Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Alisa
    23. Kolovoz 2018. 08:52

Grizli,vadila sam sve spolne hormone,gin kaze sve uredno,jedino prolaktin na granici,ali nista zabrinjavajuće.
    Ona kaze da su moji ciklusi uredni,mada su dosta dugi,32-34 dana.
    Ovulacije su mi potvrđene ultrazvukom.

_svjesna
    23. Kolovoz 2018. 09:03

Mala tajna, divne vijesti s pregleda ❤️
    Policisticni jajnici su cijeli jedan sindrom, to je nauka sama za sebe, i kod svake osobe se drugacije ispoljava. Kod nekog je tipicna pretilost, mnogo cisti, anovulacije, akne, a neko opet ima pcos jajnike iako je mrsav, nema akne i ostalo (kao sto sam ja). Desilo se ponekad da ja imam svoje ovulacije ali su bivale jako kasno sto nije dobro, za zacece jajna celija unutar folikula mora da bude zrela. Uvijek su u vezi sa poremecajima u lucenju hormona inzulina, tako da se ogtt treba uraditi kada se sumnja na pcos. Pcos izgled jajnika znaci da su uvecani obavijeni cistama

tratinčica_maslačak
    23. Kolovoz 2018. 09:05

Grizli

Nove cure dobrodosle… I svim naravno zelim ++++ sto prije.
    Alisa koje hormone si sve vadila?
    Tratincica sorry prvo sto sam ti skratila ime al ne volim maslacak. He he he… Trakice uzmes prekoebay iz UK naruci dodju jako brzo i dobre su. Jesi vadila kad lh hormon bitno bi bilo da znas dal ti trebaju osjetljivije trakice ili manje osjetljive. Dobre su za pratiti O, al kako kaze moj dr oni na humanoj ih ne vole. Prati svoje tijelo, zelju za odnosima i sluz zapisuj najbolje neka app za mob ima ih puno ako vec ne koristis koju. Vazno je zapisat svaki dan i kroz 2 mj skuzit ces kako funkcijoniras i kad ti je O. Ako nemas O gin ti moze dati klomifen i uputit da dolazis na folikulometriju da se tempiraju odnosi. Sto te sve od hormona uputila da vadis?
    Miha dobro cure kazu ovo su kao policisticni jajnici kod tebe, stitnjaca ti je po nalazu ok ja bi rekla. Najveci problem mislim da je taj prolaktin tako visok trazi daljne pretrage vezano za taj prolaktin. Inace kad su lh i fsh u inverziji a prolaktin visok to je znak da je tijelo u jakom stresu zato i tu pripazi probaj se opustiti odmarat raditi sto volis i izbjegavat stres. Mislim da Mini ti moze dat uputu malo jer koliko se sjecam imala je isto povisen prolaktin pa sad se vraca u normalu. I estradiol ti je malo nizak onaj u pg. Jesi uzimala ikad kontracepciju kakvu?

Nisam još nikad vadila lh hormon, kad mi krene idući ciklus onda ću vaditi to što me slala - na uputnici piše FSH LH TSH E2 TESTOSTERON PRL, pa ćemo onda valjda vidjeti što i kako dalje. Zasad sam naručila zelene trakice, pa kad dođe nalaz ću vidjet dal bi bile bolje neke druge. Ma problem mi je što osim sluzi ja nemam nekih simptoma ovulacije, nikad me ne bole jajnici i slično. A ovaj mjesec sam zbunjena jer je jučer bilo baš dosta sluzi i bila je prilično gusta, a tek mi je bio 12 dc. Prema pričama cura sluz je tako gusta kad je ovulacija već nastupila, pa se sad bojim da nismo i ovaj mjesec promašili (pokrili smo samo jučerašnji dan, a prije toga nekoliko dana ništa). Baš me to isfrustriralo. :/

MalaTajna222
    23. Kolovoz 2018. 09:45

Svjesna ja isto pripadam mrsavcima sa pcosom ko i ti. Iako on puno cesce ide uz pretilost. Ali sve je to individualno, nema pravila. 
    Ana nista ne javljas danas 🙏

• Alisa
    23. Kolovoz 2018. 09:47

Tratinčica prati sluz dalje,trebala bi biti rijeđa i rastezljiva kako se blizi ovulacija,meni je isto na pocetku ciklusa gusta pa onda opet tako poslije 0.
    To sa sluzi je dosta zeznuto ako nisi pratila više ciklusa.

• Miha13
    23. Kolovoz 2018. 10:36

Mala Tajna, divne vesti sa pregleda!
    Grizli, ne znam nisam pametna za PCOS, citala sam da je potrebno da inverzija bude potpuna tj da LH bude barem 1.5 do 2 puta veci od FSH za PCOS. Osim toga, meni na UZ jajnici nisu cisticni, imam redovne cikluse ceo zivot (malo su katkad duzi, od 29 do 32 dana).Ovulaciju najcesce osetim i ona bude 13-14 dana pa mi lutealna faza dodje 16 dana u proseku. Bas proslog meseca sam 12og dana ciklusa bila na pregledju, folikul je bio 22mm i dr mi je najavio ovulaciju u narednih 24 sata. Taj ciklus je trajao 30 dana. Ne znam vise ni sama. A u stresu sam hronicnom, takav mi je posao, a i prosla sam kroz neke jako teske stvari privatno, stabilizovala sam se unekoliko tek unazad 4-5 meseci.... Pokusavam da si nadjem neki ventil, da se bavim kreativnim stvarima u kojima uzivam (a sto blage veze nema sa profesijom) ali mislim da je jedini lek promena posla....Hvala ti puno na savetima! U petak sam narucena kod endokrinologa pa cu da vidim sta mi je ciniti. Setila sam se i Mini i njenog prolaktina, cini mi se da je on njoj pao regulisanjem stitne zlezde...ne secamse skroz moracu da skrolam unazad. Meni je stitna OK... Uh, ma ko bi ga znao....

Grizli
    23. Kolovoz 2018. 11:23

Mala tajna super vijest tek sad sam vidila. Cestitam i mirnu trudnocu dalje.
    Alisa ja bi trazila i hormone stitnjace vaditi na tvom mjestu jer i ona zna zezat. Ciklus od 34 dana je jos uvijek normalan bi ja rekla. 
    Tratincica super da te to poslala vaditi. Za sluz meni se pojavi 1-2 dana prije i traje. Odmah nakon O nestane u potpunosti. Nije cudno ako O nastupi i koji dan prije znas. Inace najbolje ti je od cca 6dc ako imas 28dc krenut sa odnosima svaka 2 dana onda ne mozes fulat, naravno ako ste zajedno i imate volje nemoj nikad na silu jer od toga ne bude nista. Beba se pravi s ljubavlju a ne kalendarom - to meni moj gin kaze svaki put. 
    Miha stres moze biti veliki problem. Pokusaj bar naci dnevno pol sata za sebe da s eposvetis sebi i umiris se izbacis stres. Preporucila bi ti da prekontroliras rad hipofize jer ona je odgovorma za prolaktin. I to sto svjesna kaze provjeriti ogtt da se utvrdi pcos dal postoji.

Cvjetić24
    23. Kolovoz 2018. 12:46

Meni kad je rekao za pol. Jajnike kao imam i muskih hormona, bas sam citala na netu o tome, kao dlakavost i sta ja znam, a u mene nema sad nekih dlaka haha, osim na grudima, njih imam bas dosta i jako su tamne, jel ima koja od vas tako  ?? 

MiniCooper26
    23. Kolovoz 2018. 14:46

Miha13

Mala Tajna, divne vesti sa pregleda!
    Grizli, ne znam nisam pametna za PCOS, citala sam da je potrebno da inverzija bude potpuna tj da LH bude barem 1.5 do 2 puta veci od FSH za PCOS. Osim toga, meni na UZ jajnici nisu cisticni, imam redovne cikluse ceo zivot (malo su katkad duzi, od 29 do 32 dana).Ovulaciju najcesce osetim i ona bude 13-14 dana pa mi lutealna faza dodje 16 dana u proseku. Bas proslog meseca sam 12og dana ciklusa bila na pregledju, folikul je bio 22mm i dr mi je najavio ovulaciju u narednih 24 sata. Taj ciklus je trajao 30 dana. Ne znam vise ni sama. A u stresu sam hronicnom, takav mi je posao, a i prosla sam kroz neke jako teske stvari privatno, stabilizovala sam se unekoliko tek unazad 4-5 meseci…. Pokusavam da si nadjem neki ventil, da se bavim kreativnim stvarima u kojima uzivam (a sto blage veze nema sa profesijom) ali mislim da je jedini lek promena posla….Hvala ti puno na savetima! U petak sam narucena kod endokrinologa pa cu da vidim sta mi je ciniti. Setila sam se i Mini i njenog prolaktina, cini mi se da je on njoj pao regulisanjem stitne zlezde…ne secamse skroz moracu da skrolam unazad. Meni je stitna OK… Uh, ma ko bi ga znao….

Ja kad sam malo skulirala to je sve pocelo ici u normalu bar ja tako mislim. Za stitnjacu nisan nista pila osim gynositol sto pijem da ciklus dovem u normalu jer se on preporuca curama sa pcos.i pijem prenatal. Nista drugo nisam pila. Prosli mjesec ciklus 29.dana,ovaj 23.dana. Tako da je moguce da se ovulacija kod mene odvija ranije. Jucer sam piskila trakicu i tamnija je . Pokusat xu to sad pratit svaki dan jer nikad ranije nisam pratila.. Uvijek bi pocela tamo od 12 dana ciklusa pratit. 

Grizli
    23. Kolovoz 2018. 15:10

Mini ovo je vec prilicno tamno bar sto je moje iskustvo tako da mislim da bis mogla O imati oko 9-10dc najkasnije. Kazem kako se meni pokazalo dok sam mjerila.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.