Uspavljivanje bebe

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    kachi
    28. Studeni 2015. 20:32

Pa je, ona ti je još uvijek jako malena, zato nemoj da se brineš i živciraš oko toga. Ona se još uvijek pokušava orijentirati u ovom novom svijetu u koji je došla.   Ni moja nije imala neki super fiksni ritam u dobi u kojoj je tvoja. 
    Znam da je možda malo teška ta neodređenost i nepredvidivost, ali ja sam se tješila time da sve to prođe i da se bebe jako brzo mijenjaju i vjeruj mi da je to stvarno proletjelo. 

Mila7
    09. Prosinac 2015. 19:19

Unazad par dana vratili smo se sa dvotjednog dalekog puta pa je sutradan bebacu izbio prvi zubic i od tada je krenulo nizbrdo sa spavanjem. Od prvog dana spava sam u kinderbetu i najcesce se uspavljivao sam ili ako je imao grceve meni na rukama (svega par minuta) pa bi ga uspavanog stavila u krevetic.
    Kako smo na put isli avionom i nismo mogli nositi prijenosni krevetic, ta dva tjedna spavao je sa nama u krevetu i dok je on uzivao spavajuci, mama i tata su bili kao zobiji.
    Vratili smo se u Zg i od onda zeli spavati samo samnom. Vec 2 tjedna kad ga stavim samog u krevetic place, pa ga uzmem nosati al ne da se. Stavim ga u krevet pored sebe, dam mu bocicu vode i zaspi u minuti. Ako ga podignem sa kreveta da ga stavim u kinderbet, probudi se.
    Pokusavam sa dnevnim spavanjima stavljati ga u kinderbet al ne pomaze dok ne zaspi uz mene.

Kako ga uspjesno odviknuti od novostecene navike? Pustila sam ga par puta da place dok sam stajala uz njegov krevetic, pjevala mu i mazila ga. Nije prestao plakati dok ga nisam stavila pored sebe.

Pomagajte iskustvima :)

Mary36
    09. Prosinac 2015. 19:53

I mene zanima da li je netko uspio u odvikavanju od spavanja s mamom i kako? Moja krevetić neće ni vidjeti!

Mila7
    09. Prosinac 2015. 20:14

Ma da sam ja znala da ce ta dva tjedna zajednickog spavanja ponistiti ostalih 7 mjeseci koje je odspavao u svom kreveticu, otkantala bi putovanje pa makar bio i na Mars.

Belle2
    11. Prosinac 2015. 06:28

Mila mislim da se ne moras puno brinuti jer je bebac vjerojatno u fazi kad se ne zeli odvajati od mame....bebe to prolaze sa nekih 7-8 mj..ja od svog u tom periodu nisam mogla nista...
    on ako zna kak da se sam uspava nema problema...trebalo bi se to samo izregulirati...samo ga probaj cim vise stavljat u kinderbet dok je dobre volje, ne kad bude preumoran da se uspavljuje...
    nas je spavao s nama u krevetu do 7mj a onda smo ga naucili na njegov krevetic...i uz sve treba uzeti u obzir njihove male karaktere hehehehe...pa zasto bi oni bili sami u kinbacu kad je kod mame fino toplo...a to sto je kod nas tata vec zavrsio na podu nema veze heheheh

Branchi
    11. Prosinac 2015. 07:45

Belle a kako vam je isao proces prebacivanja u kinderbet?
    Mi imamo tek dva mjeseca, ne zuri nam se u kinderbet, ali me zanima koja ti je bila taktika i kad si krenula pomalo :)

Belle2
    11. Prosinac 2015. 18:47

Branchi

Belle a kako vam je isao proces prebacivanja u kinderbet?
    Mi imamo tek dva mjeseca, ne zuri nam se u kinderbet, ali me zanima koja ti je bila taktika i kad si krenula pomalo :)

Malenog Sam stavljala u krevetic dok je imao 3-4 mj onako preko dana ...I primjetila Sam par puta da je Sam zaspao bez posebnog truda...Ali meni je bilo jos uvijek lakse da spava s nama zbog dojenja da se ne moram ustajati...al kad je imao 8 mj smo poceli sa prvim spavanjem u kreveticu I nastojali smo da se Sam uspavljuje...

Belle2
    11. Prosinac 2015. 18:53

A taktike su ti uvijek dvije..jedna cry out metoda a druga pomalo privikavanje koje se oduzi kroz koji mjesec...prvu smo probali jedan dan I nismo izdrzali pa smo onda slusali muzikicu, mama pjeva, mazis bušicu, kosicu dragas, pricas pricu...ugl uvijek Ali uvijek ponavljas iste stvari prije spavanja koje vama budu odgovarale..🌺💐🌷..da beba lakse zna sto se od nije ocekuje...SPAVANJE hehehehehehe...

Mila7
    11. Prosinac 2015. 19:19

Hvala na razmjeni iskustava. Ma na sto muka sam. Skuzila sam da se malac cesto budi (svakih 2-3 sata) kad je u kinderbetu a kad spava samnom odspava u komadu 6 sati.  Nisam za cry out metodu, barem ne jos dok ne mogu sa bebacem verbalno komunicirati hehe. Tata se sutra vraca sa puta pa cemo vidjeti tko ce osvojiti krevet..malac ili tata 

I jos nesto me muci. Za koji mjesec selimo se u novi stan i u nasu sobu ne stane kinderbet, dakle morat ce u svoju sobu. SAM. Muko moja sto me ceka .

Belle2
    11. Prosinac 2015. 19:33

Razumijem te skroz....pomalo....samo treba izdrzati...meni je znalo bit dana da bi si kosu pocupala...mali se budio,vrtio po nasem krevetu,ja ko zombi hvatala ga da ne padne,tata jadan ne zna kako da pomogne...al kad dodje pravi trenutak I osjetis da moze/ mora spavati u svom krevetu to je to...pa ionako nece spavati s vama do fakulteta...malo je nezgodno da je sam u sobi Ali ostaviti mu priguseno svijetlo, tvoju majicu, medeka...naucit ce se....💐🌺

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani