Pozdrav djevojke! 👋 dakle, moja prica je malo podugacka j nadam se da ce imati neko ko ce na neki nacin pomoci ili barem udijeliti koji savijet (ako ha uopce ima🤷🏻♀️)
Prije godinu i 7 mjeseci moj partner i ja smo odlucili da krecemo raditi na nasoj bebici.. i ajde, prosao mjesec, dva, tri… pa godina nikako pa nikako…
Partner je imao tumor na testisu, testis kiruski odstranjen, fala bogu sve je zavrsilo dobro, imamo smrzlice🍀 dijag. Sperm smrzlica: granicna norm.
E sad.. ja sam otisla na kompletan gin pregled, vadeni hormoni, ustnovljen mi je oremali broj vitamina D i povisena stitnjaca, inace sve je savrseno, i fsh, i lh, sve po skolski, ciklusi doduse, bolniji ali redovni, i svaki uzv receno da imam savrseno sve i da neka se trudimo i dalje, medutim i dalje nista🤷🏻♀️ Uspjela sam nekako nagovoriti svojeg gospodina da ode provjeriti sperm. Bakon cega mu je ustanovljena blaga oligozospermia. Ali urolog kaze da je to sve u redu i da nek samo “siba” dalje…
Da ne duljim vise sa svojom agonijom, otisla sam privat kod doktora gdje mi je preporuceno da idem na hsg da se vidi sto je problem i receno mi je da provjerim OGTT te ostale hormone koji su mi da napomenem u starom nalazu savrsenog broja i granica normale…
Sto da radim vise i da li je ikoja imala problema i kako ste se nosile sa tim? Psihicki vise sam umorna i sve mi teze pada sve ovo
👩🏻26god
👨🏼26god
Hvala vam unaprijed🫂
Ima nas još koji smo krenuli..
Prošli tjedan sam bila prvi puta na Odjelu za humanu reprodukciju. Sad obavljamo pretrage na koje su nas uputili i 3 - 7 dc moram na ultrazvuk.
Toliko čitam, a ništa ne znam. Jel nakon toga kreće priprema za insemenaciju? I koliko se to čeka?
Dada23 a nisu vam spominjali potpomognutu?
28.9. ➕
13.10. ❤️
23.11. Harmony uredan 💙
Ima nas još koji smo krenuli..
Prošli tjedan sam bila prvi puta na Odjelu za humanu reprodukciju. Sad obavljamo pretrage na koje su nas uputili i 3 - 7 dc moram na ultrazvuk.
Toliko čitam, a ništa ne znam. Jel nakon toga kreće priprema za insemenaciju? I koliko se to čeka?
Dada23 a nisu vam spominjali potpomognutu?
Danas mi je dr dala uputnice za transfuziju, endokrinologiju te humanu… pozeljela mi srecu i to je to, nista neznam nista mi nije jasno 🤷🏻♀️
Ni meni!
Polako, strpljivo i sretno!
28.9. ➕
13.10. ❤️
23.11. Harmony uredan 💙
Opet u novi pokusaj, 1 DC.. 😞
31/35
Novalac, Koenzim Q10 300mg, Euthyrox 75/100
Profertil za M - OAT
06/23 IVF-ICSI ➡️ ET 1 trodnevni 8st ❌ beta 0.2
07/23 FET - prekinut ciklus
08/23 FET - prekinut ciklus
09/23 FET - 1❄️beta 03.10. 🤞🏼
Pozz..evo i mene haha
Znaci ovulacija mi je bila 07.09 a mensttuacija mi treba doc 21.09..al stvar je u tome da sam jucer povracala..odjednom mi je nakon rucka dosla mucnina i posteno me izmucilo,nakon toga sam bila okej..samo me danas glava bolli i malo me na momente grci dole ko i ove prethpdne dane..Neznan da li je prerano da povracam,sta vi mislite..i moram napomenit da ja nikada nikada ne povracam
Cure.. Za humanu.. Sve ovisi gdje cete ici, tko ce vam biti doktor, kakvi su vam ciklusi.. ma puuuno toga ima.. pa ako ima kakva pitanja, tu sam.. ne znam bas sve ali, ako imalo mogu pomoc, tu sam 😊
Morati cete vaditi hormone (3.-5dc, iako meni, zadnji put na uput.je pisalo do 6dc), briseve (ne stariji od 3 mj), markere za oba partnera (svakih 6 mj), krvnu grupu (vi i partner), osobne iskaznice, oib… ako ste u braku, onda vjencani list..ako niste u braku, onda izjava potpisana i pecatirana od javnog biljeznika da dte u izvanbracnoj zajednici..
Ja vam savjetujem da prije nego sto dodete tamo, pocnete skupljati nalaze..
I da, ako niste, i HSG ce biti potreban
Hvala puno na odgovoru!
Na hsg idem sljedeci mjesec ako naravno brisevi budu ok, naravno sve privat rijesavam jer kod ovih nasih nebih dosla na red sljedeci godinu dana -.- kakvi su na humanoj u petrovoj? Meni je gin kad mi je dala uputnicu za humanu rekla da idem u petrovu, pa me zanima kakvi su… koji je tijek, kolko se ceka itd… 🤓 i da li moram opet vaditi sve hormone obzirom da sam vadila sve u 4 mj ove godine? 🧐
I jos nesto🙈
Partner ima smrzlice, ali su u Vinogradskoj, posto je tamo operiran.. pa me zanima dal moze se to uzeti od tamo pa poslati u Petrovu ako ce vec ici inseminacija ili umjetna?
Pozz..evo i mene haha
Znaci ovulacija mi je bila 07.09 a mensttuacija mi treba doc 21.09..al stvar je u tome da sam jucer povracala..odjednom mi je nakon rucka dosla mucnina i posteno me izmucilo,nakon toga sam bila okej..samo me danas glava bolli i malo me na momente grci dole ko i ove prethpdne dane..Neznan da li je prerano da povracam,sta vi mislite..i moram napomenit da ja nikada nikada ne povracam
Drzim 🤞 da je to to i da M ne dodje jedno 10 mjeseci. 🍀🥰
Pozz..evo i mene haha
Sto se tice povracanja ja sam u preprosloj trudnoci pre izistanka ciklusa pocela da povracan. Tako da preostaje samo da se ceka. Javi nam novosti mila 🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji