Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mala 33
    04. Siječanj 2024. 21:32

Ajme Pahuljice bas mi je zaj da te tako boli, mozda je i neka reakcija od toga sta pijes,ima li netko dezuran da te pogleda ili posavjetuje ako je tvoj ginekolog na GO? 

🙍‍♀️- 33, sve ok
    👦 - 38 sve ok
    4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
    3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
    prirodna trudnoca ✅️

• pahuljicaaa
    04. Siječanj 2024. 23:34

Mrvica11

Ajme Pahuljice bas mi je zaj da te tako boli, mozda je i neka reakcija od toga sta pijes,ima li netko dezuran da te pogleda ili posavjetuje ako je tvoj ginekolog na GO?

Joj ma kod nas ti je to malo zeznuto, ja moram ici privatno, jer s ovim simp i pcos niko se ne zamara. Tako da imam ovog jednog vec dugo, koji je stvarno dobar i vec detaljno upoznat sa svim. A u bolnicu da odem s uputnicom i kazem da me boli stomak, bolje da ne znas kako bih prosla. Samo bi rekli nijr tebi nista haj kuci popij caj. Al zato kod ovog svog i isplacem se i ismijem, zavisi kakav mi bude dan haha a on uvijek ima neku rijec utjehe. Kako napreduje s vrkutom? Ja je nisam pila ovaj ciklus, kako sam pocela s inositolom sve sam ostalo izbacila haha

Mala 33
    05. Siječanj 2024. 09:44

Ajoj bas zalosno da tako bude :((( Ako nista dobro da je taj tvoj tako dobar, to bas znaci, kad ima razumijevanja,. Joj ma slabo sam je pila,12 misec sam se maksimalno opustila sta se tice toga svega,nisam ni razmisljala o vrkuti toliko,popila bi je tu i tamo ali redovno svaki dan nisam, nekako bas sam si dala "udri brigu na veselje" pa kako bilo, sad evo krece taj IVF pa cemo vidit sta ce bit 🤷‍♀️

🙍‍♀️- 33, sve ok
    👦 - 38 sve ok
    4 - AIH ❌️❌️❌️❌️
    3 IVF/ICSI ❌️❌️❌️❌️
    prirodna trudnoca ✅️

djetelina13
    05. Siječanj 2024. 23:40

Pozdrav svima.
    Ja sam nova ovdje. Pratim već neko vrijeme forum jer i ja pokušavam ostati trudna i voljela bi s vama komunicirati vezano za začeće i trudnoću. 
    Prvo čestitam svima od srca koje su dobile plusić ☺️, a onima koje još nisu želim da ga što prije ugledaju na svom "štapiću".🤞 
    Moja situacija je sljedeća. Partner i ja radimo na djetetu šest mjeseci, ali još uvijek bezuspješno. Svjesna sam toga da je to zaista kratak period, ali s obzirom da imam redovite menstruacije i točno na 14.dan ovulaciju, zdrav sportski život, zdravu prehranu itd...očekivala sam da će nam se odmah "uloviti". Unazad četiri mjeseca pijem prenatal od Garden of life-a, Vitamin code (2 kapsule dnevno). Pred mjesec dana sam počela piti i CoQ10 i D3 vitamin jer oduvijek u nalazu krvi imam manjak vitamina D3. 
    Vidim da vas dosta pije čaj od vrkute, pa bi mozda probala i to. Imam nešto povišen anti TPO i ne pijem nikakvu terapiju jer mi je rečeno da dok su TSH i T3 ili T4 pod kontrolom da ne pijem ništa. 
    Na pregledu kod ginekologa sve uredno. 
    Ima li tko savjet, komentar ili bilo što za moj "slučaj" ? 🤣 Imam li razloga za zabrinutost, trebam li što poduzeti po vašem mišljenju (možda izvaditi spolne hormone)? 

Unaprijed se zahvaljujem ☺️

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

• pahuljicaaa
    06. Siječanj 2024. 00:16

Mrvica11

Ajoj bas zalosno da tako bude :((( Ako nista dobro da je taj tvoj tako dobar, to bas znaci, kad ima razumijevanja,. Joj ma slabo sam je pila,12 misec sam se maksimalno opustila sta se tice toga svega,nisam ni razmisljala o vrkuti toliko,popila bi je tu i tamo ali redovno svaki dan nisam, nekako bas sam si dala "udri brigu na veselje" pa kako bilo, sad evo krece taj IVF pa cemo vidit sta ce bit 🤷‍♀️

Sretnooo i javljaj 🥰

• pahuljicaaa
    06. Siječanj 2024. 00:19

djetelina13

Pozdrav svima.
    Ja sam nova ovdje. Pratim već neko vrijeme forum jer i ja pokušavam ostati trudna i voljela bi s vama komunicirati vezano za začeće i trudnoću.
    Prvo čestitam svima od srca koje su dobile plusić ☺️, a onima koje još nisu želim da ga što prije ugledaju na svom "štapiću".🤞
    Moja situacija je sljedeća. Partner i ja radimo na djetetu šest mjeseci, ali još uvijek bezuspješno. Svjesna sam toga da je to zaista kratak period, ali s obzirom da imam redovite menstruacije i točno na 14.dan ovulaciju, zdrav sportski život, zdravu prehranu itd…očekivala sam da će nam se odmah "uloviti". Unazad četiri mjeseca pijem prenatal od Garden of life-a, Vitamin code (2 kapsule dnevno). Pred mjesec dana sam počela piti i CoQ10 i D3 vitamin jer oduvijek u nalazu krvi imam manjak vitamina D3.
    Vidim da vas dosta pije čaj od vrkute, pa bi mozda probala i to. Imam nešto povišen anti TPO i ne pijem nikakvu terapiju jer mi je rečeno da dok su TSH i T3 ili T4 pod kontrolom da ne pijem ništa.
    Ima li tko savjet, komentar ili bilo što za moj "slučaj" ? 🤣 Imam li razloga za zabrinutost, trebam li što poduzeti po vašem mišljenju (možda izvaditi spolne hormone)?

Pozdrav, dobro dosla u grupu 😊 
    Jesi rekla ginekologu da se ne desava nista 4 mjeseca? Ja bih u tvom slucaju svakako uradila spolne hormone, AMH, ali naravno sve u dogovoru s ginekologom. Dalje ne znam sta da ti kazem, i ja sam nova u ovome svemu, ali imaju ovdje na forumu stvarno divne zene koje uvijek imaju neki savjet. U svakom slucaju, puno srece ti zelim 😊

katy_kaya
    06. Siječanj 2024. 09:02

djetelina13

Pozdrav svima.
    Moja situacija je sljedeća. Partner i ja radimo na djetetu šest mjeseci, ali još uvijek bezuspješno. Svjesna sam toga da je to zaista kratak period, ali s obzirom da imam redovite menstruacije i točno na 14.dan ovulaciju, zdrav sportski život, zdravu prehranu itd…očekivala sam da će nam se odmah "uloviti". Unazad četiri mjeseca pijem prenatal od Garden of life-a, Vitamin code (2 kapsule dnevno). Pred mjesec dana sam počela piti i CoQ10 i D3 vitamin jer oduvijek u nalazu krvi imam manjak vitamina D3.

Mogu ti samo reci sto sam ja vadila od nalaza u dogovoru s ginekologom: GUK, hormoni: FSH, estradiol, inzulin, prolaktin, lutropin, AMH, SHBG, DHEA-s. Nalazi su bili uredni i sljedeci korak je trebao biti spermiogram. U neđuvremenu sam zatrudnila pa nismo isli dalje s pretragama. 
    Moja logika je bila, ako imamo proglem zelim znati sto prije i poceti rjesavati. A ne cekati godinu dana da bi onda otkrila da imamo problem. Ali svi smo razliciti i razlicito gledamo na stvari. U svakom slucaju, razgovaraj s ginekologom i trazi dodatni savjet. 
    Sretno ❤️

djetelina13
    06. Siječanj 2024. 11:47

Pahuljicaaa i  katy_kaya hvala vam na brzom odgovoru i hvala na savjetima. Probat ću sada kad dobijem menstruaciju izvaditi te spolne hormone. Ginekologica mi je super pa će mi sigurno dati uputnicu. A onda ćemo dalje vidjeti da partner ode na spermiogram. 
    Katy_kaya čestitkeeeeee 🥳🎉

19.9. konzultacije Poliklinika IVF
    10.mj - Dogovoren IUI (stimulacija ovulacije uz Femaru i Menopur; Ovitrelle) -》IVF (1 j.s. nezrela)❌️
    11.mj - IVF (blaga stimulacija: Femara, Gonal F, Ovitrelle) 🤞🍀 -》3 oocite, 2 zrele i oplođene- beta 18.12. ❌️
    1.mj IVF (puna stimulacija- Ovaleap, Cetrotide, Decapeptyl i Ovitrelle) - 6 oplođenih oocita; 1 blastocista vraćena; 13.2. beta HCG 469.1 🍀; 15.2. beta HCG 887.1 🍀🍀
    25.2. (5+5 tj.) UZV vidljiv plod i otkucaji srčeka ❤️

misko123
    06. Siječanj 2024. 17:15

Pozdrav svima,nova sam ovom forumu.
    Ako koja od vas ima iskustva ili zna slicne situacije molim vas da podijelite.
    Zadnju M sam imala 07.12.2023.(ovulacija 21.12.) Pokrili smo sve plodne dane i poslje njih😅🙈,e sad kad je bila ovulacija osjetila sam sve kao i dosada.Kasnije nisam osjecala standarne siptome trudnoce,“dobila” sam 1 dan prije nego sto trebam tj 04.01.2024.(05.01.2024sam trebala normalno dobiti M).U prosloj trudnoci sam imala impletacijsko krvarenje na dan M i to je bilo bas bas obilno kao i ovaj put i trajalo 2 dana(znaci bas bas preslikana situacija).Odradila sam vise testova i negativni su,navecer kad sam dobila blago krvarenje odradila sam test ujutru prije posla( 04.01.) I bio je prikazao crtu,ali dok se osusio nije je vise bilo.Danas sam odradila CB digital sa sedmicama trudnoce i on je negativan,a ja krvarenja vise nemam,samo ponekad kad obavim malu nuzdu vidi se krv skroz u tragovima(doslovno kao spotting).Ovaj mjesec mi nije bilo kao do sada kad trebam dobiti,bolovi u grudima,nervoza,grcevi…Tek od ponedeljka kucni doktor radi pa cu napraviti termin za betu da vidim sta se desava….U prvoj trudnoci nisam ni znala da sam trudna do 9 sedmice(nazalost dobila hematom i gubitak bebe u 15 tjednu),ali doslovno nikakvih siptoma nije bilo,u drugoj trudnoci sam imala siptome i plus se pokazao 7 dana prije menstruacije,i evo sad nakon haman 4 godine odlucili smo se na jos jedno😊🥰💪.

2018-Prva trudnoca u 15 tjednu izgubljena beba zbog hematoma
    2020-Druga trudnoca izgurana do kraja sa komplikacijama,ali mali misko je tu😊
    04.2024. Nazalost Blight ovum u 8/9 tjedan
    17.06.2024 zadnja menstruacija i plusic je tu 😊

• Aneri21
    06. Siječanj 2024. 21:01

Ja sam evo danas krenula s prvom bockalicom , isto sam morala javiti kad mi dođe prvi dan tako da sam zvala jucer i potvrdila mi je da krenem danas s prvom od 18:00 do 20:00 , ja sam dobila za 4 dana dozu pa 6 dan na uzv da se vidi sto za dalje , nadam se da ce biti sve oke i nekom pozitivnom plusicu ovaj put 🤗🤗 
    Mrvice jel ti mozes sama bocnuti ? 
    Ja se danas nesto nisam usudila , iako stvarno nije problem ali me ruke nisu slusale 🙈🙈

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok
    Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
    Femara , folacin , duphastone, ovitrelle

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.