ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    20. Kolovoz 2021. 11:45

Damnarexx, cestitke!!! Pa ne mogu vjerovat kak je veliki. Mislim da ne znam nikog kom je dijete bilo iznad 53cm  A patim na visinu kao sto vidite tak da dobro to pratim
    Evo bili danas na vjezbama, veli teta da je novo dijete i da ne moramo vise dolaziti. U 11.tom mjesecu samo na kontrolu kod fizijatra. 
    Ma meni je ok sad kad smo napokon napravili pretrage, ne kopka me vise, oni znaju ako ce sto trebati. On ima bratice i sestricne koji imaju s tim problema. Kod nikog nije kriticno, al budu npr za glavu manju od svojih u razredu. Veci je problem psihe nego fizicki. 
    mikio, jedna je sestricna bila 80cm s dve god kak bu i on i kod nje se na rendgenu uocio problem. Kod bratica pak slicne visine na kraju nije bio problem u tom, al on isto nikako nije htio jesti pa je otuda valjda krenulo. A ja nemam povjerenja u svoju pedicu jer ga nikad nije izmjerila ni izvagala kakao treba. Sve nesto u sekundi s pol metra udaljenosti, cak ni kada sam rekla da me brine. Da je profesionalna i ulijeva povjerenje nebi nista provjeravala na svoju ruku.
    Njemu nalazi zasad ok, osim uree, kazu vjerojatno zbog hidracije, sto mi je malo cudno s obzirom da on stvarno loce vodu. I nocu se obavezno budi bar jednom piti vode. Uvijek nam stoji pored kinderbeta.

• Zarica
    20. Kolovoz 2021. 12:01

Kaj se tice pricanja on bez problema vec recenice govori. Veli mi baka kak si je jucer napravila kavu, a on joj dosao 'kava nije za male' I tak neke svakodnevne stvari 'mama pije vodu' i slicno. Ne boji se nista ponoviti i ne gasi se cijeli dan. On nije jos  opsovao jer isto nema di cut zasad, al zato se naucio prekriziti prije jela, ili bar skrati na 'amen' Presmijesno mi je to jer sam jucer ja sjela za stol na brzaka i krenula nesto jesti bez da sam se prekrizila, a on me krenuo bas glasno opominjati sa strane 'mama, amen'!

Lavica27
    20. Kolovoz 2021. 13:42

Dosla sam cestitati Damnarexx! Dobrodošao Tom🥰🥰ti si tako flegma a rodila veeeliku bebu,bravo mama 😘
    Losa taman sam htjela rec da je moj bratic dobio sina pred par mj, 58 dug😳 zvalaa sam ga tad da pitam jel se on to zabunio hahah 
    Zarice prvo sam protrnula kad sam procitala kostana srz al nije mi zvucalo logicno.i sto onda ako se utvrdi da starost kostiju ne prati dob? Nadam se da bude sve samo predostrožnost!
    Lala drago mi je da je bolje! Ako mozes samo pazi jos koji dan da nije blizu druge djece,jako je zarazno. Losa ovo ti je drukcije od koznih osipa, ispupceno je,kad se sudi ima kao sivi ili crni vrh i nekako se ljuska nakon nekog vremena,bas ruzno izgleda.

• Zarica
    20. Kolovoz 2021. 13:58

Zapravo nemam pojma sto su tocno poduzimali nakon toga. Kad bi rekla bi lupila. Al skladno rastu, samo su manji. Meni je doktorica rekla da ne zeli nista nagadjati prije nego vidi sve rezultate pretraga. Jeste morali kad stolicu nosit? Izgleda da cu je morat sa zlicom iz pelene u casicu, ne znam jel ima neka profinjenija metoda za to :P
    mikio, nikako da iskomentiram, pa ne mogu vjerovat da se Ninuska pozeljela hrane :D Mozda sad kad skuzi kaj sve fino postoji okrene plocu:)

• Zarica
    20. Kolovoz 2021. 14:27

Presmijesna mi je :) zna ona kaj hoce :) 

Red Fox
    20. Kolovoz 2021. 14:42

Bok svima 😊
    Kao prvo, dobrodosao Tom 🥳 Damnarexx cestitam na velikom decku. Ja sam ti isto bila u toj sobi na kraju hodnika, drzim fige da ces brzo ici doma 😊
    Zarica mene isto to zbunjuje kak odrede ko je sitniji, ko sporje raste. U svakom slucaju nadam se da ce vam svi rezultati pretraga biti dobri.
    Tvoj bas vec slaze recenice? Moj je i dalje na prvim slogovima (bi bi-bicikl, me me-medo), al mislim da je to sve normalno. I isto se prekrizi svaki put kad jede i kad vidi kriz 😂 ima Bibliju za bebe i kad okrene na stranicu di je Isus na krizu odma se ide prekriziti. Bas me to raznjezi svaki put.
    Mrgud kasnim malo na izvjestaju, sorry.mi smo u pon bili u klaicevoj kod alergologa. Nemoj nis puno ocekivati od prvog puta, ja sam opet nalo razocaraa sustavom. Kad smo doslu isli smo kod dr s kojim smo pricali i rekla sam joj da je na patch testu dokazana alergija na jaje i kikiriki i da mu to je dajem. Poslala nas je ponovno na testiranje. Ne znam kak se to tocno zove, kapnu kapljicu alergena i onda malo sastruzu po tome kozu, moj se htio malo zaplakati al sam ga uspjela oraspoloziti. E sad najtezo dio je kaj treba drzati ravno ruku i ne dirati te kapljice 15 min 🤦🏼‍♀️ Mi smo gledali crtice (prvi put ikad na mobitelu 😂). Tu su utvrdili opet da je alergican na kikiriki i jaje 🤦🏼‍♀️ Nakon toga su mu vadili krv, dvije epruvete. Dobro je proslo, al sam mu ja danima prije pricala da idemo kod doktora i da ce ga pik-pik ko komarac pa mislim da je bio spreman. Vadili su krvnu sliku i imunoglobuline i rezultati ce biti u 10. mjesecu 🤦🏼‍♀️ Al rekla je da se moze cijepiti jer nije imao tezu reakciju.
    Mi imamo roditeljski u vrticu iduci tjedan pa cu tamo pitati za to za place.

mrgud_zg
    20. Kolovoz 2021. 15:08

Red FOX ajme hvala na detaljima za Klaićevu, niš ne kasniš mi idemo tek 13.9. nekak mi je baš krivo kaj nismo to obavili prije vrtića jer iako znam da je alergičan voljela bih znati koji je to razred, s obzirom da moj fakat voli jest 🤣 da znam kolko brinut ak mu se svidi nes iz tuđeg tanjura 🙈😬
    Mm će sljedeći tjedan isto nosit te papire za plaćanje pa ću i ja podijelit info. 
    Zarice držim fige da je O samo sitniji i da sve bude ok. Pa ljudi su fakat različite građe, vjerujem da će vam ti nalazi bit ok 🤞
    Fakat se stalno iznova čudim kako neki vaši klinci pričaju. Baš wow! Prezanimljiv mi je taj različit razvoj bebaca, kad se sjetim prije cca 8 mj kak smo čekali prve korake a gle ih sad, svi trče i to ko da je bilo prije sto godina 😁 bome u govoru moj ful kaska al ako pedijatrica još ne brine necu ni ja. Vidjet ćemo dal' će se kaj ubrzati i vrtiću. 
    Evo završio moj "odmor". Putujem na more. Odmorila se nisam niš 🤣 ali jučer sam napokon zaruzila s curama pa mogu reć da sam iskoristila 🤪. Iskreno tako sam uzbuđena kak idem dole, ko da idem na neki prvi spoj 🤭. Ali mm i ja smo se dogovorili da noćas ipak spavam u boravku jer se bojim da ako me mali vidi usred noći kad se probudi da bi mu mogo to bit preveliki šok. 

• Lala27
    20. Kolovoz 2021. 15:09

Damnarex Čestitam 😍 Dobro došao, Tom 😍 Mami brz oporavak, i svaka čast, zvuči lako poroditi se kad tako napišeš 😅

Lavice Da, da, kad god je nešto bolestan ostavim ga par dana duže da ne bi prenio nekome.

Mikio Ni mi ne psujemo, ali imao je gdje čuti, to je u smislu jebiga, jebote, nisu neke da kažem velike psovke, ali svejedno to ponovi i mi kuliramo ne bi li prestao

mrgud_zg
    20. Kolovoz 2021. 15:17

E da, ne znam dal' ste vidjele, Ikea kreće imat rođendanski tjedan, pa će sljedeći srijedu čini mi se dječja kuhinja bit na sniženju 😁 mi planiramo kupit pa otvorit za rođendan 🤭 osim ako za Božić ne bude i u lidlu (ta mi je još bolja 🤣), pa ću onda prodat ovu ikeinu hahahah 🤣🤣

Grizli
    20. Kolovoz 2021. 21:25

Damnarexx čestitam i dobrodošao Tom 😊😍 veeelika bebica, svaka cast! Brz oporavak.

Apropo velicine ja sam rodena sa 5.05kg i 58cm...u 1 osnovne isla sa 110cm i 17 kg. Da se onda pratila krivulja rasta kao danas vjerojatno bi zavrsili moji samnom na nekim pretragama zescim kao Zarica i Annika.
    .
    Zarica ajde rg mi zvuci manje skeri od ovog!
    .
    Mrgud super da si ipak uspjela malo se opustiti.
    .
    Psovanje... Uf mi dosta psujemo tj ko neke poštapalice da su nam onako usput jgb, a u klimac i sl... I M osim 2 put nije ponovila nista od toga. Al zato je neki dan zablistala mm kaze za nekog susjeda da je pokvarenjak i ja kazem njemu pa pusti ga supak. I ona krene trcat po stanu i vikat tupak tupak. 🙈 Smracilo nam se jer to nije rijec koju koristimo inace i ona se bas za nju uhvatila.
    .
    Slape Bajka sam narucila za po doma, a za vrtic uzeli superfit odusevljeni smo s njima. Narucila i cipele i patike njihove i isto se odusevila. Tako da smo nasli valjda marku koja joj odgovara model. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.