Cure stigao mi je nalaz ako netko zna iscitat al ovdje mi ne prihvaća sliku pa cu napisat, vadjen je 3dc folikularna faza pa cu vam za to i vrijednosti napisati, bitan mi je taj omjer izmedju lh fsh ako netko kuzi🤔
LH 6,2 (folik.faza 2,4 do 12,6)
FSH 8,9 (folik.faza 3,5 do 12,5)
Estradiol 109 (folik. faza do 854)
Testosteron,ukupni 0,5 ( do 1,7)
Testosteron, slobodni 1,5 (0,7 do 2,2)
SHBG 43 (32 do 128)
Dhea-S 5,17 (2,68 do 9,23)
Androstendion 6,79 (folik. faza 3,14 do 10,47)
https://betaplus.hr/neplodnost/dijagnoza-neplodnosti/hormonski-status/
Mozda su jajnici iscrpljeni? Nemam pojma. Rita,tko ti je dao uputnocu? Ili si isla privatno?
moj ginic, trazila sam ga sama uputnicu s obzirom da nisam nikad vadila hormone a imala sam i dva spontana, jos moram progesteron vadit to cu iduci tjedan na 23 dc Di mi je Grizli da mi pomogne s nalazom 🤷♀️ Danas sam mjerila temp 36.6 a po uzv ovulacija nastupa danas sutra, sva sam zbunjena 🤦♀️ kak si ti kak tvoja temp?
Tako je meni gin prije par mj rekla da ce O biti za par dana a bila na 17dc a ne na predvidjenom 13.! Jeste akcijali jucer? Mozda ti je ipak bila O.
Moja temp... prvi dio ciklusa varijscije od 36,2 do 36,5.
Jutros 36,7. Mislim ne znam,mjerim ispod pazuha sa zivinim toplomjerom,vj to nije nista precizno. Ja sam samu sebe uvjerila da ovuliram u noci sa 14.na 15.dc :D morat cu na folikulimetriju iduci mj...
Bas citam vezano za trajanje implantacije i vjerojatnosti da nije sve ok. Sto je kasnija implantacija to je veca vjerojatnost da ce doci do spontanog pobacaja. Idealno je da izmedju ovulacije i implantacije prodje do 9 dana. Ako je vise prilicno raste postotak pobacaja. Pa ako vam se ne vidi plus jos na dan kad je trebala doci m, a vi znate da vam ovulacija nije kasnila - treba odmah biti svjestan da mozda nije sve ok. Tako je meni bilo i eto, nije bilo srece. https://www.verywellfamily.com/does-late-implantation-mean-higher-risk-of-miscarriage-2371734
Malina iz iskustva nakon P temp skoci za bar 0.5 obicno tako da mislim da nisi jos ovulirala. Nazalost gin predvidi da cemo ovulirat kad vidi folikul od 20-22mm, a nama se to moze dogpditi i kad je folikul 29mm sta je par dana kasnije. Tako da nekojte uzimat zdravo za gotovo kad vam gin kaze e sutra je O ili danas. Ne mogu oni to znat. Mogu samo vidit da si u preovulaciji, da upravo ovuliras ili da si ovulirala.
Hope, ne brini za cekanje. Meni je gin rekla kad mi je davala uputnice da ce se oduzit sve zbog godisnjih i ja ju pitam mogu li privatno da ne gubim vrijeme… rekla je da mogu al da se ne brinem jer u mjesec dana mi se nece nista dogodit, rekla je: bez brige neces umrijet cekajuci. 😂😂 al kao odi privatno da se ne sikiras. 😉 a ne znam koliko ti se prek ultrazvuka tomoze vidit, pregledala je i mene dobro i rekla da je sve ok pa evo… a vidis da se bez kolposkopije ne vidi pravo stanje, mora ti bojat stanice da bi se istaknule one ‘bolesne’ tako da ne brigaj ni to… vjerojatno dr nije htio trcat pred rudo, pricekat papu pa da ti kaze pravo stanje jer da je nesto vidio na uzv rekao bi. Mojoj mami je uzv-om vidjen tumor, bez ikakve poveznice s papom. Sve sta tebi tipkam sad tjesim i samu sebe s tim vec danima. I meni je u glavi bilo: pa mozda je vec rak, pa jel gin to mogla vidit, pa sta ak nije dobro pogledala… i tako u krug. A nema od tog nista. Kako ce ti odmicati dani tako ce ti to sve lagano sjest na mjesto. 😉 Samo probaj sad pauzirat s bebom dok ne prodje sve ovo. Da prvo rijesis to pa onda bebac.
Meni ti je sad u glavi ovako: sta god da je ja cu to rijesit. Pa sve da je i otislo do raka. Svaki problem ima svoje rjesenje. A ja sam ipak inzinjer po struci tako da… naci cu vec neko rjesenje. 😂😂😂
Snjeguljice, mislim da ti je prerano za trudnicki simptom. Ja sam imala ciklusa kad bi me cicke pocele bolit odmah nakon o, par dana kasnije, dva dana pred mengu, nisu me zabolile… al svaki put je menga dosla tako da ne mo’s znati do samog kraja. 😉 al sretno! 🤞🏼🤞🏼
Svako ima različito mišljenje o tome. Sad sam u ova 2 dana pročitala brdo tesktova o CIN-ovima i između ostalog sam našla da se CIN2 i CIN3, odnosno te promjene mogu vidjeti jer su to tzv "lezije". Ajd sad znaj. Iskreno, voljela bih da dobijem sada pa da sam mirna dok odradim biopsiju i kolposkopiju a i da vidim šta će mi on reći. U svakom slučaju, ostaje mi samo čekati. Prvo M, pa onda pregled pa rezultate. Jaaaaooooo
Cure stigao mi je nalaz ako netko zna iscitat al ovdje mi ne prihvaća sliku pa cu napisat, vadjen je 3dc folikularna faza pa cu vam za to i vrijednosti napisati, bitan mi je taj omjer izmedju lh fsh ako netko kuzi🤔
SHBG 43 (32 do 128)
Hej Rita nisam bas popratila jucer sav forum pa nisam vidila. Prespavala popodne 😁!
Obo ti je uredan nalaz. Fsh:lh je cca 1.5:1. Idealn je 2:1, al sve dok je fsh veci od lh i dok su u vrijednostima nalaz je ok. I ostali hormoni su ti u redu. Dhea-s ti je isto dobar tako da ko tebe nema price o smanjenoj rezervi js. Posebno ako si 88. godiste!
joj Grizli hvala ti, sta bi mi bez tebe, svi su mi sad na godisnjem i nikome ne mogu nalaz poslat. Hvala hvala hvala 💞💞💞 ja sam bila na uzv sad u utorak i rekao mi je da je folikul na lijevom jajniku 17 mm a na desnom 15 mm ( da imam dvije ovulacije, kao da je to rijetko al se zna desaavat) i da jos nije bila ovulacija da ce nastupi kroz dva tri dana, znaci danas ili sutra, a lh pik sam uhvatila na 14 dc pa sam ostala iznenađena na uzv, po uzv mi je ovulacija negdje na 19 dc. Sto je najbolje danas osjetim bolove dolje.
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
SHBG 43 (32 do 128)
https://betaplus.hr/neplodnost/dijagnoza-neplodnosti/hormonski-status/
Mozda su jajnici iscrpljeni? Nemam pojma. Rita,tko ti je dao uputnocu? Ili si isla privatno?
moj ginic, trazila sam ga sama uputnicu s obzirom da nisam nikad vadila hormone a imala sam i dva spontana, jos moram progesteron vadit to cu iduci tjedan na 23 dc Di mi je Grizli da mi pomogne s nalazom 🤷♀️ Danas sam mjerila temp 36.6 a po uzv ovulacija nastupa danas sutra, sva sam zbunjena 🤦♀️ kak si ti kak tvoja temp?
Tako je meni gin prije par mj rekla da ce O biti za par dana a bila na 17dc a ne na predvidjenom 13.! Jeste akcijali jucer? Mozda ti je ipak bila O.
Moja temp… prvi dio ciklusa varijscije od 36,2 do 36,5.
Jutros 36,7. Mislim ne znam,mjerim ispod pazuha sa zivinim toplomjerom,vj to nije nista precizno. Ja sam samu sebe uvjerila da ovuliram u noci sa 14.na 15.dc :D morat cu na folikulimetriju iduci mj…
jesmo jesmo akcijali smo sinoc, sutra isto pa cemo vidjet, u subotu bjezim kod sestre na more sama bez muza tako da je to to od akcijanja. A za temp ne znam sta bi ti rekla, nista mi vise nije pouzdano, mozda da odes na folikulometriju da se vidi kak se kod tebe ovulacija krece, nebi ti to bilo lose. Moguce da sam ja sve ove mjesece krivo racubala i akcijali najvise kad nije trebalo, a kad je trebalo nismo. Uglavnom svaki dr dan se baci u akciju i neces fulat 😬
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Hope lako se opustiti i lako je reci... Kao što rekoh ja imam istu dijagnozu (cin3), a pri tome sam trudna. Prije 10 mjeseci je nemoguce da su ti nalazi bili 100% čisti, ili su sad pogriješili (ili imaš upalu neku pa je nalaz pokazao to što je) ne nastaje cin 2 tako preko noci doslovno .Provjeri sa svojim ginekologom nalaze od tada. Cisto da znaš vremensku razliku kako "napreduje". Godinu i pol dana prije moje dijagnoze,.moji nalazi su bili isto ok, ALI je vec bilo prisutno stanje Asus odnosno odgovaralo bi dijagnozi izmedju cin1 ili cin2. Tada je dr rekao da je sve uredu , a nije bilo da me ne alarmira! Zamisli. Pa me sad docekalo iznenadjenje u trudnoći, a mogla sam to riješiti i prije. Htjela sam da vam pomognem da ne panicite, i ne googlate , ljudi se skoluju citav zivot o tome pa opet ne kazu da znaju sve o cinovima. Google nije literatura, ni fakultet! U najgorem slučaju da je tako neka dijagnoza , a ja vjerujem 85% da nije, takav stav ne pomaže. Promjenite pogled na situaciju i sama će početi da se mijenja u vasu korist. Pozitiva na najjače i sve će biti uredu, vjerujte sebi i svojim tijelima.
Hopelako se opustiti i lako je reci… Kao što rekoh ja imam istu dijagnozu (cin3), a pri tome sam trudna. Prije 10 mjeseci je nemoguce da su ti nalazi bili 100% čisti, ili su sad pogriješili (ili imaš upalu neku pa je nalaz pokazao to što je) ne nastaje cin 2 tako preko noci doslovno .Provjeri sa svojim ginekologom nalaze od tada. Cisto da znaš vremensku razliku kako "napreduje". Godinu i pol dana prije moje dijagnoze,.moji nalazi su bili isto ok, ALI je vec bilo prisutno stanje Asus odnosno odgovaralo bi dijagnozi izmedju cin1 ili cin2. Tada je dr rekao da je sve uredu , a nije bilo da me ne alarmira! Zamisli. Pa me sad docekalo iznenadjenje u trudnoći, a mogla sam to riješiti i prije. Htjela sam da vam pomognem da ne panicite, i ne googlate , ljudi se skoluju citav zivot o tome pa opet ne kazu da znaju sve o cinovima. Google nije literatura, ni fakultet! U najgorem slučaju da je tako neka dijagnoza , a ja vjerujem 85% da nije, takav stav ne pomaže. Promjenite pogled na situaciju i sama će početi da se mijenja u vasu korist. Pozitiva na najjače i sve će biti uredu, vjerujte sebi i svojim tijelima.
Gogaa, itekako su mi bili čisti nalazi prije 10 mjeseci, isto tako svake godine prije. Uvijek u avgustu-septembru idem na pregled i nikada nikakvih problema nije bilo do sada. Nema potrebe da me ubjeđuješ da mi nalazi nisu bili dobri i ne znam zašto to sebi daješ za pravo. Ne znaš ni ko sam ni šta sam, ni ko mi je doktor. Nismo svi isti, i hvala Bogu da je tako. Možda ću i ja biti pozitivna sutra. Danas nisam i to je moje pravo. I ne lupam napamet ništa, ali ti ni to ne znaš već se samo držiš svoje priče kao i neki dan oko razmišljanja i opterećivanja.
Ja ti od srca žeim da trudnoća prođe uredno i bez problema, kao i da se "riješiš" svoje dijagnoze!
Hope podijelila sam svoje iskustvo gdje je meni doktor rekao da su nalazi uredni prije ove dijagnoze, a nisu bili nego on jednostavno nije htio da me ne alarmira, jer se u nekim slučajevima cin sam i povuce! ...Pa sam zato rekla da provjerus sve. Nisam tvrdila da su ti nalazi neispravni ili sta već! Hvala ti na ljepim zeljama koje su obostrane!
Nemaš potrebe da se branis jer nisi ni napadnuta samo pokušavam da ti priblizim da nemaš ništa od tog stava koji sad imaš. Ako tebi taj stav pomaze, liječi te i usrecuje samo naprijed! Želim ti da se smiješ ovome svemu nakon mjesec, dva kada odradis sve pretrage i vidis da si bezrazložno širila negativnu energiju oko sebe i drugih!
Hope, nije Goga nista lose mislila nego pokusava objasnit da se cin 2 ne moze samo tako pojaviti da ima neki svoj ‘tijek’. Ne moze 2 bit a da prvo nije bilo 1. Cin 3 ne moze nastat ako nisi imao prvo 1 pa 2.... isto ko sto onda valjda i rak grlica ne moze bit ako nisi prosao dva tri cina. Ja mislim da sam ja to dobro pohvatala? 😁😁
Puno je slucajeva gdje su papr bile super pa se pojavio poslije cin 2 ili 3 ali moralo se na papi prije pokazat da je nesto krenulo... osim ako papa nije dobro napravljena. Valjda ne sastruzu na pravom mjestu ili dovoljno dobro. To sam ja nekako sebi slozila u glavi. Kod mene dva razlicita gina, kod prvoj sve ok kod novog cin 3 pa ti reci...
ili slucaj s mojom mamom gdje joj gin jednostavno nije dobro odradila uzv i nije na vrijeme vidjela tumore. A sve su to neki rutinski pregledi i svatko se moze opustit i zabrljat. Jbg.
Ne znam... ali znam da guglanje stvarno ne pomaze. Ja sam odmah prvo dosla pitat na forum jer kontam bolje dobit iz prve ruke odgovor na tocno ona pitanja koja sam postavila nego guglat pa pokupit informacija o smrcu, rakovima, izvadjenim maternicama.... znas kak to krene 😂🙈
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji