ZIMSKE BEBE 19/20🧡 pt 4

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    16. Travanj 2021. 07:59

Zarice ajme jadna necakinja. Nadam se da je op prosla dobro ili ju nisu na kraju op? i da nece imati nikakve probleme vezano za coronu.
    Ma kad bi moja tokom dana jela ja se ne bi opterecivala uopce, al ona ni jedan obrok bas ne pojede puno, a nije ni od onih sto ce stalno zicat. Ja kraj nje mogu jesti sto hocu ta ako nije gladna ni ne pogleda hranu. Vice necem ako joj dajem a nije gladna. Problem je sto pocne njurgat, vice njam njam i zeli jesti al neznam sto. Zato i spremam tolika jela. Kad ne vecera onda se nocu budi trazi bocu al to joj je za kratko pa je drugi dan nenaspavana jer nakon boce ona se skroz razbudi pa budemo po 2h budni. Mislim da je ona ono raznolika prehrana preozbiljno shvatila pa to zeli u svakom obroku. Najgore sta ja uopce neznam dal ona ima neko jelo koje bas voli ono neki as u rukavu pa da bar to jede svaki dan. Jedan dan ce se daviti u nekoj kupovnoj kasici onoj nocnoj drugi dan nece ni otvoriti usta. 
    Mislim da cu morat sa pedi razgovarat jer ona kad smo bili kod sveki je izgubila 250 gr sam izracunala, i sad stagnira na 9 kg vec 15 dana. Raste iskljucivo u duzinu to dijete. Otprilike tjedno lijepo pojede 5 obroka, vise sam luda. Probali i da joj nis nedamo samo ponuđeno al ne mogu kad stoji kraj mene i place i njam njam govori. 
    Mikio jesam ponudila sam joj jucer bas te kupovne kasice kao da odabere i sama je odabrala prvo povrtnu pa nije htjela nego 2 zlice. A mislim da zna odabrat sto zeli jer robu redovito bira između 2 kombinacije sto ce danas obuci, i ako joj ne obucem sta je odabrala dere se i ljuti. 

Grizli
    16. Travanj 2021. 08:02

Mikio vocne frapee ja joj stavljam u svasta griz, heljdine, zobene, jede samo to kao međuobrok sa zlicom ja joj stisnem na zlicu al onda koristim nasu metalnu koja je malo dublja, u jogurt, u muffine, na palacinkama glumi umak... Tog zna bas cesto pojest jer klasicno voce jabuku, krusku i sl nece ovako jesti samo ako je kuhano u kasicama

MaRe
    16. Travanj 2021. 08:14

Mikio ja mu dam direkt iz vrecice da popije...pije kao i na slamku...ili umutim s zgancima,grizom i onaj njihov muesli. 
    Grizli ako sad vec sama bira sta ce...jadna ti kad bude veca 🤭 Bit ce tantruma jer ne moze nositi haljinicu po zimi 😄 Ne trebas je vagati stalno i to toliko pratiti...nisu sad bebe pa da ce stalno dobivati. Ja po svome vidim kak je smrsavio dok je bio otisao mal u visinu..a sad opet mu tiba iskocila i obrazi. Dok su zdravi i napreduju ne trebas se opterecivati gramima,pogotovo ak je mrsavica na tebe. Moj nekad zna tako traziti kad ja nesto jedem i onda kad mu dajem nece..al kod mene je to hoces-hoces, neces-ne moras. Valjda misle da ne znam ti ja sta jedemo pa se razocaraju kad vide sta je.

• Zarica
    16. Travanj 2021. 10:03

Moj isto to sam tamani iz tube. Al znam mu i ubacit u dorucak ako zafali svijezeg voca. DeeDee, super za prospavanu noc :)
    Grizli, operirali su je ipak i sve je proslo ok. Doma ce vec za dva, tri dana. Rezultate su cekali prije operacije, valjda da znaju u kakvoj opremi ce operirat, nisam sigurna. A i kasnije onda kod oporavka izoliraju pozitivne od negativnih.

Lavica27
    16. Travanj 2021. 10:58

Mi žene si baš volimo zakomplicirat. Losa, bu trava nepokošena još 10 dana,pa kaj sad. Ionako slj.tj svaki faking dan najavljuju kišu. E da, neznam od kud si točno i neznam zašto mi je to izišlo na fb jučer, al se sjećam da si hvalila NKD robu, navodno se u Krapini zatvara dućan i sva dječja roba je do 10kn.
    Mikio, za ovu tubu ni nemora znat na slamku, kad pritisnes tubu ide van, dalje oni instiktivno sišu kao bočicu. Ekšuli, moj N to na eks, mislim da ni ne diše dok ju ne posrče. 
    Zarice super da su je operirali ipak.

Lorena94
    16. Travanj 2021. 12:26

Hej žene, Losa probaj ga na traktor kosilici provozati, T uživa na traktoru sa tatom 🤣 a ja onda stignem nešto i obaviti, u biti on se voli voziti na bilo čemu.  Grizli ženo draga, j ali dam što i mi jedemo, ako neće nije gladan, kad je gladan stoji ispred kuhi je i viče am am i/ili njam njam. Isto brljavi ovih dana, jučer sam uspjela pogledati u usta jer je to muka i neće otvoriti, izlaze mu 2 zubića, po noći je užas postao. Moja mama mu jučer nije dala da sam pije iz staklene čaše i frajer se bacio na pod, solio, lupao eukicama i nogama. Počela je ta faza kod nas 😓 Zarice brz oporavak! Angelly čestitam na još jednom dečkiću 💙 mikio tvoja N je prava mustrica i pametnica ☺️

PetraB
    16. Travanj 2021. 12:44

Angelly super za dobar test i cestitam na jos jednom deckicu 🎉🤗
    Grizli imam i ja dvije izbirljivice sa malom kilazom tako da mogu razumijeti zabrinutost i frustraciju. Ukoliko moje ne pojedu obrok koji im je namijenjen za rucak (jer tu najvise zezaju) cesto znam u potpunosti preskociti taj obrok onda i ponuditi medjuobrok prije sljedeceg obroka. Za veceru ako ne pojedu spremljeno, ponudim cokolino (to vole) i ako i to ne pojedu znaci da nisu gladne. Bica prije spavanja i to je to. Nakuhavanjem tolikih jela ne postizes nista osim sto potices njenu izbirljivost jer ce, vjeruj mi, s vremenim pocet izvoljevat jos vise. Moji su ti sigurno nakon navrsenih godinu stagnirali sa kilazom mjesecima i to je ok. Nema vise onolikog prirasta kao do godine dana. Vaganje u ovoj dobi toliko cesto nema smisla, samo sebi stvaras stres. M je zdrava i napreduje i mozes biti mirna. A ukoliko i smatras da postoji neki problem trazi vadjenje krvi i eventualno gastrolosku obradu, no ja stvarno ne smatram da imas razloga za to. M je mala mudrica, nije vise beba, dobro zna sto zeli a sto ne 😉. Nadam se da se ne ljutis ako sam bila malo predirektna.
    Losa i kod nas trava vec ogromna al mm ne stigne prek tjedna a za vikend bude obicno sugavo vrijeme tak da i mi trenutno u prasumi 🙈
    Cure one kasice iz vrecice jedu direkt iz toga. Na pocetku bi im malo stisnula u usta i onda su, kako Lavica kaze, refleksno pocele sisat to, a mikio isto ne znaju pit na slamku. Uglavnom mojima je premalo jedna ta vrecica svakoj tak da mi je to malo skup sport za medjuobrok 😅😅😅. To im cesto znam u jutarnju kasicu umijesati uz dodatak ostalog voca, mljevenih badema ili cak mljevenih keksa.
    Zarice super da je op dobro prosla, brz oporavak curki!
    Grizli sad sam se sjetila. Kak je necak? Jeste saznali kak je slomio nogu? 

url=https://lilypie.com][/url

Grizli
    16. Travanj 2021. 13:55

PetraB pa sto bi se ljutila, volim direkt a ne filozofiju i sminkanje istine. Opcenito sam hladna za sve obroke koje nece ponudim neku alternativu recimo ako imamo pire i meso ako nece pire dam joj samo meso i kruh ili ako nece meso dam pire i malo sira ili necega. Ako ne ruca ponudim međuobrok za 1h i to je to. Borimo se mi za sve obroke da se razumimo, al mi je manje bitno jer znam da ce pojest nešto tokom dana. Al jako bi volila da bar veceru se najede jer recimo kad lijepo vecera ona spava od 20.30 do 7.30-8 bez buđenja. Kad brljavi s vecerom onda ne spava niko. Budu buđenja svakih sat vremena, popije bocu onda tek dobi nalet energije da to bude strasno po 3-4 sata smo budni. Zato se ja toliko mucim oko vecere, a i ne mogu bas sjediti i gledat tv ili ici spavat a da ona kraj mene kmeci i trazi jesti a ne zna ni sama sto bi. Da ona suti i ne pokazuje znakove gladi ne bi ni trzla jer tako preskoci cesto međuobroke kad se najede za glavne. 
    A vazem ju cca 1 mjesecno, nego sad kako je puno izgubila kad smo bili na putu reko da vidim sad stanje i dalje gubi ili stagnira. Jasno mi da ne dobiva vise onako brzo, doduse ni onda nije dobivala nego 100 - 200 gr mjesecno, al ona nije dostigla ni 3x porođajnu pa nam je nefrologica napomenula da do 18 mj mora doc do toga, ako ne da ce preporuciti pretrage, a njoj je tih 390 grama koliko joj fali jos naucna fantastika iz ovog stanja sada. Doduse u 3 mj se moze dogoditi neko cudo pa da pocne full jest. 
    Zarice super da je necakinja dobro. 
    A necak Petra je bio sam doma i za vrijeme sata online skole trcao u carapama u kuhinju po cokoladu posliznulo mu se i opalio nogom u zid. Na kraju priznao sto se desilo jer je uciteljica rekla da ga na neko vrijeme bilo tokom sata. 

Grizli
    16. Travanj 2021. 14:02

Mikio ja sad uzela joj tenisice i unutra je ulozak koji izvadis i imas dvije crte kod prstiju izmedu je 😁. I prsti trebaju biti između toga. Tako mi rekli u froddo online shopu. To je onaj vadiv umetak.
    A M onaj autic guralicu rijetko hoce. Sjedne i gura se sa obje noge istovremeno ne zna naizmjenicno ih micati. Al to traje 2 đira i dosta joj. Veca fora joj je okrenut ga i popravljat kotace. Opcenito ju ne zanimaju te guralice, kao ni igracke koje se vuku tipa sa spagom. Ima svog psica njega seta, a na smart trike sjedi i vozi se ko kraljica. Doduse na smart trike ne stigne jos do poda

PetraB
    16. Travanj 2021. 15:26

Grizli a da joj ne izbija koji zubic? 🤷🏻‍♀️  Vidis nisam znala da nije utrostrucila tezinu (tj nekak sam mislila da je i ona bila ispod 3 rodjena pa sam mislila da je ok sad s kilazom). Onda... Mozda da joj probas ubacit flasu kada ne pojede rucak. Tako sam ja sad kad su cure imale ovu virozu jer su one sad isto jako izgubile (bojim se da su se vratile na 8 kila ako ne i manje, veceras cu ih bas izvagat). Onda sam ja ubacila flasu "za rucak" a znala samnto i inace ako bas nista ne pojedu za rucak 🤷🏻‍♀️.  
    Ili da joj probas u vecernju bocu ubaciti mjericu dvije cokolina (da se razumijemo znam da to uopce nije zdrava opcija no u ovakvim slucajevima mislim da je opravdano. Sto se toga tice mi smo se savhetovali sa gastro oko toga i dobili smo zeleno svjetlo kada je Juraju trebalo smanjiti kolicinu ad-a tj izbaciti nocnu flasu). Ne znam koji bi ti drugi savjet dala. Jer mislim da nisu sada niti u fazi skoka (ako se ne varam sljedeci je sa 18 mjeseci) pa da ju to muci.
    Eeee...cokolada je znaci bila uzrok, razumijem ga 🤭🤭🤭 Nadam se da je ok i da lom nije neki komplicirani ako je tako jako udario u zid 😕
    Mikio ja bi svojima skuzila da su im premale ili prevelike kada bi se stalno popikavali (najozbiljnije, kod mojih je to bio najbolji pokazatelj kad su bili tako mali) ili kad bi im izula cipele i skinula carape ako bi im prstici bili crveni naprijed 🤷🏻‍♀️   Iako ovo s uloskom je dobra fora no nemaju sve cipele to tak da ne mozes primijeniti na svima to.
    A sto se ovih vrecica s pireom tice, ona pakiranja po cetiri vrecice ti imaju unutra zlicicu koju nataknes na vrh pa joj mozes istisnuti u zlicu i tak joj dat. 😉

url=https://lilypie.com][/url

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.