Veličina bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    cloudy
    29. Kolovoz 2014. 11:20

marci, dobro nam došla… ja sam danas točno 20 tjedan… a prije 2 dana, dakle 19+6 bila sam na uzv i bebica mi je težine 523 grama… sad… meni je dr rekao (a i uzv pokazao) da je to težina za 22 tjedan pa mi je rečeno ili da sam zapravo 22+4 ili da mi je bebica veća… ako ti nije dr. ništa posebno naglasila nemoj pretjerano brinuti jer ta mjerenja znaju odstupati... 
    po tim nekim tablicama u 22 tjednu bi bebica trebala imati 420 grama (iako kažem, meni je pred 2 dana uzv pokazao težinu 523 grama i piše da je to 22+4, iako sam ja danas po računanju 20)

tena123
    29. Kolovoz 2014. 11:40

meni je isto od početka trudnoće beba veća veća, sve mjere su joj od par dana pa do dva tjedna veće, nijedna nije iznad dva tjedna i to je kao dobro. isto me brinulo kako cu rodit toliku bebu jer s vremenom ona sve više odstupa od "normalnih" mjera. Ali kada su mi manje više sve žene koje znam ispričale svoje porode.. kako to već ide jeel, od puno njih sam čula da su veće bebe rodile lakše, a to vrijedi i za veličinu žene, zbog svoje se ne brinem jer mislim da sam prosječna a sad se ne brinem ni zbog bebe, osim ako mi kažu da i ma oko 4 kg e to je već mnoogo. a što se tiče ultrazvuka meni su odprilike ova zadnji puta rekli: glavica dva dana manja, trbuh pet dana veći, bedrena kost dva tjedna veća itd.. pomislila sam pa na što to ona liči ta moja beba. Al sam onda shvatila da je svima tako i nijedna nema baš "savršene" mjere..

cloudy
    29. Kolovoz 2014. 11:47

ma meni je dr- rekao da je veća beba... sad imaju 3 mogućnosti...il je beba jednostavno veća beba (gledajući na familiju od dragog to je lako moguće) ili sam ja zatrudnila odmah nakon zadnje menge ili sam fulala pa smo računali implantacijsko krvarenje pod mengu... e sad ne znam... rekao je da će pratiti idući put i onaj tamo pa ćemo vidjeti... iako se ja iskreno ne bi bunila ni da rodim ranije :D

• marci2015
    29. Kolovoz 2014. 11:50

A nije mi jasno kako u 22 tjednu malecka moze imst samo 172 grama,,,kad sam je pital zar tonije malo rekla je da je promjer glavice sasvim u redu

cloudy
    29. Kolovoz 2014. 12:38

iskreno, ni meni nije jasno...  :/ hmm ... možda im te mjere nisu 100% točne pa zato... a ako ti je rekla da je promjer glavice ok onda se ja ne bi pretjerano brinula... mislim da nešto nije ok rekla bi ti dr ili te poslala na neke dodatne pretrage...

cloudy
    29. Kolovoz 2014. 12:55

znam draga... možda je samo manja bebica po težini, a možda kao što kažem im nisu najbolje te mjere jer zna ti biti odstupanja... kad opet ideš na kontrolu?

Gold👑
    29. Kolovoz 2014. 12:56

Ja sam zadnji put na uzv bila u 29tt i pitam ju ja na kraju pregleda koliko mi je teška beba a ona meni 206 grama to ti je super,i ja ju zbunjeno gledam,ništa i nije jasno a ona meni doviđenja,onda sam vidila u trudničkoj da piše 1206 grama,baš me prepala na trenutak,sva sreća da sam uspjela pročitat onaj njen švrakopis... 

cloudy
    29. Kolovoz 2014. 13:00

o bože... ponekad mi se čini da su oni zbunjeniji od nas

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.