ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PetraB
    19. Travanj 2021. 08:24

Jutro!!!
    Sto se ad-a tice, mislim da sam vec to pisala, preporuka tj savjet gastroenterologa s rebra je da ukoliko dijete od godine dana prihvaca krutu hranu u potpunosti (znaci jede raznoliko i unosi sve vrste namirnica u dovoljnim kolicinama) potrebe za ad-om nema. U suprotnome, cak neka novija istrazivanja, preporucaju unos ad-a do trece godine (e sad ne sjecam se kolicine ali J je tad bio na jednoj flasi a razgovor je bio vezan uz njegovu prehranu pa pretpostavljam da se radi o kolicini cca 200 ml max). Meni cure nisu prihvatile bas povrce kako bi ja htjela pa ih drzim na ad-u jos. No cim rucak pocnu jesti bez nekog veceg nagovaranja micemo ad.
    A madrac... Mi smo svoj uzeli u yisku, tvrdji malo no ne pretvrd, prije nekih deset godina i odlican je. Jos se nije deformirao. Cijena je bila neka mizerna, tipa 1500-2000 kn tada. Ja ne mogu podnijeti mekane madrace, kada se ne mogu normalno okretati po noci jer propadam u njega 🙄 pa se vise umorim po noci nego prek dana 🤦🏼‍♀️. A i ovo sto Zarica kaze, madrac se mora prilagoditi tijelu a ne obrnuto zato nije dobar ni pretvrd. Klinci imaju madrace s oprugama jer sam citala da je za razvoj njihove kraljeznice, ta vrsta madraca najbolja. One pjene razne dolaze u obzir tek kada se u potpunosti razviju tj narastu.
    I sada da se pohvalim, tj da pohvalim Karmen, sve vise se sama pusta i pomalo hoda. Prije se samo pustala ako bi ju zvala da dodje k meni a sada vec i dok se igra sama odluci napraviti par koraka. 🤭
    A kaj se spavanja tice stvarno nemam savjete za nespavace jer one spavaju cijelu noc bez ikakvog budjenja, koliko god jele u danu... Rijetko kad je neko cendranje, obicno je to kad su nesto bolesne. A ne traze jest u noci ja mislim od nekog navrsenog cetvrtog ili petog mjeseca ako se dobro sjecam. 

url=https://lilypie.com][/url

Simbalija
    19. Travanj 2021. 09:25

miki0

Ok, ja te vocne vrecice istisnem u griz… Kaj se to moze i nekak drugacije, mislim jel to istresete u zdjelicu pa jedu ili? Mislim to je onak polutekuce pa sam mislila da je to ko za male bebe… 🤷🏼‍♀️🙈

Ja uvijek u park ponesem i obožava voćne vrećice.  Kako jede kod tete čuvalice oko 15, onda joj to dam u parkiću ili na plaži kao međuobrok i onda skupa jedemo kad uđemo u stan meni ručak njoj večera. Ona ih jede kao sok,  iz vrećice. Meni nije palo na pamet da to mogu promiješati u nešto 🙈🙈🙈

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Simbalija
    19. Travanj 2021. 09:27

E, moja nikad nije bila na ADu niti ga ne želi. Mlijeko popije rijetko, osim onog u grizu ili pahuljicama, ali to ne jede svaki dan. Nekad pojede jogurt,  ali isto ne svaki dan. Totalno me strah da ne uzima dovoljno kalcija..

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........loading 🌈 due date 28.5.2025.

Grizli
    19. Travanj 2021. 09:35

Ja jutros bila kod ortopeda bas zbog leđa i ukocenog vrata sta mi stvara bas problem. Posebno sad kad radim na kompu lijepo mi se vrti u glavi i sumi u usima. Covjek me ispremjestao svu, konstatirao da mi je ocito kod umetanja epiduralne zivac neki dodirnut kako ne treba. Cak je rekao da svim zenama nakon trudnoće preporuca da ih namjesti kiroprakticar ili ortoped jer da u vecini slucaja ostanu neke kosti krivo pozicionirane bez obzira dal se radi o prirodno ili carskom porodu jer da sve mi mjesecima spavamo i krecemo se neprirodno, a kad dodje beba onda su cudni polozaji jos cesci posebno ako imamo problema sa dojenjem i da bebe ne spavaju. Tako da sam se Mikio odmah tebe sjetila. Ozbirom da je i pedijatrijski ortoped pitala i njega za slapice kaze da do 3 godine bilo kakva obuca da uopće nije vazno sto jer su im stopala i tako mobilna do hipermobilna, osim oni kojima ortopedi ili fizijatri prepisu bas specijalnu obucu ili terapiju. Da on svojima je uzimao od pelica za po doma do slapica i tenisica svakakvih, bitno da su mekanog potplata i da nisu od plastike. A najkvalitetniju obucu da bi se trebalo kupovati između 8 i 16 godine djeteta.

MaRe
    19. Travanj 2021. 11:14

Petra bravo K 👏👏
    .
    Mi smo jos na AD 2...probala sam dvaput trojku u vecem razmaku i od tog bi proljev dobio tak da mu jos uvijek dajem 2 al to cu samo sad dok ne krene sve voće i povrce jer mu isto vise sam radi vitamina i ostalog dajem...ne gledam na to kao obrok vise kao naviku pred spavanje. 
    Kravlje popije iz case a na kravljem mu kuham griz itd od početka kako je poceo jesti.
    .
    Ovo za madrac mi bas zanimljivo...mi smo sad kupili francuski krevet jer mrzim kad podnice skripe..ima veliki debeli madrac i mal je tvrdi ali na njemu imam Dormeo nadmadrac sto smo u podstanarstvu kupili...ima nekih 8-10cm 🤷‍♀️ i super je za spavanje. 
    Mene je prije trudnoće kuk bolio a sad kad me uhvati je ajme....a nikako da odem do dr da me posalje na neke pretrage..cekam da netko ide na go da moze biti s malim.
    .
    Mikio ja isto muku mucim...ne toliko s znojenjem nego bas mirisom...nema sta nisam probala...onaj Borotalco dezic mi je jedno vrijeme bio ok...moram se vratit unazad pa si zapisat koje ste rekle da probam opet nest novo.
    .
    Meni mali kao da je buknuo preko noci...jutros mu hocu obuci bodi dugih rukava 86 i kratki mu rukavi xD Ne vjerujem da ima previse cm...bas cu ga dns izmjeriti. Tak da sad definitivno prelazimo sa svime na 92.

MaRe
    19. Travanj 2021. 13:18

Losa vjerujem da da...sad kak se ubucio  sve mu kratko 🤭🤭 

Grizli
    19. Travanj 2021. 13:45

Mikio a jel moguce da ti N nece bas jesti jer se najede sa ad. Mislim baljezgam mozda al meni M recimo proslu noc trazila bocu jer je bila gladna i cijeli dan jucer borbe, kad ne popije onda lijepo jede do vecere sve obroke. Primejtila sam da ako joj ujutro napravim zobene ili nešto slicno sa AD da ne trazi jesti puuuno duze nego kad obicno mlijeko je u njima.
    Ja cak sumnjam da moja ne zeli jesti kad ju ja nutkam. Jutros joj moja mama dala kruh namazan i otišla vjesat robu sve je pojela a inace ja sjedim kraj nje i nakon 2-3 griza pocne se igrati i zafrkavat. Ko da uziva u tom mom moljakanju.
    Losa definitivno je kombinacija tezine i visine. Moja treba hlace 86 po duzini a daleko je jos od 86 cm al joj toliko siroke da jadan hoda ko da ima dimije. Jel tvoj malac sad poceo jesti normalno? Kako muz? 

MaRe
    19. Travanj 2021. 19:44

Mikio dns samo imale isto meni...moj se isto najeo graha i to je rukom grabio umjesto zlicom 🙈🙈 a muffina ne znam koliko je pojeo tokom dana 🤣 Pravila sam ih s đemom od jagode. 

• Zarica
    20. Travanj 2021. 11:01

Borovnice su izgleda hit kod beba. Moj se sav izbezumi kad ih vidi :) Opcenito svo to bobicasto voce. A i mi pustimo malog da sam jede i odemo nes drugo radit. Uzivi se i smaze sve. A poceo je kad vise ne zeli jesti uzimat tanjur pa mi ga pruzat da ga uzmem. Mislim da tako u vrticu rade, bas mi je smijesan s tim 
    Mikio, još dok sam istraživala o toj prehrani sam, osim onih podataka da djeca mogu iz uglavnom mlijecnog dobit sve što im treba pa ne žele baš drugo ni jest, naletila i na to da ne pojedu svi klinci u jednom danu sve što im treba, al da balansiraju npr na razini tjedna. Tipa jedan dan jedu ko izgladnjeli, pa druge dane neće baš jesti, ali u periodu od tjedan dana (ili kakav vec ciklus imaju), dobiju sve što im treba. I zaključak je bio da je to isto ok. Tak da možda joj je to taktika :)
    Losa, kolko dana bude jos muz izoliran od vas? Mi se nekak nebi odlucili za razdvajanje. Em mi zvuci nemoguce da je samo jedan pozitivan, a drugi ne, em nam nebi ni palo na pamet 

DeeSB
    20. Travanj 2021. 12:02

Hej hej...evo nama danas 10. dan stare izolacije i 1. dan nove 🤦‍♀️ Moji su se jucer testirali i poz su i mama i tata, sigurno su ok L pokupili. Ja nemam nikakvih simptoma pa su rekli da se ne testiram, tek u slucaju da se pojave neki simptom. Ugl...jos 10 dana 😱 Srecom nema nitko teze simptome, nadam se da ce na tome i ostati.
    Taani super za laku prilagodbu (nama sad bas fali vrtic 🙈😂)
    Mikio ja koristim Vichy crveni dezic, isto sam se uvijek dosta znojila. I da, mama kaze kako se sad zadnjih dana stalno znoji, a to sam i kod L primjetila pa je moguce da je i do korone.
    Angelly cestitke na urednom nalazu i na jos jednom deckicu. 💙
    L pije obicno mlijeko vec neko vrijeme, mislim da smo nakon rodj brzo kad je popila ad presli na obicno. Dobro je prihvatila, al opet nije nikad pravila probleme oko jela...ugl se samo buni da joj je malo. 🙉😂

L 💛

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.