ALms i kosse hvala vam puno na objasnjenju. Danas s mjerila tek treci dan,i znam da to nije dovoljno ali evo npr. Prvo je bilo 36.4,pa 36.6,i danas 36.3,bez mjerenja mislila bi da je danas ovulacija,ali po tome ispada da je bila jucer ili? I jos jedno pitanje,dal si mogu sama voditi tablicu ili je bolje preko aplikacija? Znam da vas davim mozda ali nisam nikad o tome istrazivala a sad ste me bad zarazile stime . Prvi put sam ostala trudna nakon 4.ciklusa bez mjerenja,odredivala sam O radi urednih ciklusa i po sluzi,ali evo sad kad imamo "zabranu" za trudnocu tih jos par mjeseci pa malo da se zabavimo time istrazivajuci sto se desava
.
Tonina drz palceve za plusic.
Aronel super da si se narucila na kontrolu.
Ja to mogu, ja to hoću....
Tonina, nemam pojma šo da ti kažem, vidjet ćeš sve sutra kod ginekologa. Drži se
NMareN, možeš i sama bilježiti iako je meni bilo draže preko aplikacije (ja sam koristila Fertility Friend) jer mi odmah nacrta graf i sam odredi ovulaciju.
Po tvojim temperaturama ne mogu još ništa zaključiti, to mi se sve čine normalne fluktuacije i ja bih očekivala da tek slijedi onaj skok kojim počinje lutealna faza. Eventualno ti je možda danas ovulacija jer ti je malo pala temperatura (meni je znala tako malo pasti i onda bi uslijedio nagli skok). Dakle ovulacije je dan prije porasta temperature. Vidjet ćeš kroz par dana što će biti.
aronoel123 sretno u pon nadam se da će sve biti u redu
MalaKoza valjda ginek. zna zašto ti ih je dao/la, i meni je malo čudno jer nisam nikad čula, ali Bože moj tko zna.. šta ti piše u uputama za šta se sve koristi?
tonina28 draga moja ja stvarno ne znam šta da kažem, situacija je i više nego zbunjujuća, srećom sutra ideš kod doktora... nadam se da su testovi u krivu.. a jesi nastavila sa lh trakicama?? jesu još pozitivne
<3 Čuda su moguća ako vjeruješ u njih <3
🙏👸👸🙏❤️
Tonina ja sam se tocno tako osjecala prosli mjesec poslije 2 negativna testa. Glavu gore, nadaj se da ce ti ginekolog reci dobru vijest! Imas puno pozdrava i puno podrske sa juga!!! Javi nam kako je prosao pregled.
Ja ne mjerim jos bazalnu temperaturu jer nam je tek drugi mjesec pokusavanja, vjerovatno cu to poceti raditi kad ne budem mogla vise trpiti negativne testove. Ili mozda pokusam sa "lh" trakicama prije mjerenja temperature… Sto mislite koja je bolja opcija???
Ja sam na 4 dana od NEocekivane i primjecujem od jutra blagu zategnutost donjeg trbuha te cudne grceve kao pred mengu, grudi me lagano boluckaju i non stop je prisutan bijeli gusti iscjedak… Vidjet cemo sto ce biti…
Šaljem vam svakoj suncani i vedri pozdrav sa juga
Tonina28, bas mi je zao zbog negativnog testa... Ali, mozda ipak jos ima sanse da je pozitivan, sjeti se Lele. Sretno u svakom slucaju.
NMareN, potpisujem objasnjenja od AlmS i kosee, super su ti cure napisale za lutealnu. Slazem se s kosee, lutealna u pravilu traje jednako dugo, a prva faza, do ovulacije je cesto promjenjiva i ona odredjuje trajanje toga ciklusa. Na dan kad je O, dodas broj dana lutealne i znas kad trebas dobiti M odnosno kad ti kasni, sto sve mi ovdje prizeljkujemo. Meni je npr. pretprosli ciklus lutealna bila kraca, ali ne znam hoce li se to ponavljati ili se samo tada nesto poremetilo. I tvoje temp.mi se cine uobicajene za folikularnu fazu. Kao i kosee, i ja s primijetila kod sebe mali pad temp. (na oko 36.2, 36.3 kako koji put) prije naglog skoka na nekih 36.7,36.8. Ovulacija se znaci dogodi dan prije tog skoka. Mada, ima nekih slucajeva kad se curama skok dogodio 2-3 dana nakon O..
Sve je to dosta individualno, razlicite smo i zato je dobro pratiti i upoznati svoje tijelo. Super su i lh trakice uz mjerenje temp. Lakse pogodis O.
AlmS, drago mi je da sve tece
po planu. Bit cete mirniji kad sve obavite, a mozda se dok ste zaokupljeni pretragama i desi beba. To bi bilo najbolje!
Nessah, cure koje su zatrudnjele opisivale su grceve slicne menstrualnima i gusti bijeli iscjedak par dana prije M, tako da...sretno draga!
NmreN, nema na cemu, drago mi je ako sam mogla pomoci. Ja ti savjerujem aplikaciju Fertility friend, meni je u pocetku bila malo komplikovana ali sam se brzo navikla. Kako unosis podatke tako ona pravi grafikon i na osnovu temp ti odrede O. Ukoliko zelis poslat cu ti ja sliku grafikona od proslog mjeseca, da vidis kako to izgleda. Mada imas i na aplikaciji jako puno primjera.
Tonina, ne znam sta da ti kazem. Ukoliko sutra pregled prodje dobro, trazi mu da radis betu, jer po tvom najduzem ciklusu ti kasni "samo" 4 dana tako da moze da bude jos uvijek rano za test. Kakvih sam se ja iskustava nacitala u ovih 7 mjeseci ne bi vjerovala. Beta je jedina 100% sigurna. Zalim ti srecu sutra. Cekamo lijepe vijesti
Nessah, drzim fige, neka bude sa srecom, da ovaj jesec bude dobitni.
Dulcinela, hvala ti, nekako sam poravnila, toliko sam se isekirala prethodnih mjeseci, pa sam ovaj mjesec nekako mirna. Bit ce kada bude vrijeme za to. Sada nam je bitno da utvrdimo da li smo nas dvoje dobro, kasnije ce sve na svoje doci.
Ugodan dan cure!
Naše JA nije nepromjenjivo. Svaki dan treba ga stvarati i braniti, izvjesne osobine odbacivati, druge stvarati.
Nessah evo mogu ti potvrditi da sam par dana prije testa imala grceve,i stalno sam mislila da sam dobila a nisam,i takoder sam bijeli gusti iscjedak,i da testic je bio pokazao plusic, nakraju nije dobro zavrsilo ali ok to sad nije bitno za tebe,zelim ti veliki plusic. Mi se nadamo svojem drugom plusicu jos ove godine
.
Cure hvala vam od , puno ste mi pomogle vezano uz mjerenje bazalne.
Ja to mogu, ja to hoću....
E curke da podjelim s vama.... sad mi je 28 dan kako nema menge...jos stigne doc al molim boga da je nema.... ugl jucer tijekom odnosa mi se pojavilo jakoo jakooo malo prozirne sukrvice a danas nema nista, bilo je jos malo ujutro al sad nista.. i sada sam si isla mjeriti temperaturu jel se bas nekako jadno osjecam kad ono 37.3 sjecam se kad sam prvi put ostala trudna da mi je identicno tako bilo... nebumo se nadali nista dok nebu kasnila ;)
Drage moje cure dobra vam večer
AlmS drago mi je da si mirnija ovaj mjesec i u pravu si, kad bude vrijeme doći će sve na svoje. Veliki poljubac ti šaljem
KooKoo, NMareN, Dulcinela, Kosse, LuKi, Tonina, Nessah, Pepita i sve ostale cure, puno vas pozdravljam, za trudilice vibram iz sveg srca, trudnicama želim da ovo vrijeme do poroda proleti i da se naspavaju dok još mogu
Stella, LuKi nadam se da uživate sa svojim frajerčićima kao ja sa svojom princezom
Meni je ovaj ciklus milina, nema praćenja ničega i baš sam se konačno malo opustila i predahnula. Nastavit ćemo punom parom sljedeće plodne dane
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Sortiraj odgovore
Najstariji