ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    15. Svibanj 2021. 22:09

Mikio, može se upisivati tokom cijele godine (bar u Zagrebu) i u privatne i u gradske, ali samo tamo gdje ostane mjesta nakon redovnih upisa. Na zapadu u pravilu ne ostane mjesta u jaslicama nakon tih upisa tako da se bolje prijavi tad, pa bar i da skupis bod za odbijenicu ako je ocekujes (nisam sto posto jel to jos aktualno, al prije se dobivao bod ako si nekad bio odbijen).

PetraB
    15. Svibanj 2021. 22:41

Grizli ja i dan danas M kupujem te cipele, cipele su odlicne 😉
    Curke sto se vrtica tice... Misljenja sam ipak kao Losa iako ovo sto Vlakris i Zarica navode zvuci kao ekstrem no (bez ljutnje 😉) niste podijelile bas cijelu pricu... Zasto bocica, bodic, cipelice i sl ne odgovaraju? Tesko mi je sloziti se s vama jer ne znam o cemu je rijec. Ako se npr jako proljeva iz bocice pa ga moraju stalno presvlaciti slazem se da bocica nije ok, ukoliko se ne moze zastiti poklopcem opet se slazem da nije najbolja opcija. Ukoliko je bodic dugih rukava pa munje vruce pa se oznojinpa se presvlaci i bodic i majica isto tako razumijem da se upozori roditelje da se uzme drugaciji bodi, slapice isto tako, mi smo dobili vrlo jasna uputstva da slapice moraju biti takve da se ne skidaju lako upravo iz tog razloga... E sad, postavit cu vam jedno pitanje... Koliko puta se sve mi ovdje zalimo kako samo jurcamo za klincima i koliko smo umorne od toga? Pomnozite to sa barem deset u njihovom slucaju. Konstantna presvlacenja, navlacenja obuce... Gumene cizmice su sasvim ok za prijedlog, dijete ako je prohodalo, ne smeta mu vrsta obuce a njima je puno lakse navuci 11/12/13/15 (nebitan broj) gumenih cizmica nego raznoraznih tenisica i cipela na cicak. Jos ih sa gumenima puno brze nauce samostalno obuvanje. Podizanje izvan nekih okvira, nazovimo to tako, je kako Zarice i ti kazes, stvar dogovora... No ne smatram da je u redu da skupljate klince bas kako vam se sprdne jer postoji neki red kojeg se trebaju tete drzati. Do dorucka trebaju svi doc u vrtic i pokupljanje za vrijeme spavanja ne dolazi u obzir, bez najave unaprijed, jer se tako najcesce probudi ostatak grupe. Zarice pitaj najnormalnije, bez povisenog tona ravnateljicu zasto je to problem ukoliko je ostatak grupe tada vec budan. Nehodaci/hodaci, to moraju imati mogucnosti izvesti ih sve van i to ne smije biti problem. Evo, ovo je moje misljenje neko, mame koja je jednog vrticarca prosla, jednog upravo prolazi i upisujemo cure sada, tak da nije da nisam prosla sve to.

url=https://lilypie.com][/url

PetraB
    15. Svibanj 2021. 22:41

Nase iskustvo sto se tice privatnog/gradskog vrtica je bilo suprotno od vaseg. U privatnom je bila manja grupa, vise teta i puno vise rada s klincima. U gradskom su dvije tete po grupi, koje se preklapaju u vrijeme rucka, znaci vecinu radnog vremena su same sa barem desetero klinaca. Imajte to na umu kad krecete u razgovor s njima. S "ucenjem" hodanja se apsolutno ne slazem i sama sam mama vjezbaca no povisivanjem tona ne postizete nista. Ukoliko se forsira i dalje tako nesto, bez pardona razgovor sa ravnateljicom uz popratno nalaz fizijatra na kojem pise da se to ne radi. Sve pismenim putem, sluzbeni mail i slicno... Konflikt s tetama prouzroci samo bespotrebno izdvajanje vaseg djeteta u tom trenu.

No hard feelings cure 😘

• Zarica
    16. Svibanj 2021. 00:14

Petra, ja nisam po malog nikada dolazila kad spava. Naravno da mi to ne pada na pamet. On se budi medju prvima i mislim da ce ostatak grupe puno lakse spavati ako ga ja izvedem nego s njim budnim unutra. Ne znam kakva to strka ispadne u vasem vrticu, ali u mom teta u tisini njega za sekundu izvede van i mi nestanemo. Dosad nije bilo drame u grupi zbog toga. Vec mi je malo glupo pisat treci put da ne dolazim bez najave tako da ne znam uopce koga to ide. 
    Meni je propitkivanje Valkris tolko apsurdno da ne znam što bih rekla Valkris, drzi se  Mislim da se ovdje vise neces odlucit pojadat 

Valkris
    16. Svibanj 2021. 00:21

Komentirat cu samo na brzinu jer vidim da sam zapocela raspravu, a da objasnjavam stavku po stavku trrbalo bi 3 stranice. Ali evo kome se da nek cita. 
    Na inicijalnom razgovoru pitam jasno i glasno: postoje li kakva pravila kakva odjeca se nosi, obuca, bocice, bilo kakav dodatni pribor. Dobivam odgovor: ne, trebaju papuce za unutra, tenisice za van, odjeca koju nosi i doma, bocica koju ima doma, pidjama ne treba, gleznjace ne trebaju jer ide toplo vrijeme itd itd. 
    Ponovim isto pitanje tetama u tjednu prilagodbe dobijem iste odgovore. 
    Bocice: prvo smo odnijeli neku koja nema nastavak protiv prolijevanja, nisam razmišljala, jer doma mu nagnem bocicu i pije, ne igra se s njom i ne proljeva. Tete napominju da uzmem neku koja ima zastitu od proljevanja, aventova najbolje. Odem i kupim avent sa zastitom od proljevanja. Za par dana ta bocica ne valja jer ju on moze odsarafiti. Idi kupi novu. Kupim novu. Za par dana, ne valja ni ta jer nema one ruckice da sam moze drzati bocicu. Odem i kupim bocicu s ruckama. 
    Obuca: imali smo papuce iz bajke. Ne valjaju jer su mekane. Trazim objasnjenje, teta govori da djeci koja prohodavaju trebaju cvrste papuce. Dogovorimo se da cu uzeti cvrste, ali neka mu obuva bajkine jer sam misljenja da su bolje za prve korake. Ne slaze se ona tu sa mnom, ali ok. Donijela ja te tvrde, on ih izuva. Govori mi nek uzmem cicibanke jer njih neće moci izuvati. Govorim joj da sam vec 400kn potrosila na papuce i da ce dobiti nove kad preraste ove i nek mu obuva bajkine ako ove izuva.Napominjem da sam ju pitala prvi tjedan da mi je rekla da nije bitno. 
    Za van je receno tenisice. Sad odjednom zele i gumene cizme. 
    Odjeca: rečeno mi je da uzmrm stvari koje nosi doma. Doma nosi dugi body i hlace jer se dosta znoji. Nakupovala ja dugih bodya i hlaca. Teta govori neka mu donesem/oblacim kratki body i dugu majicu na to. Govorim joj da se on dosta znoji jer je aktivan i da mislim da je ovako mu komotnije, govori ona : ne, ne, nece mu biti vruce, lakse joj je promijenitii mu majicu kad se zaprlja, samo neka donesem kratke bodye i majice. 5 koje ostaju u vrticu plus 5 za svaki dan. Odem i kupim 12 bodya i majice. Prvi tjedan strgaju 3 bodya na gumbima. Riječ ne kazem i odem i kupim još bodya.

Valkris
    16. Svibanj 2021. 00:21

Nije mi ni stvar u novcima nego ko da sam mali majmun se osjecam. Plus sto moram svaki treći dan trčati do grada 20 km ili gradića 15km po bocice, body ili cipele. Jer imam svo vrijeme svijeta obilaziti ducane i ne spadam u rizicnu skupinu zbog korone. I da ne spadam i da zivim u centru bi se osjecala ko majmun

PetraB
    16. Svibanj 2021. 00:27

Zarice come on... Ne prozivam apsolutno nikoga, govorim iz svog iskustva i dala sam primjere zbog kojih tete mozda zahtijevaju nesto sto nekada nama roditeljima ne pase ili nam ne padne na pamet na prvu taj razlog...
    Niti sam propitkivala koga... Bas mi je zao da si stekla takav dojam evo nadam se da Valkris nije.
    A sto se tice "strke koja nastaje" kod nas u vrticu, otkako je korona, roditelji ne ulaze u objekt vrtica, moras zvoniti pa teta izvodi dijete van. Znaci izlazi iz sobe, oblaci dijete koje ide kuci i izvodi van gdje roditelj ceka. I opet cu ponoviti... To je moje iskustvo koje sam podijelila nakon dva vrticarca 🤷🏻‍♀️...

Valkris
    16. Svibanj 2021. 00:27

Pa eto mame budite spremne na sve. 
    Ide u vrtic 2 mjeseca, 4 tjedna nije isao jer su svi stalno smrkavi. 
    3x pitajte kakve bocice trebaju, cipele, tocno vrijrme dolaska i ako treba na pismeno da se ne smije prije 15h otići po dijete itd itd.
    Ima Valkris trudove, pa se nece vise javljati ovdje neko vrijeme jer uz nahodavanja po ducanima za bocice i bodye, uz komentare da nisam svoje dijete  naucila nit da hoda nit samostalno jede, dobit cu jos jedno dijete o kojem cu morati brinuti, pa mi uzivajate curke 😘

• Zarica
    16. Svibanj 2021. 00:57

Sorry Petra, još radim nešto za posao pa sam sve skupa valjda i malo nabrijana :) Al pisala sam prije da su mi tete super i s njima sam se ja sve dogovorila i nije bilo govora da nekome nešto ne odgovara (i sve je bilo regularno s pravilima vrtica) dok jedan dan nije ravnateljica graknula na mene iz cista mira. Bez uvoda najave, iceg. To je bilo tocno u periodu kad su joj obje tete dale otkaz pa pretpostavljam da je i ona bila pod stresom, al realno trebala bi se kontrolirati dovoljno da ako ima nesto mi za reci kaze to civilizirano. Poanta je da sve sto vi pisete ima smisla, i ja se slazem s vama, al ovo sto ja i Valkris pisemo su jednostavno primjeri neceg drugog. Nitko ne osporava da postoje neka pravila u vrticu niti da tete imaju tezak posao itd...
    Glupo mi je uopce da se potegla rasprava, namjeravala sam se pozalit, pa mi netko kaze izdrzi i to je to :) 
    Ja imam iskustva s 5ero necaka od kojih nijedno nije u jaslicama, a neki i kasnije, ostajalo duze od podneva. Tako da zbilja vjerujem da je sve stvar dogovora i dobre komunikacije.

• Zarica
    16. Svibanj 2021. 01:04

Kaj se tice korone, kod nas se moze uci u objekt skroz do prostorije gdje borave. Imaju staklene prozore kroz koje se moze mahnuti tetama ili lagano kuckanje, stvarno nije problem. Nikad ga one ne obuvaju ili nesto. Ja ga samo preuzmem i sama oblacim. 
    Valkris, sretno :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.