Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gogaa_V
    20. Srpanj 2019. 16:01

Cure izvinite na prethodnom  dužem  postu. 
    Raštika ja to sve  radim u De, i ovde se radi kolposkopija  i biopsija  u jednom  pregledu. (Osim ako je bilo kao kod mene) Vjerujem  da je i u toj privatnoj  klinici  tako. 
    Iskoristicu  priliku da apelujem  na sve cure da svake  godine rade papa  test (jer nista  od predstadijuma , i stadijuma nažalost nema simptome) , kao i da ostave  cigarete  ako su pušači. 
    🙏❣

Raštika
    20. Srpanj 2019. 16:03

Gogaa_V

Raštika kada sam ja bila na kolposkopiji kod spec.( a ona izgleda ovako) pregled grlića materice pod povecalom 5-40 %. Vjerovatno ćeš i ti na monitoru pratiti isto to što i doktor posmatra kroz povećalo. Gleda promjene koje izgledaju kao crvene tockice po grlicu. Posmatra da li je zahvaćen vrat ili samo malo na pocetku itd. Dosta može vidjeti i samo sa kolposkopijom. Posto sam ja trudna nije mi uzeo uzorak za biospiju da ne rizikuje krvarenje. (biopsija- uzimanje malog komadica grlica tu gdje su promjene) i slanje na analizu. Kada ti stignu rezultati tacno znas na cemu si da i gdje trebas dalje. Meni je na kolposkopiji vidio da nije ništa toliko alarmantno da rizikujemo trudnocu bipsijom i smatra da nece nista 90%napredovati dok ne rodim. Isto tako svaka 2 mjeseca do kraja t ću ici na kolposkopiju .
    Ne boj se nalaza biopsije jer i ako ti sljedi konizacija (kao i meni nakon poroda) za dan dva ideš kući , sam zahvat nije kompliciran i moci ćeš zatrudniti i iznjeti trudnicu naravno samo uz povecan nadzor. Baš vjerujem da nije nista invazivno i da ces to sve riješiti vrlo brzo. Jacaj imunitet, vitaminima se naoruzaj, svaki dan pojedi malu kasikicu sode bikarbone i zalij vodom. Isto tako za sve upale, promjene , infekcije, imunitet opcenito pojedi listic biljke cuvarkuce na tašte (ja sam njom izljecila 17 cista na 1 jajniku). Pratim te i baš vjerujem da ćeš vijesti biti pozitivne!❣❣❣

Hvala ti do neba i nazad na objašnjenju!
    A nećeš vjerovat, ja ti čuvarkuća imam cijelo čudo i stvarno ih volim. I prije nekih mjesec dana mene nešto jednostavno natjeralo da ih krenem jesti i tako sam ti ja neka dva tjedna svaki dan po jedan list pojela. Bez ikakvog objašnjenja, ko da mi je intuicija neka životinjska proradila. Sad ću ja njih nastavit jesti opet. A i taman uzimam već mjesec dana svako jutro baš sirovu matičnu mliječ. I to baš nekako od kako sam i bila na papi. Stvarno se nadam da je ona nešto i popravila u međuvremenu.

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

Gogaa_V
    20. Srpanj 2019. 16:19

Raštika Vrlo  moguće da jeste maticna mlijec pomogla sigurno ili bar zaustavila  napredak  bilo  kakve  dijagnoze, infekcije itd. Slobodno  jedi  cuvarkucu, najbolje na tašte listic dva operes  i pojedes. Ako imaš i meda. Sve će biti  uredu  vjera u sebe i Boga,  kao i pozitivan  stav su pola  posla. Kao psiholog  ti savjetujem  da ne budeš  u grču psihički  nego  da se jednostavno  opustis  i da radiš ono što ti savjetuju. Kao i da budes  svjesna  da činiš sve što  je u tvojoj  moći, i da planiraš sve ono pozitivno  što te očekuje  nakon  izlječenja. Većina ovakvih  dijagnoza  je uzrokovana  stresom i na psihickoj  bazi. Tako da  pozitiva  level 10 i idemo  naprijed.  

Gogaa_V
    20. Srpanj 2019. 16:36

Raštika

Gogaa_V

Raštika kada sam ja bila na kolposkopiji kod spec.( a ona izgleda ovako) pregled grlića materice pod povecalom 5-40 %. Vjerovatno ćeš i ti na monitoru pratiti isto to što i doktor posmatra kroz povećalo. Gleda promjene koje izgledaju kao crvene tockice po grlicu. Posmatra da li je zahvaćen vrat ili samo malo na pocetku itd. Dosta može vidjeti i samo sa kolposkopijom. Posto sam ja trudna nije mi uzeo uzorak za biospiju da ne rizikuje krvarenje. (biopsija- uzimanje malog komadica grlica tu gdje su promjene) i slanje na analizu. Kada ti stignu rezultati tacno znas na cemu si da i gdje trebas dalje. Meni je na kolposkopiji vidio da nije ništa toliko alarmantno da rizikujemo trudnocu bipsijom i smatra da nece nista 90%napredovati dok ne rodim. Isto tako svaka 2 mjeseca do kraja t ću ici na kolposkopiju .
    Ne boj se nalaza biopsije jer i ako ti sljedi konizacija (kao i meni nakon poroda) za dan dva ideš kući , sam zahvat nije kompliciran i moci ćeš zatrudniti i iznjeti trudnicu naravno samo uz povecan nadzor. Baš vjerujem da nije nista invazivno i da ces to sve riješiti vrlo brzo. Jacaj imunitet, vitaminima se naoruzaj, svaki dan pojedi malu kasikicu sode bikarbone i zalij vodom. Isto tako za sve upale, promjene , infekcije, imunitet opcenito pojedi listic biljke cuvarkuce na tašte (ja sam njom izljecila 17 cista na 1 jajniku). Pratim te i baš vjerujem da ćeš vijesti biti pozitivne!❣❣❣

Hvala ti do neba i nazad na objašnjenju!
    A nećeš vjerovat, ja ti čuvarkuća imam cijelo čudo i stvarno ih volim. I prije nekih mjesec dana mene nešto jednostavno natjeralo da ih krenem jesti i tako sam ti ja neka dva tjedna svaki dan po jedan list pojela. Bez ikakvog objašnjenja, ko da mi je intuicija neka životinjska proradila. Sad ću ja njih nastavit jesti opet. A i taman uzimam već mjesec dana svako jutro baš sirovu matičnu mliječ. I to baš nekako od kako sam i bila na papi. Stvarno se nadam da je ona nešto i popravila u međuvremenu.

Trudnicki mozak, pamtim kao ribica. Zaboravila sam napisati prilikom kolposkopije da ti mekom cetkicom i posebnim rastvorom namaze mjesto  gdje su promjene pa ih posmatra takodje kako reagiraju  pod povećalom. To osjetis  kao blagu vrucinu na grlicu i peckanje  koje traje  desetak sekundi. 

Raštika
    20. Srpanj 2019. 17:41

Nastavljam sa čuvarkućom onda. Poslušat ću tvoj savjet, i neću se sikirat. Nemam sad i onako od toga ništa, samo mogu pogoršat stvar a dosta mi je živciranja više oko bilo čega. Kad pogledam zadnjih godinu dana kakva sam bila skroz mi je jasno da se ovo pojavilo.  e sad ćemo drugim putem.
    Puno ti hvala na informacijama i savjetima.

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje

Gogaa_V
    20. Srpanj 2019. 17:57

Raštika

Nastavljam sa čuvarkućom onda. Poslušat ću tvoj savjet, i neću se sikirat. Nemam sad i onako od toga ništa, samo mogu pogoršat stvar a dosta mi je živciranja više oko bilo čega. Kad pogledam zadnjih godinu dana kakva sam bila skroz mi je jasno da se ovo pojavilo. e sad ćemo drugim putem.

Nema na čemu. 💪😘😘

Reni
    20. Srpanj 2019. 18:18

Raštika

Nastavljam sa čuvarkućom onda. Poslušat ću tvoj savjet, i neću se sikirat. Nemam sad i onako od toga ništa, samo mogu pogoršat stvar a dosta mi je živciranja više oko bilo čega. Kad pogledam zadnjih godinu dana kakva sam bila skroz mi je jasno da se ovo pojavilo. e sad ćemo drugim putem.

Opusteno zeno,skuvaj malo rastike i sve Ce bit dobro 😂 nista tebi nece bit 🤞

Raštika
    20. Srpanj 2019. 18:26

Reni

Raštika

Opusteno zeno,skuvaj malo rastike i sve Ce bit dobro 😂 nista tebi nece bit 🤞

UUuuuuu dobro bi mi sjeo sad tanjur raštike i suvog mesa unutra. I onda ubit oko na kauču malo...milina!

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje

• bennny20
    20. Srpanj 2019. 21:48

Drage moje cure... redovito vas citam i pratim ali nisam pisala...nisam imala sto.... trudna i dalje nisam... prosli mjesec me memga tako satrala. I psihicki i fizicki. Bila sam uvjerena da smo uspijeli ner sam kupila trakice na ebayu i uspijeli smo uloviti pik i pokriti dane. Ali ne...nije uspijelo. Odlucili smo da iza ljeta idemo na pretrage. 
    Trenutno mi ne na poslu jako stresno i jako kaoticno...radim dva posla pa se i ne vidjamo bas...sex samo da odradimo plodne dane jer sam toliko umorna i iscrpljena da nemam volje  
    Ali biti ce valjda nekad...

• bennny20
    20. Srpanj 2019. 21:51

Rastika...ja sam prosle godine pred bozic dobika nalaz pape koji je bio koma koma... isto sve najgore... i odmah sam posumjala da nije istinit jrr mi je to uzimala najgira doktorica na planeti i to u poliklinici di nas firma salje na sistematski. Nakon toga odmah otisla privatniku na papu i rekli mi da je sve ok. Nakon par mjeseci opet isla na papu kod socijalne gin.i dosao nalaz jaka upala. Sad cu iza ljeta opet...
    Ne znam...mozda ne bi bilo lose da.prije svih tih zahvata napravis jos negdje papu...
    A ako je cin...samo dizati imunitet. Puno cura to ika i rijesi tako da se nemoj brinuti...glavu gore i hrabro naprijed. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.