Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sneguljica1
    20. Srpanj 2019. 09:13

Grizli

Evo da se ubacim za privatne preglede u Zg se isplati potraziti na crno jaje, ponuda dana i sl. stranicama bude dobrih ponuda s popustima pa se isplati, kao i ako trebate vaditi hormone spolne privatno.
    Maja35 nakon 35.godine ako u roku 6 mj ne dodje do trudnoce po uvijetom da pratis plodne dane i imate redovite odnose potrebno je krenut sa pretragama jer vrijeme ne ide u korist. Osnovne pretrage su papa, brisevi i spolni hormoni + stitnjaca. Za partnera spermiogram. Naravno treba se opustiti, uzivat i vjerovat, l ponekad to nije dovoljno sto i same ovdje znamo. Uzimat folnu prije tfudnoce je u svakom slucaju pametno da u tijelu se napra zaliha koju ce u slucaju trudnoce embrij inat na raspolaganju. Najcesce ti se folna pije po principu 3 mj pa 1 mj pauza ako ne dodje do trudnoce ako dodje podignes dozu sa 400 mg na 800 mg. Ostali vitamini su isto ok ako nemas raznoliku prehranu, al nikako nije pozeljno uzimat previse podizaca imuniteta jer ako je tvoj imunitet prejak neces zanjet tako lako jer tijelo u pocetku embrij prepoznaje kao nametnika posebno ako je partner druge krvne grupe ili rh faktora. U svakom slucaju sretno i da uskoro docekas svoj plus I trudnocu! Snjegulice to sto su 2-3 osnovna nalaza ok ne znaci da je s tobom sve okej! Moze biti mali milijon problema. Nisam popratila jesi vadila spolne hormone, stitnjacu, ako je to ok, nakon godinu dana trebala bi vaditi vit D, antitijela stitnjace, imunoloske pretrage, krvne grupe oba partnera, Amh, DHEA-S, kortizol i odraditi folikulometrije. Dugo sam u svemu tome pa bilo je hrpa zena koju su mislile na osnovu prvih nalaza sve super, dosao spermiogram malo losiji pa kao u muzu problem, na kraju nasli da sa tim spermiogramom bi i zabtrudnila zena al recimo njena razina vit D je toliko niska da jajne stanice koje proizvodi su nesposobne za oplodnju koliko su nekvalitetne. Sa vecinom nalaza spermiograma zena moze zatrudniti. Mi smo pravi primjer tome muz je imao svega 5-7% progresivno pokretnih i ja sam 4 put zatrudnila spontano, al trudnoce nisu uspjevale opstati. Tako da nije sve do spermiograma.
    Ja sam odradila brdo nalaza i pretraga,od mikroplazme do folikulometrije,sve ok.sem toga sto sam malo anemicna,radim na tome da popravim to..e sad kad sam vec sve zavrsila,znaci dr mi je rekao da sad za sad vise nista nema pretraga,pomislih zasto da ne odradimo spermiogram..hvala na ovom opsirnom pisanju 😘

sneguljica1
    20. Srpanj 2019. 09:20

Grizli ne znam sta uradih sa odgovorom,mislim da je bio predugacak,pa cu ovako,prvo hvala na opsirnom odgovoru 😘,ja sam odradila brdo nalaza,od mikroplazme do folikulometrije,i stitastu,i hormone i briseve,ma sve ok..malo sam anrmicna ali radim na tome da popravim to..moj dr je ubijedjen,zapravo 2doktora su ubijedjeni da je psiha problem..ali ni jedn nisu rekli da odradimo spermiogram.e sad po savjetu lavice27 i jos jedne clanice,odradili smo ga juce,pa cemo vidjeti..ja stvarno jesam psihicki blokirana,takva sam,sta cu,ne mogu to da promijenim,cak sam prije 3 mj pocela na jogu,ali nema sanse,takva sam osoba da ne iskljucujem psihu ni na trenutak,o cemu god da pricam,ja ako ima neka sitnica sto tišti ja o njoj mislim u sebi..😣😣😣

sneguljica1
    20. Srpanj 2019. 09:30

KK_29.03

Raštika moja drži mi se ja virujem da će sve bit ok!
    Ja sam jučer bila u Dr. uz proljev i napuhanost i povraćala jučer, tako da sam išla kod nje u posjetu, na kraju stala kod nje od početka do kraja smjene joj, vadila krv sve ok nema nikakvih naznaka upale, kaže da nema nikakvih viroza uopće, da ne zna šta mi je, uz to nizak tlak, dobila fiziološku infuziju i da malo pripazim, naravno ona zna da radimo na djeci pa kao i svaki put prije menge kaže- neću te nigdi slat na promatranja daljnja, može ti bit promjena i ako si trudna 😣 i tako uvik, aj sačekaj da vidimo oćeš dobit i ako ti dotad ne bude bolje onda ćemo dalje.eto valjda ona zna 🤷‍♀️
    A šta se ostaloga tiče, za 3 dana triba doć, nema bolova ko kada dolazi, samo donji dio leđa ubija, sise zemljovid, i iscjedak naravno stalno tu, jutros sam išla pikit u wc i ostalo ga na papiru ko čep sluzavi

Jesi li bolje danas ili ti i dalje to tako drzi?

KK_29.03
    20. Srpanj 2019. 09:34

sneguljica1

KK_29.03

Ja sam jučer bila u Dr. uz proljev i napuhanost i povraćala jučer, tako da sam išla kod nje u posjetu, na kraju stala kod nje od početka do kraja smjene joj, vadila krv sve ok nema nikakvih naznaka upale, kaže da nema nikakvih viroza uopće, da ne zna šta mi je, uz to nizak tlak, dobila fiziološku infuziju i da malo pripazim, naravno ona zna da radimo na djeci pa kao i svaki put prije menge kaže- neću te nigdi slat na promatranja daljnja, može ti bit promjena i ako si trudna 😣 i tako uvik, aj sačekaj da vidimo oćeš dobit i ako ti dotad ne bude bolje onda ćemo dalje.eto valjda ona zna 🤷‍♀️
    A šta se ostaloga tiče, za 3 dana triba doć, nema bolova ko kada dolazi, samo donji dio leđa ubija, sise zemljovid, i iscjedak naravno stalno tu, jutros sam išla pikit u wc i ostalo ga na papiru ko čep sluzavi

sneguljica1

KK_29.03

Evo jutro je počelo okej, sad sam na dvopeku i štapićima, odmah jučer nakon Dr nisam imala više proljev, sad me samo strašno muče leđa. Prepazit ću sa hranom par dana, iako aam ovaj tjedan samo zelenim se trpala mislila da će biti bolje, a očito treba strogo samo čaj i dvopek

sneguljica1
    20. Srpanj 2019. 09:38

Kk ,dako bude bolje..pripazi se naravno..i cekamo jos dan-dva pa testic,ja nmg duze cekat 😂😂😂

Grizli
    20. Srpanj 2019. 09:40

Snjaguljice nazalost psiha dosta utjece, ako nista probaj razgovarat sa nekim psihologom postoje vjezbe mentalne za opuštanje. M3dutim misljenja sam da nije psiha bas jedini problem, jer znam nekoliko zena koje nisu zelile zatrudniti, jedna cak i na kontracepciji bila pa zanjela. Isto tako ako su ti dr old school znaju curama rec da je stitna ok, a ona je preko 2.5 sta po novom nije ok, pokusaj vidit si i ogtt i inzulinsku rezistentnost i taj vit D. Na vit D mnogi odmahuju rukom al izuzetno je bitan. Jesu ti mjerili debljinu endometrija u vrijeme ovulacije? Ista stvar ako je 7-8 mm neki dr će rec ok, al oko 10-12mm je idealan i treba poraditi na njemu ako je manji. Jesi vadila progesteron nakon utvrdjene ovulacije? Ili ti probali uvest duphastone nakon ovulacije kao potporu. Koja je krvna grupa partner? Moj je recimo B-, ja sam 0+ i nakon svih spontanih i 4 neuspjela ivf postupka, tek u 5.postupku kad su mi dali kortikosteriode da mi oslabe imunitet i da smanje eventualno nekomplatibilnost u krvnih grupa nama je trudnoca uspjela napredovat da bebi zakuca srce. Jos mozda test tromboflijie bis trebala, lupus i reumatoidne faktore. Ne znam pisem ti sve sto mi sad pada napamet jer ja sam dugooo tapkala u mraku i trazila ko corava kokos uzroke i kopala po nalazima koji su redovito dolazili uredni. 

KK_29.03
    20. Srpanj 2019. 09:49

sneguljica1

Kk ,dako bude bolje..pripazi se naravno..i cekamo jos dan-dva pa testic,ja nmg duze cekat 😂😂😂

Baš sam razmišljala kako smo sve vrh, ne znaš vata li te veća napetost kad ti trebaš piškit ili neko od ostalih cura, hahha, tako nam je svima. Cicke su mi čudne, ubijaju na dodir i narasle su, ali nije ko prijašnjih mjeseci kad prije menge rasturaju i na pogled samo, sjećam se da sam prošli mj mazala kremu za hlađenje na njih koliko su gorile 😂😂

sneguljica1
    20. Srpanj 2019. 09:54

KK_29.03

sneguljica1

Baš sam razmišljala kako smo sve vrh, ne znaš vata li te veća napetost kad ti trebaš piškit ili neko od ostalih cura, hahha, tako nam je svima. Cicke su mi čudne, ubijaju na dodir i narasle su, ali nije ko prijašnjih mjeseci kad prije menge rasturaju i na pogled samo, sjećam se da sam prošli mj mazala kremu za hlađenje na njih koliko su gorile 😂😂

Kao sto napisah u proslom tekstu,mene psiha ubija..ja o svemu mislim,i sad naredna dva dana,svaki dan bar po 10tak puta cu se zapitati da li si uspjela,i žmarci prodju kroz mene od srece i mogucnosti da jesi..sta mislis da ti sjutra odradis testic neki za ono rano otkrivanje 🤔🤔🙄🙄🙄

sneguljica1
    20. Srpanj 2019. 09:59

Grizli znas da sam razmisljala ako ne uspijem ovaj mj,da vidim neku seansu sa psihologom,mada jeste to kod nas jos uvijek tabu tema,ali meni ne smeta,spremna sam na sve..vitamin D sam radila,iz drugih razloga,i u normalama granice je,samo eto sto je bila ta anemija mala,hgb mi bio 112,ali sam posle drugog carskog bas dosta krvi izgubila,cak sam 2 jedinice primila..mnogo mi je tesko,i isto tako mi mnogo znaci ova konverzacija..hvala vam svima punooooi

Kaća
    20. Srpanj 2019. 10:00

KK moja kuma je imala jedan jedini simptom, toliko su je sise bolile da nije mogla leće na trbuh 

👩🏻‍🦰29 🧔33
    3/21 AIH - ❌
    4/21 prirodni IVF (clomifen) ❌
    6/21 - stimulirani IVF ❌
    2.8.'21 ➕ spontana trudnoća
    22.3.2022. Helena ♥️
    25.2.2024. ➕ (4+1)
    *Trombofilija

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.