Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tata_me_zove_zlato
    14. Svibanj 2018. 13:28

Da, ispada da je 12og najtamnija bila. Sto ih ne radis sve u isto vreme dase ne mucis? Ja sam samotog poslednjeg dana kada sam osecala bolive i pritisak uradila prepodne i popodne i mislim da sam uhvatila pik. Je l ste pokrili prekjuce? 

url=https://lilypie.com]

• ANYMANY
    14. Svibanj 2018. 14:06

Bili smo na moru za vikend i kako smo stalno nekuda isli nisam mogla piskit na trakicu. Inace sam sve radila oko podne osim taj 12.5. 14ti dan ciklusa. Taj dan smo bili vani i onda sam piskila uvecer u 18h. I iduci dan sam mislila pisnut ujutro oko 11 al smo bili na putu vec. Imali smo odnos prekjucer i jucer u putu me presjekla bol tupa. Ali mi je to sve cudno jer ako je to bila ovulacija onda ce.mi ovaj ciklus bit 30dana a takav nije bio skoro godinu dana

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

mala_mrvica
    14. Svibanj 2018. 14:31

Drage dame... prvi put se javljam na ovu temu, prosle sedmice sam u 14tt po doktorovoj preporuci jer je beba imala rijetku i tesku anomaliju anencefalija, zbog nedostatka folne kiseline u organizmu u prvim sedmicama trudnoce. Tako da sam morala na izazvani porodjaj i na kiretazu, fizicka bol je prosla a psihicka manje vise iako me samo drzi to da se sto prije oporavim i da pocnemo da radimo na novoj bebici. Prvu trudnocu nismo planirali mada nismo ni bjezali od nje, tek sada smo shvatili da je tih 14tt u nasem zivotu bilo jako posebno i da zelimo novog bebaca cim prije. Zanima me vase misljenje sta mislite kada bi trebali ponovo pokusati? Da li vjerujete u price da je lakse zatrudniti odmah poslije kiretaze/spontanog? 

tata_me_zove_zlato
    14. Svibanj 2018. 14:33

Koncentracija lh je najveca popodne, tako da ako si ih sve inace radila u 12h,nije uopste sigurno da je 12og bila pozitivna jer si samo taj test radila u 18h...ako te je preseklo u putu, mozda je i to bilo. Bitno da ste pokrili. A ti nastavi jos koji dan, mozda tek uhvatis pik.
    🤞🤞

url=https://lilypie.com]

Monikaharmonika
    14. Svibanj 2018. 14:36

ANYMANY

Bili smo na moru za vikend i kako smo stalno nekuda isli nisam mogla piskit na trakicu. Inace sam sve radila oko podne osim taj 12.5. 14ti dan ciklusa. Taj dan smo bili vani i onda sam piskila uvecer u 18h. I iduci dan sam mislila pisnut ujutro oko 11 al smo bili na putu vec. Imali smo odnos prekjucer i jucer u putu me presjekla bol tupa. Ali mi je to sve cudno jer ako je to bila ovulacija onda ce.mi ovaj ciklus bit 30dana a takav nije bio skoro godinu dana

Moguće da ti je stvarno onda lh  pik bio 12.05. na 14 dan ciklusa kako si napisala. Meni M dođe svaki put nakon tog pika za 14 do 15 dana. Bilo bi dobro i da ste odnos imali i taj dan ili dan prije da plivači budu na borbenom položaju kad jajce izleti.
    U svakom slučaju sretno, želim puno uspjeha i da već netko objavi neki +.

• ANYMANY
    14. Svibanj 2018. 15:14

A vidit ćemo, ja ću nastaviti svaki dan piškiti pa ćemo vidjeti baš što će se pokazat.

Mala mrvica - ako sam dobro shvatila od kiretaže je prošlo 7 dana. Prošla sam isto, u istim tjednima, samo kod mene je bio izostao otkucaj srca. S obzirom da kiretaža nije nešto bezazleno, doktori preporučuju do 6 mj. pauze kako bi se maternica oporavila. Moja preporuka ti je da da svoj plan kažeš svom ginekologu, da počneš piti folnu kiselinu odmah kao pripremu.
    Što se tiće priča, priče o tome da se lako zatrudni nakon spontanog sam čula već, neki kažu zbilja je tako bilo, ALI spontani i kiretaža nisu isto. Kod spontanog već idući ciklus možeš nastaviti raditi na trudnoći, ali kod KIRETAŽE - NE!
    I jedno pitanje, pošto si spomenula nedostatak folne kisele kao posljedicu, zar ti ginekolog nije odmah dao filnu kiselinu da piješ kad je test bio + ?

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

mala_mrvica
    14. Svibanj 2018. 15:28

ANYMANY

A vidit ćemo, ja ću nastaviti svaki dan piškiti pa ćemo vidjeti baš što će se pokazat.

Mala mrvica - ako sam dobro shvatila od kiretaže je prošlo 7 dana. Prošla sam isto, u istim tjednima, samo kod mene je bio izostao otkucaj srca. S obzirom da kiretaža nije nešto bezazleno, doktori preporučuju do 6 mj. pauze kako bi se maternica oporavila. Moja preporuka ti je da da svoj plan kažeš svom ginekologu, da počneš piti folnu kiselinu odmah kao pripremu.
    Što se tiće priča, priče o tome da se lako zatrudni nakon spontanog sam čula već, neki kažu zbilja je tako bilo, ALI spontani i kiretaža nisu isto. Kod spontanog već idući ciklus možeš nastaviti raditi na trudnoći, ali kod KIRETAŽE - NE!
    I jedno pitanje, pošto si spomenula nedostatak folne kisele kao posljedicu, zar ti ginekolog nije odmah dao filnu kiselinu da piješ kad je test bio + ?

Draga ANYMANY, folnu sam dobila da pijem odmah poslije prvog ginekoloskog pregleda tj kada sam saznala da sam trudna msm da je to bilo u 6tt sto je bilo ocito kasno jer kazu da je folna kiselina najbitnija u prvih nekoliko sedmica trudnoce zbog nervnog sistema fetusa. Ovaj oblik anomalije tj nedostatak folne kiseline se moze odraziti na lobanju bebe ili eventualno na kicmeni stub. Folnu kiselinu nisam ni prestala da pijem, bez obzira koliko dugo budem cekala na trudnocu jer ne moze ni na koji nacin skoditi organizmu moze samo doprinjeti. Meni je doktor rekao da mozemo pokusati vec poslije prvog ciklusa, ali meni hormoni jos uvijek nenormalno rade i imam potrebu za odnosom (ne da ostanem trudna nego kao da mi je potrebna ta bliskost dok MM i ja vodimo ljubav) ali me zanimaju rizici i koliko moramo da pazimo. Trudnocu def necemo pokusavati bar dok ne prodje jedan ciklus. 

_svjesna
    14. Svibanj 2018. 16:37

Mala mrvica, mnogo mi je zao. 
    I ja sam prosla kroz kiretazu prije 6 mjeseci u 7 tt i vjerujem da je tebi jos gore jer je trudnoca bila veca. Meni je moj ginekolog rekao da cekam onoliko koliko sam bila trudna, dakle najbolje bi bilo da pričekas u svakom slucaju najmanje 3 mjeseca. 
    Nisam razumjela je li plodu stalo srceko ili? Osobe sa dijagnozom trombofilije, posebno odredjene vrste mutacija ne iskoristavaju folnu kiselinu adekvatno nego je moraju uzimati u aktivnom obliku. Obzirom na tako kasni spontani mozda da odradis pretrage na trombofiliju i to urodjenu.. ja sam se iznenadila koliko zena danas ima bar neki od oblika i sama sam medju tom skupinom. 

• ANYMANY
    14. Svibanj 2018. 17:04

Baš mi je žao mrvice, svakako pij folnu dalje, sačekaj barem 2-3 ciklusa, da se i tijelo i hormoni vrate na staro, i probajte ponovo.

Sin - 2009.
    Beba anđeo - 2012.
    Kćerka - 2014.

• Babylove
    14. Svibanj 2018. 17:36

AnyMany drzim 🤞🤞🤞 da ste uspjeli.. ali probaj i koristiti trakice da ne bude kao prosli mj..
    Mrvice dobro nam dosla i jako mi je zao sto ti se dogodilo.. zelim ti puno snage da prebrodis to i da sto prije krenes po svoje srceko 💖
    Zenske to je uskoro ne ocekuje 😊😊
    Ja  ju s nestrpljenjem ocekujem za 4 dana da krenem sa pikanjem i da se pocne opet nesto desavati 💖💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.