Tko planira i radi na bebi- drugi nastavak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    peggy95
    12. Rujan 2019. 15:01

bebalove

Cure malo skrećem sa teme,da li koja od vas zna nesto vise o aneksioznosti i zacecu.Naime vec duzi niz godina imam strahove od igle,injekcija(ustvari kako znam za sebe taj strah postoji,ali je genetski od majke)eh sad zadnje 2-3 godine sam aneksiozna bas previse,ali sve odlazem odlazak psihologu zbog tih lijekova antidepresiva,jer nekako se ne mogu pomiriti sa tim da u 22oj godini spadnem na lijekove a plus sada planiram trudnocu.Simptomi su dosta ucestali jer imam strah da ce se nesto dogoditi lose(smrt) tipa mm ce udariti struja,igra igrice i mobitel se zagrije mene panika uhvati da ce mu se mobitel zapaliti u rukama tj.da ce baterija od topline se napuhati i puknuti povrijedit ce se ili da ce se u snu ugusiti jer ima probleme sa sinusima pa dise na usta…itd u nedogled su neki strahovi gdje mene uhvati panika tesko disanje, ubrzan rad srca,nervoza u prsima ..Eh sad napokon sam odlucila da odem psihologu jer sama to ne mogu prevazici koliko god se tjesila da mogu.Moje je pitanje da li se ide svom doktoru po uputnicu za psihologa,i da li ako krenem sa antid.moram jedno vrijeme stopirati sa planiranjem bebe?? Hiljadu pitanja imam a nigdje odgovora na googlu…Malo je problem sto sam u drugoj drzavi a ne razumijem.bas dovoljno jezik pa razmisljam kako da odem do psihologa a da se dobro razumijemo..Uhhh sa 22 godine sam prosla sito i reseto pa nije mi ni cudno sto sam dosla do ove situacije nazalost

Znam kako ti je, imam 24god i takodjer sam prosla sve i svasta, tata mi je umro kad sam imala 18 tad su mi i poceli napadaji panike a pogorasli su se prije 2 godine kad sam ja zavrsila na hitnoj operaciji di sam skoro umrla... 
    Ali sada je napokon bolje, uspjem se kontrolirati.. moras si samo sve u glavi posloziti
    Ja sam izbjegavala psihologe,psihijatre i lijekove i uspjela sam 💪😁 tako da mozes i ti! 

🙋🏻29god / 🙋🏼‍♀️27god / Pokušavamo od 2./2018.
    Ja: AMH 76.6
    Muž: 6./2021. Oligozoospermia
    Missed ab. 7tt 3./2020. 💔 (prirodna trudnoća)
    AIH 05/21 ❌
    IVF klomifen,oplođene 2 JS 07/21 svježi trodnevni ET ❌
    28.7. punkcija - 15 jajnih stanica,od toga 13 oplođeno-4 blastociste
    2.8. - 2 vraćena, 2 🐧🐧
    11.08. - beta 6,4 biokemijska 💔
    FET 🐧🐧- 21.12.
    31.12.'21 beta 127 ❤️ srce imamo 12.1.'22❤️
    💙Dečkić💙
    KBC Osijek

KK_29.03
    12. Rujan 2019. 15:03

bebalove

Cure malo skrećem sa teme,da li koja od vas zna nesto vise o aneksioznosti i zacecu.Naime vec duzi niz godina imam strahove od igle,injekcija(ustvari kako znam za sebe taj strah postoji,ali je genetski od majke)eh sad zadnje 2-3 godine sam aneksiozna bas previse,ali sve odlazem odlazak psihologu zbog tih lijekova antidepresiva,jer nekako se ne mogu pomiriti sa tim da u 22oj godini spadnem na lijekove a plus sada planiram trudnocu.Simptomi su dosta ucestali jer imam strah da ce se nesto dogoditi lose(smrt) tipa mm ce udariti struja,igra igrice i mobitel se zagrije mene panika uhvati da ce mu se mobitel zapaliti u rukama tj.da ce baterija od topline se napuhati i puknuti povrijedit ce se ili da ce se u snu ugusiti jer ima probleme sa sinusima pa dise na usta…itd u nedogled su neki strahovi gdje mene uhvati panika tesko disanje, ubrzan rad srca,nervoza u prsima ..Eh sad napokon sam odlucila da odem psihologu jer sama to ne mogu prevazici koliko god se tjesila da mogu.Moje je pitanje da li se ide svom doktoru po uputnicu za psihologa,i da li ako krenem sa antid.moram jedno vrijeme stopirati sa planiranjem bebe?? Hiljadu pitanja imam a nigdje odgovora na googlu…Malo je problem sto sam u drugoj drzavi a ne razumijem.bas dovoljno jezik pa razmisljam kako da odem do psihologa a da se dobro razumijemo..Uhhh sa 22 godine sam prosla sito i reseto pa nije mi ni cudno sto sam dosla do ove situacije nazalost

Ja ti mogu samo jedno reći, ako kreneš u vrtlog sa terapijom i tabletama, antidepresivima i sličnim jakim terapijama, tu ti nikad nema kraja, na to ćeš onda bit osuđena do kraja života. 

KK_29.03
    12. Rujan 2019. 15:10

Ja sam nedavno imala prometnu nezgodu gdje sam jedva živa ostala, i jako puno tableta imam u kućnoj ljekarni ali se probavam suzdržati koliko god mogu ji uzmem rijetko kad normabel jer znam kad upadnem u taj vrtlog da mi je gotovo. A da je teško, teško je, pokušavam se kontrolirati. Ja ti savjetujem pošto radiš na djeci da se pokušaš sama kontrolirati, malo razgovora kod psihologa, ali nikako tablete, ionako bi uskoro postala imuna na njih tako da opet nema smisla. Razgovor s bližnjima je najbitniji, meni je psihijatar rekao koji mi je privatno došao doma i inače je javna osoba- ko ti je god pri ruci a treba ti raugovor- razgovaraj. Kome budeš dosadna sa istom pričom makni ga od sebe

bebalove
    12. Rujan 2019. 15:11

KK_29.03

bebalove

Ja ti mogu samo jedno reći, ako kreneš u vrtlog sa terapijom i tabletama, antidepresivima i sličnim jakim terapijama, tu ti nikad nema kraja, na to ćeš onda bit osuđena do kraja života.

Ee pa zbog toga sam najvise i odlagala da idem psihologu,jer je zavisnost od tih antid.
    Ja imam jednu poznanicu koja je bila na antid.i polako se skidala sa njih i vise ne pije,drasticno se udebljala ali opet ponekad su tu ti simptomi prisutni.
    Pokusavam sama sa sobom da rijesim,da savladam taj strah al jace je od mene da cak me lijeva strana zaboli(srce) i ta bol se siri niz lijevi ruku.
    Hipohondar sam sto se tice bolesti,uvijek mislim na najgore sta god me zaboli.Prije dvije godine sam imala neku upalu koja se odrazila na jezik,imala sam na jeziku bijele fleke i skroz ispucan a sa strane izbocen jezik svaka hrana mi smetala gdje sam ja sebi prvo umislila da imam candidu,pa kasnije tumor.Dok nisam otisla na briseve nisam se ni smirila..Na kraju bila bezazlena upalica koju sam rijesila tabletama..

KK_29.03
    12. Rujan 2019. 15:48

Moja prijateljica je iszo tako nakon nezgode dobila kao Xanax, i popila i kaže ajme super mi je. Ja kažem pa naravno da će ti bit super kad te umiri al nemoš vječno tako. I na kraju se navikla na njih, jedva se skinila s njega

12. Rujan 2019. 16:04

bebalove

Evo da se oglasim i ja.. isto imam 22 godine. Prvi napadaj panike sam dobila prije cca. 3 godine i to iz cista mira. Od toga napadaja svaki je bio gori. Oboljela sam od anksioznosti. Uzasno se bojim bolesti i na svaku bol makar najmanju moj mozak bi reagirao panikom i to prilicno zestokom da bi se jedva smirila. Nisam isla ni doktoru stvarno nigdje, a kao sto ste vec napomenula prosla sam toliko toga da se uopce i ne cudim sto mi se to desilo. Jedan dan dok sam lezala isto sam osjetila bol (inace imam ogroman strah od smrti, neopisiv), i sama sebi sam rekla ma briga me vise, ne mogu vise podnijet ni ovaj strah ni nista. I panika je prestala iste sekunde. Ne kazem da ce biti iste sekunde ni minute ni sata a ni dana. Potrebno je neko vrijeme ali ti savjetujem da ne koristis tablete, jer ovisnost je duplo gora od panike. Sve kako je doslo samo, samo ce i otici. Ja znam da ces ti to pobijedit jer sam i ja i puno drugih djevojaka. Budi jaka i ako ti sto treba obrati se nama.
    Svu srecu svijeta ti zelim 😊

jelenajelena
    12. Rujan 2019. 16:21

Zene moje..da li se vama ikad desilo da tokom cijelog ciklusa imate bolne grudi🤔 od proslog ciklusa pa sad i poslije ovih plodnih dana na sekunde zabole pa ko da me jeza kroz njih neka.prode....🙄🙄😮

Ja-27
    MM-33
    6god pokusavanja
    3spontana i vm...

• maki94
    12. Rujan 2019. 17:06

Cao devojke... Treba mi vase misljenje... Decko i ja samo i ali nezasticen odnos 1.9, dva dana nakon toga dobila sam menstruaciju koja je bila na vreme. Medjutim jutros kada sam otisla u wc primetila sam na gacicama svetlo roze iscedak. Da li je moguce da je to implantacijsko krvarenje i da sam trudna? Naravno zeljno ocekujem da je tako... 🤗

• maki94
    12. Rujan 2019. 17:10

Pri tom imam slabije bolove u donjem delu ledja...

tufnica1602
    12. Rujan 2019. 17:30

jelenajelena
    Imala sam ja to prije koji mj...vjestica dosla na vrijeme 😏😏 nadam se da je kod tebe simptom trudnoce 😁😁😁❤️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.