ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lunica
    25. Svibanj 2021. 23:20

Lunica

Ppzz cure maaaamonda se nadovezem…ja sam imala dva vaginalna nakon carskog i tri vaginalna prije carskog…svr notmalno ako je s bebom i mamom sve b.o. vaginalni je bolja opcija..po meni..evo ako koga sto zanima…imam iskustva pa mogu ogovoriti

Sorry na pijanoj tipkovnici 😆😆

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Grizli
    26. Svibanj 2021. 05:51

Lunica dok sam ja sad zbrojila tu situaciju kod tebe i pohvatala koliko kojih i kada  🤭... Ti si zivi show! Svaka cast. Cek ti si ove vaginalne nakon carskog imala isto ko Beba bez epi i ostaloga + drip? Ili su ti ipak dali nešto ako si trebala. Doduse ako si imala vaginalne prije cr onda mi se cini da je ipak i taj vaginalni nakon cr bio laksi nego ako zena nikad prije nije rađala vaginalno?🤔 I da neznam jesam cestitala na malenom Mihaelu ☺️😍
    Apropo mazenja nakon poroda, meni su M stavili na trbuh dok pupcana je pulsirala ja sam bila ko balzamirana onda doslovno. Nakon rezanja pupcane su je uzeli i dok su me sivali i dali mi lijekove, infuziju itd nju je mm drzao. Bili su kraj mene i meni je taj pogled na njih bio sve i sasvim dovoljan u onom momentu. Ja sam ju dobila pored sebe na krevet tek 2h nakon poroda kratko i onda su je uzeli od mene jer sam bila na promatranju i da odmorim. Tako da kod mene nije bas bilo nekog mazenja odnosno u narucje sam ju dobila tek drugi dan, tako da ja mislim da bi mi isto bilo i da je cr bio. Iako vaginalni da je bio laksi i bolji dozivljaj mi uvijek bi njega birala. Meni se kod vaginalnog najvise sviđa cinjenica da sam dozivila onaj osjecaj iscekivanja trudova, ta neizvjesnost dok cekas kad ce taj poseban dan doci. Meni je to bilo fora jer obicno mi sve u zivotu planski. 

• Zarica
    26. Svibanj 2021. 09:48

Ja sam naravno za slušat doktore, al i doktori su zagovornici vaginalnog ako je sve u redu :) Naravno da postoje iskustva žena koje nisu odmah dobile bebu nakon vaginalnog, kao i onih koje jesu nakon carskog, al u pravilu to nije tako. A tih prvih par sati puno znaci bebi. Beba koja se rodi carskim također doživi puno veću traumu od one koja se rodi vaginalno. Nije isto kada je neka ruka izvadi iz trbuha za sekundu iz mraka u svijetlo, i onog mira u našu buku, u usporedbi s tim kada se ona bori svojim tempom da izadje kroz kanal. Puno detaljnije i stručnije su nam to objašnjavali na trudničkom tečaju, ali ove neke stvari su mi ostale urezane. Kao i to kada je doktor vrlo slikovito govorio o rasporenoj maternici i ženama koje same odaberu takav scenarij bez da imaju pojma što to zapravo znaci. 
    Tako da nisam mišljenja da je svejedno kako se beba rodi, ali naravno da postoje situacije kad je carski neophodan i doktori to prepoznaju i kraj price. Nisam dobila dojam da itko tu misli drugačije. Pa ni kod tebe Beba 

• Zarica
    26. Svibanj 2021. 09:56

Moja frendica rodila šesto dijete, odma joj rekli da može na sedmo kolko je sve skupa glatko prošlo
    Moj mali doma od pocetka tjedna. Taj glupi kašalj ga progoni. Al dobro, zbilja mi se čini da nije ni upola toliko bolestan kao drugi vrticanci pa se necu zalit. Cak su mi i u vrticu rekli s malim negodovanjem kako je teško s njima jasličarima, da ih ima puno i svi stalno dolaze. Valjda su očekivali da će više bit kolektivno bolesni

beba2025❤
    26. Svibanj 2021. 11:02

Lunice,, waauuu,, koliko dječice💙❤️samo uzivajte 🥰🥰
    Zarice, ti si baš osoba koju bih voljela upoznati ☺️
    Shvatila si sve..
    Naravno da nisam proturječila liječniku za bezveze.
    Tjerali su me na carski jer je bila gužva i trebao im je krevet, a moja beba se rodila dan prije očekivanoga termina, tj. 39+6tj,a njima su terminska djeca čim dodjes do 37tj i vec tad su mi predlagali carski, a poslije forsirali, kažem, zbog gužve.
    Svatko može i ima pravo misliti drukčije, ali meni je najposebnije na svijetu onaj prvi kontakt s bebom. 🥰🥰
    Lavice, ti si proživjela nesto jako teško, tako da mi to nije za usporedbu.
    S razlogom imaš takvo razmišljanje.
    Ja imam drukčija iskustva, pa razmišljam ovako😊
    Zarice, nek brzo ozdravi ☺️
    Anikke nema duuugoo..
    Mikio, mislim da svi znamo da si samo pitala za iskustva, ne brini ništa.
    Kad ostanes trudna, pratiti će te liječnici i ako bude potrebno, napraviti opet carski.
    Ja znam da nikad ne bih otišla na dogovoreni carski zbog nečijeg lošeg iskustva, jer svaka trudnoća i porod su za sebe čak i kod iste žene.
    Sasvim drugo je kad netko ima prave indikacije za carski, nedostatak kreveta nije ugrozio moju bebu, niti sam ugrozila nekog drugog, prebacila sam se u apartman, tako da mi ne može nitko nabiti osjećaj krivice☺️☺️

• Zarica
    26. Svibanj 2021. 12:57

Ma znam mikio, to i velim. Doktori znaju prepoznat kad je neophodno i to je to.
    Beba 😊

beba2025❤
    26. Svibanj 2021. 13:06

Jooojjj,, sad kad o tome pišemo,, ja bih tako opet bebu😄😄😄😄

mrgud_zg
    26. Svibanj 2021. 13:22

Mikio, samo cu ti rec da je danas pun mjesec 😁😁😁😁😁😁😁😁

Lavica27
    26. Svibanj 2021. 14:48

Beba ne pisem samo zbog svog iskustva. Moja kolegica,koja sjedi kraj mene na poslu je isla na vaginalno na nagovor doktora nakon carskog (jer realno; carski je skuplji za bolnicu) rasprsnula joj se maternica, beba se nagutala krvi,nakon 7 dana je umrla. Dobila je presudu pred 3mjeseca nakon dugih 8 godina da je taj doktor kriv. Svo ovo vrijeme je taj dr i dalje radio. 
    Naravno da je sve u redu dok je u redu ali jednom je dovoljno da nije :( 
    A ove babe sta kenjaju nisi rodila, radjala sam od 6 ujutro do 8 navečer i ne sjecam se bolova al oporavak nakon cr se ne zaboravlja.

MaRe
    26. Svibanj 2021. 15:30

Joj dok sam bila na stolu samo sam gledala kad ce 3 ujutro jer je dr rekla ako se ne porodim do tad idem na carski...sve samo da prestane 🙈 Sad kad gledam sretna sam sto sam ga izbjegla jer je tezi oporavak a i posljedice. 
    Cimerica iz rodilista je isla vaginalni nakon carskog i usred poroda zavrsila na hitnom carskom zbog puknuca maternice...imala je 2 godine razmak jzmedu trudnoca.
    .
    Ovo za kenjanje da nisi rodila ak je bilo na carski mi je cisto 💩💩💩 i takvo sta mogu izjavit samo one koje nemaju previse mozga u glavi. Ko i za umjetnu oplodnju...sta to onda nije pravo dijete jer nije zaceto prirodno xD bas volim takve 🙄🙄

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.