Ono što je meni rečeno je da nije važan samo ths već i anti tpo I t1 ... i da mora obaviti druge nalaze da bi pogledali da li to utječe ili ne...kao sto su meni ... ths se može povećati od stresa (npr meni je bio povećan zbog smrtnog slučaja u familiji ,stresna situacija) poslije je bio na drugom mjerenju 4 80 ... I stavio me na eutyrox tek tada kad sam ostala trudna ...do tad ukoliko endokrinolog po nalazima ovim ostalim ne vidi da je potreban onda te ne stavi na terapiju bespotrebno ... išla na drugo mišljenje isto sam dobila odgovor...znači i napisala sam ti ukoliko smatraš da znaš bolje od ta dva endokrinologa rado ću se prebacit kod tebe
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Ono što je meni rečeno je da nije važan samo ths već i anti tpo I t1 … i da mora obaviti druge nalaze da bi pogledali da li to utječe ili ne…kao sto su meni … ths se može povećati od stresa (npr meni je bio povećan zbog smrtnog slučaja u familiji ,stresna situacija) poslije je bio na drugom mjerenju 4 80 … I stavio me na eutyrox tek tada kad sam ostala trudna …do tad ukoliko endokrinolog po nalazima ovim ostalim ne vidi da je potreban onda te ne stavi na terapiju bespotrebno … išla na drugo mišljenje isto sam dobila odgovor…znači i napisala sam ti ukoliko smatraš da znaš bolje od ta dva endokrinologa rado ću se prebacit kod tebe
Baš se svašta na ovom forumu može pročitati.
Cure, ne citajte gluposti, jedini forum na kojem mozete dobiti točne informacije je potpomognuta oplodnja vol8 trenutno, iako niste u mpo i ne trebate biti, cure tamo raspolažu vrijednim informacijama o hormonima i svemu ostalom sto se tiče plodnosti. Ove ostale teme su KOKOŠINJAC! Čast iznimkama i na tim temama🤭
Ono što je meni rečeno je da nije važan samo ths već i anti tpo I t1 … i da mora obaviti druge nalaze da bi pogledali da li to utječe ili ne…kao sto su meni … ths se može povećati od stresa (npr meni je bio povećan zbog smrtnog slučaja u familiji ,stresna situacija) poslije je bio na drugom mjerenju 4 80 … I stavio me na eutyrox tek tada kad sam ostala trudna …do tad ukoliko endokrinolog po nalazima ovim ostalim ne vidi da je potreban onda te ne stavi na terapiju bespotrebno … išla na drugo mišljenje isto sam dobila odgovor…znači i napisala sam ti ukoliko smatraš da znaš bolje od ta dva endokrinologa rado ću se prebacit kod tebe
Cure, ne citajte gluposti, jedini forum na kojem mozete dobiti točne informacije je potpomognuta oplodnja vol8 trenutno, iako niste u mpo i ne trebate biti, cure tamo raspolažu vrijednim informacijama o hormonima i svemu ostalom sto se tiče plodnosti. Ove ostale teme su KOKOŠINJAC! Čast iznimkama i na tim temama🤭
Joj kako ti se da ... stvarno nemaš život...
Nemojte cure ovo uopće slusat niti citat te neke gluposti ...pitajte svoje doktore njima možete vjerovat.
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Nadam se da mislimo na isto, jelte. I ponavljam, individualnost. Nekome može biti TSH preko plafona, kako bi rekli neka granica je do 10, uredni anti tpo i što onda? Dalje bi se vjerojatno tražio uzrok zašto ne dolazi do trudnoće, umjesto da se malo smiri štitnjača. Štitnjača ipak upravlja većinom rada svih naših organa u tijelu pa mi je čudno, pogotovo za ženu koja i planira trudnoću dopustiti da ide i do 10, ako je sve ostalo uredno. Pitam se zašto žene kada imaju preko 2,5 dobivaju tablete ili ne smiju uopće prismrditi postupcima, iako je sve ostalo uredno. Postoji li objašnjenje za to od strane tvojih endokrinologa? Slobodno ih pitaj pri idućem posjetu (za ovaj kolektiv tu koji ima problema s time), eto baš me zanima taj odgovor..
Pa to ti baš objasnila bitne su i druge stavke ne samo ths ...to je objašnjenje koje sam dobila ...
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Joj kako ti se da … stvarno nemaš život…
Nemojte cure ovo uopće slusat niti citat te neke gluposti …pitajte svoje doktore njima možete vjerovat.
Napisano je JEDINI FORUM, TEMA na kojoj se mogu dobiti tocne informacije umjesto baljezganja, kako zeliš vec to protumačiti.........
Joj kako ti se da … stvarno nemaš život…
Nemojte cure ovo uopće slusat niti citat te neke gluposti …pitajte svoje doktore njima možete vjerovat.
Napisano je JEDINI FORUM, TEMA na kojoj se mogu dobiti tocne informacije umjesto baljezganja, kako zeliš vec to protumačiti………
Hvala cure evo za danas mi je dosta ...obavila sam ogt 5 puta me pikali fakat nisam raspoložena...
Uživajte u večeri...
Lp
Sin J.💙21.11.2022
30.5.2024 Braco P.💙
Vidim da se uvijek raspravlja o temi TSH pa evo da uskocim. Mare znam da zelis pomoc ali nije ths nego TSH i nije t1 i t2 nego t3 i t4 ali dobro 🙈 naravno da se moze zatrudnit i s visokim tsh ali cim se dodje do trudnoce bi se trebalo odmah javit endokrinologu jer u trudnoci dodatno zna skocit TSH i vece su sanse spontanih s visokim TSH. Sta se tice teme da TSH mora bit ispod 2.5... vecina doktora to trazi ali ne i svi. Nece nista bit ako bude oko 3, 4 ali je bolje da je ispod 2.5 jer kao sta sam napisala - TSH dodatno malo skoci u trudnoci pa ako je nizi prije trudnoce puno je bolja situacija na pocetku. Ja imam Hashimoto i volim ga drzat oko 1 jer znam da ce meni kad jednom zatrudnim skocit i morat cu si povisit terapiju.
02.09. 2022.➕️ beta 10 dpo: 21.98, 13 dpo: 146.9, 15 dpo: 383, 17 dpo: 841.50, 21 dpo: 3883
6+2 💙💙
Vidim da se uvijek raspravlja o temi TSH pa evo da uskocim. Mare znam da zelis pomoc ali nije ths nego TSH i nije t1 i t2 nego t3 i t4 ali dobro 🙈 naravno da se moze zatrudnit i s visokim tsh ali cim se dodje do trudnoce bi se trebalo odmah javit endokrinologu jer u trudnoci dodatno zna skocit TSH i vece su sanse spontanih s visokim TSH. Sta se tice teme da TSH mora bit ispod 2.5… vecina doktora to trazi ali ne i svi. Nece nista bit ako bude oko 3, 4 ali je bolje da je ispod 2.5 jer kao sta sam napisala - TSH dodatno malo skoci u trudnoci pa ako je nizi prije trudnoce puno je bolja situacija na pocetku. Ja imam Hashimoto i volim ga drzat oko 1 jer znam da ce meni kad jednom zatrudnim skocit i morat cu si povisit terapiju.
Tocno ovo sam i ja htjela napisat i nadovezat se. Kao netko tko ima Hashimoto vec 19 godina i tko je prosao xy endokrinologa, a posebno u zadnjih 8 mjeseci od kad smo odlucili raditi na bebi i od kad sam ostala trudna, mislim da imam vec dosta informacija o TSH i stitnjaci.
Da, TSH nije jedini bitan hormon, bitni su i ft3 i ft4 te antitijela. Antitijela su bitna kako bi se vidjelo radi li se o autoimunoj bolesti (hashimoto) ili ne. Za trudnocu je povoljnije da nema antitijela jer su ona isto jedan od rizika u trudnoci (to je posebna prica).
Cak i kada su Ft3 i Ft4 normalni, a TSH povisen propisat ce se terapija jako cesto, kao sto je slucaj kod mene zadnjih 19 godina.
Svi endokrinolozi kod kojih sam bila su isto radili.
Posljednja endokrinologica koja mi je pomagala oko trudnoce preporuca, kao i vecina, da TSH prilikom planiranja trudnoce bude ispod 2,5 jer to smanjuje sansu od komplikacija u trudnoci.
Takodjer, referentne vrijednosti TSH u trudnoci nisu iste kao i kod zena koje nisu trudne, ali nasi laboratoriji ih ne navode u nalazima - postoje referentni rasponi za svako tromjesecje i dostupni su online.
TSH MOZE ALI NE MORA kod svih stvoriti problem s ostvarivanjem i zadrzavanjem trudnoce. Medjutim, veliki broj znanstvenih istrazivanja (svjetskih, dostupna su svima) pokazuju kako povisen TSH, cak i uz uredne ostale hormone stitnjace, povecava ucestalost pobacaja kod zena - zene s povisenim TSH imaju 2x vecu sansu za pobacaj.
I zadnje, kao sto je rekla Semptember, TSH u trudnoci cesto dodatno raste zbog povecanih potreba organizma - npr. meni je u 3 tjedna skocio s 0,35 na 5,5 (svi ostali hormoni su ok).
Cure, alo dobijete nalaz koji ukazuje na povisen TSH javite se endokrinologu i on ce vam najbolje dati savjete sto i kako dalje. Vjerojatno ce vas traziti da ponovite TSH, izvadite ostale hormone stitnjace i moguce ostale hormone, ukljucujuci spolne hormone.
Ali nemojte se uzrujavati, TSH se moze lako regulirati uz terapiju.
I da, bitno je spomenuti da je TSH osjetljiv i na stres pa i on moze utjecati na nalaz.
Hvala cure na savjetima 🙂🙂
Dobila sam uputnicu i termin za endokrinologa pa eto neka vidi po nalazima sto i kako.. ako mi kaze da je okej, dapace, super. Jedna briga manje. Ako odluci na terapiju, uzimat cu terapiju 😁
🙋🏻♀️ 30
➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
7+0 kuca ❤️🥰
OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕
Sortiraj odgovore
Najstariji