ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annika
    18. Kolovoz 2021. 21:37

MikiO gledala je dr po krivulji na nekoj tablici i stvarno krivulja minimalno ide prema gore od 12 mjeseci do sada. 
    Zarice da, mora uzimati idućq 2 mjeseca portalak ili neki proizvod na istu foru i onda kontrola. Cilj je da mu se omekša i potakbe svakodnevna stolica kako bi se crijeva ubrzala i sam organizam privikao i naucio na svakodnevno praznjenje. Nalazi su nam stigli nema alergiju na ništa, još će uz iste krvi uzorkovati nešto vezano za celijakiju. Jedino mu je IgA snižen

[iimg]

• Lala27
    18. Kolovoz 2021. 23:44

Pozdrav ekipa. Ima li bolesnih malaca? Kod nas su aktivni neki virusi, A je zakačio virus usta, šake, stopala, ne znam da li se i kod vas tako zove. Da li je neko imao? Temperatura, osip u ustima, po dlanovima, tabanima, između prstiju. Baš je nikakav, žao mi ga takvog gledati. 

Žao mi je zbog zemljotresa, nadam se da je mirno sad i da se neće ponavljati 🙏🙏🙏

Pjesma Medo brundo je stvarno užasna, zapravo spot, ne znam da li je to snimano stvarno kao pjesmica za djecu. A djeca uglavnom vole gledati i slušati.

annika
    19. Kolovoz 2021. 00:41

Mrgud M spava sa mnom, budi se i baca po meni a uspavljivanje traje sto godina i često zaspe tek oko ponoći

[iimg]

Grizli
    19. Kolovoz 2021. 09:28

Annika nadam se da ce terapija pomoć da se probavu pokrene. Nisam pratila koliko je imao sa 12 mj, a koliko ima sada, al nadam se da je sve ok i da ce krenut sada na bolje. 
    A kod vas i spavanje steka 😕😏 ne zavidim ti. 
    Lala mislim da od Lavice klinci su to imali.
    Losa ako se dobro sjecam tebi je maleni razbio usnicu iznutra? S cime ste to mazali/lijecili? M jucer zaribala glavom po asfaltu vani izgleda ko da je bila u boksackom mecu. Izvana se vidi oteklina, unutra ima 2 ranice koje su krvarile. A ne da mi vidit, samo dudu hoće i pit mlijeko. Ne zeli nis jest. 

Grizli
    19. Kolovoz 2021. 10:43

E pa svasta i oni smisle. Ok kuzim da moraju jer danas ima svega ali ne bi mi napamet palo da to takva je procedura. Srecom nije tako jako krvarilo tj zaustavila se krv nakon sto sam joj dala ledenu onu grickalicu da drzi na usnama. Imam u frizideru je jos od kad su joj zubici izlazili i mislim si neki dan sto vise to drzim eto sad znam cemu. A jesu mu dali nesto mozda da ispire usta? Neznam strah me da se ne inficira slucajno od hrane.
    .
    Jel vasi klinci pljuju pastu za zube kad peru? Moja nikako skuzit proces pljuvanja. 

Lorena94
    19. Kolovoz 2021. 11:27

Hej drage moje. Ja vas pitam ali ne stignem pisati. Mi krenuli opet u vrtić na prilagodbu dok sam ja na go, jučer super danas koma, odmah ujutro se s nekom curicom otimao jer mu je uzela igračku i dudu. Silio, bacao na pod (Mikio sad kužim što si pisala za tantrume) počelo i kod nas. 👏👏👏👏👏 Za N što papa ☺️🥰  Grizli pokušaj joj na spavanju pogledati, mi peremo zubiće s jako malo kaladonta tj paste nekad pljune nekad ne, T je na nešto otkrnio dobar dio gornje dvojčice. Idući tjedan idemo kod stomatologa da pogleda. Dammnarex 🤞🤞🤞🤞 da bude prije indukcije! Petra ❤️ nadam se da ste ok. 

annika
    19. Kolovoz 2021. 12:48

Grizli možeš joj s octeniseptom nasprejati ranicu i izvana i iznutra

[iimg]

Lavica27
    19. Kolovoz 2021. 13:13

Annika, ne čini mi se mala kilaža, ali ako oni vide i kažu da je prirast minimalan, vjerujem.NAdam se da će vam portalak pomoći. Nije dobio nikakve vitamine ili dodatke prehrani da nabaci kilice?
    Joj Petra draga, kod vas nikad mirno :( Nadam se da je to sve ubrzo iza vas! Sretan rođendan maloj velikoj M :)
    Mikio, moj jede mjesecima te bistre juhe. U početku sam mu pomagala, sad ima silikonski ovratnik s džepićem, kaj ne ode u usta ostane za poslije :D U u vrtiću jedu sami tako da...
    Mrgud moj je sad opet u nekoj fazi da se probudi 1-2 puta u užasnom plaču i pomogne samo da ga podignem. odmah umiri disanje i zaspi i spustim ga,
    Inače teta nam je rekla da ga stavljamo na tutu jer mu je pelena stalno suha i oni ga na tutu stave pa obavi, meni uopće na pamet nije palo. služila sam da kad ga skinemo uđe u tuš kabinu čučne i odmah se popiški al sam mislila valjda mu je fora. pa ćemo probat.
    Mikio nama je u tuhelju bio dječji vanjski hladan al tak je bilo vruće da se ni mi ni on nismo žalili :D
    Lala, je moji su imali u 6.mjesecu. Kćer prvi put prije 2 godine i tad je imala visoku temp i svega par plikića. Sad nisu imali ni jedan ni drugi temp al su se baš pošteno i ružno osuli, najgore su bile afte u ustima. Njih smo mazali aftamed gelom, a ovo vani nema terapije, čekat 10ak dana da prođe. Sretno!
    Damnarexx ti mislila da će prije (uvijek sve to mislimo hihi) al njemu je baš lijepo :D
    Losa i  moj je cipelic, rekla bi faza :) Što ne dođu u fazu 'spavat ću da si mama odspava'?

• Zarica
    19. Kolovoz 2021. 13:43

Mi ga ne ucimo da pljuje. Imamo djecju pastu, one su sve jestive tak da zasad mu samo dobro iscetkamo. Pljuvanje cemo vec. Napokon je skuzio puhanje, ovo je valjda next level :D
    Evo i mi dosli s pregleda. Koja trauma s vadjenjem krvi. Napunili su cijelu ampulu i dio druge. Onako mu je trazila venu s iglom zapescu, a krv nikako da krene. On je bas bio neutjesan. Uzasno, uzasno. Ugl ja nisam znala rec kolko je kad bio visok. Pitat cu pedicu da mi da tabelu, al znam da ona nikad nije odgovarala onom sto smo mi izmjerili. Kod njih je sada bio 79.5 cm i 9,940 kg. Kod moje pedice prije mjesec i pol je imao 82cm i 10kg. 
    Najgore od svega mi je bilo kaj je rekla da ce ici na vadjenje kostane srzi  iz ruke, al da ce pustiti da to endokrinolog da uputnicu nakon pregleda. Jeza me hvata od same ideje. Fakat se nadam da nece biti potrebe. 
    Mikio, ma super on jede, nemam tu brige. Al rast ne mora biti povezan s prehranom. Za njega je zakljucak zasad da mozda ima takav prirast, a mozda ima problem koji ga koci i da moraju sve zivo provjeriti. Pokazala mi je krivulje rasta i rekla da mu je visina ta koja je ajmo rec zabrinjavajuca. Zbog cega sam i dosla, ne zabrinjavam se oko kilaze. Znaci njemu ce iz krvi pogledati valjda 20 razlicitih stavki. uz to moramo im donijeti 2 uzorka stolice i onda nakon toga opet kod gastrica pa kod endokrinologa.

Grizli
    19. Kolovoz 2021. 14:10

Mi isto dobro iscetkamo naravno pojede uvijek malo zasto ne kad je fino 🤮😁, al pokusavam joj objasniti da treba pljunut i nece. Ko da joj se gadi pljuvati. A valjda bude i to svladala
    Lavice pa super mu ide onda odvikavanje.
    Zarice omg 😳😳😳 kostanu srz ajme meni. Pa koliko cm je narastao od 12 do 18 mjeseci? Ta mjerenja i vaganja su lutrija sa djecom. I mene sve hvata panika sad kad trebamo kod nefrologa u 9 mj da ce dramiti oko tezine nam.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.