Vaši savjeti za prvi porod

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Iskrica1347
    22. Svibanj 2014. 00:09

Ja bih svakako pitala na prvom slijedećem pregledu i tražila da još jednom provjere.
    A ak ti je beba imala 3 kg prije 3 tjedna, sada vjerojatno nema više od 3300.. Ali opet - ja nisam doktor.

Mišica je sa nama od 11.8.2010.
    Ribica stigla 26.10.2014.
    Ja nisam luda, ja sam ekscentrična

• tina37
    22. Svibanj 2014. 00:21

meni su tri tjedna prije poroda procjenili težinu djeteta oko 3200g, kad se rodio imao je 3510g,
    za drugo je procjena mjesec dana prije poroda bila 2500g, a rodio se s 2970g... ne znam koliki je tata od bebe, al ako si ti sitnija, možda ni beba neće biti jako velika... ako te pupčana vrpca jako muči, porazgovaraj s doktorom, ali ne razmišljaj na način da bi moglo doći do komplikacija, opusti se i uživaj u zadnjim danima mira i tišine :-)
    ne možeš znati kako će se stvari odvijati, ali s pozitivnim stavom možeš sama sebi puno pomoći... diši...meni je disanje puno pomoglo i prije samog poroda, a i kad su krenuli trudovi koncentrirala sam se na disanje i na položaje u kojima je manje boljelo...

22. Svibanj 2014. 10:10

Procjene tezine cesto nisu tocne, moj je na termin procjenjen na 2600g, a rodio se dva dana kasnije sa 3050g, tako da toliko o procjeni. Ali svakako naglasi kada je napravljena zadnja procjena tezine, pa neka oni to provjere.

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

venera
    22. Svibanj 2014. 13:13

Hvala što me tješite 
    Ako ne rodim do ponedjeljka kad je kontrola budem ih tražila da naprave ultrazvuk pa da vidimo. 
    Što se tiče procjene težine...meni su prvo rekli da beba ima 2000g, pa su napravili paniku da ima zastoj u rastu, slali me na drugi uzv u bolnicu i onda rekli da beba ima 3000g. To sve u istom tjednu. Zato mi na kraju i nije jasno koliko je ustvari težak.

Život se mijenja od tame do sunca, kad kraj tvog srca još jedno zakuca!

helluise
    27. Svibanj 2014. 11:33

moj savjet je da budete doma što duže (ako je normalna trudnoća) pogotovo ako ne želite uzimati epiduralnu...ja sam imala trudove 24h (s time da prvih 6 sati nisu bili nešto redoviti ali je tako počelo i ispao mi je sluzavi čep u 3 navrata na wcu) i došla sam otvorena 4,5 prsta ali ako mislite uzimat EPI mislim da je granica otvaranja 5 prstiju,ako je više onda vam je nemogu dati (ili ne žele)
    i nemojte očekivati da će skakati oko vas..bila sam u boxu skoro 4 sata i otprilike svakih sat vrmena su me dolazili pogledati jer sam prvorotka pa očekuju da će ići sporo (sva sreća da mi je muž bio tamo) i ponesite si labelo i vode za guckanje (ja nisam mogla pričati slj.dan jer mi se od disanja i dahtanja posušilo grlo skroz) i gricnite svako toliko nešto..meni se desilo da sam pojela večeru oko 9 a u bolnicu smo se zaputili tek oko 6 ujutro a rodila sam u podne tak da sam bila skoro 12h bez jela

Lilica
    27. Svibanj 2014. 14:31

a tih sati dok traju trudovi jel najbolje sjediti i hodati vecinu vremena? i kaj se u box moze uzeti voda i grickalice? mislila sam da se ne smije ni piti ni jesti nista..

27. Svibanj 2014. 14:34

Meni nisu dali jesti i piti, MM mi je poskrivecki cijedio gazu u usta :-)

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

Lilica
    27. Svibanj 2014. 14:45

joj super, ja cu tamo, znaci i papica ide u torbu za radaonu hehehe 
    a ovo sam pitala za one sate koje provedem doma dok cekam da sto vise prode  bez bolnice, da i doma svo to vrijeme hodam?

bjap
    27. Svibanj 2014. 14:54

Da, zato se valjda i preporuča što dulje biti doma da te u bolnici odmah ne svežu za krevet. Kaže mi ta primalja da kod njih nema ustajanja na wc ni nikuda, imaš kateter i to je to. E sad, ona radi na jednom drugom odjelu kao sestra, ali valjda zna šta je u rodilištu. Ups, nije Vinogradska, sv. duh je....sorry.. Ali imaš temu Porod u Vinogradskoj pa vidi. I ponesi ti sebi i vode i hrane, sigurno će ti trebati poslije poroda ako ne prije.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.