Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tealitas
    22. Veljača 2022. 14:14

Ella..29..

Drage moje, nova sam ovdje, ali vas pratim od prve stranice pa do posljednje..prvo što napravim kada se probudim je da bacim oko da vidim jel ima kakvih novih plusića, što je novo kod vas itd. Prvo da čestitam svim ženama/curama koje su ugledale svoj plusić i želim vam urednu trudnoću, a nama koje se i dalje trudimo želim da čim prije ugledamo ono što željno iščekujemo!!
    Dugo sam razmišljala da li da pišem ili ne, ali potaknuta današnjim razočaranjem morala sam se nekome požaliti.
    Ukratko, suprug i ja pokušavamo godinu i pol, ali da napomenem nije bilo baš intenzivno pokušavanje, više kao ne pazimo i to je to. No moja želja za djetetom je iz dana u dan sve veća, obzirom da nemam školske cikluse, teško mi je odrediti plodne dane..probala sam nekoliko ovulacijskih testova, čak mislim da sam uspjela uhvatiti ali tko bi znao 😶
    Zadnju M sam imala 20.1. Tako da evo reklo bi se da mi kasni, no cijeli život mi kasni pa se ne obazirem previše na to. Obzirom da sam se zadnja 2 tj osjećala cudno, imala neke emocionalne ispade i "bolove" ponadala sam se da bi to moglo biti to, no jutros sam napravila test I naravno negativan.. izbjegavam inače praviti test jer mrzim to razočarenje, taj osjećaj kao "nije mi ništa", a u sebi se raspadam.
    Inače nitko oko mene ne zna da pokušavamo jer ne želim još taj pritisak i nepotrebna pitanja , zato sam odlučila ovdje se javiti jer se moram nekome požaliti 😐
    Oprostite na malo dužem komentaru , morala sam olakšati dušu.. puno pusa svima!!

Dobro nam došla.
    Razumijem te u potpunosti , ja sam od silne želje znala skakat na svaki simptom a i inače ih imam kada trebam dobiti (ukratko znam imat ludi PMS).
    Slobodno nam ti piši , zato i jesmo tu jedna za drugu.
    Pošto nemaš redovne M , možda je i kasna O bila pa test nije mogao pokazati +.
    Kakve si simptomiće imala?

• Nesichah
    22. Veljača 2022. 14:24

Ella..29..

Drage moje, nova sam ovdje, ali vas pratim od prve stranice pa do posljednje..prvo što napravim kada se probudim je da bacim oko da vidim jel ima kakvih novih plusića, što je novo kod vas itd. Prvo da čestitam svim ženama/curama koje su ugledale svoj plusić i želim vam urednu trudnoću, a nama koje se i dalje trudimo želim da čim prije ugledamo ono što željno iščekujemo!!
    Dugo sam razmišljala da li da pišem ili ne, ali potaknuta današnjim razočaranjem morala sam se nekome požaliti.
    Ukratko, suprug i ja pokušavamo godinu i pol, ali da napomenem nije bilo baš intenzivno pokušavanje, više kao ne pazimo i to je to. No moja želja za djetetom je iz dana u dan sve veća, obzirom da nemam školske cikluse, teško mi je odrediti plodne dane..probala sam nekoliko ovulacijskih testova, čak mislim da sam uspjela uhvatiti ali tko bi znao 😶
    Zadnju M sam imala 20.1. Tako da evo reklo bi se da mi kasni, no cijeli život mi kasni pa se ne obazirem previše na to. Obzirom da sam se zadnja 2 tj osjećala cudno, imala neke emocionalne ispade i "bolove" ponadala sam se da bi to moglo biti to, no jutros sam napravila test I naravno negativan.. izbjegavam inače praviti test jer mrzim to razočarenje, taj osjećaj kao "nije mi ništa", a u sebi se raspadam.
    Inače nitko oko mene ne zna da pokušavamo jer ne želim još taj pritisak i nepotrebna pitanja , zato sam odlučila ovdje se javiti jer se moram nekome požaliti 😐
    Oprostite na malo dužem komentaru , morala sam olakšati dušu.. puno pusa svima!!

Hej dobro nam došla. Itekako mi je poznat taj osjećaj da je sve uredu, a unutra umirem od bolova. Ja više doma nemam testova na trudnoću jer bi ih radila onda stalno čim nešto osjećam pa sam odlučila da je za moje psihičko zdravlje bolje da ga kupim tek kada mi kasni. Samo ti piši i olakšaj dušu, meni je lakše kada znam da nisam sama u svemu tome. Želim ti da što prije dočekaš svoj plusić i urednu trudnoću. 

33 ♀️29♂️
    Missed ab. 10tt -09/21
    Trudimo se od 01/22
    Elevit elenatal 03/2022
    Termin 07.08.2023.

Ella..
    22. Veljača 2022. 14:36

Hvala vam , žene! Puno mi znači vaša podrška..
    Ja sam  svo ovo vrijeme pokušavala kontrolirati osjećaje i izbjegavati misliti na to sve, ali nemoguće. Jednostavno ne možeš protiv sebe kada nešto želiš svim srcem! 
    Sama sebi stvaram pritisak jer su oko mene svi ili trudni ili imaju već po dvoje, troje djece , pa si stvaram taj glupi osjećaj da ja kasnim, a znam da nigdje ne kasnim no kako to objasniti mozgu 😅

Od "simptoma" sam imala onaj osjećaj kada znaš da je to to, jer dosta prijateljica mi je reklo da su nakon spolnog odnosa znale da je to to, to se meni dogodilo prije 2 tj, nekako mi je taj put bilo posebno i drži me taj osjećaj i dan danas.. također sam imala emocionalne ispade, rasplakala sam se na gluposti, kad sam plakala na pjesmu Mali mrav, onda vam je sve jasno haha 😆
    Par dana nakon tog odnosa sam bila iznenađujuće sretna, imala volju za posao, čišćenje, čak me suprug pitao Što mi je, zašto toliko čistim  ( a to mi se događa kad dođe M, koliko mi se čisti i na krov bih se popela i ribala crijepove) 
    Također I neki čudan osjećaj dolje, pogotovo pred spavanje, kao neki trnci i boluckanje jajnika. 

Da napomenem da imam jaki pms,  grudi užasno bolne, natecene i žderanje svega po kući, pa čak i onoga što ne volim..trenutno nemam ništa od toga pa se tjesim evo da možda još ima nade 🤗 

🚺 31
    🚹 31

"Pogledaj unatrag i zahvali Bogu. Gledaj naprijed i vjeruj Bogu."

♡ Baby Girl ♡
    ♡ A ♡ 21.01. ♡

Mareeeee3112
    22. Veljača 2022. 15:26

Dan svim djevojkama javio mi se neki čudan iscjedak sličan kao bijelo pranje bez mirisa 😒nije valjda da sam se prehladila ili nesto

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Mareeeee3112
    22. Veljača 2022. 15:30

I napravila sam test i 11 dpo je bio negativan s obzirom da nisam imala onaj s ranom osjetljivošću već od 25 mlu  neću se obazirat jer pišu da 11 dpo u najboljem slučaju beta može bit 24 mlu  ...vidjet ćemo za koji dan🥴

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

tealitas
    22. Veljača 2022. 15:41

Kejsy  ❄️ ☃️

Tek usla u kucu kod mene se u roku pola sata izmjeni 4 godisnja doba trcim nesot obaviti pa procitam sta ste pisale, samo svratih da nesto napisem, ako se slazete javite.

Da li se slazete:1. da se prestanemo izvinjavati jer smo napisali dugacak post2. da se prestanejmoizvinajvati zbog 2,3,4 objave3. da se prestanemo izvinjavati zato sto nemamo vremena sve procitati i sl. 4. da se uopste prestanemo izvinajvati!

Mislim cemu? Forum postoji da bi se koristio, da bi smo pisali. Ako napisemo opsirnije samo je manja mogucnost za nesporazum, a veca da se neadje neka dobra informacija koja bi mogla biti korisna. Nista los eu opsirnom pisanju, ko voli super, ko ne voli pisati opsirno i to je super. Ne morate citati sve, ako se ne odnosi na vas, nemate vrmena, ili ne volite previse citait, citajte samo sto vas zanima, niko nikog ne tjera na nesto.
    Zasto sam ovo napisala: zato sto imam osjecaj kad god se neko izvinjava, kao da se tu ne osjeca dovoljno slobodno, sigurno i opusteno. Nekako ja ne vidim potrebu za izvinjavanjem. Ovo treba biti mirna i sigurna "luka" za sve nas
    💞💗💞

Slažem se

tealitas
    22. Veljača 2022. 15:49

Koko3112

Dan svim djevojkama javio mi se neki čudan iscjedak sličan kao bijelo pranje bez mirisa 😒nije valjda da sam se prehladila ili nesto

Što uzrokuje vaginalni iscjedak u ranoj trudnoći?
    [justify]Taj se sekret inače stvara pod utjecajem spolnih hormona, tako da i u trudnoći na količinu i izgled iscjetka utječu najviše ženski spolni hormoni, tj. estrogeni i progesteron. Kako u trudnoći stijenka grlića maternice, kao i cjelokupne vagine postaje deblja i bolje opskrbljena krvlju, tako i žlijezde u toj stijenci produciraju više sekreta koje trudnica opaža kao pojačani vaginalni iscjedak.[/justify]
    Takav je iscjedak obično sluzav i mliječnobijele ili prozirne boje, te nema pretjerano neugodan miris. Prema kraju trudnoće pritisak fetalne podležeće česti na grlić maternice može još dodatno pojačati rad žlijezda čime se povećava njegova količina.
    Vaginalni iscjedak - kada se javiti liječniku?
    [justify]Iako se vaginalni iscjedak često mijenja u trudnoći, te je često obilniji nego u razdoblju prije trudnoće, neke njegove promjene mogu upućivati i na različita patološka stanja. Promjene s kojima bi trudnica trebala upoznati svog liječnika su promjene boje u sivu, zelenu ili žutu, naročito ako je promjena praćena i pojavom neugodnog mirisa. Uz takve se promjene mogu pojaviti i simptomi u vidu crvenila, peckanja i/ili naticanja spolovila.[/justify]
    Takve promjene upućuju na moguću vaginalnu infekciju.
    Hmmmm možda nekome pomogne , i ja sam to listala ovih dana.

Mareeeee3112
    22. Veljača 2022. 15:51

Iscjedak mi se osušio na gaćicama i skroz je kreč  bjeli ...😒🥴🥴🥴🥴više ne nosim dnevne uloske jer mi ne odgovaraju ...

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

tealitas
    22. Veljača 2022. 15:57

Koko3112

Iscjedak mi se osušio na gaćicama i skroz je kreč bjeli …😒🥴🥴🥴🥴više ne nosim dnevne uloske jer mi ne odgovaraju …

https://ibb.co/g9nXCCf evo ovo sam isto našla 

PiaBuu
    22. Veljača 2022. 16:03

KEYS- znam dosta zena koje rode u tvojim godinama, cak i starije! godine su samo broj! :) al imam pitanje, 17 godina je trebalo, kud toliko dugo? Susjeda je svih 1 spotanih isla na kiretazu? pa radi cega joj se to desavalo ?
     meni bude zao sta u mjestu gdje sam ja nema s kime bi o tome mogla pricati, tek sad vidim tko to prolazi al dosta zena ne zeli o tome pricati... a trebalo bi suprotno, bilo bi lakse za sve nas. PS. slazem se sa objavom :D

SIRI- jel ti izlazilo kakav ugrusak od biokemijskih? dakle,da nisi radila test ne bi ni znala da ti se to desilo.( meni se slicno desilo u 3 mj, drugacija menstruacija od svih drugih, jaci bolovi.. al je vise bilo kao mali ugrusci,negdje 40 dana nisam dobila,iza toga sam isla ginekologu vaditi nalaze al mi je zao sta mu nisam rekla da sam sumnjala.. ) Jel ti muz vadio kakve nalaze? 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.