Tko planira i radi na bebi - nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Rita88
    21. Lipanj 2019. 22:14

I da, da me strah, strah me je, al sam nestrpljiva i zelim bebicu pa nekak ipak sve gledam pozitivno, nadam se da ce i kod mene biti treca sreca,zelim i tebi srecu da ugledas plus i da trudnoca bude zdrava i školska.

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Medo2711
    21. Lipanj 2019. 22:19

Elenicaa20

Rita bili su sve 28-29 dok nismo poceli “radit”na bebi sad su 30-33 😔 a na pregledu sam bila prije nego sto su se ovako poremetio ciklus bilo je sve uredu
    Grizli mozes li mi napisat molim te sta treba prvo uradit od pretraga osim papa testa to mi je bilo uredu i pregled obicni
    Planiram sad kad menst prode i kad covjek ode na put otic privatno i trazit sve sto mogu uradit da bih znala jel ima neki problem sa mnom
    Pa sta je najbolje prvo uradit ili ginek.predlozi sam
    Necu ici u ove drzavne pa tamo srest neku poznanicu da mi ispire pamet s pitanjem “to ti trudna pa dosla”🙄
    Idem sto dalje i privatno hah

Pretrage:FSH,LH,AMH,PROLAKTIN,hormoni stitnjace,ESTOGEN, progestrogen, testosteron, 

Amh 0.6 Fsh 19.0 2018 12.2 2019
    Lh 8.3
    🤞🤗
    1.Ivf 4/19 menopuri 1200,nula stanica
    2.7/19 prirodni,nula stanica

Reni
    21. Lipanj 2019. 23:15

Raštika

Jutro cure 🌞
    Reni, jesi uspjela na wc?
    Ja sam na 8 dana do menge… valjda. Do neki dan sam bas bila nekakk pozitivna kao nece ni doci, ma trudna sam al sad lagano sumnjam nakon svega. Jucer kupujem u dm-u nesto i kazu mi na kasi da imam kao popust 23 kn hocu ga iskoristit. A ja ko iz topa, ne! Odmah u glavi mi kombinacija sad ces fino uzet dva testa i to ti dodje ko da si ih dobila gratis. 😂😂😂 Nadam se da cu se iskulirati oa necu ni otic do dm-a.
    Kakvo je stanje kod ostalih cura? Na kojem danu ste? Jel ima netko da samnom odbrojava?

Ma jesam nesto sitno 🙈 al dobro krenulo je pomalo,bolje ista nego nista. Nadoc ce to. Ne pizdi mi sad,mi smo trudne 😂😂😂 dok tetka ne dođe 🤮🤮🤮😂

Raštika
    22. Lipanj 2019. 08:39

Znas reni da je zatvor simptom trudnoce. To je to onda. 😂😂😂😂 
    Eto mene na 7 dana do pozitivnog testa. Pristica nema fala nebesima, nisam napuhana, cicke me pa skoro da i ne bole dok su me prosli mjesec rasturale i naravno ispristala sam se po vratu ajme ajme. Po cickama bi rekla da se menga uopce ne priblizuje. 🤷🏼‍♂️😂😂😂

Ja 🧜‍♀️35 on🦸‍♀️39
    Skoro 3 god pokusavanje
    On sve super, ja lijevi jajovod neprohodan, ostalo sve okej
    Miomi, polipi... Miomi ne smetaju🤘
    S novom godinom krecemo s novim nadama🤞❤️

Mika111
    22. Lipanj 2019. 09:07

Rastika neka ti se menga ne priblizuje iducih bar 9 mjeseci😊😊.
    Tako je Reni, to je taj stav, trudne smo i gotovo
    Rita nadam se da nas obje ceka treca sreca uskoro.

Grizli
    22. Lipanj 2019. 09:09

Elenicaa od pretraga dobro je napraviti briseve ako su stariji od 6 mj. Spolne hormone vaditi izmedju 3-5dc i to fsh, lh, prolaktin, estradiol, testosteron, dobro bi bilo i amh al nije nuzno za pocetak + tsh u isto vrijeme. 21 dc odnosno 7 dana nakon utvrdjene ovulacije progesteron. Ako ti itko u obitelji (krvnom srodstvu) ima secernu bolest onda radit ogtt test. Mozd cak i vitamin D posebno ako nisi tip koji puno vremena provede vani na suncu.
    Rita jesi vadila amh, i mozda da trazis uputnicu za antitijela anti TPO, anti TG ako nisi vec prije vadila. Dodatno bih na tvom mejstu s obzirom na 2 spontana trazila imuno pretrage kortizol, kariolipindka antitijela, adenostendion + vitamin D, folnu kiselinu, vitamin B12. Ako partner nije radio onda spermiogram obavezno. I krvne grupe ako neznas koje ste. Rani spontani mogu osim nepoznatih uzroka sto je cca 50% svi ranih pobacaja, biti povezani sa stitnjacom, genetskim poremecajima, losim spermiogramom (spori spermiji, morfoloski neispravni), prevelik broj antitijela pa tvoje tijelo odbija plod, isto se jako rijetko al moze se dogadjat u slucaju da si ti 0+, a partener - rh A ili B (to je recimo kod nas sumnja da je problem), povisene vrijedosti androgenih hormona, manjak vitamina D, povisen secer u krvi, losa cirkulacija. Vecina zenskih faktora povezana je sa kvalitetom jajne stanice i bas neki dan sam naletila na tekst gdje objasnjavaju kako losa kvaliteta js u velikoj mjeri utjece na biokemijske trudnoce. 

Grizli
    22. Lipanj 2019. 09:10

Mika nek joj ne dodje bar 12 mj. 🙃 Za 9 bi joj bilo prebrzo! Hehehe. A isto zelim i tebi. 

Mika111
    22. Lipanj 2019. 09:27

Grizli

Mika nek joj ne dodje bar 12 mj. 🙃 Za 9 bi joj bilo prebrzo! Hehehe. A isto zelim i tebi.

Može Grizli, nek se obje pridružimo tebi i neka nas mM preskoči na bar godinu dana😉😉

Rita88
    22. Lipanj 2019. 09:55

Grizli radila sam antitjela stitnjace, sve je ok, nemam autoimunu bolest, samo me taj tsh zeza,al to drzim sad pod kontrolom, da moram jos neke pretrage obavit to sigurno, muzu sam vec spominjala spermiogram i slaze se da ce to napravit, mozda sad vec na godisnjem kad budemo bili u 7 mj. Koga trazim uputnicu za te ostale pretrage sto si navela, vitamin D. folna, itd. jel to moze dr opce prakse ili ginic bas mora? krvna grupa sam ja B+ isla sam operaciju zuci pa znam al za muza neznam. I da cirkulacija mi je koma, tolko mi noge znaju trnut pogotovo lijeva da se moram udarat po nozi da mi proradi malo, uzas
    Rastika sad ce proc tih 7 dana, tebi ce vjerojatno bit vječnost, al eto nam plus uskoro 😃😃
     ti si sve obavila od pretraga jel ima uzrok spontanih
    Mika111 ti si obavila sve pretrage, jel ima uzrok spontanih?
    Koga još cekamo za plus ovih dana

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

Rita88
    22. Lipanj 2019. 09:57

Rastika ovo je za Miku sto se tice spontanih, pobjegla mi zadnja recenica kod tebe 🙄

Ja- 34 god, muz-38 god
    Ena 25.03.2021 ❣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.