Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • misica35
    06. Listopad 2018. 18:06

Mini isto mislim da o stize kroz 2 dana!
    Svakako budite vrijedni i danas 😀😀

mala_mrvica
    06. Listopad 2018. 18:30

Drage moje hvala na odgovorima, kupila sam danas digitalni toplomjet od sutra mjerim temperaturu ❤️💋

Bulbi91
    06. Listopad 2018. 18:48

Pozdrav cure😊...
    Evo mi smo nakon 4 izgubljene trudnoce i obavljanja svih mogucih pretraga ponovo ugledali bljedunjav plusic...ZM je bila 7.9. beta jucer 60...meni se ucinila malo niska,ali dr.kaze da je uredna ...cekamo pregled za nekih 10 dana...iskreno ne zelim se nicem previse nadati...cudim se da nam je od prve uspjelo...
    Jel koja jos imala tako nizu betu i da je bilo sve ok?

Mika111
    06. Listopad 2018. 18:52

Bulbi91

Pozdrav cure😊…
    Evo mi smo nakon 4 izgubljene trudnoce i obavljanja svih mogucih pretraga ponovo ugledali bljedunjav plusic…ZM je bila 7.9. beta jucer 60…meni se ucinila malo niska,ali dr.kaze da je uredna …cekamo pregled za nekih 10 dana…iskreno ne zelim se nicem previse nadati…cudim se da nam je od prve uspjelo…

Bulbi, čestitke, držim fige da ovaj puta bude sve u najboljem redu i da za 9 mjeseci imaš svoju bebicu. Ja sam prije skoro mjesec dana imala drugi spontani. Jesu tebi našli uzroke spontanih? Jel uzimas neke lijekove? Moras mirovati?

06. Listopad 2018. 19:21

MiniCooper26

Hvala cure na savjetima zlatne ste 😘
    sta mislite na ovoj slici jer ovo skoro pa pozitivna lh trakica.. Jucer san isto pišila i bila je svjetlija dosta

Mini,i meni je tako bilo i onda iduci dan nije vise bilo ni testne iako sam ocekivala da bude pozitivna

Bulbi91
    06. Listopad 2018. 19:44

Mika111

Bulbi91

Pozdrav cure😊…
    Evo mi smo nakon 4 izgubljene trudnoce i obavljanja svih mogucih pretraga ponovo ugledali bljedunjav plusic…ZM je bila 7.9. beta jucer 60…meni se ucinila malo niska,ali dr.kaze da je uredna …cekamo pregled za nekih 10 dana…iskreno ne zelim se nicem previse nadati…cudim se da nam je od prve uspjelo…

Bulbi, čestitke, držim fige da ovaj puta bude sve u najboljem redu i da za 9 mjeseci imaš svoju bebicu. Ja sam prije skoro mjesec dana imala drugi spontani. Jesu tebi našli uzroke spontanih? Jel uzimas neke lijekove? Moras mirovati?

Hvala puno❤..s obzirom da je jos full rano ne mirujem,kad dr. potvrdi da se sve uredno razvija onda bi isla na komplikacije....uzimam duphaston i aspirin,folat i standard terapiju euthyrox i siofor...uzroci nikad otkriveni,zadnju bebu sam izgubila u 14tt prije 3 i pol mj...phd otkrio upalu...ali svi nalazi cisti ko suza(CB,brisevi endometrija/maternice,papa,torch,parvovirus,listeria,hla tipizacija,kariogrami,trombofilija)...zao mi je zbog spontanih...jesu kod tebe ista otkrili?

Mika111
    06. Listopad 2018. 19:55

Mi smo sad u obradi. Napravili smo kariogram i pretrage na trombofiliju pa sad cekamo nalaze. Poslije prvog spontanog smo odradili serologiju na TORCH i urin na CUM ali ke sve bilo negativno. Sad cekam ove nalaze pa cu ici kod doktorice vidjeti sto dalje.
    Grozno je to kad ne otkriju sto je uzrok, rekla mi je doktorica da se u nekih 50% slucajeva nikada ne otkriju uzroci. Ti sad samo pozitivne misli i vjeruj da ce biti sve ok🙏🙏.

Grizli
    06. Listopad 2018. 20:03

Bulbi cestitam na plusu. Kakav god bio, beta je u redu za tako ranu trudnocu tek si usla u 5tt ako sma dobro izracunala. Drzim fige da za 10 dana ugledas srceko kako kuca. Uzimaj terapiju i ja bi a tvom mjestu svjedno malo pripazila se, ne znam sto radis al ako ti je posao i malo fizicki tezak odi odmah na bolovanje. Grozno mi je sto nisu otkrili uzrok gubitka tvoje prvijasnje trudnoce. Je li tvoj muz radio spermiogram? Ja sma isto imala 4 spontana, i kao jedini uzork su nasli kod mene trombofiliju al blagi oblik i spore spermije kod muza i sad po vecini prica to ne bi smio biti uzrok al eto ne ide nam uspjesno.

Bulbi91
    06. Listopad 2018. 20:18

Mika111 
    Sretno sa pretragama... meni je dr.slicno kom da se rijetko otkrije tocan uzrok spontanih,ali isto tako mi je rekao da nam je sad bitno da su svi nalazi uredni da mozemo ici u miru na novu trudnocu i da on nebi cekao...tako da smo ga poslusali i eto nas🙈❤🙏...
    Grizli hvala puno☺❤...dns smo tocno 4+1...mislim da ce za srceko ipak biti malo rano ,zadnji put smo ga culi 6+1...ali bitni da vidimo razvija li se sve ok...
    Posao mi nije nesto tezak,jedino stojim cijelo vrijeme...iskreno mozda ce malo ruzno zvucati,ali proslu trudnocu sam skroz prelezala i samo se stresirala radi toga jer sam previse vremena imala za razmisljanje i eto opet se desilo sto se desilo,sad zelim normalno funkcionirati i pustiti da sve ide svojim tokom...
    Spermiogram smo radili i nalaz je bio uredan...iskreno meni ta prica sa losim spermiogramom i spontanim bas ne drzi vodu...
    Kod mene nema trombofilije,ali preventivno mi je odovren heparin radi tolikih gubitaka,tako da nakon uzv-a ako bude daj Boze sve ok idem hematologu odmah...p.s.jesu ti odibrili heparin s obzirom na trombofiliju?

Grizli
    06. Listopad 2018. 21:08

Onda ti je zaista beta savim u redu. Za svoj mir kozes ponoviti ju u ponedjeljak pa ces biti sigurna da se ave dobro razvija. Bitno je da su vam nalazi uredni i samo se malo pricuvaj znam da je najgore doma lezati jer mozak onda vrti 200 na sat. Zelim ti uspjeha ocaj puta. A spermio ima neke veze po ispitivanjima ako su spori spermiji mogu utjecat na los start embrija koji se onda sporo dijeli, kasno implantira itd., al sve to jos uvijek nije 100%. Tako da kod nas se hvatamo na slamku. Sa ivf postupcima smo uspjeli dobiti super embrij al nije bilo uspjeha sa implantacijom. Meni je zbog blage trombofilije uveden andol stalno, a onda nakon pozitivne bete hematolog pa ako treba heparin jer kao moja trombofilija ne utjece zapravo na spontane vec na jaka krvarenja npr na porodu. Ajde nek tebi ovaj put je ovo skolska trudnoca.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.