Ma snjeguljica spavala sam😂. Javim se kasnije…
Ma daj..ti spavas dok ja razmisljam 😂😂😂od kako sam oci otvorila razmisljam jesi li se stvarno uvrijedila..aj dobro..da se vratimo temi,kad budes imala vremena pisi😉😉😘😘
Je li itko u zadnje vrime privatno radio papa test,da mi kaze koliko Kosta da znam otprilike? Ja sam prije nekoliko godina platila pregled i papa test 800 kn,to je davno bilo,vjerujem da je puno jeftinije sad,bar se nadam.
Ja placam papu, pregled + ultrazvuk 550 kn, a sama papa je 160 kn. Privatnik, Zagreb
Pozz,nova sam a ima toooliko stranica da ne mogu sve ni procitati😊😊..Imam 35 godina,nisam ostala ranije trudna jer moj bivsi gospodin je zakljucio da ne zeli djecu..E sad u drugoj sam vezi i stvarno bi zeljeli BEBU,ginek.mi kaze da je sve u redu da sr opustim bit ce,bla,bla..
Zanima me dam je netko pio tablete FEMI BABY,folna kisel.+tablete vitamina su u kutiji
Mozda da malo s tim krenem,nisam vise pametna???
Pozz,nova sam a ima toooliko stranica da ne mogu sve ni procitati😊😊..Imam 35 godina,nisam ostala ranije trudna jer moj bivsi gospodin je zakljucio da ne zeli djecu..E sad u drugoj sam vezi i stvarno bi zeljeli BEBU,ginek.mi kaze da je sve u redu da sr opustim bit ce,bla,bla..
Zanima me dam je netko pio tablete FEMI BABY,folna kisel.+tablete vitamina su u kutiji
Mozda da malo s tim krenem,nisam vise pametna???
Ako ti je vec sve u redu onda nema razloga da brines..u prosjeku od 6mj do 1godine se racuna da ce zena zatrudnjeti..e ja nisam dramila,ali vec je godina prosla pa sam pocela polako da panicim i kriziram..meni je par ženica ovdje skrenulo pažnju,sto ja ne bih sigurno,jer suprug je inace i vise nego zdrav,da odradi spermiogram,posto je kod mene sve okey..pa cemo vidjeti,juce ponijeli na analizu..u svakom slucaju srećnooo...a kombinacija sa tim vit i folnom ti moze samo pomoci,nikako ti nece skoditi,mada koliko ja znam folna ne utice na zatrudnjivanje,ali mozda grijesim 🤗🤗
Koliko sam ja upućena, folna neće pomoć da zatrudniš, ali ćeš stvoriti bolji organizam kada trudnoća dođe za samu bebu i njen razvoj.
👩🏻🦰29 🧔33
3/21 AIH - ❌
4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
6/21 - stimulirani IVF ❌
2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
22.3.2022. Helena ♥️
25.2.2024. ➕ (4+1)
*Trombofilija
Snjeguljica, jeste to privatno ili u bolnici?
U privatnoj klinici gdje ja idem spermiogram je 70km (280kuna otprilike) kad ponavljas onda je svaki naredni 120kuna. Rezultati budu za 2-3 sata. S tim da prvi put kad je isao nismo se drzali pravila apstinencije pa nas vratio. Planiramo ponovit spermiogram u devetom mjesecu. A papa test dodje 80km ili ti oko 320kuna.
Evo da se ubacim za privatne preglede u Zg se isplati potraziti na crno jaje, ponuda dana i sl. stranicama bude dobrih ponuda s popustima pa se isplati, kao i ako trebate vaditi hormone spolne privatno.
Maja35 nakon 35.godine ako u roku 6 mj ne dodje do trudnoce po uvijetom da pratis plodne dane i imate redovite odnose potrebno je krenut sa pretragama jer vrijeme ne ide u korist. Osnovne pretrage su papa, brisevi i spolni hormoni + stitnjaca. Za partnera spermiogram. Naravno treba se opustiti, uzivat i vjerovat, l ponekad to nije dovoljno sto i same ovdje znamo. Uzimat folnu prije tfudnoce je u svakom slucaju pametno da u tijelu se napra zaliha koju ce u slucaju trudnoce embrij inat na raspolaganju. Najcesce ti se folna pije po principu 3 mj pa 1 mj pauza ako ne dodje do trudnoce ako dodje podignes dozu sa 400 mg na 800 mg. Ostali vitamini su isto ok ako nemas raznoliku prehranu, al nikako nije pozeljno uzimat previse podizaca imuniteta jer ako je tvoj imunitet prejak neces zanjet tako lako jer tijelo u pocetku embrij prepoznaje kao nametnika posebno ako je partner druge krvne grupe ili rh faktora. U svakom slucaju sretno i da uskoro docekas svoj plus I trudnocu! Snjegulice to sto su 2-3 osnovna nalaza ok ne znaci da je s tobom sve okej! Moze biti mali milijon problema. Nisam popratila jesi vadila spolne hormone, stitnjacu, ako je to ok, nakon godinu dana trebala bi vaditi vit D, antitijela stitnjace, imunoloske pretrage, krvne grupe oba partnera, Amh, DHEA-S, kortizol i odraditi folikulometrije. Dugo sam u svemu tome pa bilo je hrpa zena koju su mislile na osnovu prvih nalaza sve super, dosao spermiogram malo losiji pa kao u muzu problem, na kraju nasli da sa tim spermiogramom bi i zabtrudnila zena al recimo njena razina vit D je toliko niska da jajne stanice koje proizvodi su nesposobne za oplodnju koliko su nekvalitetne. Sa vecinom nalaza spermiograma zena moze zatrudniti. Mi smo pravi primjer tome muz je imao svega 5-7% progresivno pokretnih i ja sam 4 put zatrudnila spontano, al trudnoce nisu uspjevale opstati. Tako da nije sve do spermiograma. Najbolje je raditi u tom slucaju obrafu partnera istovremeno da se ne gubi vrijeme.
Raštika moja drži mi se ja virujem da će sve bit ok!
Ja sam jučer bila u Dr. uz proljev i napuhanost i povraćala jučer, tako da sam išla kod nje u posjetu, na kraju stala kod nje od početka do kraja smjene joj, vadila krv sve ok nema nikakvih naznaka upale, kaže da nema nikakvih viroza uopće, da ne zna šta mi je, uz to nizak tlak, dobila fiziološku infuziju i da malo pripazim, naravno ona zna da radimo na djeci pa kao i svaki put prije menge kaže- neću te nigdi slat na promatranja daljnja, može ti bit promjena i ako si trudna 😣 i tako uvik, aj sačekaj da vidimo oćeš dobit i ako ti dotad ne bude bolje onda ćemo dalje.eto valjda ona zna 🤷♀️
A šta se ostaloga tiče, za 3 dana triba doć, nema bolova ko kada dolazi, samo donji dio leđa ubija, sise zemljovid, i iscjedak naravno stalno tu, jutros sam išla pikit u wc i ostalo ga na papiru ko čep sluzavi
KK, sretno
Odbrojavamo s tobom do ne dolaska vještice 😊😊
👩🏻🦰29 🧔33
3/21 AIH - ❌
4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
6/21 - stimulirani IVF ❌
2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
22.3.2022. Helena ♥️
25.2.2024. ➕ (4+1)
*Trombofilija
Snjeguljica, jeste to privatno ili u bolnici?
U privatnoj klinici gdje ja idem spermiogram je 70km (280kuna otprilike) kad ponavljas onda je svaki naredni 120kuna. Rezultati budu za 2-3 sata. S tim da prvi put kad je isao nismo se drzali pravila apstinencije pa nas vratio. Planiramo ponovit spermiogram u devetom mjesecu. A papa test dodje 80km ili ti oko 320kuna.
Mi smo privatno,20e kosta..rezultat u ponedeljak eventualno u utorak..nadam se najboljem rezultatu..a ewo widjecemo..nama bio problem nije mogao tamo kod njih,valjda psiha blokira
Sortiraj odgovore
Najstariji