Tko planira i radi na bebi - sedmi nastavak 🍀👣🤰💞👶🏽🤞🍀

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Malenileptirić
    07. Rujan 2022. 22:57

Dunja1985

Pozdrav!
    I ja sam bila na humanij. Meni je dokt.rekla da moram na mikrobiološku analizu endometrija. Dali je bila koja od vas na tome? Kakav je to postupak?
    Prvo moram na cervikalne briseve (koji su mi prošle godine svi bili u redu) i onda ako nalaz bude dobar,moram se javiti opet na humanu r.da me naruče na tu analizu endometrija.
    Nalaz supruga savršen.
    Moj nalaz u redu,s obzirom na godine. Jajnici su u redu…prije koji dan je bila ovulacija na lijevom jajniku jer se iza njega vidi slobodna tekućina. Desni jajnik u redu.
    Tako da,ne znam…sve u redu,sve super…samo 1 godinu i 9 mjeseci kad se i dogodi trudnoća je biokemijska.

Ja sam jučer bila na prvom pregledu na humanoj...ima nas dakle...
    To za analizu endometrija mi nije poznato. Je li ti doktorica objasnila zašto se to radi? Na što potencijalno sumnja?

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

• Malenileptirić
    07. Rujan 2022. 22:59

Dunja1985

Pozdrav!
    I ja sam bila na humanij. Meni je dokt.rekla da moram na mikrobiološku analizu endometrija. Dali je bila koja od vas na tome? Kakav je to postupak?
    Prvo moram na cervikalne briseve (koji su mi prošle godine svi bili u redu) i onda ako nalaz bude dobar,moram se javiti opet na humanu r.da me naruče na tu analizu endometrija.
    Nalaz supruga savršen.
    Moj nalaz u redu,s obzirom na godine. Jajnici su u redu…prije koji dan je bila ovulacija na lijevom jajniku jer se iza njega vidi slobodna tekućina. Desni jajnik u redu.
    Tako da,ne znam…sve u redu,sve super…samo 1 godinu i 9 mjeseci kad se i dogodi trudnoća je biokemijska.

Ali nemoj biti tužna, prema ovome što govoriš, doktorica želi svakako sve provjeriti prije potencijalnog postupka. Super za muža, super za tvoje jajnike, to su sve dobre vijesti. Odradi i te briseve, analize i biti ce to sve ok.Tj.jos jedan korak do tvoje bebice :)

Ja: 36
    On:38
    10.12.2022. ET, blastocista
    21.12.2022. beta 373,7
    05.01.2023. 6+1 srce kuca :)
    08.02.2023. 10+4, Veritas test uredan, dolazi nam cura 💗

Dunja1985
    08. Rujan 2022. 07:26

Malenileptirić

Dunja1985

Pozdrav!
    Nalaz supruga savršen.

Ja sam jučer bila na prvom pregledu na humanoj…ima nas dakle…
    To za analizu endometrija mi nije poznato. Je li ti doktorica objasnila zašto se to radi? Na što potencijalno sumnja?

Pričala je o morfologiji...kao da vidimo preko te pretrage zbog čega dolazi do prekida trudnoća. Ako bude u nalazu nešto loše... Ne mogu točno taj opis pretrage pronaći,ali najsličnije tome bi bila histeroskopija.
    Ja ne budem odustala. Još neko vrijeme ćemo pokušavati. Ne bude to sigurno do 45.godine. 
    Nisam tužna,stvarno...jer je sve ok od tih prvotnih nalaza. Bojala sam se da će reći...više ništa od tebe. Ali ipak nije bilo tako.
    Ima nas puno na humanoj. Toliko različitih priča. U jednoj čekaoni čekaju na transfer,dolaze na vađenje krvi za trombofiliju,ultrazvuci trudnih žena,žena koja je imala pobačaj i nije sve izašlo van i plače jadna pred svima! Baš se svega nagledaš na jednom mjestu.

38 godina
    Ciklusi na 28 dana
    Biokemijske 1/2021, 5/2022, 8/2022
    Amh 14,97
    Nifty Standard uredan, stiže nam dečko *** stigao Vito 27.3.

Silmarilion
    10. Rujan 2022. 09:28

MissM

Mare3112

MissM

Pozdrav cure.. oprostite sto upadam tako ali vidim da pisete o TSH.. Zanima me da li koja od vas zna da li ginekolog smije propisati terapiju Euthyrox?
    Hvala 😊

Endokrinolog prepisuje terapiju ne ginekolog ..tako da svakako savjetujem da odeš kod endokrinologa..😀

Na kraju mi je ginekolog prOpisao Euthyrox 25. Svejedno hvala na odgovoru 😊

I meni isto! Kaže čisto preventivno, pa da ponovim hormone za 2mj. 

31/35
    Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
    Profertil za M - OAT
    06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
    07/23 FET - prekinut ciklus
    08/23 FET - prekinut ciklus
    09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼

Silmarilion
    10. Rujan 2022. 09:29

Angiee

MissM

Mare3112

MissM

Pozdrav cure.. oprostite sto upadam tako ali vidim da pisete o TSH.. Zanima me da li koja od vas zna da li ginekolog smije propisati terapiju Euthyrox?
    Hvala 😊

Endokrinolog prepisuje terapiju ne ginekolog ..tako da svakako savjetujem da odeš kod endokrinologa..😀

Tj, meni je spec nuklearne medicine prepisao, bila sam na pregledu i uzv stitnjace. 

31/35
    Profertil za M - OAT

Silmarilion
    10. Rujan 2022. 14:05

MissM

Angiee

MissM

Mare3112

MissM

Hvala 😊

Koliko ti je tsh? I ostale vrijednosti su ti u redu? Meni da, niti tsh nije povisen, sve je ok ali opet je pozeljno da bude max 2.5 (za mpo i ako dode do trudnoce) 😊

TSH mi je na gornjoj granici 3.626 (granica je 3.6), ostale vrijednosti su u redu, samo su mi anti TPO povisena. 
    Dao mi je terapiju cisto jer radim na trudnoci, inace je reka da mi ne bi dava nista, samo da kontroliram stitnjacu UZV zbog ovih povisenih anti tijela.. 

31/35
    Profertil za M - OAT

Tinchy09
    10. Rujan 2022. 23:48

Angiee, isto je i meni rekla endokrinologica..
    Ide 11mj kako radimo na bebi, TSH 4.71, nakon 2tj (ona ms slala vaditi da ima nove nalaze) je bio 4.93 pa je uvela euthyrox od 25 
    S time da me slala i na sve ostale pretrage, za inzulinsku rezistenciju, OGTT, vit.D, Fe, jetrene probe, kks, urin, UZV itd, bez da sam na icemu inzistirala.
    Bila sam na Vuk Vrhovcu.

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

Silmarilion
    11. Rujan 2022. 12:13

Tinchy09

Angiee, isto je i meni rekla endokrinologica..
    Ide 11mj kako radimo na bebi, TSH 4.71, nakon 2tj (ona ms slala vaditi da ima nove nalaze) je bio 4.93 pa je uvela euthyrox od 25
    S time da me slala i na sve ostale pretrage, za inzulinsku rezistenciju, OGTT, vit.D, Fe, jetrene probe, kks, urin, UZV itd, bez da sam na icemu inzistirala.
    Bila sam na Vuk Vrhovcu.

Meni je ginekolog reka da ako ne uspijem do Bozica, da mu se javim pa cemo na pretrage.. Sve se nadam da nece bit potrebe za tim 😂

31/35
    Profertil za M - OAT

Mareeeee3112
    12. Rujan 2022. 08:03

Cure moje svakako sretno ...i ja sam imala blago poviseno no ostala sam trudna kažem ja da inače ne daju odmah da se piju tablete ...ugl... ja sam dobila kad sam tek ostala trudna i evo pijem u trudnoci cijelu trudnoću...sve je ok...držim vam fige ♥️

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

Silmarilion
    12. Rujan 2022. 11:17

Jutros radila test, negativan.. M triba doc u četvrtak. Zadnja 2 dana užasno osjetljive grudi i grčevi dole. Inače mi ne bude baš tako jako pred menstruaciju.. 🥹

31/35
    Profertil za M - OAT

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.