Mikio rez je rez i kao sto Beba kaze osjetit ces ga za života....e sad netko manje osjeti netko više...kao i kad slomis nesto
Beba nije za pohvalu al ni ja nisam bila...zbog korone mi je dvaput otkazala termine koje sam cekala po mj-dva i poslije se vise nisam ni narucivala. Sad cu se prebacit ovdje di smo se preselili pa cu tu valjda to obaviti jer stvarno bih trebala...znam da sam nemarna al 🤷♀️
.
Obuću cu spremit jednog dana za brata ako drugo bude musko a ako bude cura onda cu ili prodati ili pokloniti. Patike su bas iznošene al zimske cipele su kao nove i jedne frodo pape nije skoro ni nosio.
Isto je sad po kuci bos,samo mu na carape obucem jos jedne deblje s onim gumbicima da mu se ne kliže.
Potraje 10min dok sve ne skine pa opet ispočetka 🙈
Beba i Mare odmah gin na pregled nebitno dal ste rodile prije 2 mj ili 2 godine... Kontrola 1x godisnje je must kod gin. Nemojte se zezati.
Mikio sve sto pišeš mene isto tako boli a nisam imala CR vjerojatno zbog hrpe unutarnjih savova sto sam imala. Nikad prije nisam imala bolne oculacije sad doslovno ne mogu sjediti neke pute. Postoji sumnja da imam cak i dvije ovulacije u ciklusu svaki jajnik za sebe da ovulira u razmaku od 4 dana. Jer mi se ponavlja tako vec nekoliko puta obnormalna bol na lijevu stranu pa na desnu za 4 dana. One sluzi 🤮🤮🤮 uzasno puno nikad tako. Ja sam prošla jako puno folikulometrija i pracenja ciklusa pa znam kakav mi je osjecaj bio kad sam ovulirala sad je to 20x izrazenije. Gin me narucila tek za 7 mj kao da prođe j 18 mj od poroda jer bi onda vec apsolutno sve moooralo doc na svoje. 🤷♀️ Priraslice sto Losa spominje se vide najcesce tek na histeroskopiji ne vide se na obicnom uzv. Moze biti i tvrdo tkivo kao divlje meso da se stvori na rezu izmedu maternice i kože to je mojoj sestri došlo i isto ima problema ponekad. Sad joj jos i endometrioza dosla na sve to pa jos gore.
Losa i ja sam bila tri puta, tek što na kavu ne dođem 🙈
Bio mi je prvi papa loš nakon poroda i sad do daljnjeg imam kontrole svakih 6 mjeseci iako su mi poslije bili ok. Ali neka, drago mi je da se kontrolira
[/url
Mikio, samo je prvi carski bio.. Kad sam nakon tri i pol godine trebala roditi drugu bebu, predlagali su mi carski, što sam ja odbila, jer je bilo sve u najboljem redu.
Zbog prethodnog carskog sam ležala mjesec dana, jer moraju nadgledati zato što postoji mogućnost puknuća maternice na rezu.
Zadnjih dva tjedna su me baš forsirali, jer je trebao krevet, ali ja sam inzistirala na prirodnom porodu uz naglasak, ako je sve u redu s bebom, a bilo je☺️
To jutro su me probudili i rekli da me vode na carski i gotovo,, ali mi je taman puknuo vodenjak, pa sam lijepo prirodno rodila.
Treći porod su mi samo ponudili carski, nije me nitko forsirao, ali nisam htjela, rodila sam prirodnim putem..
Nakon što si prvi put imala carski, možeš roditi vaginalno, samo bez epiduralne i bilo čega protiv bolova, šibaju drip da rodiš što brže i to je to 🤭
Dakle, doslovno prirodno, kao i rezanje, šivanje, ama baš sve je "na živo"..
Pa, ako planiraš, pripremi se i na to☺️☺️
Pozdrav cure :)
Evo i mene nakon dva mjeseca. Imala sam ludnicu i stvarno se nisam bila u stanju javiti. Posao, radovi na kuci i ucila sam ko blesava za strucni ispit a malac nije u vrticu.
I zadnjih tjedan dana citam zaostatke , imala sam preko 100 stranica :)
Uglavnom, dobro smo. Ima 8 zubica, nikako da drugi izbiju i to ga bas jako pati. Isto je u fazi bacanja stvari i imam osjecaj da to nece nikad proci. Kao da nista ne pali, sto god ja rekla. Mikio, nadam se da ste uspjeli sanirati stetu od borovnica.
Bas vas je dosta bilo bolesnih, drago mi je da ste sada bolje.
Ma daj bježi sad kad znam kako mi moze biti ne bi ja rodila bez opcije epiduralne ni lokalne aneatezije kod sivanja... Tebi Beba svaka cast, al ja bi rađe na carski u tvom slucaju. Znam da to nije sala CR i da mozes imati posljedice, al ni to prirodno nije bogom dano niti bezazleno. Meni je mm tek nedavno kad sam brundala o porodu da je ispalo katastrofa sve i da sam mozda bezveze toliko pppucala i sad trpim poslijedice priznao da na porodu da ga je ginekolog uhvatio na hodniku dok je isao mi pp vodu i rekao ako me ne porode uskoro da nezna dal cu izdrzati taj tempo vise. Tlak i otkucaji da su mi bili daleko iznad ocekivanih maksimuma za porod i da nesto moraju poduzet, a kako je M zaglavila doslovno u porođajnom da CR više nije opcija zato je dr i predlozio da me otvori rukom, epiziotomiju i da nalijegne na trbuh. Mm je unaprijed znao sve sto me ceka i sad tek je priznao i reko da vise ne brundam jer da dr nije bio toliko poduzetan da bi mozda ostala tamo na stolu.
Mikio a za wonder weeks zadnji 10 leap je sa 75 tjedana 🤭... Da ne racunas tjedne za N, moja M ulazi u taj leap zadnji 30.05 i traje cca mjesec i par dana. A postoji skok zadnji skok takve vrste bar tako kazu sa 18 mjeseci. Tj pocinje negdje oko 17 mj i traje cca mjesec dana. Tako da ako je to istina uskoro ce ovdje viti više nas granicno ludih...
Grizli, baš strašno zvuči.. dobro da ste obje dobro ❤️❤️
Ma, nemam ja ništa protiv carskog reza, kad je potreban i kad se mora, mene je čak više boljela epiziotomija nego rez od carskog.
Nego, kad rodiš na carski, ne dobiješ odmah bebu, meni je ta razdvojenost bila baš jako teška, rodila sam ju, a vezane mi ruke i noge i ne mogu ju primiti.. Šta ja znam.. A, ovo, vaginalno, čim rodiš, dobiješ bebicu, nit te više šta boli nit te briga za išta 🤭.. Imala sam jako puno šavova i previše krvarila, trudovi, bolovi, to šivanje,, transfuzija, sve je u magli.. Jer sam ju držala 😍..
Ja kad bih ikad opet radjala bih vaginalno, ako bi bilo sve ok.
Mikio, kod drugih trudnoća osjetiš rez od samog početka trudnoće, čim se maternica počne rastezati.
Čula sam od nekih da ih jako boli, pa pretpostavljam da ovisi o ženi i njenom pragu boli.
Bolio me je, ali ja to nekako izignoriram, jer mi je tako lakše 🤭
Ne znam što sad kažu, ali meni je liječnik tada savjetovao da napravim minimalno razliku tri godine do novog poroda., nakon carskog.
Razlog više za vaginalni porod za one koji žele više djece, a da se mene pita, imala bih ih deset😂
Uglavnom, sretno objema ako se odlučite na novu trudnoću❤️❤️
Pozdrav Anna💜jeste uspjeli sanirati kuću od potresa?
Drago mi je cuti Valkris da je sve dobro prošlo,dobrodošla Lea🥳
Sto se tice vaginalnog nakon carskog,znajući sto se sve moze dogoditi (a za sranje ne treba malo i ne dogadja se drugima) nikad ne bi pristala,ali nikad. Maziti cemo se cijelog života, a stavljati svoj i djetetov život u rizik je za mene suludo. Ja sam rodila prvu vaginalno pa svejedno nisam dobila u ruke malu... daleko da je oporavak brzi ali to je sporedno po meni. A i drugi carski je puno brzi oporavak.
Slazem se s Grizli; redovno na preglede!
I go go DeeDee😘
Ppzz cure maaaamonda se nadovezem...ja sam imala dva vaginalna nakon carskog i tri vaginalna prije carskog...svr notmalno ako je s bebom i mamom sve b.o. vaginalni je bolja opcija..po meni..evo ako koga sto zanima...imam iskustva pa mogu ogovoriti
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji