Ne trebaš se bojati, nije to dva dana trudova, bolova i ne znam čega, sve to ide polagano, dok dođeš u bolnicu, dok te obrade, dok se vidi dali imaš trudove, nemaš, dali je porod uopće krenuo, dok te smjeste, pripreme već ti pola dana otiđe u trenu. Nema panici mjesta, samo kažem da ne ide to tako brzo, kod mene bi se moglo reći da sam rađala cijeli dan , a ja sam u principu ležala od jutra, pregledi su bili, to ne mogu reći, a evo carski je bio tek u ponoć. A kamoli kad je prirodni porod, tako da ne brini samo polako!
Meni je u prvom porodu prvi trud bio na večer u 10 do 10, imala sam goste pa nisam niš ni govorila :D Nisam ni bila sto posto sigurna da je trud do iduća 2 kad sam vidla da je razmak 25 min :D Oko ponoći su gosti otišli, ja rekla mužu i spremila se, išla se otuširat i samo tak su skočili trudovi na svake 4 min :D A vani ljevalo ko iz kabla, u pol 2 smo krenuli u bolnicu i dok sam za pol sata došla, bila sam skroz otvorena, al bila je jako gužva pa je rekel doktor da neće bušit vodenjak, nek sam pukne. A sam je puknul tek poslje 5.... I tak svake 4 min trud, dobro pa sam se naučila kak ga prodisat :D Na kraju kad su me došli porodit malo prije 6, tri truda i mala je bila vani :D A za drugu su trudovi počeli negdje u jutro oko 7 al ja tuka nisam niš skužila jer nije bio pravilan razmak, pa sam mislila da je od viroze i žgaravice :D Tek sam skužila poslje ručka da su trudovi. Krenuli smo oko 3 u bolnicu i kad smo došli, nakon obrade, za pol sata je malecka bila vani :)
A ak pukne vodenjak kod tuširanja, skužit ćeš jer napravi lagani pritisak i slije ti se nekontrolirano voda. A i vele ak nisi sigurna, sjedni na školjku, stavi papir i nakašlji se pa ak kaj iscuri, pukao vodenjak ;)
a zasto je lose da se u bolnici prokida vodenjak? da ga doktori probuse
Nije loše nego meni nisu htjeli bušit vodenjak jer je bila gužva, pa dok je vodenjac cijeli, ima vremena za porod, a kad se probuši vodenjak, ak ti daju i drip, beba je za čas vani :)
Meni vodenjak nije puknuo ni na 8 cm otvorenja sam, pa su ga prokinuli. Meni to nije bila nikakva frka. To je bila jedina "intervencija" uz ručno otvaranje posljednjeg cm (zakočila sam se na 9 cm 4 sata)- nisam bila niti rezana niti sam popucala niti sam drip primila.
Mišica je sa nama od 11.8.2010.
Ribica stigla 26.10.2014.
Ja nisam luda, ja sam ekscentrična
Lilica :D Što manje očekuješ od poroda, to bolje :D Ja nisam recimo htjela da mi pukne vodenjak jer imam 35 km do bolnice :D U svakom slučaju je najbolje da dobiješ trudove pa ti pukne vodenjak, nego da samo pukne a nemaš trudove jer onda moraju davat drip da izazove trudove i tak :)
Prekidaju vodenjak ako su dugotrajni trudovi pa da ne ugroze dijete, a ako netreba onda ga ne buše.
Eto, meni je oba puta puknuo kad sam skroz bila otvorena, praktički sam osjetila dijete da visi skoro van, a vodenjak bio cijeli :D
Pa ja sam bila mirna jer kaj paničarit, kad trudovi znaju potrajat i cijeli dan :D Ja mislila da imam vremena do popodne idući dan :D :D Još sam rekla mužu da nek on ide spavat, da se budem otuširala, pa ak kaj bude, bum ga probudila :D Na kraju nismo išli spavat :D
Najbolje je da idu trudovi, pa vodenjak pukne jer tak tijelo se samo pripremi da ide beba van. I sa trudovima se otvaraš, a ak ti samo vodenjak pukne... Ondak ti moraju dat nekaj za otvaranje i nekaj za poticanje trudova.
Bitno je da ne paničariš i ne planiraš previše jer svašta može otić u drugom smjeru, pa se razočaraš ili budeš tvrdoglava jer nekaj baš hoćeš, a tamo su babice i doktori koji ti hoće pomoć.
hjoj...mene je sve vise strah uz ove price....
Laura 21.08.2014 :-*
Sortiraj odgovore
Najstariji