Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Lady33
    23. Veljača 2019. 14:26

Cure kako su vam se pokazeli one step testovi za trudnocu meni danas stiglo postom 10 sa aliexpresa. Trebam dobiti za 7 dana kd mogu prvi uradit najranije :/

url=https://lilypie.com]

Grizli
    23. Veljača 2019. 14:55

Profa mozda i bolje da nemas testa, vidis da si se malo opustila i dolucila cekat kraj sezone za daljnje korake, pa mozda te bas iznenadi kao i Malu mu jedan plusic u ponedjeljak. 🤞🤞🤞
    Reni da bi lh test bio pozitivan ova lijeva crtica mora biti iste boje ili tamnija od ove desne. Onda ovulacija bude u slijedecih 24h. Ovo samo znaci da imas u mokraci lh hormona, al jos nije predovulacijsko vrijeme. Ne trebas temperirat mokracu, najbolje je 2 h prije testiranja piti cim manje tekucine i sad ponavljat test svaki dan u otprilike isto vrijeme bi bilo idealno al nije nuzno bitno da je izmedju 10-18h i da nije prvi jutarnji urin, te da ne uzimas previse tekucine prije testiranja. Sretno i da ulovis lh pik i da bude dobitan mjesec.
    Lady one step tetsovi su dosta osjetljivi, al najbolje pricekat barem 2 dana prije M onda vec je veca vjerojatnost tocnijeg rezultata. Najsigurnije je kad M vec zakasni za biti siguran, al ja sam nekih 2-3 dana prije ocekivane uvijek dobivala tocan rezultat, dok 5 dna prije mi se dogodio minus a na kraju ispao plus. Sretno i da bude plus vec nakon prve primjene! 

mala.le.90.
    23. Veljača 2019. 15:28

Reni, i ja se spremam piskiti, a prvi put se susrecen s trakicama, jos pola sata pa cemo vidjeti😀

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Grizli
    23. Veljača 2019. 15:43

Curke iz Srbije jel ima kod cas za kupiti neke prenatal tablete koje imaju folat unjesto folne kiseline? Ako ima koji je trgovacki naziv? 

Mika111
    23. Veljača 2019. 16:02

Grizli ja si narucim solgarov aktivni folat od 800mcg s iherb-a, mislim da je nekih 80-ak kn 100 komada, a ako uzmes onaj od 400mcg taj je jos i jeftiniji

• anamor
    23. Veljača 2019. 16:09

Grizli, Nocurak do ovulacije..

• anamor
    23. Veljača 2019. 16:13

Grizli smatras li da je folat bolji od folne..sad sam nesto citala da je pretjerano i dugotrajno uzimanje folne stetno..svaki puta neka druga informacija...

peggy95
    23. Veljača 2019. 16:23

Totalni šok danas... mm je napravio spermiogram danas i nalazi nisu dobri 😔😓 dijagnoza je oligoasthenozoospermia... netko iskustva? 

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

Grizli
    23. Veljača 2019. 16:36

Mika tnx al kolegica s posla otisla poslovno u Beograd a mora uzimat folat a ne folnu i sad ne zna kako u ljekarni objasniti sto joj treba a ove koji s eprodaju u RH Novalac i PenataS nemaju. I trazi neke da su sve vitamini i minerali ne samo folna. 
    Anamor folat je daleko pristupacniji tijelu jer je u obliku koji tijelo može uvijek iskoristiti, ako imas mutaciju gena za trombofliju onda obavezno se mora uzimat folat jer folnu onda tijelo ne razgradi nego se talozi. Inace kod primjene kao pripremu za trudnocu se preporuca nakon 3 uzostopna mjeseca primjene ako ne dodje do trudnoce napraviti pauzu mjesec dana.
    Peggy to znaci da ti mm ima mali broj spermija i da su spori odnosno udio onih pokretnih koji i sudjeluju u oplodnji je mali. Kolika je bila apstinencija prije davanja uzorka? Drugo moze pocet odmah uzimat nesto od tableta pofertil fertil up ili maticnu mlijec (nama se pokazala kao najbolji ozbor). Brojnost ukupna  se relativno lako rijesava al pokretljivost bas i ne najcesce se to popravi donekle. Koliki je postotak progresivno pokretnih? Obavezno ako pusi prestat, smanjiti alkohol sav na minimun ili skroz iskkljuciti, teske treninge, bildanje isl. izbaciti iz nacina zivota, ako na poslu puno sjedi obavezno se kretat sto vise, ne voziti biciklu, jesti vise voca i povrca i mesa, spavat barem 7h dnevno, smanjiti stres, ako na poslu je izlozen zracenjima kakvim, stetnih tvarima isl pokusat sto vise se maknut od toga. Nek se javi svom dr i trazi uputnicu za urologa, te bris ejakulata i krvnu sliku i urin, spolne hormone i stitnjacu. Da se utvrdi da nije rijec o upali ili disbalansu hormona. Nazalost ako se pokretljivost ne popravi dovoljno onda cete morat na medicinski potpomognutu oplodnju. Spori spermiji mogu utjecat na nemogucnost zaceca ali i na rane spontane ako onaj spori oplodi js. 

peggy95
    23. Veljača 2019. 16:40

Grizli hvala puno... apstinencija je bila 2 dana, čak i nepuna 2 dana pa se tješimo da je zbog toga loš nalaz. Progoresivni su 10% .. radio je i nalaze za bakterije i gljivice i to je u redu
    Dobio je uputnicu za urologa pa ćemo vidjeti što dalje! 

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.