Tko planira i radi na bebi -četvrti nastavak 🤰🏻🤰🏼🤰🏽🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mia333
    27. Listopad 2020. 22:02

lindsay

Draga Divna, uz svu muku koja me snasla ove godine oko planiranja bebaca pa do nalaza od dragog koji nas je bacio na koljena nisam nasla na rijeci utjehe. Niti postoji nesto sto bi maknulo moje misli s te teme. Pisala sam ovdje jednom, nasla sam mir u tome da prihvatim probleme koje imamo i suocim se s njima. Da gledam istini u oci ne poricuci je i da skinem ruzicaste naocale. Pocela sam vaditi svoje nalaze, to dosta traje. I nagodinu idem na MPO. To je nesto sto za sebe u snu nisam mogla zamisliti ali tako je kako je. Volim dragog jako puno i ne mogu dopustiti da nam se zivoti raspadnu cak i ako godine prodju u bezuspjesnoj borbi. Ako dodjem u menopauzu ili do zasicenja od svega tog prije nego ostanem trudna dogovorili smo se putovati svijetom. Mislim da je najbolji lijek prihvatiti situaciju. Jer konstatan stres je okidac za mnoge bolesti ne daj boze nikome. A ja njemu i on meni treba jos puno puno godina za suzivot,poljubac, oslonac, prijatelja. Tako da treba gledati i dati sve od sebe za potomstvo ali ako uz sve lijecnike,napore, inekcije ne ide treba znati i da iza toga postoji zivot i ostati emaptična osoba. Moras naci mir u sebi a to je proces. Moras se suociti i s najljepsim i najcrnjim scenarijem i znati da ako je i najcrnji sto se tice začeća tvoj zivot tu nije gotov, jos moras disati i napraviti svasta u njemu. Zato ne ocajavaj, dijete je najveci blagoslov u zivotu i vjerujem da ce ti se ostvariti. Isto tako, pogledaj u najtamniji kutak sebe i razmisli sta te usrecuje za 5 godina, 10 godina sta volis i koliko i predaj se tome. Zivotinje, kozmetika, putovanja, citanje, vjezbanje… ima zivota i prije i poslije djece. S njima ili bez njih. Ne dozvoli da ti trenutna situacija odredjuje zivot u nazalost tuznom i zalosnom tonu kojeg cujem u tvojoj poruci. To je samo trenutno i vrlo je vjerojatno da ce mozda vec sutra situacija biti bolja. Mozda za koji dan beba na putu. Ili koji mjesec. Ali nauci zivjeti s tim cekanjem niposto se nemoj duhovno predati ❤
    Zivot je lijep mila moja. I tezak, ali i lijep. Sretno ❤

Potpisujem svaku napisanu rijec! ❤

pokusavamo od 11/2018
    oligoasthenoteratozoospermia 2% prog. pokretnih

Mia333
    27. Listopad 2020. 22:07

watson009

Hvala vam lijepe moje doktorice ♥
    Lindsayslavonko znam za slaninu i luk i ja sam Slavonka-Purgerica hehe…evo dala si mi ideju za dorucak hehe
    Joj bas se naljepilo na mene,cuvajte mi se 🙌

Watson ja sam cula da krumpir pomaze...plosno narezati, staviti na noge i obuci carape preko...

pokusavamo od 11/2018

Lullaby
    27. Listopad 2020. 22:12

Meni prošli plodni dani, kreće odbrojavanje i baš me hvata trta što će biti. Mi smo morali pričekati s bebom i pokušavamo tek dva ciklusa, ali sve skupa traje duže vrijeme, pa sam nekad nervozna oko svega. Ne znam što bih rekla. Ja se tješim da sve ima svoje zašto i da se sve događa s razlogom. Nekad se neke loše stvari dogode jer čeka nešto dobro iza ugla samo što mi to iz svoje pozicije ne vidimo. Tako mislim da i moja mrvica čeka iza ugla, samo trebam strpljivo do nje. Mene tješi ova grupa jer vidim koliko drugi pokušavaju i što su sve prošli, a ipak su vedrog duha i puni pozitive, pa kad me uhvati žuta minuta opalim si jedan imaginarni šamar da se trgnem i guram dalje jer sam tek na početku. Sve će doći i svega će biti samo netko mora težim putem do toga i treba održati tu pozitivu i ne klonuti duhom. Pokušavam se koncentrirati na neke druge stvari i izmišljam si projektiće doma da me zaokupe.

joy
    27. Listopad 2020. 22:54

Večer žene, imam možda malo glupo pitanje...
    prije trudnoće imala sam redovite cikluse 28 dana, kiretaža je bila 29.8. a mjesečnica nakon nje 29.9. koja je trajala 14 dana, da li je moguće da trajanje mjesečnice produži ciklus? 
    Trenutno nemam nikakvih simptoma da bi mjesečnica uopće mogla doći kroz koji dan

11/2017 missed ab 12tt
    7/2018 missed ab 8tt
    8/2020 missed ab 11tt

SunnyS
    27. Listopad 2020. 23:18

Watson, drži se.. nadam se da nije nešto opasno i da će proći nakon čaja, meda, limuna i odmora..
    Joy, jesi napravila test na T? Žao mi je zbog ponavljanih missed ab.. kako se osjećaš sada?. sretno, šaljem zagrljaj! 

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

Mia333
    27. Listopad 2020. 23:27

Divna_Sa

Zene, ne ocajavajte, pogotovo vi sto vec imate svoju djecicu, dar od Boga, uzivajte, volite svoga muza i ne dajte da nesto poljulja vas odnos.
    Ja sam nekih zadnjih pola godine pocela izbjegavati ljude, neku dalju rodbinu, udaljavati od svakoga, samo zato sto mi je smetalo sto me pogledaju u stomak, stvorila sam sebi neki pritisak da svi ocekuju bebicu, da nam zadiru u privatnost.
    I znam da nas sve nervira ono " Opusti se i doci ce"ili "Bice kad se najmanje nadas" ali stvarno pocinjem da mislim da mi sebi puno toga stavimo na ledja… kao da smo nesto krive i onda citamo puno, nerviramo se, osluskujemo svaki simptom ( do sad sam barem 3 puta bila sigurna da sam trudna 😂).

Zato, molim vas da mi pisete sta vi radite da se relaksirate, cime se oslobadjate stresa i kako ne misliti za rad na bebi kao neki zadatak 🤦‍♀️ jos uvijek smo na pauzi ali eto da se pripremim kako da sto manje mislim na sve to sto nam slijedi.

Divna_Sa to je proces kojeg svaka od nas treba proci. Kada pogledas unatrag i pomislis da ste prije te odluke imali savrsen zivot, shvatis da vam ta odluka, sve poslje nje i sve vezano uz nju ne moze predstavljati pocetak ni kraj.
    Bitno je sacuvati hladnu glavu, informirati se i objektivno sagledati cjelokupnu situaciju.
    Nadalje je bitan iskren razgovor, dakle potpuno ogoljenje bez usprezanja, razmjena misljenja i stavova, emocija i zelja, mogucnosti i granica kao i vremenskih okvira da bi se postiglo uzajamno razumijevanje i podrska te na temelju toga stvorio plan a, b, c...
    Kada se sastavi plan puno je lakse nositi se sa situacijom jer je jasno da za taj odredjeni problem vec postoji rjesenje i ne koracate dalje dezorijentirano u mraku. 
    Potrebno je izgraditi cvrste temelje koji imaju uporiste s obje strane i ojacati se iznutra, a ne traziti spas u slamcicama oko sebe. Kada si jak iznutra tudji komentari, misljenja, ocekivanja postaju nebitna i mozes ponovno prigrliti djecu, igrat se snjima, pogledati trudnicu, biti u drustvu i smijati se od srca.
    U sustini, nakon tog "destruktivnog" perioda je potrebno izgraditi put natrag, vratiti se pocecima kada smo jako i samouvjereno koracali kroz zivot i glupe komentare jednostavno stavljali na "ignore".

pokusavamo od 11/2018

SunnyS
    27. Listopad 2020. 23:43

Mia333

Divna_Sa

Zene, ne ocajavajte, pogotovo vi sto vec imate svoju djecicu, dar od Boga, uzivajte, volite svoga muza i ne dajte da nesto poljulja vas odnos.
    Ja sam nekih zadnjih pola godine pocela izbjegavati ljude, neku dalju rodbinu, udaljavati od svakoga, samo zato sto mi je smetalo sto me pogledaju u stomak, stvorila sam sebi neki pritisak da svi ocekuju bebicu, da nam zadiru u privatnost.
    I znam da nas sve nervira ono " Opusti se i doci ce"ili "Bice kad se najmanje nadas" ali stvarno pocinjem da mislim da mi sebi puno toga stavimo na ledja… kao da smo nesto krive i onda citamo puno, nerviramo se, osluskujemo svaki simptom ( do sad sam barem 3 puta bila sigurna da sam trudna 😂).

Zato, molim vas da mi pisete sta vi radite da se relaksirate, cime se oslobadjate stresa i kako ne misliti za rad na bebi kao neki zadatak 🤦‍♀️ jos uvijek smo na pauzi ali eto da se pripremim kako da sto manje mislim na sve to sto nam slijedi.
    Divna_Sa to je proces kojeg svaka od nas treba proci. Kada pogledas unatrag i pomislis da ste prije te odluke imali savrsen zivot, shvatis da vam ta odluka, sve poslje nje i sve vezano uz nju ne moze predstavljati pocetak ni kraj.
    Bitno je sacuvati hladnu glavu, informirati se i objektivno sagledati cjelokupnu situaciju.
    Nadalje je bitan iskren razgovor, dakle potpuno ogoljenje bez usprezanja, razmjena misljenja i stavova, emocija i zelja, mogucnosti i granica kao i vremenskih okvira da bi se postiglo uzajamno razumijevanje i podrska te na temelju toga stvorio plan a, b, c…
    Kada se sastavi plan puno je lakse nositi se sa situacijom jer je jasno da za taj odredjeni problem vec postoji rjesenje i ne koracate dalje dezorijentirano u mraku.
    Potrebno je izgraditi cvrste temelje koji imaju uporiste s obje strane i ojacati se iznutra, a ne traziti spas u slamcicama oko sebe.

Pametna i hrabra ženo, želim ti svu sreću!

Tvoje su riječi prave smjernice u ovom svijetu pokušavanja, razočarenja, uzastopnih padova.. ti si jedna racionalna, staložena i nadasve promišljena osoba na ovom forumu, hvala ti što si nam se pridružila! Dok sam čitala tvoje riječi, pomislila sam kako je teško vratiti se na početak, prije želje i planova za djecu. Kao da je ta želja postala čežnja koja me je svu zaokupila i promijenila dio mene. Teško mi je to zamisliti, kao da bih time zanijekala dio sebe..

👸35;
    4/2019 - spontani;
    8/2020 - zadnja M;
    Neredoviti ciklusi
    Gynositol, Prenatal

Bella🌟
    28. Listopad 2020. 06:04

Dobro vam jutro☕❤
    Watson odmaranje, propolis, čaj šipak i med, brdo mandarina, voda,sirup trputac zbog kašlja- to je meni prosli tjedan pomoglo s prehladom. Iako nisam imala temperaturu. A luppcet kao sto je netko napisao smiješ,2×500 pa ako pređe 38 skidaj lupocetom. I tuširanje u hladnoj vodi,puno tekućine pij. I ponavljam,pod dekicu i odmor 😘😘
    Joy hmmm... meni je prva nakon(nisam imala kiretazu) trajala 9 dana i bila jako obilna(došla je nakon 28 dana od ciscenja). A druga je kasnila nekih 5-6 dana.tako je bilo i još jednoj forumašici koja je sa mnom u isto vrijeme slično prolazila. Prva joj je došla na vrijeme i bila obilna i duga, a druga kasnila- odnosno ciklus se odužio. Tako da ne znam, možda tako duže trajanje produži ciklus.
    Danas pijem zadnje tabletice duphastona i sutra je dan D. Od simptoma nemam ništa posebno još uvijek. Jedino sam primijetila da mi se zadnja dva dana toliko spava, neki umor me obuzeo. Može biti zbog promijene sata. A može biti i super simptom. U svakom slučaju, sutra ćemo vidjeti jel nešto ili ništa. Jako me strah testa i razočaranja ali nema tu druge nego stisnuti zube i napraviti pa što bude.

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

• Aniram17
    28. Listopad 2020. 07:03

D.jutro
    Steta sto ne mogu vase objave "lajkati"da nepisem na svaku koja mi se svidi. Olaksava mi ovo sto prolazim to sto procitam.
    Sretno svima
    P.s. pijem premama i caj od vrkute,maline i marulje ali ne znam da li se to smije piti do ovulacije (za koju ne znam tocno kada je pa cu ici kupiti trakice) ili mogu cijelo vrijeme piti?
    Hvala na odg.

Bella🌟
    28. Listopad 2020. 07:39

anci000

Jutrooo trudilice
    Bella jel sutra piskis, jako mi se svida tvoj simptom 😘😘
    Divna i Lidsay bas ste to sve lijepo napisale, nadam se da cemo iskreno ugledat plusice sto prije i da cemo bit ponosne na sve ove dane sto prolazimo

Ugodan dan svima, ako koja piski molit cu lijepo test na sunce

Piskim sutra Ancioo 😫😁🤭💛

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.