Vaši savjeti za prvi porod

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarijaŠ
    27. Svibanj 2014. 19:14

Pa joj, koliko toga ima što se ne smije...  Morat ću se rapitati kakva je kod nas situacija što se tiče hrane i pića, ali si vodu definitivno nosim. Pogotovo što i inače pijem jako puno vode, sad u trudnoći još i više...

Krešimir 19.08.2014. <3

Tina0208
    28. Svibanj 2014. 09:52

ja mislim da se kod nas isto ne smije ni piti ni jesti.... ajme...a termin mi u najvecim vrucinama... mislim da cu piti po skrivecki...

Laura 21.08.2014 :-*

renata6
    28. Svibanj 2014. 10:04

Pozdrav curke!
    Opisat ću vam kako je na Sv.Duhu u slučaju da idete na carski. Mene su stavili u predrađaonu ujutro u 8h, kao indukcija jer već je bilo 40+6. Smjela sam piti vodu, ručak sam dobila, dali su mi i večeru, no međutim nisu smjeli  jer se doktor odlučio za carski oko 20h. I tako scenarij počinje, pripremaju me za carski i pita anesteziolog kad sam zadnji puta jela, ja kažem pa dali su mi večeru, kad je on poludio cijeli odjel ga je čuo kako viče, i ništa nazad u sobu, i morala sam ponovno na čišćenje po drugi put jer su prvo pripremali za vaginalni porod, pa sad ponovno za carski, ne može operirati dok je probava u tijeku. Tako da sam morala čekati od 21 do ponoći da odem na carski.
    Moj savjet je da rađe ne jedete ako su nekakve komplikacije, ako je indukcija ili ako postoji mogučnost da ćete ići na carski.

piper
    28. Svibanj 2014. 10:23

Nešto si sad razmišljam koliko može utjecat na cijelo stanje ak si pojedeš 1-2 krekera???nemislim ja sad tamo smazat porciju ćevapa al 2krekera mislim da mi nemogu naštetit ni zakomplicirat situaciju...ja inače imam dost jaku kiselinu u želudcu i ak nejedem po cijeli dan onda se 3dana "skupljam lopaticom" od bolova i grčeva

renata6
    28. Svibanj 2014. 10:33

Mislim da dva tri krekera u toku dana neće ništa napraviti, ali vjeruj mi kada sve to krene neće ti biti ni na pamet jesti pogotovo ako će sve brzo ići. Većina onih koje su duže u predrađaoni onda one malo gricnu ali tamo je takva hura bura što od gužve što od uzbuđenja da se nikome ni ne jede, malo vodice i to je to.
    Ja sam nakon carskog išla na intenzivnu zato što je bila opća anestezija, i nisu mi dali ništa za jesti čak dva dana dok crijeva ne prorade, umrla sam od gladi, da su tripice valjda bile za pojest i to bi valjda smazala iako ih mrzim.

28. Svibanj 2014. 10:42

Meni je bilo nekako logicno da mi ne daju jesti, ako primim klistir, poanta i je da mi crijeva ostanu prazna. Ja sam osobno dosla na kontrolu u 10 ujutro i ostala roditi, buduci da nisam mislila da cu ostat bas u radjaoni, nisam to jutro nista pojela, jer ni inace ne mogu jesti cim se probudim, nego malo kasnije. Rodila sam u 19.45, a u sobu sam dosla tek oko 23 sata. Vecere vise nije bilo, pa mi je muz donio hranu. Kad sve zbrojim ja nisam jela vise od 24 sata. Sto se tice vode, meni ju isto nisu dali, ali mi je muz davao po skrivecki i stalno su me dizali da idem piskiti, medjutim kad vec skoro nije bilo razmaka medju trudovima, onda sam dobila i kateter. Kaj da kazem full service! Hahahaha

http://proudmomy.blog.hr/

10.03.2013. Maksim 💙
    04.06.2018. Aleksandar 💙

majchi_k
    28. Svibanj 2014. 13:44

u rađaoni sam bila nekih 6 sati, mm nije bio samnom i nedaju definitivno piti a kamoli jesti. ako je muz s vama moze vam malo prosvercat vode kad ste sami. zato kad krenete prema rodilistu strpajte bilo sta u zube i popijte tekucine a u torbu si stavite vodu jer ste poslije poroda dehidrirani...ja popila dvije velike jane bez daha....  :)  a i gladna sam bila da bi i travu pasla pa su i to uzmite  ili nek vam donesu. do 6 cm sam osjecala glad hahaha a poslje kad je krenulo po pravo ni na kraj pameti samo da mi je bila kap vode....

MarijaŠ
    28. Svibanj 2014. 18:40

Pa mislim da mi krenu trudovi doma da ću definitivno prvo zaviriti u lonac ili u frižider... Ili u prvu ćevabdžinicu... Da se mama napapa... 

Krešimir 19.08.2014. <3

Tina0208
    28. Svibanj 2014. 18:55

ja sam negdje cak procitala da je za trudnicu najbolje najesti se prije odlaska u bolnicu kad krenu trudovi tako da ima snage za ono sto joj slijedi...tako da se duboko nadam da cu u tom trenu moci jesti....

Laura 21.08.2014 :-*

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.