Hope hvala ti :D ako bas bude trudnoca, onda ne mogu da vjerujem da je tako brzo, inace za prvu bebu nam je trebalo, 13 mjeseci. A 90% zena citala sam drugi put brze zatrudni, po iskustvima drugih :D nadam se da cete i vi ugledati pluseke ubrzo, a da je u moj tocan :D
Hope hvala ti :D ako bas bude trudnoca, onda ne mogu da vjerujem da je tako brzo, inace za prvu bebu nam je trebalo, 13 mjeseci. A 90% zena citala sam drugi put brze zatrudni, po iskustvima drugih :D nadam se da cete i vi ugledati pluseke ubrzo, a da je u moj tocan :D
Stvarno si čitala da 90% žena brže zatrudni drugi put? Riječi ti se pozlatile hahaha
Ja baš obrnuto čitala, da drugi put obično duže treba haha
Nala33 hvala puno na odgovoru, ja sam trazila od doktorice dodatne pretrage da se vidi sto je, ali mi je doktorica rekla da sam premlada da jos cekamo😣😭 polako ludimo, inace ja imam 22 godine a suprug 26
Da mlada jesi ali 3 godine je puno ako se baš trudite za bebu. Ja bi po tražila drugo mišljenje. Jer kažu ako se između godine, godine i pol ništa ne desi vrijeme je za neke pretrage samo da se vidi ako šta ima. Možda nije ništa. Jer danas ima dosta tih idiopatskih problema…. Čitala sam. Ima parova koji pokušavaju i 5 godina jer sve je u redu. Neznam, ja bi rekla d aje nama sada oko 3 godine isto. Kao i to imam problema s redovitim ciklusima i moj ginekolog mi je uvijek rekao da ću morati dobro pratit ovulaciju za trudnoću. Neznam ako si probala s tim ovulacijski testovima? Kod mene na dojo treba samo taj blagi kick hormona, kažem dečko ima kao neku balgu teratospermiju ali bio je ona zahvatu za to. I čitala sam uz zdravu prehranu to se poboljšalo. Na kontroli kasnije sve je bilo bolje čak je i doktor rekao migracija i sve je ok. Zašto neće neznam… Stvarno se nadam ovom ciklusu da se šta ulovilo. Ja to savjetujem ako nisi probaj da pratis ovulaciju I kako kažu najbolje sex svaki drugi dan. Ali ja bi svejedno išla vidjeti da li je sve ok. I da dečko isto napravi spremogram. Jer možda je sve ok, možda je neki problem, mislim da je bolje ako je šta znati i krenuti u borbu. Jer znam svi kažu kada se opustite, bez stresa i to beba će doći. Ali lako je to reći.. Mislim da je danas stres dip svakodnevnog života a kad želiš bebu to opusti se nije da baš funkcionira. Razumijem te skroz. Nadam se da ćeš naći pomoć za otkrivanje problema.
Nisam si kupila bas trakice za praćenje ovulacije, kupila sam si maybe babe mikroskop... Ne znam vise sto da radim idem danas opet na pregled tj kontrolu pa cemo vidjeti ako mi nista ne kaze kako treba opet privatno ali kod drugog doktora na kraju... Osjecam se polako izgubljeno i jadno, ne znam osjecaj su izmjesani...
Stvarno si čitala da 90% žena brže zatrudni drugi put? Riječi ti se pozlatile hahaha
Ja baš obrnuto čitala, da drugi put obično duže treba haha
I ja sam čitala da se drugi put teže zatrudni, neke žene pate od sekundarnog steriliteta nakon uspješne prve trudnoće.
Hope, vidim rijesila si nedoumicu, u svakom slucaju racunas taj dan kad je kreula menga..E moram napisati i ja sam citala da zena kad prvi put ceka na trudnocu da drugi put lakse ostane T, a ewo kod mene dvije trudnoce, odmah zabebila, a sad preko godinu i nista, sem biohemijskih..ko ce ga znat sta se desava..Neka nam je srecmo svima 😍😍😍
Vezano za zatrudnjivanje drugi puta, pogledajte iskustva zena po forumima, ja sam citala i na njemacki i engleski, tj njihovi tamo forumi, i 90% drugi put brze zatrudnilo. A citala sam i o sekundarnom sterilitetu, jeste ucestao.
Maybebaby
Potraži drugo mišljenje.
Meni i mom dragom je sada preko godina dana od kad pokušavamo.
Čekala sam godinu dana koliko i kažu da je mladom paru dovoljno da ostvare trudnoću.
Znači krenula sam s 25 sada imam 26 i dalje ništa.
Za sada, kod mene je sve uredno. Nemam policistične jajnike ni nikakve probleme, brisevi uredni,
jedina je opcija još ostala hormoni koje vadim sad ovaj ciklus.
Ginekologica kaže da ako su hormoni u redu, a vjerojatno jesu jer mi je menga uglavnom 27-29 dan onda muž radi spremiogram. Mislim da nemaš što čekati...
Uostalom, ukoliko imaš lošeg ginekologa sve to možeš odraditi privatno gdje te neće nitko maltretirati izjavama još je rano i dođite iduće godine, što se brinete mladi ste i slično.
𝐻𝑜𝑑𝑎𝑗, 𝑛𝑒𝑏𝑜 𝑠𝑡𝑟𝑝𝑙𝑗𝑖𝑣𝑒 𝑣𝑜𝑙𝑖 ♡
Pozdrav nova sam ovdje, molila bih malu pomoc, 🙏🙏suprug i ja planiramo dijete dosta dugo (3 god).Ja nemam redovitu menstruaciju, varira od 35-90 dana, mijenjala sam doktora jer stari doktor je govorio da ne zna zasto imam ne redovite da je sve u redu samnom i kada sam se prebacila kod drugoga odmah mi je rekla doktorica da imam pcos, a u medjuvremenu sam pila kapsule ulje noćurka, (i kupila sam si mali mikroskop za praćenje ovulacije ali nista ne pomaže, pokazuje da svaki dan imam plodne dane 🤔😣☹️) onda mi je doktorica prepisala inofolic i folna kiselina i rekla da cu od toga regulirati menstruaciju i ostat trudna, ali i dalje nista vec pola godine polako ludimo i ja i suprug (sa suprugom je sve u redu, samo sam ajmo rec ja problem).Molim vas pomozite dali je netko od vas nesto pio, cula sam da je fertilup dobar ali opet i strah me svasta isprobavat dok ne saznam dali je nekome pomoglo ne zelim da mi jos vise odmogne😣☹️😭.
Unaprijed hvala svima 😘❤️
Pozz
Mi smo isto pokusavali skoro 3 god. S muzem sve u redu ,ja sam jednom imala cistu i to je bio jedini i zadnji put. Imala sam i eserihiju koja se konstantno vracala nekih 5 god. Za eserihiju sam pila antibiotike..
Menstr.mi je bila redovita uvijek.
Pila sam femisan a kapi i maca prah. Nista nije pomagalo,nikako nisam ostajala trudna.
Nakon neke 2 god.smo pukli oboje i rekli smo da se necemo opterecivat,neg kad bude,bude jer smo mladi. Poceli smo raditi na bebi kad sam ja imala 22 god,a on 21.
Prosle god ostala trudna,sad malac ima 8mj.
Nedavno smo poceli raditi na dr.bebi jer se bojimo da ce nam dugo trebati opet.. citala sam i ja da se brzr zatrudni drugi put,al i to je kako kod koga
https://lb1m.lilypie.com/4A2Pp2.png
Sortiraj odgovore
Najstariji