V spava najčešće jednom, od cca 10i30 do 11i30, 12. Izbacila je popodnevno i jako nam fali svima 🙈
Jučer je tipa spavala i popodne od 16 do 17 i divno dijete, a ako nema to popodnevno (koje je jel samostalno izbacila 6/7dana u tjednu) onda je oko 17 već umorna i njurgava, a često plačljiva i dramatična 😬
I ona se izuva stalno, pa pokušava sama obut 😁
Ušla je u neku "zločestu" fazu bacanja stvari i gađanja svih čim stigne tako da smo stalno u nekim borbama😅
I naučila je sići sama s kreveta (uglavnom drugi dio noći spava s nama) tako da sam već dva dana za redom skoro dobila infarkt jer mi se samo ukaže u dnevnom 😱😂
Sretno svima s upisima
[/url
Mikio ne radim, trazim sad nesto, a imali smo srece s privatnim vrticem, bilo je mjesta i u nasem je kvartu. Mi zivimo u manjem gradu pa nemamo problema s upisima toliko.
E da, od neki dan imamo jos jedan napredak, vise ga po danu ne moram uspavljivati, samo ga legnem u krevetic i sam zaspe.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Valkris, ni moj nece bas spavati u vrticu, bar ne ko doma. Nekad mu se zalomi, al uglavnom mi se cini da se budi medju prvima. Zadnji put sam bas pitala pa mi je rekla teta da je odspavao 45min. Ja sam se malo zakacila s njima u vrticu jer njima ne odgovara da ja dodjem po njega nakon spavanja nego bi oni da ga duze ostavljam. Do sad sam uvijek tako radila i sve je bilo ok, i samo je jedan dan ravnateljica graknula na mene u stilu sta ja imam poseban tretman Prestrasno....Onda mi je jos dodatno prigovorila za neke gluposti poput te da nisam potpisala da malog pregledava neki njihov fizijatar (nude to kao besplatnu uslugu). Zbilja mi ne pada na pamet da ga netko procjenjuje negdje bez prisutstva mene ili mm (dodatno ni ne vidim potrebu da netko to radi s mojim prisutstvom, ionako idemo na vjezbice). Tete su inace stvarno super, one stare su bile genijalne, ove nove mi se isto cine drage...al vodstvo vrtica, to je druga prica.
Red Fox, mislim da bi trebala priložiti sva primanja, to se moze izvuci negdje, kaj ne? E porezna il nes? Al opet ni ja nisam sigurna jer nisam predavala taj obrazac
Mikio, ti inhalatori se trose s brojem sati rada. Mi smo imali prije ovog naseg Omronovog isti takav model na posudbi, i bio je puno slabiji. Nismo to ni znali dok nismo kupili novi. (Odnosno stari, ali nekoristen :) )
A mali bi se inhalirao bilo di, ako mu upalis teletabise ili hakuna matata Nekad dodje do njega i krene vristati jer se zeli inhalirati, a nije jos vrijeme. A fakat mu nedamo da gleda u mobitel nikako osim tada i to pali.
A kaj se tice kakanja, Nina je onda spremna za uvodjenje tute :) Sad joj mozes kupit tutu i stavit negdje di je vidi pa joj rec kad bude spremna da moze kakat u nju. Tako pise u onoj mojoj superknjizi i svidja mi se taktika Moj mali me neki dan nakon kaj se pokakao sam pogledao i rekao 'dek' (drek). Tak da mislim da je i on spreman. Opcenito pokazaje da je drek u peleni kad je pokakan i slicno. Cini mi se da kuzi i kad piski i kad kaka. A isto se neda motati, to je drama. Tako da bi se preporodili s tutom. Planirali smo mu uzet neku u obliku skoljke pa stavit u wc pored nase skoljke
Zarica, bas me ljuti kad to citam. Poseban tretman? Jer dodjes po dijete u 13 a ne u 16? Ove moje bi bile presretne da ga pokupim u 13 da se ne moraju baviti njime dok drugi spavaju..
Placam im veliku cijenu i doci cu ako hocu u 10 po njega. Bome bi me cule. I kakve pizdarije s fizijatrom? Nek se skuliraju. Mog su toliko forsirale na hodanje da sam povisila ton na tetu jedan dan da ga prestane vodit tako jer se djecu tako ne uci hodati i da ona to treba znati ko stručna osoba. I naravno, tko ispada lud tu? Ja. Jer povisujem ton na nju i "pravim se pametna". Prije toga mi je srala da mora imati obucu neku ne sjecam se kakvu. A ja kad god dodjem on bos i noge led ledene. Jer se njoj ne da mu stalno obuvati papuce jer se izuva (?????)
Pa za van da mu kupim gumene cizme. Gumene cizme djetetu koje je tek prohodalo? Ne kuzim, dode mi da ih trazim diplomu na uvid. Ono, neke stvari moras znat jebemu.
Stalno nest seru. Bas mi je dosta tog privatnog vrtica.. Nekako mislim da je u gradskima bolje stanje.
Moj spava od cca 12-14, al cesto to bude i krace. Jednom tjedno ga prebaci pa spava 3 sata 😂 ustaje u 6:30, nekad i prije a ide spavat oko 8
Kaj se uspisa u vrtic tice mislim da nema puno papirologije nego je tisucu onih pitanja u upitniku. Al to nije jos otvoreno, tek ce bit 24.5. Meni je frendica rekla da mi prosjek place moramo dobit i od hzzo (dio od porodiljnog) jer se to ne moze skinut s e-gradanina, a drugi dio je onaj IP obrazac od firme. Al sigurno ce netko pametniji to potvrdit/il opovrgnut, nisam se jos detaljjo raspitala..
Pitala sam grad zagreb kad cemo dobit drugu ratu. Pa su mi rekli da ako smo prvu dobili i 6/20 da cemo i ove godine u 9 mj..
A kad se uopce prilaze to o prosjeku placa? Ne vidim da je na popisu za inicijalni upis u vrtic.
Valkris, ma katastrofa. U gradskim tete u pravilu imaju bolje uvjete. Zato se one i cesce mjenjaju u privanima. Ugl, i ja se nadam upisat u gradski. Zadnji put su nas prvo odbili, a drugi put nam nisu mogli javit rezultate prije nego je mali trebao krenut u vrtic pa smo na kraju zavrsili tu di jesmo.
Mikio, kad tak postanu svjesni kakanja i pisanja pise da je pravo vrijeme da upoznaju tutu. Al proc ce jos vremena dok je ne krenu koristit. Meni se cini da je moj malac u fazi da skuzi kakinje sekundu, dve prije npr. ne vise od toga. A nekad zastane i ful se zagleda u prednji dio pelene pa pretp da tad piski.
Za te papire o placi su nas trazili tek nakon sto smo potpisali ugovor. To je samo da bi se utvrdio iznos sufinanciranja od grada, nije uvjet za upis. I predaje se samo ako ostvarujete pravo na sufinanciranje.
Nama nema ni rjeci o upisima...uzas...mozda cekaju da izbori zavrse...neznamo kad bi trebali pocet...nama treba rodbi list osobne ili uvjerenje o prebivalistu i cjepljenje . .netreba vise nista....jos za dodatne bodove npr branitelji djeciji ako primas ako imas vise od troje djece samohrani roditelj itd....ja sam se mislila predbiljezit za neki privatni vrtic u slucaju da ne upadnemo u gradski...al ipak imamo sve uvjete tako da neznam sta bi...
Sortiraj odgovore
Najstariji