Vaši savjeti za prvi porod

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    pčelica9
    13. Rujan 2014. 14:57

Svaka cast Jasmina! Sretno!

MarijaŠ
    13. Rujan 2014. 16:39

Jasmina, jako si hrabra! Vjerujem da si na svašta naišla u okolini, ali je najvažnije da si zadržala pozitivan duh. Sretno s bebicom!

Krešimir 19.08.2014. <3

Baby1
    12. Siječanj 2015. 10:12

Ima li netko ovdje da je rodio u osječkoj ili našičkoj bolnici?? Molim iskustva...

Baby1
    12. Siječanj 2015. 19:28

žena za sva vremena, ne znam na koga se ovaj zadnji komentar odnosi, ali ja bih rado pročitala tvoje iskustvo, samo ne znam gdje da ga nađem-molim te-nabaci link ovdje! 

Tena9
    21. Siječanj 2015. 16:00

Evo da se javim ovdje ;) Novopečena sam trudnica i želim se što bolje informirati odnosno užasno sam uzbuđena i sretna!! Saznali smo najljepšu vijest 18.01.2015. 
    Družimo se :)

Želim biti trudna, želim biti trudna, želim biti trudna..možda zatrudnimo ovako :P

• Mamica3
    01. Prosinac 2019. 22:25

Pozdrav, nova sam tu i evo da podjelim svoje iskustvo :) rodila sam ih 3, i to u malom razmaku, imam dvie curice od 3 god, i 2 god, i sina od godinu .. :)
    Ovako moj savjet je za sve prborotkinje, OSTANITE STO JE DUZE MOGUCE KUCI, I KAD DODJETE U BOLNICU NA STOL U RADJAONU :D DERITE SE KOLKO GOD TREBA, BEZ USTRUCAVANJA I SRAMA :D Ja sam se suzdrzavala od toga sa prvim djetetom, i otisla sam vec nakon dva sata bolova u bolnicu, i na kraju se mucila tamo 16 sati .. :/ 
    Dok sam 2. I 3. Rodila za 2 sata bez previse bolova.. :) 

DeeDee
    01. Prosinac 2019. 22:58

Ima li tko iskustvo poroda u vodi? Konkretno me zanima koji je postupak? Treba li se doći ranije ili sve ide "uobičajeno"? Voljela bi biti doma što dulje mogu ali sam porod bi obavila u kadi/bazenu.. Još se dvoumim no nekako me najviše privlači, najslobodnije mi djeluje

[/url

nutrizone
    04. Prosinac 2019. 11:16

Ja bih savjetovala trudnicama da piju čaj od lista maline od 7. Mjeseca trudnoće i svakih 30 dana da pojačaju dozu jer jača maternicu i čini trudove efektivnijima dok krene porod, da jedu datulje od 36. Tjedna trudnoće jer potiču brže otvaranje i smanjuju rizik od koriptenja vakuuma, da se kreću čim više.  Da piju dodatni kalcij citrat oblik.
    Trudnoća mi je prošla ok, šetala sam do zadnjeg dana. Trudovi su krenuli u pila 10 navečer, mislila sam da su lažni pa sam zvala rodilište jer su bili nepravilni, pa sam na savjet oko ponoći popila Normabel od 10 mg 🤭 jer mi nisu rekli da treba od 5 mg.  Oko pol 3 ujutro sam odustala od vjerovanja da će počet djelovat i krenuli smo u rodilište. Nisam ni mogla reći razmak jer su bili nepravilni, i muža su mi poslale doma jer to naravno neće još satima. Odmah mi je ispao sluzni čep dok sam se presvlačila u spavačicu. Bila sam otvorena 2 prsta oko 3 sata. Još prije 5 su rekli nek se muž vrati. Bila sam omamljena između trudova 😁 od normabela. I oko pol 6 smo veći bili u rađoni jer sam bila ful otvorena. U točno 8 je došla Lora na svijet od 4000g. Imam mali rez za koji preporučujem sprejanje Cicatredin sprejom.

Uglavnom porod je bio bolan ali relativno kratak i beba veelika. 

Prenijela sam 5 dana, radila sam vježbe za aktiviranje poroda tj otvaranje i to je uglavnom čučanje u dubokom čučnju i tiskanje kao da rađaš. To sam počela raditi jer sam bila zatvorena i frustrirana i u strahu od dripa. Ali trudove sam dobila za 2 dana od prakticiranja tih vježbi. 

Sve ovo navedeno sam dobro proučila i čitala iskustva žena na stranim forumima i stranicama posebno Mamanatural. Bojala sam se poroda i boli i zato sam sve ovo vjerno prakticirala jer nisam imala što izgubiti . UGLAVNOM bilo pa prošlo! 

P. S. Imala sam ogroman trbuh koji sm mazala Elancyl kremom i nema nijedne strije, trbuh mi je sad skoro pa ravan, a rodila sam 27.11.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.