Kod nas nemoze isto sad su upisi...ja sam zvala prije i nisam mogla...
Dobro, šta je ovo? Koze, katastrofa, pizdarije...? Ako im ostavite dite na čuvanje, poštujte pravila. Zašto se diže u nebesa svako drugo zanimanje, a njihovo ne? Samo zato što smo mame, pa kao mi znamo najbolje? Nije mi to fer. 🙍♀️😏
Inače, dobro jutro😁😊😚
Cure ako koja treba na ecipele imate popuste dobre do 40-50% ovaj vikend jer ima dodatan neki popust danas i sutra. A i orsay ima super popuste ovaj vikend. 😜 Do ila kartice napokon i odblokiran racun.
.
Jel kupovala koja neke Lasocki Kids cipele? Iz Ccc, vidila ih uzivo i jako su mekane i slatke, na ecipele su sad duplo jeftinije pa bi joj narucila al nikad cula za te cipelepa niko mi nema rec kakve su.
Kod nas upisi u privatne su isto vremeno kad i gradski isto su nesto sufinancirani. Za one koji imaju prvao na besplatan vrtic treba jos od potvrda o djecjem doplatku i jos nesto.
Hani, vidjela bih tebe da ti je dijete uplakano i da ti govore da place 2 sata i cendra jer zeli bit u centru paznje, da ga naucis piti iz boce, da sam jede, da ga forsiras da hoda, da ga naucis da spava 2h u tocno određeno vrijeme, da mu papuce koje si mu kupila ne valjaju, cipele za van isto tako nisu dobre, boca za vodu nije dobra, ruksak je premali, body ne valja takav nego onakav itd itd. Kao da si losa majka, nista ne znas i da nista nisi naucila svoje dijete. A sve da bi njima bilo lakse. To da mi bilo tko kaze cu rec da je koza. I bez brige, nisam jedina koja se protivi njihovim zeljama.
To sto sam mama znam da je najbolje za moje dijete da ga ne vodim za ruke dok prohodava i da su mu papuce na kojima pise papuce za prve korake i visoki rist bolje od nekih drugih. Da.
Ne podcijenjujem zanimanja, i sama sam u toj struci btw. I bas zato smatram da treba bit malo profesionalniji u svemu tome. I to nisu pravila nego njihove zelje.
Zarica, da, nadam se i ja gradskom jer tamo je em vise teta em vjerujem da su bolji uvjeti nego tu.
Mikio, za privatni smo se mi upisali u 2 mjesecu jer je bilo mjesta, a sad su trenutno redovni upisi.
Grizli, raspali po sopingu sad 🥳🥳🥳
Nemam ti savjet za cipele i tene jer sam i sama sve krivo odabrala kao sto se da zakljuciti.
Uglavnom, meni su prodavacice u Frodu bile divne i usluzne i objasnile sto trebam kupiti za njegove prve korake i koje su za visoki rist i mjerile mu nogu tamo i probavale..
Najbolje probati, ja ne bih preko weba narucivala..
Naravno, postoje pravila koja poštujemo.
Također, kod nas nije definirano kada se dijete najranije smije uzeti iz vrtica. Dakle, zakljucujem da mogu u 11 ako hocu. Sto neki roditelji i rade.
Kad smo upisivali vrtic pitala sam pitanja kao bocica za vodu, ruksak, cipele, jakna, body itd. Dobila sam odgovore i upute. Također, napomenuto je da dijete ne hoda, ne pije samostalno i ne jede samo. Nikakav problem.
Da bi kroz mjesec dana sve bio problem.
Da bi teta meni rekla da ona s njim ne moze van jer on ne hoda. Na sto ja odgovaram da sam napomenula pri upisu da ne hoda i da su rekli da to nije nikakav problem, a sad predstavlja prepreku. Na sto ona bahato odgovara neka ga vodim za ruke i ucim hodati.
Ne.
Nisu u pravu. I tu joj odgovaram da ne zelim da ona tako mojje dijete vodi. I smatram da tu nema nista lose. I nastavila je sa inzistiranjima i komentarima da kako ja mislim da ona ostaje s njim unutra dok su svvi drugi vani bla bla. Ne zanima me.
I ne, nažalost, u ovoj selendri nemamo puno izbora za vrtice. I to znaci da svi moramo slusati želje?
Jedna mama je 10 puta teti rekla nek nr oblaci maloj dugu majicu na dugi body jer se dijete skuha. Tek nakon 10 puta se ispricala i prestala oblacit tako malu. Jer je njoj lakse presvuci majicu a ne cijeli body.
Ali da, ima tu jos jako puno stvari kojr mi se niti ne da pisati.
Smatram da pretjeruju. Ako zele da svi nose ciciban papuce jer je tetama tako lakse neka napisu u pravilnik vrtica. Ako zele da svi piju iz avent bocice 18+ neka napisu. Ako sva djeca moraju hodati prije upisa u vrtic neka to definiraju.
Savjete slusam. Moj mali je poslusan. Nosi slincek. Naravno da mi ne bi palo na pamet prigovarati teti jer si je on skinuo slincek.
Uvijek kada dodjem po njega je sav mokar, prljav, zaljepljen, bos i jos mi svvaki put, ali svaki dan nesto komentira da bi trebalo.
Najbolje da im dovedemo gotov proizvod da nista ne moraju.
Ma ove smo mi isprobale uzivo al mi se dosta vise isplati anruciti isti model online, samo nisam sigurna dal te cipelice ista valjaju ili je to nesto žblj...
Za tete u vrticu gemeralno i Valkris i Losa su u pravu. Neke stvari roditelji stvarno pretjeraju sa filozofiranje i nametanjem svojih pravila. Al s drige strane i tete znaju biti cudljive. Nek niko ne shvati krivo al same su birale svoje zanimanje. Nisam im ja rekla da to rade. Shvacam da imaju tezih i laksih dana i da su samo ljudi i one, svaka cast treba sa toliko klinaca izac na kraj, al realno ako nisi za to ne radis to. Ako se oni zovu obrazovom ustanovom a zovu se onda bi oni neke stvari trrbali nauciti djete ako je neki problem onda popričati s roditeljem, al ovo suludo da moraju imati cicban papuce, avent boce i druge gluposti od kud im pravo. Pa nemaju svi roditelji 300 kn za cicibanke, pa ce kupiti od borova slapice za 100 ili neke druge za jos manje. Recimo moja M ne zeli nositi papuce kao sto su cicibanke, skida ih i ne pada mi napamet kupovat joj to nesto da bi neka teta bila sretna. Iskreno Losa to da meni dodje djete doma izgrebano jer nije htjela slincek pa si je vrat izgrebala pokusala bi s tetama vidit kako da se to rijesi a ne ga da se prisilkava da ga nosi i ozljeduje se. nije ni djete krivo postoji neki razlog zasto ga ne zeli, pa makar to bio i neki njegov hir. Po meni je to neko forsiranje necega samo kontra efekt.
I btw i djeca koja ne hodaju kod nas vrtici imaju kisobran kolica koja mogu spojiti kao za blizance pa tete voze klince koji ne hodaju. A kad dodju na mjesto di trebaju sjednu ih na pod i igraju se. Ne bi znala da nisam bas o tome pricala sa tetom koja ce raditi u vrticu do nas.
A i nisam sigurna da imaju roditelji uvijek opciju B ako im se vrtic ne sviđa. Evo nama recimo najbliži vrtic iduci je 20 km, a svugdje su pretrpani i primaju samo po mjeatu boravka djecu. Privatni 40 km od doma i sta bi ja trebala vozikat malu svaki dan 160 km jer neka teta ima hirove. Dadilje su mozda u Zg nesto sto je dostupno, meni recimo nije. Trazila sam za M nekoga da mi ju cuva par dana kad mama bude morala ici na operaciju ispalo da nema nikoga doslovno nitko ne zeli to raditi. Posebno sto trazim to u 7 mjesecu kad ce svi rađe rintat sezonu ili traze onako za 1 dan cuvanja 300 kn/8 sati cuvanja u mom domu. I ne radi nis nego samo cuva dijete ti moras premiti obroke, robu, sve... Tako da ne treba generalizirati.
Slazem se da neko nema izbora za dijete to najbolje znam iz vlastitog iskustva...dadilja ne dolazi u obzir....
A moja je tek prohodala sa 15 mj i nisam je mogla upisat u igraonicu u 2.mj u kojoj je ostalo jedno mjesto jer ne primaju nehodace...to se lijepo kaze i sve u redu....a sta se tice nekih gluposti kako radi ovo ono na to se ne bi ljutila...i sta ce mu obuc kad ce ga presvuc...a nebi ni kupovala npr ciciban cipele ako vec ima druge...rekla bi sad ima ove i kad preraste dobit ce nove...ne bi ulazila u nikakvu raspravu...
To da mi netko govori kad cu ja doc po svoje dijete je meni apsolutna glupost. Niti im takvo nesto pise u pravilniku jer ni ne smije pisati. Ali ako takva pravila imaju, to bi trebalo biti jasno iskomunicirano i ja tamo svoje dijete nebi slala. Takodjer niti kod nas nema takvih pravila, vec je jedino pravilo da ako dolazis nakon 9 ili kupis dijete prije 2-3 da to najavis, što ja i radim. Ono što je njihov problem je taj da nisu očekivali da će netko tu mogućnost i koristiti. Sva pravila i dogovori su iskomunicirani kod upisa tako da meni ne drži vodu da se neka dodatna postavljaju naknadno (što su kako Valkris i kaže njihove želje, a ne pravila). I ne, ne kupim ga ranije jer je meni tako lagodnije, mislim da bi mi najlagodnije bilo ostaviti ga od 7 do 17.
Losa, mislim da na prste jedne ruke mogu nabrojati ljude koji si mogu priuštiti plan B.
I zbilja ne znam kada je netko omalovazavao njihovo zanimanje ili nije imao razumjevanja za njih. Imaju jako stresno i teško zanimanje i meni je genijalno da imaju skraćeno 6-satno radno vrijeme. Očito je netko je tamo mislio i na njih. A to što se događa kod Valkris je meni apsurd i ocito se radi o pojedincima koji su odabrali krivu struku, a ne o tome da se dijete treba nauciti ponašati u kolektivu. Svašta.
Sortiraj odgovore
Najstariji