli. Ali u vrticu su 2 skupine jaslica, a u mjestu je 8 jaslicaraca dobi od 1 - 3 godine s kojima se moja M svaki dan igra, vidi, druzi... I u jednoj je njih 8, a samo je moja M u skupini sa djecom gdje nikog ne pozna. Grupe su mjesano svih uzrasta od 1 god do 3 god. I sve bi bilo super da ravnateljica me nije bacila u depru. Grupe se ne smiju miješati tokom vrtica, a kako je M jedina van te grupe iz mjesta preporuka je da se sa ostalom djecom iz druge grupe ne druzi niti u ostatku dana/tjedna jer ce onda svi morat u izolaciju u slučaju korone. Meni je to koma doslo. Em nece imati niti jedno poznato djete u jaslicama, em svi ostali ne stanuju u naselju em kao ne bi bilo pametno da sedrizi sa dosadasnjom "ekipom"sta znaci da moje dijete bi trebalo popodne ili biti s nama samo kad nema druge djece ili da ju vozmo okolo kod drugih iz grupe. Doslovno je ispalo ako obe grupe završe u izolaciji mi smo krivi. Ne pada mi napamet joj braniti da se igra sa prijateljima. Pitala da ju premjeste al me ravnateljica otkantala sa ne oni su s razlogom tako formirali grupe. A razloga uopce ne kuzimo ni ja ni tete. Doduse jedna teta je onako između rekla da dvoje djecice ce imati i asistent zbog poteskoca, a ostali svi da su pokazali se kao napredniji od svoje dobi i zivahniji pa mozda zato. Sva sreca da su mi tete super pa se nadam da ce i njoj biti. 

PetraB
    26. Kolovoz 2021. 11:07

Grizli ma daj močim te... Najbolje da nemate kontakata ni sa kim kad izadjete iz vrtica. Boze budala... I uostalom sere ravnateljica jer... Ukoliko se M igra s nekim iz druge grupe i nedaj boze bude šozoribna, samo to dijwte ide u samoizolaciju, kontakt kontakta ne ide u samoizolaciju (osim ako se nesto nije promijenilo u medjuvremenu)... Glupost ogromna...

url=https://lilypie.com][/url

Angelly
    26. Kolovoz 2021. 11:33

Grizli slazem se s Petrom, nemoj se uopce stresirat nek se miska druzi s kim god hoce, najbolje da svijet stoji zbog korone. Evo realno Neo se u parkicu druzi sa hrpom djece, s nekima ce bit u grupi vjerojatno s masom nece...a ajd ti njemu reci da nekom ne pristupi il nes... bit ce to sve supac na kraju i imat ce hrpu frendaca 🥰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.