Veličina bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    bjap
    15. Svibanj 2014. 18:35

Da, brzo prođe. Pogotovo mi je brzo prošlo od 30. tjedna nadalje, valda zato što sam se primila posla. Kako si ti prošla danas na pregledu? Možda si negdje pisala ali još nisam vidjela. Sorry!

helluise
    27. Svibanj 2014. 11:51

moja malena je navodno 'kasnila' sa rastom za 2 tj.cijelu trudnoću tak da mi je moj gin.čak pomaknuo termin na tjedan dana kasnije...i tako dođe meni termin,ovi u trudničkoj ambulanti se čude kak je to doktor mogao samo tako pomaknuti termin u papirima...šalju me na ultrazvuk i pokazuje da je beba veličinom za 38tt sa 3200g...rodila sam 6 dana kasnije (službeno 40+6) i beba je na pregledu bila kao da je 40tt odradila i imala je 3100g i 49cm..i tako je moj doktor na kraju bio u pravu jer sam rodila kad je on reko da budem a beba je do tad narasla koliko treba :P
    i drage buduće mame neka vas ne zabrinjava manja težina bebe, evo moja je imala jedva 3kg kad se rodila u mjesec dana je dobila KILU I POL a samo dojimo..sad smo 3mj i imamo 6,5kg

DarijaZ
    27. Svibanj 2014. 12:27

..ja sam bas sad pricala s sestrom o tome kako cesto grijese....zakljucile smo da oni zapravo nemaju pojma...imaju neke svoje tablice i gabarite i ako se ne uklapas u to, odmah panika i frka...a nismo sve iste....na kraju krajeva, ne mogu ti ni termin tocno odrediti...racunaju da si trudna od prvog dana zadnje menstruacije, i dodaju ti ta 2 tjedna....a nisam trudna od tad, pa nisam se seksala dok sam imala mengu!

a da ne udem skroz off topic, meni moja nikad nista nije komentirala velicinu bebe, ja sam sama isla guglat kaj znace one kratice za velicinu, po tome vidim da je sve oke....a i da nesto ne valja, vec bi ova moja digla paniku!

medsr
    27. Svibanj 2014. 14:44

mi jučer bili na kontroli...34.tjedan,a dr.veli da beba ima oko 2700g i da je prilično velik ali u gabaritima i neka ništa ne brinem...tak i bude...

Lilica
    29. Svibanj 2014. 09:18

da, a samo te bezveze isprepadaju 

Tihanna27
    29. Svibanj 2014. 19:18

Drage cure,mame....ja imam pitanje tj.imam slican problem kao kod vecine vas-jucer bili na kontroli trudnoca je 34+1 i bebica oko 2000g prema ginekologici je to navodno premalo te je po njezinim rijecima beba za 5 super se razvija ALI je kost i koza   s pupkovinom i posteljicom sve ok,beba dobiva hranu i sve ali kao zbog moje aktivnosti tj kretanja se beba ne deblja kolko bi trebala (nije da se pripremam za maraton ali ok,imam vecernju setnju i pokoju kavu u tjednu-to su aktivnosti silne) sad zbog tog kretanja maternica izaziva kontrakcije i zbog tih kontrakcija i ako se bebac ne udeblja do sljedeceg ultrazvuka tipa treba imat 2500g.,  za 2 tjedna,ginicka ce me poslat u bolnicu na cuvanje trudnoce do poroda....ja stvarno ne razumijem u cemu je sad problem??? Kilazi bebe,kontrakcijama zbog mog kretanja (ruku na srce ja te kontrakcije uopce ne osjecam)...fakat neznam sto misliti  ima netko slicno iskustvo,savjet..
    Nesto?

Idony
    29. Svibanj 2014. 19:49

kod mene je na 36+2 (13.05.2014.) bebica imala oko 2740 gr. i to je bilo ok. i već nekih dobrih mjesec dana prije toga sam osjećala kontrakcije.
    radila sam do 01.05.2014., svaki dan javnim prijevozom putovala na posao, pješačila. za uskrs sve sama po stanu napravila. i zavjese skinula, i nakon pranja nanovo objesila. čak me i bilo strah da mi na tom pregledu 13-og ne kaže da moram usporit. tako da mi nema smisla da bi kretanje sprečavalo tvoju bebicu da se udeblja :(
    da li piješ kakve dodatne vitamine? i kolika su bila ostala mjerenja na uzv?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.