Mikio, a jel ubacis zacine?
Pogledaj na yt Sasina kuhinja pa burek. Prejednostavno za naravit, a prefino :)
Da, bezveze. Mislila sam da bi jos mozda pasalo zacinjeno, al ocito nije to.
Sto se tice znojenja meni se cini da sam se prije tak znojila, a sad mi je puno manje. Mada se oduvijek znojim vise nek normalni ljudi i nikad to nisam uspjela nicim sakrit tak da sam i odustala od pokusavanja
Evo i mene nakon sto godina čitam redovito, ali kako nisam dugo pisala, nisam znala odakle da krenem
. Nadam se da su svi bolesni ozdravili. Sad ću ja nadugo i naširoko
.
DeeDee, ja sam isključivo dojila do njegovog rođendana (cca) i kako je prestajao, tako mi se smanjivalo mlijeko. Otkad je prestao, kap nijedna nije iscurila pa se slažem sa curama, možda bit trebala to provjeriti. Btw, i Vita i Kira su preslatke .
Mikio, nisam primjetila neko pojačano znojenje .
-
Hrana: jede sve što i mi, ako je jelo povrćasto, onda moram malo jogurta ubaciti da ga pridobijem, ali generalno će svašta probati i pojesti. Spremačica u vrtiću mi je rekla da ga čuje po cijele dane kako viče AM-AM, rekla sam joj da je tako nama i kod kuće . Voli smoki i one baby kekse pa mu to ograničavam količinom, ali ostalo (doručak, ručak, večera) jede koliko hoće. Jede sam žlicom, ali još uvijek ju taman pred ustima okrene naopako pa puno toga pas pojede :D ali uči se, polako
. Voli voće, ogulim mu cijelu jabuku i onda ju on drži rukicama i gricka <3. Te voćne vrećice što ste spominjale, on doslovno usiše u dahu. Isto mu dam za međuobrok kad smo negdje, davno smo počeli s tim. On je isto kategorija 12kg+. Strah me koliko sad ima pošto je za rođendan imao 12.
Generalno sve isto kao i većina cura ovdje, kuham jedan obrok, večera nekad kuhana, nekad kruh i namaz, nekad čokolino ili sl.
Spavanje: spava već mjesecima s nama u krevetu jer mi je lakše. DeeDee, točno tako je meni bilo prvi par noći kad je spavao s nama i zato sam i nastavila . Jedva izdrži do 19:30h, zaspe bez problema na našem krevetu, malo ga ogradim da se ne otkotrlja i spava do 7 ujutro (ide u vrtić pa dulje ni ne može). Probudi se dva puta prije nego mi idemo spavati pa moramo doći u sobu, dodati mu dudu ili je dovoljno da nas samo vidi i nastavi dalje. Naviknuta sam biti naspavana
. Ali sad bih polako da ide u svoj krevet jer me strah da ne bi ostao kod nas predugo. Mm mu je baš danas počeo praviti ogradicu za njegov krevet pa ćemo vidjeti kada bude gotovo jel' spreman spavati sam
.
I da, noćna lampa nam je uvijek uključena, tek toliko. A po danu spava s podignutim roletama, osim ako je baš jako sunčan, onda spustim, ali ne do kraja.
Vrtić: moj malac je oduševljen vrtićem. Krenuo je 1.3. pa je imao prekid od 10 dana pa kasnije još 2 dana (vrtićke viroze). Dva tjedna prilagodbe je znao malo plakati kad ga se ostavlja ili dolazi po njega, ali kasnije sve super. Čim vidi svoje vrtićke kolege, ušeta se i maše pa-pa (nekad ni to ne dobijem). U zadnje vrijeme mu dođe neki malac pa ga zagrli čim uđe, ili moj zagrli neku curicu, preslatki su <3. Kad dođem po njega, sjede svi za stolom malim, slažu neke puzzle, ili imaju party . Dost glasno plešu na neke dječje pjesmice. Realno, predobro mu je tamo. Jedino sam primjetila da kod kuće odma popije hektolitar vode jer tamo nema na dohvat ruke svoju čašu pa vjerojatno pije samo kad se tete sjete.... a on baš voli popit. Ima onog psića sveznalicu pa čim čuje "ovako mi ruke peremo" pokazuje kako pere ruke - naučio u vrtiću. Sad s dvije ruke kupi kockice, jako pažljivo i sprema u kutiju - dosad je mahnito bacao. Kad mu kažem da sjedne na svoje mjesto i čeka večeru, traži da ga netko popne u hranilicu ili sjedne na svoju malu stolicu ako je u dnevnom. Rekla bih da je u kratkom roku puno dobrih stvari tamo naučio.
Pričanje: ili nepričanje . Maaama sam ja i još hrpetina stvari, tata, baba, dida/dada je duda, eja je Bella (pas) i sve ostalo je upiranje prstom s popratnim zvukom mmm. Vidim da sve razumije pa se ne zabrinjavam, rečeno mi je da sam ja šutila do 2. godine pa odmah pričala u rečenicama. Mamino dite.
Hej žene, kako provodite vikend? Imam pitanje, jel zna koja da netko prodaje dijelove za smart trike, moja mama pokidala krović? A T nam se obožava vozit u njemu. Guglala kad je spavao pa nisam uspjela naći.
Bok cure,
Čitam vas stalno, ali se rijetko javim..
Mi smo dobro, cura je trenutno bolesna, neka viroza (kašalj i temperatura). Hoda, trči, priča nekim svojim jezikom, i dalje ne voli jesti i s tim se bas jako borimo..
Nego, mi smo počeli raditi na drugoj bebi. Htjeli bi malu razliku između djece tako da smo zaključili da je sad trenutak za to. Ako nam upali iz prve, razlika će biti točno 2 godine tako da držite fige da nam što prije uspije :)
Ja se još uvijek nisam psihički oporavila od potresa, ovo ludilo s koronom me ubija i tak. Malo me strah kak ce to sve skupa izgledati ako budem sad trudna, ali dobro.. nadam se da ću se smiriti.
Mikio ista prica kod nas. Ja joj nudim samo da lizne da proba ona nece ni otboriti usta, ko da ih nema 🤐😶. Ja sam cak i vegetu probala staviti u jelo ne bi li mozda joj bilo primamljivije. Onu natur koju koristim za nas. 0 bodova.
Kod mene obrnuto ja sam se prije trudnoce znojila katastrofalno i iskreno nis nije pomoglo nema tog dezica nacina prehrane vjezbe, materijala sa cim bi ja bila suha tj normalno se znojila tako da shvacam tvoju frustraciju. Meni je znalo samo malo ubaziti znojenje od Nivea dezic sa limunovom travom ili onaj crno bijeli al sprejanje obavezno 3-4 puta dnevno.
Piba 🤞🤞🤞🤞 da upali iz prve! Nadam se da ce ozdraviti brzo. A vidim i vi muku mucite sa hranom.
Taani meni su oci ispale na ono 12+ moram priznat. Super za lijepu adaptaciju u vrticu i da brzo uci. Mislim da su oni trenutno u fazi kad bas sve upijaju. Bar ja imam taj dojam s mojom. 2 dana joj pokazivala kako se ruke peru i da to idemo raditi kad dodjemo iz vana, vec 3.dan je pohvatala.
DeeDee se toliko bori da ne ostane trudna opet da je i dragog izbacila iz kreveta 🤣😝 salim se... Samo nek V lijepo spava, a decku svaka cast ako stane u krevetic.
Losa ovo s muzevom izolacijom ko da sebe citam 😂 s tim da si kod tebe ti prva prehodala, a ja vjerojatno nisam ni bila pozitivna. Al i dalje smo mi zene sve izdurale 🙈😂
Piba bas mi je lijepo vidjet da si se javila 😁 i drzim fige da uspije iz prve 🤞
Tani ovo s vrticem je fkt prekrasno za procitat
E a kaj se hrane tice moj je bas suprotan od vasih kaj nece otvorit usta. On bi pak sve probao. I to vise puta. Uzasno mi je smijesan. Recimo spekla svekrva strudlu od jabuka i stavila grozdice. On uzeo griz i zagrizo grozdicu i nije mu fina i pljunuo. Ja povadila ostale al ostavila na tanjuru. I on uzeo opet da proba i opet mu nije fina i pljunuo i tak nekoliko puta. Fakat voli dat drugu-trecu-petu sansu hrani 😂 isto sa suhim smokvama. Probao neki dan kod moje mame, nisu mu fine. Jucer vidio kod nas na stolu. Ukupno 3 rastancirao i sazvakao, definitivno odlucio da nisu fine i nahranio mm 🙈
E zqboravila. A opet na dane nekaj izmislja. Recimo borovnice obooooozava. Jede svaki dan i uvijek trazi jos i ljuti se kad nema. Od jucer ih samo gnjeci i pojede sve oko njih na tanjuru. Tak da po mom iskustvu djeca su na dane 😂
Sortiraj odgovore
Najstariji