Zdrava prehrana svakako je pozeljna ti, al nikako nece spasiti situaciju. Ni jedna od nas vjeruj mi nece samo prehranom postic trudnocu ako je neki drugi problem, po toj logici ne bi bilo dijece recimo u africkim zemljama gdje vlada glad i bijeda i boga ih imaju i po nekoliko.Pozeljno je za zdravlje js unositi proteine, vitamine posebno B komplex i C, minerale. Normalnom prehranom uneses dio al najbolje ti je poti neke prenatale pa unosis i folnu i sve to sto treba. Dobra ti je maca prah isto za kvalitetu jajne stanice.Nije pozeljno samo oblokavati se alkoholom, drogirat i ne preporucaju vise od 2 kave na dan. Naravno pusenje nikako, malo boravka na zraku i posebno bitno sad ljeti na suncu.Izbjegavat vece stresove ako je moguce. Al kazem ti sve su to sitnice jer znam cure koje zive jako neurednim zivotom pa imaju 2- 3 klinaca, a s druge strane imam neke koje zive sve po pravilima od prehrane, kretanja, planiranja zivota svega pa eto ne mogu ostat trudne a zdrave.Tesko je opustiti se ma koliko god svi o tome tupili.Ja im uvijek kazem opustite se vi kad ste gladni i zedni a nemozete jesti i piti u tom trenutku.
Ma i ja to ne mogu shvatit.. .znam i ja ljude koje vode jako neuredan zivot... Tocnije muzev kolega sa posla . Mlađi je momak .. Puši pije cak se i drogira.. I napravi curi dijete... Pa ono ne mos vjerovat... Ja bi se trebala kao odrec svega jer mi skodi i ne mogu ostat trudna a neki eto tako paf i trudni 😫
Tina,
Inofolic kao i Gynositol reguliraju rad hormona FSH i INZULINA. Ja imam inzulinsku rezistenciju, ona je u 99% slucajeva uzrok ili posljedica policisticnih jajnika. Vec 8 mjeseci uzimam metformin, a 3 poslije 3 mjeseca na Metforminu vratile mi se spontane ovulacije i ja sam zatrudnila, nazalost spontani jer sve nije bilo doslo na svoje mjesto. Inofolic uzimam u posljednja 3 mjeseca jer poboljsava kvalitet jajnih celija i sada sam opet trudna. Savjetujem ti da uradis OGTT test sa uporednim mjerenjem secera i inzulina tokom 2 sata informisi se kako to ide pa nam javi rezultat bas me zanima.
Mini, meni je i dan danas muka na svu hranu i to me drzi otkad sam na metforminu.
Meni je doktor dao uputnicu da odem izvadit krv za tu inzulinsku rezistenciju,ici cu u ponedjeljak to izvadit (ovaj tjedan rsfim ujutro pa nikako nemogu) pa cu vam javit rezultate. A jel znas mozda nakon koliko pocinju djelovat te tablete? Jer mene uzasno bole jajnici (6 dana pijem )
Tina na koje tablete mislis? Na metformin ili mislis na Inofolic? Ako nesto uzimas prestani par dana prije testa da ti rezultati budu sto tacniji.
Tina na koje tablete mislis? Na metformin ili mislis na Inofolic? Ako nesto uzimas prestani par dana prije testa da ti rezultati budu sto tacniji.
Na gynositol.
Mislim da u uputi pise da se uzimaju minimalno 3 mjeseca da bi pokazale rezultate.. samo polako draga, poslije nalaze IRI ce ti biti puno jasnije stanje i znat ces na cemu si, ukoliko te samo to sprjecava pri zacecu to se lako rijesi, da se terapija i uvijek moze ici indukcija ovulacije. Najbitnije je to ustanoviti jer malo ljudi zna o tome a toliko je cesto. Drzim ti fige.
Hvala ti na odgovoru :) ne sprječava mene to pri začeću, imam i razdvojenu maternicu..pa ću prije svega toga morati i na operaciju 😑
Hej zenice koje broje sitno do 1.dana kasnjenja M??? Znam da netko ju očekuje tu negdje kad i ja pa eto da drzim fige kad za sebe znam da ce doci ovaj mjesec i to se nadam da nece doc prije nedjelje da sve bude kako treba i da krenemo u slijedecem ciklusu sa ivf napokon.
Pozdrav cure.. Vracam se ja na forum jer znam da mi bilo lakse kukat tu nego muzu
O mi bila 02.05.,a jos nisam dobila stvari (simptome m imam tako da je pitanje vremena). Jucer sam napravila test i negativan je
Sad iscekujem m pa da krenem ponovno na folikulometriju.
Inace pokusavamo skoro 2 god, muzu pred nekih 10mj bio nalaz astenozospermija, ja pol. jajnike, hipotireozu (mada to je pod kontrolom). Na jesen cemo ponovnit spermiogram i ja idem na propuhivanje jajnika.
Sretno svima koje ste u iscekivanju i da bude + vrlik kao kuca
🧔 35
🙎🏼♀️32
🤰🏼 1.trudnoca, 40. tjedan, po uzv 39.💙
Pozdrav drage moje. Eto ja danas bila kod ginekologa. Malo porazgovarala i ovako stvari stoje:
6 mjeseci neuspješnog pokušavanja bez intervencije ginekologa s Lh trakicama i praćenjem sluzi.
Rekla je s obzirom na moje godine(38), da se tu nema više što čekati i počinjemo obradu.
Pozdrav svima!!kod mene se nesto cudno dogada,u zadnjih 40dana M sam dobila vec 3.put!!vtf?!?
sve bilo uredno normalno u minutu na 28dana,sve do jednog ciklusa gdje sam se odlucila probat piti vrkutu,i sta se desi,desi se to da sam si sjebala uredne cikluse skroz na skroz,nikada mi M nisu bile bolne,sad tjedan dana prije umirala i povracala od bolova!!pomozite!!savjet??
Sortiraj odgovore
Najstariji