Tko planira i radi na bebi ?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Mallla
    30. Lipanj 2015. 17:28

Ajmo mi o bebama, ciklusima, podrsci, tjesenju I slavljenju. Svatko neka cini ono sto ga umiruje I osnazuje, vazno je da ne steti drugome. Svi smo mi najprije ljudi, a tek onda sve ostalo.
    Ode smo da jedni druge tjesimo kad nam je tesko, da se skupa radujemo plusicima, nikako da osudujemo I moraliziramo jedni drugima.
    Sara, bas ljepo, veselim se svakom tom simptomu :) Dobro je upoznat svoje tjelo, pa smjesno koliko ja sama malo znam o zvojoj pipi heheh, npr. Upoznala bartolinijevu zljezdu tek kad se upalila hehehe!

Tko ono ovih par dana ocekuje T?
    Puno postova pa nisam upamtila, sorry!
    Svima kisstrudnicama, bebicama, posebno trudilicama (malo vise za srecu)

url=https://lilypie.com]

Pupa2
    30. Lipanj 2015. 17:31

Kneginja slazem se sa svim napisanim...
    Sara, samo nas ti obavijestavaj o svemu sto se dogadja :) jako bih voljela da ti mogu reci nesto u vezi tih simptoma, ali nemam iskustva. Ali kako trudnocu nazivaju drugim stanjem, vjerujem da se puno toga mijenja :) uzivaj u svakoj promjeni koja se dogadja i koja ti daje potvrdu o ugnjezdjenju tvoje mrvice!

Pupa2
    30. Lipanj 2015. 17:32

Maja, koliko mi je poznato Peppepula i ja nekako u isto vrijeme! Za ostale se vise ne sjecam... A mimica, gdje je ona? Mislim da je ona bila jos neki dan na 13.dpo, al se ne sjecam vise jel bio koji post poslije!!!!

Mallla
    30. Lipanj 2015. 17:42

Da vas dvi ste oko 4.7. To sam zapamtila!
    Nista cekamo vas I skupa s vama zelim vam plusic svim srcem!
    Bas me opusta druzit se s vama! Skupa smo hrabriji I jaci!

Pupa2
    30. Lipanj 2015. 17:55

Da, ja sam se zeznula u racunjanju pa rekla 4.7. A zapravo sam mislila da je nedjelja 4.7. Ja cekam 5.7. Al jedan dan vise manje... Samo sto me sad brine to spustanje temperature 8.i 9.dc... Vidjet cemo sve, ali u pravu si kad kazes da je lakse uz ovo druzenje :)

frufi
    30. Lipanj 2015. 18:37

Pozdrav svima, trudilicama i trudnicama!
    Danas sam se registrirala nakon silnog premišljanja, jer... nisam trudna...to ću poslije... ne znam.
    Ali eto, evo me ipak, jer sam željna podrške i smatram da ljudima oko mene dosađujem (možda sam trudna, još malo pa trebam dobit, valjda neću, danas mi se vrti, mučno mi je, pa nije...), pa se stalno ograničavam, a u biti bih željela pričati o želji za djetetom, plodnim danima, pokušajima, neočekivanju vještice :)
    Ono što me trenutno najviše zanima je što ste poduzele prije kretanja u akciju :) doktori, koje pretrage, prehrana ili neki dodaci?
    Ja iskreno nisam ništa iz nekog straha da mi doktor ne kaže nešto loše, jer imam 35 godina i nisam često po doktorima nasreću. Ali pokušavamo par mjeseci i još ništa, pa bi htjela poduzeti nešto čime bih poboljšala šanse za začećem.
    Super mi je da ovdje mogu sve to podijeliti sa vama i vi sa mnom :D

kneginja
    30. Lipanj 2015. 19:25

frufi

Danas sam se registrirala nakon silnog premišljanja, jer… nisam trudna…to ću poslije… ne znam.
    Ali eto, evo me ipak, jer sam željna podrške i smatram da ljudima oko mene dosađujem (možda sam trudna, još malo pa trebam dobit, valjda neću, danas mi se vrti, mučno mi je, pa nije…), pa se stalno ograničavam, a u biti bih željela pričati o želji za djetetom, plodnim danima, pokušajima, neočekivanju vještice :)
    Ono što me trenutno najviše zanima je što ste poduzele prije kretanja u akciju :) doktori, koje pretrage, prehrana ili neki dodaci?
    Ja iskreno nisam ništa iz nekog straha da mi doktor ne kaže nešto loše, jer imam 35 godina i nisam često po doktorima nasreću. Ali pokušavamo par mjeseci i još ništa, pa bi htjela poduzeti nešto čime bih poboljšala šanse za začećem.

evo obećavam da mi je ovo zadnji post na ovom podforumu ahhaha...jer spadam u neki drugi ;)
    ali moram ti odgovorit..jer sam sama bila donedavno u sličnoj situaciji....(ja sam 39!!!)..
    Kombiniraj (ovo govorim za slučaj da si sigurna da ste zdravi i bez nekih vecih problema)..mjerenje bazalne temperature,preporučam ti da se logiraš na Fertilityfriend,stranica je presavršena,tu sve upiszjes..iams automatsko izracunavanje plodnog dana itd... Pij čajeve...meni su čak ostale dvije vrećice(nisam ziher koji)...evo ako želiš posaljem ti ih..meni fala bogu više ne trebaju...(macina trava...kupina...ima ih masu...)
    bebu pravi par dana prije ovulacije...ja sam uvik 4 i drugi i dan prije...mozes počet čak i tjedan dana prije....
    NE gubi nadu..najbitnije :D e da i napravi briseve u gina da izbaciš svaku sumnju na bilo kakve bakterije...one znaju isto otežavat začeće.
    meni su ove metode pomogle da ostanem trudna dva pura u godini dana...prvi put nazalost los kraj..ali evo sada sretna i debela...šta i tebi želim :D što prije

a sad bježim jer mi tu nije mjesto hahaha

mimica24
    01. Srpanj 2015. 12:49

frufi

Danas sam se registrirala nakon silnog premišljanja, jer… nisam trudna…to ću poslije… ne znam.
    Ali eto, evo me ipak, jer sam željna podrške i smatram da ljudima oko mene dosađujem (možda sam trudna, još malo pa trebam dobit, valjda neću, danas mi se vrti, mučno mi je, pa nije…), pa se stalno ograničavam, a u biti bih željela pričati o želji za djetetom, plodnim danima, pokušajima, neočekivanju vještice :)

Dobro nam došla! Reći ću ti kako ja radim od kad planiram trudnoću. Budući sam punašna malo sam regulirala prehranu, pijem više vode i pazim što jedem, i malo sam skinula kile,ali se jako dobro osjećam. Također unazad nekoliko tjedana pijem Folnu kiselinu od Natural weltha, jer mi Elevit prenatal nije odgovarao na želudac, a i skuplji je dosta. Pijem i vrkutu,ali nju pijem više od godinu dana radi bolnih menstruacija. Na neke pretrage nisam išla. Sretno!!

Nessah
    30. Lipanj 2015. 19:22

Blago meni, svaki moj dolazak izazove buru emocija kod zena.. Pa samo sam vam dala informaciju. Nitko vam nije nista nametnuo niti mi je to namjera bila. Chill zene koje su se nasle prozvane!!!!!  Stvarno me nije briga sto stujete i u sto vjerujete. Meni ste sve jednake i postujem vas sa svim razlikama okej?!  nije tema ali sam se zakacila na to jer je Pupa (nadam se da nisam fulala nadimak) prva potegla temu pa sam se na nju zakacila?! Nece vam naskodit informacija o vasoj povjesti jer bi bilo dobro da je znate. Nisam imala nikakve lose primisli, tu sam da savjetujem i da se mene savjetuje. Tu sam da bodrim i da mene bodre, sa razlikama i bez njih. 
    Dakle, ponavljam, nikom ne namecem misljenja kako ste vi prozvane shvatile samo sam proslijedila informacije koje vjerovatno nikad niste cule ni procitale a mozda bi bilo korisno da znate ako vec vjerujete. Ono, bez ikakve uvrede, cisto da znate kuzite?! Samo to! I to nije omalovazavanje tvog ili uzdizanje mog, to je cista razmjena informacija koja ocito na papiru napisana zvuci totalno ofensive nego sto bi zvucala in person. 
    Ispricavam se svakoj ponaosob koja se nasla i uvrijedila na moj post! Nije mi bila namjera stvarno i nadam se da cete ispriku shvatiti na pravi nacin.
    Peace and respect svima!  

Nessah
    30. Lipanj 2015. 19:36

Frufi dobrodosla! 

Ovdje nam slobodno dosadjuj jer smo u istoj kaši !!!  Cure ti mogu reci svoje iskustvo a ja cu ti svoje. 
    Ja nisam napravila nista osim sto pijem Vrkutu, Femisan A Kapi i od nedavno pijem Prenatal od Natural Wealtha. Trenutno sam na 4-om ciklusu pokusavanja i za 5 dana mi NETREBA doci M. Prvi ciklus sam imala praznu gestacijsku i Beta mi je bila ispod nule. Od tada nisam imala nikakvih promjena, M su dosle i prosle. Sad razmisljam o LH trakicama o kojima ti cure mogu vise reci ovdje! 
    Savjetujem ti od srca da se analiziras simptome jer ces svaki ciklus biti po njima trudna a kad stvarno ostanes trudna neces ni znati sto se dogadja stoga manje analiziraj a vise se druzi sa svojom boljom polovicom! Sretno!  

frufi
    30. Lipanj 2015. 20:48

Nessah

Frufi dobrodosla! Ovdje nam slobodno dosadjuj jer smo u istoj kaši !!!  Cure ti mogu reci svoje iskustvo a ja cu ti svoje. Ja nisam napravila nista osim sto pijem Vrkutu, Femisan A Kapi i od nedavno pijem Prenatal od Natural Wealtha. Trenutno sam na 4-om ciklusu pokusavanja i za 5 dana mi NETREBA doci M. Prvi ciklus sam imala praznu gestacijsku i Beta mi je bila ispod nule. Od tada nisam imala nikakvih promjena, M su dosle i prosle. Sad razmisljam o LH trakicama o kojima ti cure mogu vise reci ovdje! Savjetujem ti od srca da se analiziras simptome jer ces svaki ciklus biti po njima trudna a kad stvarno ostanes trudna neces ni znati sto se dogadja stoga manje analiziraj a vise se druzi sa svojom boljom polovicom! Sretno!  

Hvala na dobrodošlici! Već mi je nekako lakše, malo podrške čini čuda
    Što je Vrkuta i Femisan A Kapi? (nova sam riba u gradu) i da li to sve mogu nabaviti bez doktora ili se moram najprije posavjetovati? A da ne govorim da ne znam što je prazna gestacijska i Beta. Trebala sam si nick staviti Neupućena frufi 

I pazi ovo... i ja sam na 4. pokušaju i za 5 dana (ne) trebam dobiti 

Mallla
    30. Lipanj 2015. 19:54

Pupa tu dan gore dole, nema veze...ja sebi stavljam od 4.7 do 11.7 mogucnost stizanja M, jer nikad zapravo neznam kad ce tocno stic. Ugl. Taj tjedan nam je onda napet 
    Ja ti o bazalnoj temp. Stvarno neznam, nemam iskustva, al nadam se da ti je pad temp. Bio neki okolinski faktor.
    Frufi dobrodosla I sto manje ostala na ovoj temi! Evo meni je ovo prvi ciklus pokusavanja, imam 25god! Jedino sto pijem su multivitamin sumece tablete cisto uz rucak umjesto soka! Narucila sam s ebaya lh trakice koje cekam da dodju! Iako mislim da je mozda bolje opustit se ne mislit o plodnim danima I hopsat svako drugi dan hehehe. Po iskustvima cura ovdje vidim da je sasvim normalno trudit se mjesecima, da neide bas tako ekspresno. Nisam bila na pregledu nekom vandredno, zadnji pregled redovni sto sam imala bilo je sve u redu.
    Slobodno ode pisi sve sto te muci uvjek ce ti netko odgovorit, makar samo rjec podrske. E da imam na tabletu app u koji upisujem podatke o M, simptome I slicno.

Nessah istina, istina, malo si bure izazvala, vjerujem da je nanamjerno sto kazes. Je da je malo izgledalo ko pametovanje, al sta ima veze, bilo proslo! Ajmo mi o bebama!

frufi
    30. Lipanj 2015. 20:55

Maja hvala i tebi na riječima podrške, dobrim željama i svom iskustvu. Lijepo mi je vidjeti da je tebi trenutno prvi puta, nadajmo se i zadnji. Meni je prvi put bio nekako najduži ( u glavi) jer nisam mogla dočekati datum kada mi je trebala doći M. Sreća, uzbuđenje, nadanje, iščekivanje, sto misli u glavi, planova, luda sam bila hahahahaha. Sad s rezervom sve to ide, ali i dalje nada je velika i ne mogu dočekati.

Super mi je da nisam sama i da ima onih koje me razumiju, već mi je puno bolje, osjećam se sretnije, a samo ste sa mnom podijelile par savjeta i riječi podrške.

Još jednom svima hvala i naravno izvještavati  ćemo se i dalje 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI