Pozdrav svima. Pratim vas već neko vrijeme no sad sam se odlučila priključiti. Mi radimo kratko na bebi, tek tri mjeseca pa se divim svima vama s podužim stažom. Zasada nismo imali sreće i ne sekiram se puno zbog toga jer kažem, kratko se trudimo. No s druge strane ima u meni neka mrva sumnje jer smo već devet godina zajedno i veliku većinu vremena se nismo štitili, pa eto, nije se ništa desilo. Prošli mjesec mi je menstruacija kasnila čak 10 dana, pa sam se u početku čak ponadala da smo možda uspieli no na testu me dočekao samo debeli minus. Zato sam posjetila ginekologicu da provjeri što se događa. Rekla je da vjerojatno nemam svaki mjesec menstruaciju, no da se to može samo od sebe vratiti na mjesto, i da vidi da ću ovaj mjesec imati ovulaciju pa se tješim time. Osim toga mi je dala uputnicu da prekontroliramo hormone i da napravim cervikalne briseve. U međuvremenu sam razmišljala o ovulacijskim trakicama, gdje ste ih vi nabavljale? znam da je bilo riječi o tome no iskreno ne da mi se cijeli forum pretraživati. Zasad pokušavam pratiti ovulaciju preko sluzi jer mi zna biti baš obilna, pa da se barem nekako orijentiram. Cure koje imaju više iskustva, kad te sluzi bude najviše? Prije ili za vrijeme ovulacije? Ciklusi su mi inače školski od 28 dana, pa računam da je ovulacija 14 dan, no tu i tamo se to sporemeti pa ne znam kako da si pomognem. Držim fige svim trudilicama da čim prije ugledaju plusić, a trudnicama školsku trudnoću. I @mika čestitam na plusiću :)
Tratinčica ja npr sluzi imam najviše prije O a odmah nakon postane gusta i ljepljiva,pa dok ima rastezljive sluzi smo u akciji 😉
Mog M je strah napravit spermiogram upravo jer se boji loseg nalaza,al ajd uspjela sam ga nagovorit..
Sve se nekako iz mjeseca u mjesec nadamo ali eto..za sada nista.
Samo hrabro naprijed,sve je moguće,samo treba ustrajat 😉
Znam da se plaši, i moj je isto tako Pa sve ajd covjek konta ma bice , ovo ono. Al mora se, kad tad mora uraditi ako zeli te bebu. Ne mora znaciti da je nesto lose, u nas je sto se tice najgore azospermija al ne predajemo se. Jer prije ili kasnije uraditi mora, nista ne mozes u initi, odmah traze muzev nalaz
Ana nista nije nemoguce vidit cemo 🤗🤗🤗
Cvjetic, ja iman pcos..a u tog sindroma je najgore sta izostaju ovulacije jer samim time teze se dolazi do trudnoce, ali uz terapiju moze se vec kroz mjesec dana postici ovulacija. Samo biti ustrajna i najvaznije imati nekog gin koji nije povrsan/a
I meni je doktor rekao da imam, kao bas bas.. E sad mene toliko i ne sikira to moje, koliko muzev nalaz. Al opet u dubini duse se nadam da nece biti sve tako crno, i da cemo uspjeti .ponovicemo uskoro opet njegov nalaz, pa da vidimo jel to bas tako, i ako je, onda dalje idemo na pretrage, da vidimo ima li i jedan zivi, ako bude, onda doktor kaze moracu raditi umjetnu oplodnju
Ja kazem sta covjek sve prodje, i sta sve nebi ucini da dobije to djete, i onda kad odraste pravi ti probleme, i sta ja znam.. Ako me razumijete. Ne kazem da je to tako u svakoga, al pretezno.
Zdravo cure, vec duze vas pratim ali iz prikrajka :). Cestitam svima koje su docekale svoj plusic i nadam se da cemo i mi ostale vrlo brzo!
Ja i md 4 meseca radimo na bebi bez rezultata i kako imam 36godina resila sam da isproveravam svoje reproduktvno zdravlje. Pocela sam od 2dc sa hormonskim statusom. Stigli su mi rezultati svi osim AMH koji se duze ceka pa sam se zabrinula zbog jako visokog prolaktina i cini mi se loseg odnosa LH i FSH. Kopiracu vam dole rezultate i bila bih jako jako zahvalna ako bi mi neka od cure koje se bolje razumiju mogla pomoci da ih istumacim. Zakazala sam se vec kod endokrinologa, samo bih htela sto vise informacija sama da pribavim da na pregled odem spremna sa pitanjima:).
TSH ultra: 2.24 (ref.vr: 0.27-4.2)
Ft4: 13.93 pmol/l (ref.vr: 12-22)
T3: 1.64 nmol/L (ref.vr: 1.30 – 3.10)
T4: 80.55 nmol/L (ref.vr: 66-181)
Anti TPO: 12.65 IU/mL (ref.vr: 0-34)
Anti Tg: 10.45 IU/mL (ref.vr: 0-115)
FSH: 5.36 mlU/ml (ref.vr:3.5-12.5)
LH: 6.04 mIu/ml (ref.vr: 2.4-12.6)
Estradiol: 41.61 pg/ml (ref.vr:45.4-854)
Estradiol (pmol/l) 153 (ref.vr: 45.4-854)
Testosteron 0.756 nmol/l (ref.vr: 0.29-1.67)
DHEA-S 355 ug/dL (ref.vr. 60.9 - 337 ug/dL)
SHBG 44.84 nmol/L (ref.vr:32.4-128)
Prolaktin 1291 uIU/mL (ref.vr:102-496)
Pozdrav svima. Pratim vas već neko vrijeme no sad sam se odlučila priključiti. Mi radimo kratko na bebi, tek tri mjeseca pa se divim svima vama s podužim stažom. Zasada nismo imali sreće i ne sekiram se puno zbog toga jer kažem, kratko se trudimo. No s druge strane ima u meni neka mrva sumnje jer smo već devet godina zajedno i veliku većinu vremena se nismo štitili, pa eto, nije se ništa desilo. Prošli mjesec mi je menstruacija kasnila čak 10 dana, pa sam se u početku čak ponadala da smo možda uspieli no na testu me dočekao samo debeli minus. Zato sam posjetila ginekologicu da provjeri što se događa. Rekla je da vjerojatno nemam svaki mjesec menstruaciju, no da se to može samo od sebe vratiti na mjesto, i da vidi da ću ovaj mjesec imati ovulaciju pa se tješim time. Osim toga mi je dala uputnicu da prekontroliramo hormone i da napravim cervikalne briseve. U međuvremenu sam razmišljala o ovulacijskim trakicama, gdje ste ih vi nabavljale? znam da je bilo riječi o tome no iskreno ne da mi se cijeli forum pretraživati. Zasad pokušavam pratiti ovulaciju preko sluzi jer mi zna biti baš obilna, pa da se barem nekako orijentiram. Cure koje imaju više iskustva, kad te sluzi bude najviše? Prije ili za vrijeme ovulacije? Ciklusi su mi inače školski od 28 dana, pa računam da je ovulacija 14 dan, no tu i tamo se to sporemeti pa ne znam kako da si pomognem. Držim fige svim trudilicama da čim prije ugledaju plusić, a trudnicama školsku trudnoću. I @mika čestitam na plusiću :)
Tratinčica, prije svega dobrodošla i što prije ugledala plusić :)
Ja sam prije uvijek mislila da imam školske cikluse, tipa 28 dana ali od kad pratim skužila sam da nije tako i da mi O šeta od 14dc do 17dc.
Bila sam prestala koristit trakice ali sam ih ponovno naručila, baš zato što mi O šeta...a zbog sluzi baš ne mogu skužiti, osim bol u jajnicima...meni su dobre i roze i zelene, i to naručujem preko njuškala.
Mi smo se štitili nekih 7-8 god i onda zadnje 3 nismo, i tek sam nakon skoro 2 god ostala trudna...nažalost, bio je spontani na kraju...od tad pokušavamo već godinu i pol skoro, a mužev spermiogram bi mogao bit malo bolji...na jesen krećemo opet u postupak inseminacije a do tad se nadam da ce priroda ipak učiniti svoje 😊
Tata, presladak trbuscic…nemam osobnog iskustva, ali sam cula da zenama u iducim trudnocama bude izrazeniji. Imam osjecaj da ce ostati curica, mala Sanja💕. Zelim ti od ❤ da se brines oko svega nepotrebno😘.
Monika, bas si fit trudnica😊.
Trudnice nase, dajte nam nabacite slicice trbuscica, meni to bas milo gledati🤗
Mika, cestitam! Zelim ti urednu i skolsku trudnocu! Napokon jedan plusic.
Ana, kakvo je stanje? Danas ju ne ocekujes?
MalaTajna, cekamo lijepe vijesti s pregleda.
Nove cure, dobrodosle i sto prije ugledale plusic!🤞.
MalaTajna, rekla si da zbog pcos nisi imala ovulacije. Jesi li tada mjerila BT pa tako ustanovila ili? Mene brine sto su mi rekli da imam jajnike nalik na policisticne a nikako da saznam sto to uopce znaci pa me to frustrira. Po BT imam ovulacije…valjda mi ne moze pokazati lazne…🤔
Tratincica_maslacak-nemam puno iskustva sa sluzi, ali koliko sam citala o tome, sluz bi trebala biti prije ovulacije i biti prisutna jos na dan O, pa iduci dan nestati ili postati drugacijeg izgleda.
Nemojtebzamjeriti ako sam koga izostavila, cudim se da sam i ovoliko zapamtila😁
I meni je takva dijagnoza nalik na pcos 🙄 vadila sam sve hormone.. Oa mi je stinjaca bila povisena ali sam opet vadila nakon 2 mjeseca i sad se dovelo ajmo rec u normalj stinjaca upola se smanjila i prolaktin koji mi je isto bio povisen. Danas bila kod svoje G i zadovoljna je nalazima i ciklusi su se doveli u normalu 🙏 meni isto sumljaju na izostanak ovulacije.. Dala mi je uputnicu da izvadim vitamin d i feritin... I uputnicu za drugo misljenje doktora koji jr strucnjak za nepolodnost.. Cisto ds vidi sta on kaze... 🙄
Malatajna kad je pregled?? Cekamooo informacije 🤞
Tratincica dobrodosla, i meni je situacija kao i tebi, tek tri ciklusa pokušavamo zasad bezuspjesno, al ne gubimo nadu 😊 ja sam zadnja dva ciklusa narucivala trakice s njuskala, roze, i bile su ok iako nikad nisam uhvatila pik zbog svoje nespretnosti, al one su tamnile u skladu s vremenom. Provjeri te hormone i javi rezultate, to je i moj sljedeći korak, brisevi su bili ok na prošlom pregledu. Puno sreće 😍
Sortiraj odgovore
Najstariji