Ne trebaš se bojati, nije to dva dana trudova, bolova i ne znam čega, sve to ide polagano, dok dođeš u bolnicu, dok te obrade, dok se vidi dali imaš trudove, nemaš, dali je porod uopće krenuo, dok te smjeste, pripreme već ti pola dana otiđe u trenu. Nema panici mjesta, samo kažem da ne ide to tako brzo, kod mene bi se moglo reći da sam rađala cijeli dan , a ja sam u principu ležala od jutra, pregledi su bili, to ne mogu reći, a evo carski je bio tek u ponoć. A kamoli kad je prirodni porod, tako da ne brini samo polako!
Meni je u prvom porodu prvi trud bio na večer u 10 do 10, imala sam goste pa nisam niš ni govorila :D Nisam ni bila sto posto sigurna da je trud do iduća 2 kad sam vidla da je razmak 25 min :D Oko ponoći su gosti otišli, ja rekla mužu i spremila se, išla se otuširat i samo tak su skočili trudovi na svake 4 min :D A vani ljevalo ko iz kabla, u pol 2 smo krenuli u bolnicu i dok sam za pol sata došla, bila sam skroz otvorena, al bila je jako gužva pa je rekel doktor da neće bušit vodenjak, nek sam pukne. A sam je puknul tek poslje 5.... I tak svake 4 min trud, dobro pa sam se naučila kak ga prodisat :D Na kraju kad su me došli porodit malo prije 6, tri truda i mala je bila vani :D A za drugu su trudovi počeli negdje u jutro oko 7 al ja tuka nisam niš skužila jer nije bio pravilan razmak, pa sam mislila da je od viroze i žgaravice :D Tek sam skužila poslje ručka da su trudovi. Krenuli smo oko 3 u bolnicu i kad smo došli, nakon obrade, za pol sata je malecka bila vani :)
A ak pukne vodenjak kod tuširanja, skužit ćeš jer napravi lagani pritisak i slije ti se nekontrolirano voda. A i vele ak nisi sigurna, sjedni na školjku, stavi papir i nakašlji se pa ak kaj iscuri, pukao vodenjak ;)
a zasto je lose da se u bolnici prokida vodenjak? da ga doktori probuse
Nije loše nego meni nisu htjeli bušit vodenjak jer je bila gužva, pa dok je vodenjac cijeli, ima vremena za porod, a kad se probuši vodenjak, ak ti daju i drip, beba je za čas vani :)
Meni vodenjak nije puknuo ni na 8 cm otvorenja sam, pa su ga prokinuli. Meni to nije bila nikakva frka. To je bila jedina "intervencija" uz ručno otvaranje posljednjeg cm (zakočila sam se na 9 cm 4 sata)- nisam bila niti rezana niti sam popucala niti sam drip primila.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Lilica :D Što manje očekuješ od poroda, to bolje :D Ja nisam recimo htjela da mi pukne vodenjak jer imam 35 km do bolnice :D U svakom slučaju je najbolje da dobiješ trudove pa ti pukne vodenjak, nego da samo pukne a nemaš trudove jer onda moraju davat drip da izazove trudove i tak :)
Prekidaju vodenjak ako su dugotrajni trudovi pa da ne ugroze dijete, a ako netreba onda ga ne buše.
Eto, meni je oba puta puknuo kad sam skroz bila otvorena, praktički sam osjetila dijete da visi skoro van, a vodenjak bio cijeli :D
Lilica :D Što manje očekuješ od poroda, to bolje :D Ja nisam recimo htjela da mi pukne vodenjak jer imam 35 km do bolnice :D U svakom slučaju je najbolje da dobiješ trudove pa ti pukne vodenjak, nego da samo pukne a nemaš trudove jer onda moraju davat drip da izazove trudove i tak :)
Prekidaju vodenjak ako su dugotrajni trudovi pa da ne ugroze dijete, a ako netreba onda ga ne buše.
Eto, meni je oba puta puknuo kad sam skroz bila otvorena, praktički sam osjetila dijete da visi skoro van, a vodenjak bio cijeli :D
Baš me se dopala tvoja priča, imam osjećaj da si ti to sve nekako mirno podnijela kad tako pišeš... Ono, imam goste, pa neće ljudi sad valjda kući zato što ja imam trudove... Vjerujem da tebi to i nije bilo toliko mirno ali eto! Uglavnom, baš lijepo da su tako kratko trajali oba puta...
Znači, najbolji scenarij koji nam se može dogoditi je da prvo krenu trudovi, pa tek kasnije pukne vodenjak?
Krešimir 19.08.2014. <3
Pa ja sam bila mirna jer kaj paničarit, kad trudovi znaju potrajat i cijeli dan :D Ja mislila da imam vremena do popodne idući dan :D :D Još sam rekla mužu da nek on ide spavat, da se budem otuširala, pa ak kaj bude, bum ga probudila :D Na kraju nismo išli spavat :D
Najbolje je da idu trudovi, pa vodenjak pukne jer tak tijelo se samo pripremi da ide beba van. I sa trudovima se otvaraš, a ak ti samo vodenjak pukne... Ondak ti moraju dat nekaj za otvaranje i nekaj za poticanje trudova.
Bitno je da ne paničariš i ne planiraš previše jer svašta može otić u drugom smjeru, pa se razočaraš ili budeš tvrdoglava jer nekaj baš hoćeš, a tamo su babice i doktori koji ti hoće pomoć.
hjoj...mene je sve vise strah uz ove price....
Laura 21.08.2014 :-*
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji