Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tina1510
    15. Svibanj 2018. 22:52

MalaTajna222

Ja sam uzela u ljekarni ali jako je skup (preko 300kn).posto ne ide preko uputnice.di si ti to narucila, po kojoj cijeni?

U ljekarni..335kn isto ko i svugdje. Jesu skupe su,ali mi je gin.preporučio pa ću ih pit. Zadužit ću se do grla ako treba samo da sve bude uredu.
    Još mi je rekao da nije ni čudo da nisam mogla zatrudnit zbog tih cisti i da uopće nemam ovulacije. I da sva sreća da nisam zbog te pregradene maternice jer su onda česti spontani, smrt djeteta ili puno prijevremeni porod. 

MiniCooper26
    15. Svibanj 2018. 23:25

Zaboravila sam spomenuti da sam nedavo vadila krvu sliku i tsh mi je bio 4.220..jedna prijateljica mi je rekla da je to poviseno i da je problem ako zelim ostati trudna pa cu doktorici to spomenut kad budem isla na pregled. Doktorica opce prakse je rekla da je to u granicama normale

Grizli
    15. Svibanj 2018. 23:37

Inofolic od 30 vrecica ima online za kupiti u moja lijekarna za 230 kn, tako da se gynositol vise isplati jer je 60 vrecica pa je za 2 mjeseca doza. Meni je prijateljica nabavila u Italiji Inofolic dosta jeftinije mislim da je nekih 25 eura bila kutija.
    Mini da to ti je za trudnocu visok tsh, najbolje je ako je do 2 iako je normalna granica do 4. Svakako reci to gin. 

MiniCooper26
    15. Svibanj 2018. 23:50

Grizli

Inofolic od 30 vrecica ima online za kupiti u moja lijekarna za 230 kn, tako da se gynositol vise isplati jer je 60 vrecica pa je za 2 mjeseca doza. Meni je prijateljica nabavila u Italiji Inofolic dosta jeftinije mislim da je nekih 25 eura bila kutija.
    Mini da to ti je za trudnocu visok tsh, najbolje je ako je do 2 iako je normalna granica do 4. Svakako reci to gin.

Rekla mi je prijateljica da se ne stresiram i da pokusam promijeniti malo prehranu da i to zna pomoc . Doduse ne hranim se najbolje u zadnje vrijeme i nabacila par kilograma. Najvise me zivcira sto mi je uvijek govorila sve ok i da se samo opustim. Kad sam zvala za pregled govori mi kao dovoljno je jedanput godisnne a kad sam rekla da idem na dijete ona pa kao sta ne kazes tako odmah.. A mislim se valjda to znas ako sam ti vec rekla i na prosla 2 pregleda 😫

Grizli
    16. Svibanj 2018. 08:00

Zdrava prehrana svakako je pozeljna ti, al nikako nece spasiti situaciju. Ni jedna od nas vjeruj mi nece samo prehranom postic trudnocu ako je neki drugi problem, po toj logici ne bi bilo dijece recimo u africkim zemljama gdje vlada glad i bijeda i boga ih imaju i po nekoliko.Pozeljno je za zdravlje js unositi proteine, vitamine posebno B komplex i C, minerale. Normalnom prehranom uneses dio al najbolje ti je poti neke prenatale pa unosis i folnu i sve to sto treba. Dobra ti je maca prah isto za kvalitetu jajne stanice.Nije pozeljno samo oblokavati se alkoholom, drogirat i ne preporucaju vise od 2 kave na dan. Naravno pusenje nikako, malo boravka na zraku i posebno bitno sad ljeti na suncu.Izbjegavat vece stresove ako je moguce. Al kazem ti sve su to sitnice jer znam cure koje zive jako neurednim zivotom pa imaju 2- 3 klinaca, a s druge strane imam neke koje zive sve po pravilima od prehrane, kretanja, planiranja zivota svega pa eto ne mogu ostat trudne a zdrave.Tesko je opustiti se ma koliko god svi o tome tupili.Ja im uvijek kazem opustite se vi kad ste gladni i zedni a nemozete jesti i piti u tom trenutku.

_svjesna
    16. Svibanj 2018. 08:40

Tina, 
    Inofolic kao i Gynositol reguliraju rad hormona FSH i INZULINA. Ja imam inzulinsku rezistenciju, ona je u 99% slucajeva uzrok ili posljedica policisticnih jajnika. Vec 8 mjeseci uzimam metformin, a 3 poslije 3 mjeseca na Metforminu vratile mi se spontane ovulacije i ja sam zatrudnila, nazalost spontani jer sve nije bilo doslo na svoje mjesto. Inofolic uzimam u posljednja 3 mjeseca jer poboljsava kvalitet jajnih celija i sada sam opet trudna. Savjetujem ti da uradis OGTT test sa uporednim mjerenjem secera i inzulina tokom 2 sata informisi se kako to ide pa nam javi rezultat bas me zanima. 
    Mini, meni je i dan danas muka na svu hranu i to me drzi otkad sam na metforminu.

MalaTajna222
    16. Svibanj 2018. 09:39

Grizli, bas tako ko sta si napisala. Naravno izbacit alkohol i pusenje, jer za dzabe je onda uzimat sve te lijekove. Cak mi se cini da lh trakice kod dosta zena rade stres , ako su normalni ciklusi 28-32 , nikakav pcos i sl., dovoljno je osluskivati svoje tijelo. A i pracenje temp.nije lose, ja sada svaki dan mjerim.u ned i pon jutro imala sam povisenu kada je bila ovulacija. 

Grizli
    16. Svibanj 2018. 10:00

Ma lh trakice moja dr na humanoj se najezila kad je cula jer da se zene bezveze opterete time. Rekla je da osluskujem svoju zelju za odnosima i pratim malo da kad pomislim na sex cu s vremenom skuziti da se poveca vlaznost dole, pocne mozak sam stalno u podsvjesti imat zelju za time i stvarno.probala sam to zajedno s trakicama tako da znam o cemu prica i stvarno sa sad mogu tocno ocjeniti kad imam najplodnije dane.Temp se obicno povisi iza o nakon sto folikul pukne.

MalaTajna222
    16. Svibanj 2018. 10:14

Grizli

Ma lh trakice moja dr na humanoj se najezila kad je cula jer da se zene bezveze opterete time. Rekla je da osluskujem svoju zelju za odnosima i pratim malo da kad pomislim na sex cu s vremenom skuziti da se poveca vlaznost dole, pocne mozak sam stalno u podsvjesti imat zelju za time i stvarno.probala sam to zajedno s trakicama tako da znam o cemu prica i stvarno sa sad mogu tocno ocjeniti kad imam najplodnije dane.Temp se obicno povisi iza o nakon sto folikul pukne.

Da nakon ovulacije ostane blago povisenija nego na pocetku ciklusa. Tipa prije ovulacije bi imala i ispod 36 , a sad sve priko 36.zapisujem svaki dan .
    Moja isto gin , ni socijalna ni priv, ne preporucuju te trakice. Tako da ja to ne koristim .

MalaTajna222
    16. Svibanj 2018. 10:15

Na dan ovulacije cak 37,0.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.