Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • melani25
    06. Rujan 2018. 19:01

Kako se koriste trakice za ovulacije?Ako mogu da napišu one koje su imale iskustva s njima?

06. Rujan 2018. 19:22

Ana donna, brine me sto nismo pokrili ni jucer ni par dana prije, zbog posla 😤 ali poradit cemo na tome veceras i sljedecih par dana pa se nadam ipak necemu. 
    Melani, ja nisam bas strucna s trakicama (kao sto vidis iz prilozenog) ,ali trebapa bi ih poceti koristiti par dana prije ocekivane O. Njih je najbolje koristiti od 10 do 20h, znaci ne prvi jutarnji urin i ne unositi puno tekucine 2 dana prije. Pozitivna trakica je onda kad je testna tamnija od kontrolne,  u tom slučaju O se dogada u iducih 12-36 sati. Ja svoje narucujem preko njuskala, i uz njih dobijes uputstva

06. Rujan 2018. 19:23

2 sata prije* 😂😂 ne dva dana

• melani25
    06. Rujan 2018. 19:31

Pina96

Ana donna, brine me sto nismo pokrili ni jucer ni par dana prije, zbog posla 😤 ali poradit cemo na tome veceras i sljedecih par dana pa se nadam ipak necemu.
    Melani, ja nisam bas strucna s trakicama (kao sto vidis iz prilozenog) ,ali trebapa bi ih poceti koristiti par dana prije ocekivane O. Njih je najbolje koristiti od 10 do 20h, znaci ne prvi jutarnji urin i ne unositi puno tekucine 2 dana prije. Pozitivna trakica je onda kad je testna tamnija od kontrolne, u tom slučaju O se dogada u iducih 12-36 sati. Ja svoje narucujem preko njuskala, i uz njih dobijes uputstva

Problem i jest što ja samo ovulacije znam preko menst kalendara.Nemam nikakvih simptoma ništa.Sad koliko.je tacan kalendar ovaj to je pitanje.Duljina trajanja ciklusa 30 dana mi je.Nisam toliko spretna ni upućena jer do prije 3 mj nisam toliko bas povracala pažnju a sad se već brinem
    ..

Župčica
    06. Rujan 2018. 19:41

Melani nema razloga ua brigu... Jednostavno se moras opustiti i nauciti slusati svoje tijelo.. Kad pocnes pratiti primjetiti ces sigurno vrijeme ovulacije...

• fantasia
    06. Rujan 2018. 19:45

Melani, ne mora znaciti da imas O oko sredine ciklusa, osim ako primjecujes simptome. Za pocetak ti je najbolje poceti testirati oko 4-5 dana prije nego mislis da ce nastupiti O. Preporuca se ne ici obavljati nuzdu 4 sata prije testiranja i u to vrijeme ne unositi puno tekucine. Testna trakica ti mora biti isto tamna kao i kontrolna i jos bolje ako je tamnija. Znaci da ce uslijediti ovulacija kako je napisala Pina.
    Taj kalendar je dobar za okvirno pracenje ciklusa, plodnih dana i sl.,a meni eto nije nikada pogodio ovulaciju.

• melani25
    06. Rujan 2018. 19:55

fantasia

Melani, ne mora znaciti da imas O oko sredine ciklusa, osim ako primjecujes simptome. Za pocetak ti je najbolje poceti testirati oko 4-5 dana prije nego mislis da ce nastupiti O. Preporuca se ne ici obavljati nuzdu 4 sata prije testiranja i u to vrijeme ne unositi puno tekucine. Testna trakica ti mora biti isto tamna kao i kontrolna i jos bolje ako je tamnija. Znaci da ce uslijediti ovulacija kako je napisala Pina.
    Taj kalendar je dobar za okvirno pracenje ciklusa, plodnih dana i sl.,a meni eto nije nikada pogodio ovulaciju.

Problem je što ja nemam nikakvih simptoma ovulacije...Ne znam kad dolazi.Samo po kalendaru.Nemam bolova npr 

Župčica
    06. Rujan 2018. 20:04

Ja znam primjer isto da nisu nikako mogli zanijeti i kupili onaj mikroskop za pracenje sline ... Skontali da joj je O zadnji dan mjeaecnice kad nikad nisu imali odnose i na kraju s prvim ciklusom uspjeli .. Sad imaju troje djece...

• melani25
    06. Rujan 2018. 20:10

Župčica

Ja znam primjer isto da nisu nikako mogli zanijeti i kupili onaj mikroskop za pracenje sline … Skontali da joj je O zadnji dan mjeaecnice kad nikad nisu imali odnose i na kraju s prvim ciklusom uspjeli .. Sad imaju troje djece…

Još teže predstavlja što on radi vani.Samo je mjesečno tu do 4 dana maksimalno.I onda opet to ne budu ti dani.😒
    Da mi je samo skontst ovulaciju jer stvarno nemam nikakvih simptoma kad treba nastupit.

Župčica
    06. Rujan 2018. 20:16

Da znam.. Kad ste razdvojeni tesko je to potrefit... Mozda kad bi mogla skontat ovulaciju pa pratit da znas kad je pa da nekako nastima i on sa poslom ...  Uglavnom nemoj gubit nadu.. Po meni nebi trebao uopce biti problem u vasoj plodnosti nego u tome da ste razdvojeni sto je daleko lakse rijesit..m

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.