ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    beba2025❤
    26. Svibanj 2021. 16:05

Lavice, pretuzno je to sto se dogodilo, ali opet, nema veze sa onim sto ja mislim i pisem.
    Vidim da je Zarica shvatila, pa mi je to dovoljno, inače bih mislila da sam luda ako bas nitko ne razumije sto sam napisala u odgovoru Mikio.
    Nemam ništa protiv carskog poroda kad je potreban i sama sam na prvom porodu prihvatila tako roditi, jer je bilo potrebno.
    Meni je taj porod bio jako traumatičan i strasan i ne bih ga nikad ponovila-osim u slučaju da je potrebno.
    Kod mene je bilo sve u najboljem redu i zato sam rodila vaginalno nakon carskog.
    To ne znači da svatko tako treba.
    Zato postoje liječnici da prate cijelo vrijeme trudnicu i bebu i da se reagira na vrijeme.
    Ako bi se izvlacili loši i tužni primjeri, ima ih sa obje strane.
    Postoji razlika između hitnog i hladnog carskog poroda,pa se možda tu ne razumijemo.
    Nije niti važno, svatko ima svoje mišljenje.
    Mojoj kumi je puknula maternica, a nije nikad prije imala carski rez, tako da vjerujem da ima tu jako puno čimbenika,a mi ih znamo jako malo.
    Nije stvar niti u oporavku nakon carskog reza niti u bolovima, meni je sam po sebi bio strasan i stresan, još mi nije ni mlijeko dolazilo, niti sam ju vidjela niti držala, ma užas., ali ipak sam uvijek bila sretna što je liječnik na vrijeme reagirao i napravio carski rez-jer je bilo potrebno.
    Druga dva poroda su bila sasvim u najboljem redu i - manjak kreveta mi nije opravdan razlog za carski rez.
    To je sve.
    Mikio, što se tiče razmaka između poroda, nakon carskog.. Ja osobno ne bih prije 3 godine. Iako ima liječnika koji tvrde da je dovoljno i godina dana.
    Kad zatrudnis, kontroliraju ti rez pri svakom pregledu.
    Valjda te nismo isplašili sad sa svime. ☺️
    Hvala Bogu pa su ovakvi slučajevi rijetki što je Lavica napisala, ali naravno da je dovoljno samo jednom.. Ne daj Bože nikome😔😔

Grizli
    26. Svibanj 2021. 16:39

Zarice a joj bolestan malac 😒... Brzo ozdravljenje! A godina je bas luda ne cudi kakvo je vrijeme. 
    Kod nas jucer 13 stupnjeva kisa vjetar, danas pici sunce i 23.🙄
    Hahahah Beba rastu ti zazubice 🤭
    Ja se danas toliko nazivcirala u c&a... Znaci vrece duge prodaju samooo u Zg. Poludila sam sta u Istri djeca ne rastu nakon 80 cm ili nasima ne treba vreca mogu i goli spavat. Ne dobivaju niti ce dobivat nista vece od 80 za ljetne vrece, odnosno 90 zimske. 3 trgovine prosla, navozikala se i nazivcirala. Lijepo pitam jel mi mogu naruciti ili povući onda iz te poslovnice u Zg, da cu platiti i doc po to drugi dan, nemogu oni tako, nego samo webshop i nek si platim dostavu. Sreca njihova da volim njihovu robu inace ne bi vise usla u c&a. Stvar spasila frendica da ima neki kupon 20% od vikenda pa cu joj rec da mi uzme, ako ne prodaju po mogucnosti do nedjelje, al bas mi je to ispalo bezobrazno od njih. 

Grizli
    26. Svibanj 2021. 16:48

Carski nije da si rodio 🤣🤣🤣 ja bi im rekla tocno nama je roda donjela na krov djete. 🖕
    A od zgrazavanja na tzv umjetnu oplodnju 🤮🤮🤮🤮... Btw pravilnije je rec potpomognuta 😉 jer oplodnja ne moze biti umjetna ona je prava da pravija ne moze biti.
    Lavice 😩😳 grozno! Uzas... Al da cula sam u nekoliko navrata da je zenama znala prsnut maternica kod rađanja nakon cr.
    Beba slazem se da ici na dogovoren carski zbog nekog hira je krajnja ludost. Tu mislim da smo sve mislile na one hitne i opravdane, a ne ono ne da mi se "mucit" sa trudovima pa idem cr jer je to kikiriki. Je vrit. A tebi svaka cast jer si 2x bez ikakve potpore u lijekovima rodila + drip... Doduse sad si bas mislim zasto nakon cr ne daju iduci put ako ide vaginalni zenama epi? 🤔🤔

beba2025❤
    26. Svibanj 2021. 17:04

Hahaa,, Grizli,, da, da,, samo slinim nad bebama😂🤭

Ne smiju ti dati ništa protiv bolova, baš zato da osjetiš sve, ako bi se slučajno nešto dogodilo sa maternicom da mogu reagirati na vrijeme.. Meni su rekli da je to drukčija bol od trudova, da ću osjetiti ako bude nešto se počelo događati.. Da li je to tako, ne znam, ali eto, tako su mi rekli.. 

PetraB
    26. Svibanj 2021. 17:15

Lavice ovo je grozno 😔
    Sto se tice komentara za carski 🤮... Iako ja sam isti dobila kad sam M rodila jer neki smatraju da je nije prirodan iako je induciran 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    A sad kaj se tice traume za bebu kod jednog ili drugog poroda... Pa tu mislim da ima vise faktora... Meni mlijeko nikada nije nadoslo odmah po porodu (ni kod Juraja ni kod cura) tako da carski ili ne, moje sise jednostavno trebaju vremena 🤣
    A neuroloski... K koja je prosla kroz porodjajni kanal je neuroloski "rizicnija" od V koja je rodjena carskim, tak da 🤷🏻‍♀️
    Sti se doktora tice... Znaju se rizici i jednog i drugog poroda u raznim slucajevima. Iako sam medicinske struke, uvijek kazem, "nisam skolovala" 😅😅😅... Drzim se nekako uputa doktora i eto ne mogu rec da sam imala neka losa iskustva tj krive procjene do zadnjeg poroda... Ovo s curama je ispalo na kraju super i stvarno sam zahvalna da je tako zavrsilo. K je super izasla no zato sto je dr bila preopustena na moje tvrdnje da cure izlaze i mislila je da ima vremena, zavrsila sam na carskom. Da su se pridrzavali procedure kod poroda blizanaca i V bi izasla kao i K a ovako, jbg... Krenula je rukom i omotanom pupcanom vrpcom.
    Neki dan sam ustvari shvatila koliko je situacija bila ozbiljna kad sam napokon, "s razumijevanjem" procitala svoje otpusno pismo. Znaci u 20 min od poroda K su izvukli V... Pregled, cekanje Starcevica, priprema u radjaoni, viznja do sale i puf gotovo. Usporedba oporavka je meni neupitna... Vaginalni 100 puta laksi, carski nebi nikada samostalno trazila, meni najgore iskustvo.

url=https://lilypie.com][/url

beba2025❤
    26. Svibanj 2021. 17:18

Mare, ja napokon dobila novi termin kod ginekologa, pa cu napraviti odmah i papu i sve.. Zaboravila sam gdje si ti, ako dugo moraš čekati, kao ja, koma.. Zato idem privatno sve,, bliže mi je i neće mi odgadjati 5puta pregled..
    DeeDee, kako stojiš s kg??
    Meni je tek krenulo🤭

beba2025❤
    26. Svibanj 2021. 17:35

Joj Petra,, hvala Bogu da je tako dobro prošlo na kraju, ali eto.. ako sam dobro skuzila, mogla si obje roditi vaginalno.
    Ja vjerujem da je sve nekako lakše i bolje prirodnim putem, posebno za bebe.,ali, ponavljam se, kad se mora, mora se. 

Sve na kraju ovisi o liječniku i njihovom stavu, njihovim odlukama.

beba2025❤
    26. Svibanj 2021. 17:42

Ajme Mikio!!!
    Pa, nit za smijati se nit plakati..
    Hm.. Ja ne bih ni govorila kako sam zanijela😂
    Mislim, nisu me to nikada ni pitali pri dogovoru za krštenje.., a vjerojatno su bliski pa sve zna o njima.. 
    Baš nije fer.. Posebno, što zna da su vjernici pa da im odbije krstiti djecu., ali eto, stvarno svega ima.
    Pa, šta ima veze što si pokrenula temu, svi smo tu jer nam se piše, dijelimo iskustva, nisi ti nikog natjerala da komentira.
    Bolje nego da ja pišem o mlijeku😂😂😂😂

Grizli
    26. Svibanj 2021. 18:37

Mikio hvala ti, ako ne uspijem naruciti morat cu te gnjaviti 🤷‍♀️...
    Ooo da me svecenik pitao to mislim da M ne bi krstila nikad, ja bi ju unocila u onu svetu vodu pa ako hoce ako nece racunat. Jos i to da me pitao. Nema me tko sto o tome ispitivat.
    Meni su najsmješnija bila pitanja dal znam datum kad samo je napravili. Pa sam jednom u društvu rekla da naravno kako to ne bi znala da sam vodila evidenciju i da je 21.1.19. je oplodnja bila, a 12.5. se uhvatila. Između se malo hladila. Svi su prasli u smijeh, a ja im rekla zivu istinu. Međutim ekipa nema pojma za nas ivf i nisu skontali sta sam im rekla. Uglavnom ispalo je sprdancija 🤣.

PetraB
    26. Svibanj 2021. 19:00

Da Beba mogle su obje vaginalno izac, takav je bio i plan. No kak je meni pukao vodenjak vecer prije indukcije, moje dr nije bilo i jbg. Ma bitno da su one meni tu, zive i zdrave 😊
    Jao mikio katastrofa al to kaj kaze Losa naletili na budalu od svecenika, grozno.
    Joj Anna bas mi je drago da si se javila 😉😉😉 Nadam se da ste ok sbi i da ste sve sanirali.
    Zarice brz oporavak malom misu
    Evo mi taman mjerili temperature i V zakurila a i K krece u tom smjeru.
    Mm negativan ipak tak da sutra ide podrugu dozu a ja 01.06.

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.