Od pocetka trudnoce pijem vitamine Elevit, i jedem normalno(sto znaci sve i svasta-nisam neki prebirljivi tip sta se hrane tice),debljam se normalno dobila sam 12kg od pocetka trudnoce,a termin za porod mi je 08.07.cak sam na cuvanju trudnoce od 18 tjedna....ostala mjerenja su mi presmjesna,ispada ko da nosim malog izvanzemaljca-promjer glave i duzina/velicina nogica je kao "napredna" tj.kao za bebu iznad 35 tjedna, znaci tu smo nadprosjecni kak bi mi ginekologica to opisala,a tezina nam je kao da je bebica 32/33 tjedan...i fakat mi nije jasno to njezino obrazlozenje,da bi trebala ic u bolnicu mirovat i to taman u 37 tjednu ( kad sam ajmo rec vec u dozvoljenom terminu poroda), radi kontrakcija ili tezine bebe totalnu strku mi je u glavi napravila....
elevit sam i ja pila :)
ispada da su ti mjerenja +/- tjedan, dva... nema mi smisla da radi doktorica toliku paniku zbog toga
ja sam znala dodatno još ovdje pogledat za koju dob su određena mjerenja: http://www.baby2see.com/medical/charts.html
a što se tiče kontrakcija, možda ih i osjetiš, ali misliš da se to bebica javlja ;) jesi čitala po forumima i portalima o bh kontrakcijama i kako ih cure opisuju?
Ma jesam citala,proucavala ali od pregleda imam kontrakcije svaku minutu ( sve mi je to sad u glavi) inace imam vrlo aktivnu bebicu koja se obozava okretat, udarat nogama pod moja rebra i to vjerujem da nisu kontrakcije ali znala sam osjetit napetost u donjem djelu trbuha,trbuh mi se skroz stvrdne i osjetim pritisak ali nije to sad bilo tako cesto barem ne za bolnicu ja se nadam
i puno ti hvala na linku to cu sad proucit i sve mjere s papira unutra unjet pa da vidim sta kaze....a za kilazu stvarno neznam sta bi trebala jest i kako da si bebu udebljam i to pol kile treba dobit u 2 tjedna
zvuci ko nemoguca misija....
bebica u 3. tromj. ima prirast težine oko 200g tjedno, tako da si mirna ;) nema potrebe za paniku :) smireno i uživaj
Hvala ti na svemu Idony :) do sljedeceg ultrazvuka cu se smirit vise lezat i puno papat...pa se 11.06.nadam dobrim vjestima,a ne hospitalizaciji...sve u svemu pozitiva u glavi
Moram pohvalit svog ginekologa koji se stvarno jako pune brine o svojim trudnicama, i nikud ne žuri, a curku iz prve trudnoće je procijenio u gram 3 tjedna pred porod
Uvijek je bila nešto veća od prosjeka, rođena je malo veća ali i ostak razvoja ide malo ispred, pos vim njihovim grafovima uvijek ne na gornjoj granici visine i težine za svoju dob ili čak malo preko, ali s obzirom da je to ujednačeno od prvog dana nitko nikad niej frku digo oko toga...
a sad je i druga bebica krenula sekinim stopama, evo od prvog ultrazvuka je već nešto veća nego što bi kao po prosjeku trebala bit
Hej, pozdrav svima Nisam se javljala dosta dugo jer je moj mali princ okupirao svo moje vrijeme.
Evo da utješim sve kojima mjere s ultrazvuka ne odgovaraju. Moja beba je od početka trudnoće bila veća i plašili su me njegovim mjerama, prema njihovim mjerama moj mališa je trebao biti veća beba, a rodio se kao školski primjer bebe, a takav je bio i moj porod. Trudovi su me uhvatili noć nakon termina, u pola 1 je počelo lagano, da bi u pola 5 došla u boks i uz svoje trudove pojačane dripom rodila sam svoje najvrijednje blago u 8:02, dakle od početka trudova do poroda je prošlo 7,5 h, s time da su mi ti početni bolovi bili kao bol kad dobijem mengu i tako je bilo sve do dolaska u boks kad je počela akcija
Uglavnom, moj debeljko uopće nije bio debeljko, rođen je sa 3.480 g i 48 cm, jedino što je glavica bila nešto veća, pa predpostavljam da je zbog toga ultrazvuk uvijek računao veću kilažu.
Zato ne brinite, mjere na ultrazvuku su relativne, ovisi i o spretnosti doktora koji ga radi, jer ako samo malo poveća i smanji opseg kilaža varira i bespotrebno vaš plaše.
Uživajte u trudnoći, mazite svoje trbuščiće i puno sreće na porodu
Menimoj ginic rekao da sam u 22 tjednui da mi ima 172 g ..... feeling zbunjeno
draga, kao što te pitah na onoj prvoj temi (ne znam dal si vidila moj post) jel ti je još šta rekao u vezi toga?
Sortiraj odgovore
Najstariji