Točan ritam?! Šta je to? Moj nikad nije imao neki raspored niti mu ga ja namečem, Ni mene nitko ne tjera da svaki dan živim isto. Trenutno smo uglavnom na samo jednom buđenju noću, al već smo imali takvu fazu pa je brzo opet prešlo na dva buđenja. Uspavljujemo ga na rukama od rođenja (sad ima 6 mjeseci). I jako zavidim onima čije bebe prespavaju noć
slavni TOCNI RITAM(spavanja,hranjena,kakanja i tako dalje)
samo jedno vam mogu reci-taj izraz je nedostizan.
uspostavi se jedno vrijeme,traje mjesec dana i ode sve k vragu.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
Moj mali spava po danu otprilike u isto vrijeme, no nikada ga nisam forsirala da mora zaspati baš u zadano vrijeme, svaki dan u toliko i toliko sati. Kada mu se spava, neka spava, kada i koliko hoće, ja sam ta koja se njemu prilagođavam, ne on meni! I dalje se s 9 mjeseci budi za noćni podoj dva puta i za moje dijete mi ništa nije teško, ali nekada iscrpljuje, ali drage mame, ne dajte se, vi ste lavice!!!
Ja se isto divim bebama koje cijelu noć prespavaju, moj ne može bez cike ni u ludilu.
Mi imamo 10 mj i nocu se budimo valjda svakih sat vremena i ciki i ciki cjelu noc toliko da mu pelena prokoci koliko ciki ja neznam kaj je to budi se vise nego dok je bio manji
Kako je i Nutella napisala mislim da je postala sebe i svega sta moze jer joj se puno toga izdogađalo u ova dva tjedna..mislim da je ovo jos jedna faza kao i sve ostalo i nadam se da ce poslije uspostaviti ritam..Evo i veceras smo imali deranje stim da ju nisam stavljala u krevetic nego na krevet kraj sebe ali ipak se derala da sam je morala uzeti i nakon 2-3 min zaspala na rukama,nisam mogla vjerovati. Valjda s vremenom bude sve doslo na svoje,tjesi me to sto vidim da nisam jedina
Jel ima neki skok sa 10 mj mozda ga samo moje dijete ima ludim,spavanje katastrofa nocu svako malo budenje po danu nije nista bolje probudi se usred noci ustane hoda po kinderbetu sjedne brblja ....ajmeee cica milion puta ....ima li tome kraja ili ce biti sve gore?
mama prvi put,samo se naoruzaj zivcima i strpljenem.ako imas ikoga da ti dijete pricuva 1-2sata da i ti odmoris dusu.bit ce ti lakse istrpit sve to.
nista se nebrini brzo ce proci.a cini mi se da se takve faze cesto javljaju.
bit ce ti lakse ako odmah prihvatis da to mora doci i proci.to su bebe(djeca) sve im je novo,razvijaju se,rastu,upoznaju stvari,ljude i tako dalje....i tu najvecu zbrku moraju proci u prvih par godina.
samo ti budi smirena,i odmorna ako ikako mozes.
izvjestavaj nas kako napredujete,i jel polako popusta?
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
MAMA PRVI PUT- samo polako, meni je mali s osam mjeseci (sada ima 9) poludio, spavanje koma, stalno na sisi i sada kada je izbio zub malo se smirilo, ali opet se budi po noći za sisanje, jer eto, i drugi zub se sjetio ugledati svjetlo dana. Sve to prepisujem zubu, a možda je i bio skok, samo ja to ne znam prepoznati. Mada, po danu spava i po dva puta (ako baš imamo sreće), najčešće jedanput. Sve će to draga proći, samo živce čeličaj i biti će sve u redu!! Drž'mo palčeve!
Dakle...mali mi po danu ne spava sam, samo na meni. Znam ga drzat po par tura po 2 sata - ako sjednem probudi se pa se dignem pa ga nunam, i tako stalno gore-dolje. Ako ga stavim u krevet, probudi se u roku 3 min i pocne plakat. I onda ga opet uspavljivati..a ako ne spava onda postane nervozan pa place. Tako da je meni nekad lakse drzat ga nego stalno uspavljivati..ali bi htjela da barem jedno spavanje obavi sam..neda mi se vise stalno ga nosat, postaje mi tezak. Ima tko kakvu ideju? :)
Doslo je do toga da vec zna da ce na meni spavati. Muz ga nosi i pjeva i nuna i njemu nista, pocne plakat, ja ga uzmem i na meni zaspe u roku par min. Ali na krevet...ne ne.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
I da, ima 2 mj. Evo sad se fino najeo, zaspao na cici ful, okrenem ga da nastavi spavat, probudi se odma. Sad cu ga dic i na meni ce zaspat za par min.
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Sortiraj odgovore
Najstariji