Pred M opet … krivo sam napisala… uglavnom, koliko to je od O prošlo?
O je mislim bila 26- 27-mog..znaci to mi je prerano da bi grudi odreagovale..pa mi bas cudnoo..a rano i za vjesticu..
Cure stigao mi je nalaz ako netko zna iscitat al ovdje mi ne prihvaća sliku pa cu napisat, vadjen je 3dc folikularna faza pa cu vam za to i vrijednosti napisati, bitan mi je taj omjer izmedju lh fsh ako netko kuzi🤔
LH 6,2 (folik.faza 2,4 do 12,6)
FSH 8,9 (folik.faza 3,5 do 12,5)
Estradiol 109 (folik. faza do 854)
Testosteron,ukupni 0,5 ( do 1,7)
Testosteron, slobodni 1,5 (0,7 do 2,2)
SHBG 43 (32 do 128)
Dhea-S 5,17 (2,68 do 9,23)
Androstendion 6,79 (folik. faza 3,14 do 10,47)
https://betaplus.hr/neplodnost/dijagnoza-neplodnosti/hormonski-status/
Mozda su jajnici iscrpljeni? Nemam pojma. Rita,tko ti je dao uputnocu? Ili si isla privatno?
moj ginic, trazila sam ga sama uputnicu s obzirom da nisam nikad vadila hormone a imala sam i dva spontana, jos moram progesteron vadit to cu iduci tjedan na 23 dc Di mi je Grizli da mi pomogne s nalazom 🤷♀️ Danas sam mjerila temp 36.6 a po uzv ovulacija nastupa danas sutra, sva sam zbunjena 🤦♀️ kak si ti kak tvoja temp?
Ja- 34 god, muz-38 god
Ena 25.03.2021 ❣
Raštika, moram čekati 20 dana jer mi je gin na godišnjem a on je najbolji stručnjak za CIN-ove i rak uopšteno. Nije mi još radio tipizaciju HPV-a. Onda kada dočekam pregled, trebam čekati 2-3 sedmice biopsije i tako već prođe 2 mjeseca od papa testa. Zbog toga me je panika uhvatila.
Gogaa, lako je reći nemoj paničiti. To jednostavno ne važi kada se radi o tebi. Meni su svi nalazi prije 10 mjeseci bili čisti, da ne kažem savršeni što me je dovelo do još većeg šoka. Opet kažem, znam ja jako puno o CIN-ovima, da je to daleko od raka i po dijagnozi, a i vremenski. Jednostavno nije mi se to još sleglo u glavi.
Babelove, ja nikakvih simptoma nisam imala. Koliko mi je poznato, čak ni rak nema simptome. Kada se pojave, tada je bolest već odmakla pravo. Tako mi je gin rekao. Ja sam imala prošli mjesec malo krvarenje oko ovulacije i jako obilnu mentruaciju pa sam mislila da sam se prehladila. Da ne radimo na bebe, vjerovatno ne bih ni otišla već malo prirodnih pripravaka i to je to. Ovaj mjesec nema nikakvih problema, a nije mi dao nikakvu terapiju, tako da mislim da mi je prošli mjesec bio anovulatorni jer mi je i ciklus bio jako dug.
Mada, ja kada sam bila kod njega, jako dugo je gledao u monitor na ultrazvuku. Ono neprijatno dugo, da sam ga pitala jel sve ok. Vać me panika bila uhvatila. I on je rekao kao:"Jeste, jeste, sačekaćemo nalaz PAPE. Meni je to ostalo u glavi. Stalno sam razmišljala o tome.
Cure stigao mi je nalaz ako netko zna iscitat al ovdje mi ne prihvaća sliku pa cu napisat, vadjen je 3dc folikularna faza pa cu vam za to i vrijednosti napisati, bitan mi je taj omjer izmedju lh fsh ako netko kuzi🤔
SHBG 43 (32 do 128)
Odnos FH i FSH treba biti 2:1. Ja samo to znam, tako da ovo svakako nije ok. Bilo bi dobro da ti Grizli objasni
Da li ce mi reci neko ko je imao iskustva sa tim,da su grudi otekle nekoliko dana od ovulacije a da je bila trudnoca..je li to moguce..jer poznanica jedna mi je rekla da su nju grudi boljele pa je bas zbog toga mislila da nije trudna vec pms,a ispostavilo se ipak da zakacila srecu..ja nesto ne mogu da shvatim da tako odma odreaguju grudi..mislila sam da one kasnije pociñju da prave nelagodu..mene ne bole,ali su porasle i teskee 😁😁😁
Mene su ovaj mjesec počele boljeti 2 dana poslije O i toliko su velike da ti ne mogu objansiti. Muž me zeza i kaže: "Ti si moja Pamela Anderson", e sad zamisli kolike su. A bole....kada se okrećem u krevetu probudi me bol. Inače počnu rasti jedno 10 dana prije M, a bole nekih 5-7 dana. inače trebam dobiti za 3 dana
Da li ce mi reci neko ko je imao iskustva sa tim,da su grudi otekle nekoliko dana od ovulacije a da je bila trudnoca..je li to moguce..jer poznanica jedna mi je rekla da su nju grudi boljele pa je bas zbog toga mislila da nije trudna vec pms,a ispostavilo se ipak da zakacila srecu..ja nesto ne mogu da shvatim da tako odma odreaguju grudi..mislila sam da one kasnije pociñju da prave nelagodu..mene ne bole,ali su porasle i teskee 😁😁😁
Mene su ovaj mjesec počele boljeti 2 dana poslije O i toliko su velike da ti ne mogu objansiti. Muž me zeza i kaže: "Ti si moja Pamela Anderson", e sad zamisli kolike su. A bole….kada se okrećem u krevetu probudi me bol. Inače počnu rasti jedno 10 dana prije M, a bole nekih 5-7 dana. inače trebam dobiti za 3 dana
Aha..znaci to je to..pa ja kontam stvarno bi prerano bilo da mi oteknu 6 dana od ovulacije zbog trudnoce..sigurno je pms..eto jos da vidim oce li temp pasti..jutros je jos bila uvecana..sto se tvog "problema" tice,ja stvarno o tome ne znam nista..ali vjerujem da ce sve biti okey..znam da ti je frka ali bolje jer ces onda povesti racuna do kraja,nego da ne razmisljas pa da ti promakne nesto..zelim ti svee najj..kao i Raštiki..
Snjeguljice, hvala. Što se tiče grudi, tu je stvarno teško razlikovati PMS i trudnoću. Moja sestra nije imala nikakve simptome već samo klasični PMS(znači grudi, često je išla u wc, napuhan trbuh) Kada je trebala dobiti, tada su krenuli grčevi. Test joj je pokazao pozitivno tek nakon 7 dana kašnjenja.
Ma najgore je čekati u toj priči. Sad čekam 3 sedmice do pregleda, pa 3 sedmice rezultati biopsije. Da nemam prijateljicu koja radi u bolnici, papa test bih čekala još mjesec dana. Ovako sam ga dobila 15 dana nakon pregleda. A rekli su mi, budući da su godišnji da ću čekati oko 2 mjseca na nalaze pape. Jednostavno ne mogu si pomoći trenutno. Biće bolje.
Snjeguljice, hvala. Što se tiče grudi, tu je stvarno teško razlikovati PMS i trudnoću. Moja sestra nije imala nikakve simptome već samo klasični PMS(znači grudi, često je išla u wc, napuhan trbuh) Kada je trebala dobiti, tada su krenuli grčevi. Test joj je pokazao pozitivno tek nakon 7 dana kašnjenja.
Ma najgore je čekati u toj priči. Sad čekam 3 sedmice do pregleda, pa 3 sedmice rezultati biopsije. Da nemam prijateljicu koja radi u bolnici, papa test bih čekala još mjesec dana. Ovako sam ga dobila 15 dana nakon pregleda. A rekli su mi, budući da su godišnji da ću čekati oko 2 mjseca na nalaze pape. Jednostavno ne mogu si pomoći trenutno. Biće bolje.
Uf tacno tako. ..ma sve je individualno..nikome isto nije..ali cekamo 😣😣kod nas to dosta brze ide...jedino kad su praznici..🙃🙃
Hope, ne brini za cekanje. Meni je gin rekla kad mi je davala uputnice da ce se oduzit sve zbog godisnjih i ja ju pitam mogu li privatno da ne gubim vrijeme... rekla je da mogu al da se ne brinem jer u mjesec dana mi se nece nista dogodit, rekla je: bez brige neces umrijet cekajuci. 😂😂 al kao odi privatno da se ne sikiras. 😉 a ne znam koliko ti se prek ultrazvuka to moze vidit, pregledala je i mene dobro i rekla da je sve ok pa evo... a vidis da se bez kolposkopije ne vidi pravo stanje, mora ti bojat stanice da bi se istaknule one ‘bolesne’ tako da ne brigaj ni to... vjerojatno dr nije htio trcat pred rudo, pricekat papu pa da ti kaze pravo stanje jer da je nesto vidio na uzv rekao bi. Mojoj mami je uzv-om vidjen tumor, bez ikakve poveznice s papom. Sve sta tebi tipkam sad tjesim i samu sebe s tim vec danima. I meni je u glavi bilo: pa mozda je vec rak, pa jel gin to mogla vidit, pa sta ak nije dobro pogledala... i tako u krug. A nema od tog nista. Kako ce ti odmicati dani tako ce ti to sve lagano sjest na mjesto. 😉 Samo probaj sad pauzirat s bebom dok ne prodje sve ovo. Da prvo rijesis to pa onda bebac.
Meni ti je sad u glavi ovako: sta god da je ja cu to rijesit. Pa sve da je i otislo do raka. Svaki problem ima svoje rjesenje. A ja sam ipak inzinjer po struci tako da... naci cu vec neko rjesenje. 😂😂😂
Snjeguljice, mislim da ti je prerano za trudnicki simptom. Ja sam imala ciklusa kad bi me cicke pocele bolit odmah nakon o, par dana kasnije, dva dana pred mengu, nisu me zabolile... al svaki put je menga dosla tako da ne mo’s znati do samog kraja. 😉 al sretno! 🤞🏼🤞🏼
Ja 🧜♀️35 on🦸♀️39
Skoro 3 god pokusavanje
On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️
SHBG 43 (32 do 128)
Hej Rita nisam bas popratila jucer sav forum pa nisam vidila. Prespavala popodne 😁!
Obo ti je uredan nalaz. Fsh:lh je cca 1.5:1. Idealn je 2:1, al sve dok je fsh veci od lh i dok su u vrijednostima nalaz je ok. I ostali hormoni su ti u redu. Dhea-s ti je isto dobar tako da ko tebe nema price o smanjenoj rezervi js. Posebno ako si 88. godiste!
Sortiraj odgovore
Najstariji