Uspavljivanje bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nalah
    27. Studeni 2015. 17:53

Super je praktično,mislim ne spava u tome,već sjedi,da ju imam na oku jer se svugdje pentra

Nalah

Super je praktično,mislim ne spava u tome,već sjedi,da ju imam na oku jer se svugdje pentra

Nalah

Lela29
    27. Studeni 2015. 18:33

Cure kad je najbolje vrijeme za uvodit nekakvu vecernju rutinu za spavanje i "treniranje" bebe da sama zaspe? Moja se uspavljiva na rukama ili na sisi, trenutno je u skoku, sesti tjedan zivota, budna cijeli dan, satrala me, totalno sam nabrijana za uvođenje rutine cim prođe skok

kachi
    27. Studeni 2015. 21:13

Ja sam to nekako po osjećaju, pratila sam njezin ritam, ali sam imala neke utvrđene rituale poput onih kupanja, muzikice za uspavljivanje, načina kako smo "komunicirale" navečer i sl. i sa vremenom je ona samo to potpuno prihvatila. 
     Kažu da bebe tek od trećeg mjeseca ima smisla navikavati na nekakav red i ritam tj. da ih se tad može tome polako učiti. Moja beba je baš sama nešto prije trećeg mjeseca utvrdila tu rutinu i ritam. 
    Ti češ sama najbolje znati što bi trebalo tvojoj bebici. Mislim da je sve to jako individualno i da treba naći neku sredinu između onog što bi mame i tate htjele i onog što bebi treba i što traži.

kachi
    27. Studeni 2015. 21:17

Ali samo da dodam da ja moju nisam "istrenirala" da sama zaspe pa možda i nisam neki iskusni savjetnik.  Uopće to ne mogu niti da počnem jer osjećam da joj treba da zaspi uz mene. 

Lela29
    28. Studeni 2015. 08:22

Kachi hvala na komentaru! Moja mrzi kupanje, zao mi je maltretirat s tim svaku vecer, morat cemo pronac nesto drugo. Vjerojatno je jos premalena, pratit cu je, jer jos nije ulovila neki ritam. Par dana spava u isto vrijeme, taman kad se ponadam, sutradan sve okrene 😃

kachi
    28. Studeni 2015. 20:32

Pa je, ona ti je još uvijek jako malena, zato nemoj da se brineš i živciraš oko toga. Ona se još uvijek pokušava orijentirati u ovom novom svijetu u koji je došla.   Ni moja nije imala neki super fiksni ritam u dobi u kojoj je tvoja. 
    Znam da je možda malo teška ta neodređenost i nepredvidivost, ali ja sam se tješila time da sve to prođe i da se bebe jako brzo mijenjaju i vjeruj mi da je to stvarno proletjelo. 

Mila7
    09. Prosinac 2015. 19:19

Unazad par dana vratili smo se sa dvotjednog dalekog puta pa je sutradan bebacu izbio prvi zubic i od tada je krenulo nizbrdo sa spavanjem. Od prvog dana spava sam u kinderbetu i najcesce se uspavljivao sam ili ako je imao grceve meni na rukama (svega par minuta) pa bi ga uspavanog stavila u krevetic.
    Kako smo na put isli avionom i nismo mogli nositi prijenosni krevetic, ta dva tjedna spavao je sa nama u krevetu i dok je on uzivao spavajuci, mama i tata su bili kao zobiji.
    Vratili smo se u Zg i od onda zeli spavati samo samnom. Vec 2 tjedna kad ga stavim samog u krevetic place, pa ga uzmem nosati al ne da se. Stavim ga u krevet pored sebe, dam mu bocicu vode i zaspi u minuti. Ako ga podignem sa kreveta da ga stavim u kinderbet, probudi se.
    Pokusavam sa dnevnim spavanjima stavljati ga u kinderbet al ne pomaze dok ne zaspi uz mene.

Kako ga uspjesno odviknuti od novostecene navike? Pustila sam ga par puta da place dok sam stajala uz njegov krevetic, pjevala mu i mazila ga. Nije prestao plakati dok ga nisam stavila pored sebe.

Pomagajte iskustvima :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.