Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MamaWannaBe
    18. Srpanj 2019. 18:50

KK_29.03

Raštika ja sam živila u Splitu, udala se u Metković. Tako da smo uvijek negdje između 😂

Ja se sad već brinem jer uz bol u stomaku imam i proljev, stalno podrigivam, i diže mi se želudac. Pa evo ne znam, ukucala na google piše simptomi trudnoće a na drugoj stranici piše problemi sa crijevima. Tako da evo ne znam očito simptomi trudnoće se mogu povezat sa svime 😂😂 jadne ti smo, nikad mira…
    Btw, nije tema ali ako ima koja da je u Njemačku išla, ja i MM smo ozbiljno u pregovorima da odemo izad Božića, pa ako ima netko ikakvo iskustvo bilo bi od pomoći. S tim da napomene da su mi gore sestra i zet, kupili kuću tako da za početak dok se ne snađemo imamo kat kod njih, tako da je to lip poguranac.

Ja ti vec par godina zivim u Njemackoj...ako mogu pomoci, vici :)

KK_29.03
    18. Srpanj 2019. 18:59

Mi isto imamo relativno dobre poslove, ali ne želimo i nije nam cilj do kraja života raditi samo kako bi preživili, mojoj mami su sada izračunali da će za 12 god imati penziju 1400 kn, tako da ono, mi je relativno nećemo ni imati. MM evo npr ima 5500 a ja 4500 plaću, kredit za stan 1500 kn, ja sam nakon prometne imala dosta troškova što za auto i sve, uzeli novo na posudbu do odštete, a registraciju i ostalo pokrili od plaće, nije nama toliko loše, ali moja plaća nakon 3 mj bolovanja pala na 2900, a da naglasim da imamo takve plaće a on je magistar diplomacije na engl. jeziku, a ja specijalist javne uprave, dakle oboje imamo fakultet, živimo super kako neki žive, ali nije nam cilj samo preživljavat iz mj u mjesec i ništa si ne priuštit. Znamo da je vanka teško al barem znaš za šta radiš, a ovde tonemo psihički i fizički na sranje poslovima za nikakve pare.
    Sorry šta sam se raspisala totalno van teme al baš sam trebala puknuti negdje, nitko ne razumi svi kažu da smo nezahvalni da ljudi i sa manje žive. I slažem se, ali ti ljudi nisu potrošili para i para na fakultete i obrazovanje, a neki i nemaju nit briga bit pamezi i žive od danas do sutra na kartice i dugove

sneguljica1
    18. Srpanj 2019. 19:09

Tacno tako,ppdrzavam u potpunosti..uvijek sam za soluciju da se ide ka boljem..jer gore tesko da moze..pa meni je najzalije kad vidim da neko uporedjuje moj status,koja sam bupala na fakultetu toliko godina,i kaze pa nije ti losa plata sprem standarda..ali za sta sam isla i ucila i mucila,da bih prezivljavala..no eto sreca pa suprug zaradjuje iznad svakog prosjeka..pa nam je lagano..vama zelim svu srecu..i begajmo sa ove teme 😁😁😁😁

sneguljica1
    18. Srpanj 2019. 19:20

Lavica27

sneguljica1

Lavica27 e sad stvar je u tome sto to nije odmah..mi vise od godinu dana pokusavamo a nista..e zasto sumnjam u to da mu nije dobar spermiogram,bas zato sto on vodi zadnje 3 god bas zdravu ishranu.i svaki dan jede neku mjesavinu koja je kao i za mnoge druge stvari i za te spermiograme dobra..a i njemu kuvam caj koji je za to dobar mada sam ga kuvala cisto eto da ga ukljucim u sve to,a nije mi palo na pamet da mozda nisu u redu..jer kao sto napisah vodi bas zdrav zivot,a i vec imamo 2 djece..ja 2 carska..pa zato ja nesto mislim da je u meni problem.a tebi punoo hvalaa na savjetima

Snjeguljica ako se ne varam, spermiogram se može promijeniti,pogoršati I poboljšati,ali zašto nagađati kad za 2 dana možete imati rezultate?

Što se tvoja 2 carska tice moguće je da su ti nastale pristalice (gotovo uobicajeno) pa ti nije loše otići na hsg sonograam (propuhivanje jajovoda-to je čak terapeutska metoda u sjevernim zemljama,tako mi je gin rekao),jer bezveze se kljukas cajevima ako se npr jajasce nemoze spustiti.

Sretno!

Razgovarala sam sa dr,smatra da nema potrebe za hsg-om,svi nalazi su okey,jer sam odradila bas detaljne pretrage,,da sacekamo spermiogram,i ako on bude u redu,kaze da pustimo pola godine,da pratim lh trakicama,i da se opustim,smatra da je problem na psihickoj bazi (luda me hvata od te recenice)

En@
    18. Srpanj 2019. 19:45

Raštika

Pozdrav zene 🙋🏽
    Upravo me zvala gin stigli rezultati pape, imam cin 3. Sutra ujutro idem kod nje da mi napravi jos neke briseve, dat ce mi uputnicu za split za pregled i najvjerojatnije na operaciju…
    ima li netko iskustva s tim?

Cin 3 😓 imala,operirala i nemaaaaa viseeee.
    Ja sam isto iz ma al sam u zg u ginodermu otisao i dr ljubojevic cap cap i ode letzom.i nalaz iza toga uredan vec 2god.viskovic i letica su pohvalili kako je to vrhunski napravila da se nista skoro ne kuzi.tako da moja topla preporuka za ginodermu

Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
    On 41,oligoasthenozospermia
    3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
    menopur 150,225, cetrotide
    14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
    7.mj/18 Petrova dr.😍
    Ovaleap 225,150, cetrotide
    18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
    9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
    Bemfola 150,225,150, Cetrotide
    transfer 8stanicnog beta 0
    2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0
    Vracam se kod dr.😍

Raštika
    18. Srpanj 2019. 20:05

En@

Raštika

Pozdrav zene 🙋🏽
    Upravo me zvala gin stigli rezultati pape, imam cin 3. Sutra ujutro idem kod nje da mi napravi jos neke briseve, dat ce mi uputnicu za split za pregled i najvjerojatnije na operaciju…
    ima li netko iskustva s tim?

Cin 3 😓 imala,operirala i nemaaaaa viseeee.
    Ja sam isto iz ma al sam u zg u ginodermu otisao i dr ljubojevic cap cap i ode letzom.i nalaz iza toga uredan vec 2god.viskovic i letica su pohvalili kako je to vrhunski napravila da se nista skoro ne kuzi.tako da moja topla preporuka za ginodermu

Ajme odlično! Naletavala sam na netu na tu polikliniku... a daj mi reci molim te još ovo.... nakon pape šalje se  u split na nešto na k, stalno zaboravljam i onda nakon toga se ide na operaciju? Jesam dobro ja to pohvatala? Jesi ti sve obavljala privatno ili?
    Mene više strah sad kako ću reći na poslu, sezona, ovo ono, još ću dobit  nogu al briga me.
    I koliko se otprilike čeka na operaciju? Oporavak je koliko sam skužila dva tjedna? Tad si na bolovanju, jel može tebi netko zabranit da ideš na bolovanje? Znam da su glupa pitanja al sve ovo mi je (hvala bogu) novo.

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

Raštika
    18. Srpanj 2019. 20:06

Ja bi iskreno to obavila privatno nego da idem u Split, platit ću koliko god treba..

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

pticatrkacica
    18. Srpanj 2019. 20:20

Draga Snjeguljice,ja sam na ovom forumu vec duze vrijeme. Ne znam da li si ikad naletila na moj post..  Hocu da ti kazem razmialjala sam isto kao ti. Imam sina od sest godina. Prve tri godine nismo htjeli odmah drugo dijete. Njega sam zatrudnila ne znajuci ni kako.  Nakon sto smo sve posredjivali ja sam pozeljela bebicu. U pocetku samo pustis,bit ce. Ali kako je vrijeme prolazilo pocela se javaljati sumnja da sa mnom nesto nije ok. Izvadila hormone povisen prolaktin i tsh i dobila trrapiju. Ali mi je ginekolog rekao da bista dalje nece raditi sa mnom dok muz ne napravio spermiogram. Ja ko i ti. On zdrav ziv,trenira super se hrani,ma ne moguce da  je do njega. Nedavno u drugom mjesecu mislim,napravi spermiogram sve same nule. Najtezi oblik azoospermija. Predlazu nam biopsiju da se vidi ima li uopce spermija u testisima. Bez obzira sto imamo dijete. Spermiogram je promjenjiv. I moze bilo kad nestat spermija upala,vrucina,udarac,stres.... Mi stali na loptu. I sad koristi caj od casne iz Posusja,evi prije petnaest dana pomaknuo se spermiogram sa nule. Nije ni blizu idealnog,al Boze sta bude bit ce. Ako je sudbina da rodim sinu brata ili sestru,bit ce. Hocu da kazem,lakse je da on napravio spermiogram nego da ti npr.propuhujes jajnike. Nit njega to boli nit ista,je malo neugodno,al prezivjet ce.
    By the way ja svaki mjesec brojim i cekam plusic. Odbrojavam do prvog :-) 
    Pratim vas,uz vas sam,cestitam i radujem se svim plusicima,samo se rijetko javljam. 
    Nema me,al zato sad napisah roman!! 

En@
    18. Srpanj 2019. 20:29

Meni je cin 1 u 3mj skocio na 3 i odma sam zvala u zg svoju gin i dog mi je u ginodermi sve jer se zbog mog pada imunitet meni sve dolje lomilo i meni i mojim gin je bio pun kufer vise svega.obavila i kolposkopiju i letz biopsiju odjednom i sve 750kn,eznam jel to ko meni bilo il je takva cijena.nazovi pa pitaj.a oporavak neznam ja nisam nis osjetila curila nistaaaa nista.to ti se ide odma iza menge obavit tako da pokusaj tempirat

Ja 32,AMH 26,8, hipotireoza, endometriom L.j 1,8
    On 41,oligoasthenozospermia
    3.mj/18 Petrova (dr.Vrcic 😍)
    menopur 150,225, cetrotide
    14 oocita,icsi 4,transfer 2 blastice,beta 0
    7.mj/18 Petrova dr.😍
    Ovaleap 225,150, cetrotide
    18oocita,icsi 12,smrznuta 1 blastocista Fet 2.mj/19 uz estrofem,beta 0
    9mj/2019 kbc ST(dr.Marusic 🤮)
    Bemfola 150,225,150, Cetrotide
    transfer 8stanicnog beta 0
    2/20 fet (dr.Budimir) blastociste beta 0
    Vracam se kod dr.😍

sneguljica1
    18. Srpanj 2019. 20:32

Pticatrkacica punooo ti hvala na ovom opsirnom odg,pa ja iskreno tek danas i prokontah za spermiogram,nikad mi ne bi palo na pamet vjeruj mi,,a ujutru cemo ga odradit pa cemo vidjeti..nadam se najboljem,ja njemu kuvam onaj caj Zdravac,i jede smjesu neku sa medom,za nju sam cula sve same pohvale..drzim fige da sto prije ugledas plusić 😍

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.